Min ponny e BÄST =D

Asså varför är min häst så jäkla grym! Träningen idag gick överbra! :D Han va så sjuktduktig och vi jobbade så sjukt bra tsm! :D
Pelles komentarer va: du rider grymt bra idag, det går inte att göra det bättre, hittade inga fel, det e så bra gjort! Asså helt sjukt vad glad man blir av sånna ord! :D

Du verkligen flög idag, min PRINS <3



Djurplågeri?

En sak som jag tycker är viktigt att man tänker på är att det kan vara djurplågeri även fast inte hästen blir slagen eller går utan mat. Det jag menar är att det är djurplågeri att inte ge djur´/ hästar veterinär vård, eller rida en skadad häst.

Därför tycker jag att man ska tänka på att om du ser en halt häst som rids, säg till. Du kanske inte vågar säga till just den personen men du kanske kan prata med den som äger stallet eller en annan vuxen för om du inte säger till är som att du skulle ignorera om en häst blev slagen eller inte fick någon mat. Det gör lika ont och är nästintill lika illa att rida på en halt häst (t.ex) Skilnaden är att det kan ske utan att man vet om det, ryttaren kanske inte vet att hästen är halt. Men den som slår sina hästar vet nog att de gör det. Därför kan det ju vara bra att säga till också, för i de flesta fallen tror jag att ryttaren blir glad och söker upp en veterinär.

Tänk på att djuren inte kan tala för sig själva så vi måste hjälpa dem!


Om vi såg en halt häst på den här nivån hade många reagerat, eller ja den hade inte ens kunnat starta men hemma i stallen finns det ingen som besiktar hästarna därför måste vi hjälpa till!


Hiss!

En ska jag vil hissa är Schockemöhle. Jag tycker att deras saker är grymt fina och när man kollar på deras saker så vill man bara ha typ ALLT. Ja, verkligen snygga saker som bla annat dessa:


Snyggförg, snygg design, loggan är lagom stor, ja SNYGG!


Snygg detalj på lindorna!

ja, jag gillar dem! Vad tycker ni?


Tack!

Tack för att niu skriver era åsikter, det e det vi vill ha, då vet vi vad vi skall skriva om och hur ni vill ha bloggen. IStället för att vi skall sitta här och gissa vad ni vill läsa om så e det ju bättre om ni komenterar och berättar vad ni vill så vet vi. :)

Tack för denna komentar!
Tyccker om er blogg, men ni borde variera mer om vad ni skriver. Känns som att det oftast är samma saker ;/ ANNARS är den superbra!!!

har ni något tips på vad ni vill läsa mer/mindre om? Isåfall kommentera! Som jag skrev vi vill få denna bloggen bra, vi vill att ni skall gilla vad i skriver, och därför vill vi veta vad ni gillar. Annars blir allt så mycket svårare. Så alla som kommenterar om nått ni vill/inte vill läsa om får en länk i ett inlägg (man får muta er lite ibland ;) )




Håller lite med faktiskt!

Vi fick denna kommentar på DETTA inlägg:
Rollkyr på den hästen eller? :(

Alltså skrev jag ett inlägg om att hästen hade en fläta i man och panlugg istället för knoppar och lade ut denna bild:



Och jag håller lite med faktiskt, hästens hals såg väldigt "ihop tryckt ut" under den större delen av ritten. Jag tycker inte om när hästarna går bakom hand vilket denna hästen gör, visst lite men detta e inte så lite heller. Grund formen eller vad man kallar det är faktiskt att hästen skall gå lite mer öppet än lodplan.



Ser ni att hästen går lite bakom på alla bilder hästen fastnade på?


Baksidan av rid världen

Jag tycker att det är väldigt tråkigt att det dåliga med häst världen inte syns, både i hoppningen och i dressyren, ja i alla grenar men jag tänkte fokusera på just Hoppningen och dressyren. Man borde istället ta tag i detta och föreläsa om hur/vad man bör undvika och vad man ska göra i stället.

Hoppningen:
Det jag främst tycker är väldigt tråkigt i hoppningen är att det är så viktigt att komma runt fort att det tyvärr händer olyckor, där hästen kraschar eller liknande, sen tycker jag att det är väldigt synd att många bara bryr sig om tiden, jag tycker att det är viktigare att hästen och ryttaren är samspelta och att det blir bra språng. Jag tycker att det är väldigt synd också att det man får se av dem ryttarna man ser upp till är när det går fort och när de satsar, men man får inte se allt jobb bakom hur bra de lägger hästarna och allt arbete det är på marken alltså, de jobbar ju bara inte med hoppningen utan i dressyr också.

Jag tycker att man som hoppryttare först och främst borde tänka på hur det går mellan hindren och sen hur språnget blir om man jämför med hur hästen gick mot hindret, för när man kommer upp i höjderna kan man inte bara driva på och styra då måste man lägga hästen riktigt bra, och det ser väldigt lätt ut på de som rider på elit nivå, men de är för att de tränar, de styr inte bara de rider mot hindren.


På den här höjden måste man rida bra mot hindret och lägga hästen rätt.

Ja tycker att vissa ponnyer och hästar är för snälla när de hoppar i vissa lägen när ryttarna lägger hästarna orättvist. Säger absolut inte att alla hoppryttare beter sig på det här sätten jag betonar ju det dåliga!

Dressyr:
Det jag främst tycker är synd med dressyren är att det viktigaste är hur det ser ut, men det kan se bra ut utan att vara bra, ja ni kanske förstår vad jag menar, en häst kan mer eller mindre vara ihop tryckt i en ”bra form” ja det kan se bra ut utan att vara det. Det tycker jag är väldigt tråkigt eftersom dressyren först är tänkt för att hästen ska balansera upp sig själv, men jag tror inte att en häst mår bra av att vara ihop tryckt.

Sen är det Rollkur detta tycker jag är väldigt tråkigt också, jag tycker att det viktigaste är att hästen mår bra och inte hur det ser ut. Sen så tycker jag att det är synd att man tar genvägar på sätt som dessa eller att man lär hästar olika saker på elaka sätt, nej då är det bättre att ta det lugnt och lära hästen sakerna rätt från början.



Man kan inte veta vilket sätt man tränar på för att komma hit, men jag hoppas att man väljer det rätta sättet, utan genvägar!

 Samma sak här alla rider ju inte så här utan jag betonar det dåliga som förekommer!

Men för att minska de dåliga sakerna som förekommer innom ridsporten kan vi börja med att tänka på oss själva, och sen hjälpa andra att upplysa om hur det borde vara, Víssa har oturen att lära sig fel av vissa personer, men vi borde då hjälpa dem att lära sig rätt. Kanske kan du skriva om detta på din blogg:)



Hemma och Sjuka!

Idag äe vi hemma och sjuka! ja, jag vaknade med feber! :( inte bra, så jag e hemma och vilar idag...Jennifer e också sjuk så hon stannar också hemma. Det är typiskt, vi blir typ alltid sjuka samtidigt.

Hatar att vara sjuk, men är man så är man....



Jag kanske slutar såhär som en levande död, haha!



Var försiktiga i trafiken!

En sak jag tycker är jätte viktigt är att vi är försiktiga i trafiken, att vi har reflexer och så, detta är viktigt eftersom även fast det är bilarna som ska flytta sig är det vi som skadas om de inte gör det, var försiktiga med och om era hästar för det finns idioter i trafiken och då får vi kompensera genom att vara extra försiktiga..

Ett exempel på ett fall är detta ja riktigt tråkigt, det verkar som att det gick bra i detta fallet och även så var det ingen ryttare på hästen i detta fallet men det kan gå betydligt värre så var försiktiga nu!


Använd reflexer så syns ni!

 

Taggad, taggad på att få en BRA blogg!

Ja, som rubriken säger, så e jag TAGGAD! Jag tror och tycker att denna blogg har potensial för att bli nått, och det tror jag främst för att VI VILL! Det är det viktigaste om man vill något så e det större changs att det blir så, det är så. Om du vill VINNA en tävling, så kommer du kämpa, men om du inte vill vinna så kommer du inte kämpa lika mycket och då är changsen inte lika stor att du gör det. Och nu vill vi att denna blogg ska bli bra, då ökar changsen för att den blir det.

Jag tycker att uppdaterinngen idag och igår har ökat och det är så jag vill ha det, så nu ska VI kämpa för att vår blogg skall bli bättre. Jag tycker att uppdateringen är viktig på en blogg, man skall uppdatera ofta, men den skall också vara bra. Man vill ju inte läsa en blogg som uppdaterar alldeles för sällan, eller vad tycker ni?

 

Hur tror ni att det kommer gå för våran blogg?


SÄMST...

Asså e verkligen SÄMST på att blogga, tur att Carro och Jenni e grymma! :D
Känner verkligen att mitt liv suger så orkar inte göra nått!

Hjälp oss att hjälpa!

En sak som jag tycker hästvärlden skulle kunna bli bättre på är att upplysa om det finns sjukdommar som smittar på stall. Det tycker jag är viktigt så att man kan undvika att vara i närheten av där hästarna som är sjuka har varit, därför kan ni väl hjälpa oss med tips om det är något stall som har sjukdommar så kan vi skriva om det här på bloggen, på det sättet hjälper vi kanske några att undvika att deras hästar blir sjuka.

Just nu misstänker man kvarka på Munkfors Kolla mer här om du vill veta mer om just detta, dock finns väldigt lite information nu.


Föl är ju även extra känsliga för sjukdommar...


Roffe the legend

Lite bilder på Roffe då, en legend:) Ja han var även riktigt duktig i hoppningen, han satsade bra tyvärr gick det inte riktigt då det blev ett stopp efter en riktigt snäv sväng, men han satsade i alla fall:)

Nu får ni även lite bilder på honnom inte jätte bra kvalité men hoppas de duger:)

När Roffe blev hyllad
Från hoppningen




Stallet nu!

Japp, mamma kom hem tidigt så vi åker till stallet nu! Vi ska rida ponnysarna i ridhuset, blir nog ganska lugnt eftersom dem fick en luuugn vecka förra veckan så tar vi en mjuk start på denna veckan.

Shadow kommer nog att se ut som en lerhäst eftersom han älskar att rulla, perfekt med en vit häst också! :) Ja, men sen ikväll ska vi plugga till prov som vi har imorgon...ja, hoppas det går bra, verkligen hoppas hoppas! :)


Vilken e finast?



Hiss!

En sak jag måste hissa är hur bra jag tycker att dem som ansvarar för globen sköter det hela. Tänk vilket jobb att fixa allt. Man ska ha ryttare, show nummer, kläder, hästarna ska stå någonstans. Folk som jobbar i stallar, på banan. Ja det är egentligen sjukt mycket man behöver fixa och jag tycker verkligen att dem som fixar allt detta är värld en stor hiss.

Dem måste ju lägga ner sjukt mycket tid, svett och tårar på detta, för det är nog inte det lättaste jobbet man kan ha, dock så tror jag att det måste vara riktigt roligt också! Tänk att få planera vilka som skall komma och vad dem skall göra, verkar ju riktigt roligt, MEN VILKET JOBB DEM LÄGGER NER. Tänk bara på kändishoppningen, dem ger kändisarna träningar, dem ska ha hästar att rida och massa annat, det är ju sjukt mycket saker att fixa. Men vilket bra jobb dem gör!   


Lorenzo = Magi

Måste säga att Lorenzo gjorde ett magisgt nummer igår, några missar eller vad man ska säga men det gjorde inget eftersom det ändå var så sjukt bra, sen tycker jag att det också var väldigt bra att han rättade hästarna när de inte gjorde exakt som han ville. Men det var helt fantastiskt. riktigt coolt

Bild kvalitén är inte jätte bra men det är ganska svårt med vår kamera att få bra kvalité då man måste fokusera på en punkt som ofta blir skarp och bra men häsr var det ganska många delar man ville få med på bild:)




Det var coolast när han hoppade med flera hästar samtidigt men fick ingen bra bild på det tyvärr, hoppas att detta ger en inblick av hur magiskt detta var för er som missade detta...


Lite bilder från showen!

Ja, här kommer lite bilder från Final Showen!



Roffe med alla sina blommor och gratulationer!

Några bilder från prins philip cup


En häst som lyssnade otroligt bra för rösten till sin husse.


Ja, några bilder i alla fall! Ni får fler bilder senare, men vad tycker ni om dessa? Vi hade riktigt bra platser, så några blilder blev helt ok! Dock så har dem det ofta lite mörkt inne i globen, så då blir det svårt för kameran...

Kramar


Musse

Förra året fick vi se detta av musse... Spela fram till 2:15

Men att han skulle toppa bar överkropp med barbacka, ja det trodde jag inte...

Dålig kvalité på bild men visar lite i alla fall...


Får man ha?

EN sak jag har hört är att från och med en nivå innom dressyren så måste man ha en knopp i pannluggen. MEn jag undrar om det nog inte bara är en fläta man behöver ha, för att dommarna skall kunna se hela huvudet. För friserhästen inne på globen hade en hingstfläta i manen och en fläta i panluggen. Så jag undrar lite hur det egentligen är. om man måste ha knoppar eller om det bara är flätor som det är krav på? Vad tror/vet ni???



Bilden är lite förstorad, så det blev kanske lite suddig!


Dressyren igår

Igår såg vi dressyren på Globen det var väldigt många fina hästar och duktiga ryttare, dessutom väldigt fina musikprogram tycker jag. Ja hästarna var verkligen fantastiska. Jag tänkte i alla fall visa en bild på vardera ryttare nu + deras procent.

Bilderna är också väldigt olika kvalitté på bilderna men valde de som var snyggast på hästen samt kvalitén ja sen tror jag att jag råkade fippla med inställningarna på några ekipage men hoppas att ni tycker att de är okej i alla fall:)

Start nr 1 Julie de Deken och hästen Fazzino 67,575%


Start nr 2 Sofie Lexner och hästen Charming Boy 26


Start nr 3 Claudia Fassaert och Hästen Donnerfee 69,175%


Start nr 4  Marc Peter Spahn och hästen Fryso huys cas 66,975%


Start nr 5 Rose Mathisen och hästen Bocelli 1044 70,875%


Start nr 6  Cecilia Dorselius och hästen Lennox 71,900%


Start nr 7 Isabell Werth och hästen Warum Nicht FRH 78,475%


Häst nr 8 Mikaela Lindh och hästen Skovlunds Más Guapo 75,475%


Start nr 9 Sidsel Johansen och hästen Schianto 75,500%


Start nr 10 Minna Telde och hästen Deinhardt 73,800%


Start nr 11 Helen Langehanenberg och hästen Responsible OLD 76,200%


Start nr 12 Siril Helljesen och hästen Dorina 75,175%


Start nr 13 Tinne Vilhlmson-Silfven och hästen Don Auriello 79,375%


Start nr 14 Christa Laarakkers och hästen Divoza Horseworld Ovation 75,900%

Start nr 15 Patrik Kittel och hästen Toy Story 79,475%


Det som också var väldigt roligt är att det var ju två Svenska ekipage i toppen :)


Coolt!

En sak jag tycke va riktigt coolt va att det var en friserhäst med i dressyr kuren! Den va galet snygg och hade en galet fin nacke! Ja, den va väldigt cool och det var väldigt coolt att den komm med i kuren!

Hästens namn: Fryso huys cas
Kön: hingst
Ryttare: Marc Peter Spahn
Ekipaget tävlar för: Belgien
Resultat: 66.975%



Ja, några bilder på den coola frisern! :)


Godmorgon!

Godmorgon! Hoppas ni mår bättre än mig... Ja, jag och Jennifer är sjuka idag. Jag vaknade med huvudvärk och kände igår att jag höll på att bli sjuk, men, men. Jag e hemma och vilar så blir jag kanske friskare snabbare!

Men hoppas att ni har en bra dag! :)



Sööta Jennifr och ebba!




Globen horse show

Ja lite filmer från tidigare år:)





Hästar äger :)

En sak som jag tycker är väldigt roligt är att de som är med i stjärnhoppningen också (I vissa fall stannar kvar i ridningen) det tycker jag är väldigt roligt och det tror jag är bra för hästsporten också, det blir lixom kändisar som folk ser upp till som rider, och som säger att det är roligt. Ja då kanske deras fans också börjar rida:)

Tycker att det är jätte bra :)




Nu drar vi till globen:)

Nu ska vi åka till globen skit kul :) Ja först dressyren sen blir det showen :) Vi ska fota så mycket det går, men jag ska också fokusera på att titta själv, vill ju uppleva allt också :P Hoppas bilderna blir bra :)

Är det någon vi kommer träffa??? I så fall kommemtera :)




Godmorgon!

Godmorgon! Idag är det Globen som gäller! :) JIppi! Dressyren och sen final showen! :) Det kommer bli kanon! :) Kommer någon av er bloggläsare vara där idag? Isåfall kom fram och säg "hej, jag läser eran blogg!" då lkommer vi bli as glada! :) Ja, det är ju kul att träffa dem som läser ens blogg, där man öppnar sig och skriver om sitt liv och sina tankar. Så kom fram om ni ser oss!

vi har A-läktare på både Showen och dressyren! Perfekt! :)

Tagga. TAGGA!




Hölö Ridklubb-Tävlingsutverdering BY IDA

Tävlingsplatsen:
Hela tävlingsplatsen är bra, inte mer eller mindre. Bra parkering och bra kefé, bra funktionärer, bra läktare har dom men lite liten, eller det är nog mera en bänk. Man sitter oftast på marken men kommer inte ihåg om dom hade gjort en lektare när jag var där sist. Allt ligger relativt nära allt oxå.
.
Framridningen:
Nja, den får inte nått pluss direkt. Men får rida fram lite vart men hittar. Eftersom jag vart där förut se vet jag en väg man kan rida på men det e inte många som vet den. Framhoppningen tycker jag e lite liten oxå men den funkar bra.
,
Tävlingsbanan: Ganska liten men det e fina hinder och bra banor. Om man ska debutera en klass tycker jag att man borde åka dit då det e rätt lätt :)
'
Priserna: Deras priser är väl inte dom bästa, haha första året ja var där fick jag choklad med sprit i ;P
Dom har rätt så fina rosetter, små men fina :)
Det roliga med Hölö är att Elsa e uppfödd och uppväxt där så det e många vuxna som känner igen henne ;)

Orkar inte åka ut nu...

Cornis har nyss åkt till stallet, hon skulle jobba och jag skulle egentligen oxå följa med men orkade verkligen inte. Får åka dit lite senare.
Igår va Nippe så fucking amazing att rida, asså bästa markarbetspasset nånsin. Körde verkligen en genom ridningen och så fin han vaar, helt överfin =D
Elsa, haha, hon va spend som ba den men mjuk och fin ändå, plutten <3

nippebus <3

En jätterolig sak igår, va på Globen med Cornis, dressyr men det va faktiskt roligt, typ nån tråkig häst som va tråkig men det va inte så många sånna ;) Träffade oxå Ebba, Elsas gamla ägare, hon va fett skysst :D Hennes mamma va oxå jättesnäll och gullig :)

Sorry!

Ledsen att vi inte bloggat så mycket hitils idag, men först jobbadde jag och fixade hästarna och allt sånnt. Sen när vi kom hem åt vi och fixade lite grejer. Sen va vi så trötta så vi gick och la oss och sov några timmar! Hihi busigt! ;) Nej, men jag e verkligen SUPER TRÖTT! :)




Dessa två hästar är helt underbara och jag älskar dem super mycket! <3




Stallet igår...

Blev inte riktigt som tänkt, ja när vi kom ut till stallet var det ingen ström där så det var ju helt svart, så det var bara att mocka med ficklampa och sen hade vi tänkt låta hästarna vila... Men sen efter ett tag lyckades strömmen komma tillbaka och då gick vi en promenad med dem i stället.. Ja klockan hade hunnit bli ganska mycket då så det blev en promenad... Dem var ändå jätte duktiga, de var lite rädda när det var strömavbrott eftersom de inte såg något men de var ändå super duktiga :)


Såhär lystes ridhuset och stallet upp under strömavbrottet


Smeknamn...

Excelsas smeknamn:
Elsa, ofc <3
Elsi
Pelsa
Pelsi
Elsa Pelsa
Els Pels
Els
Plutti
Snuffi
Boobie
Älskling
Muffin
gumman
Knippers smeknamn:
Nippe
Nippi
Nippson
Nippel, haha
Nippelina xd
Killen
Gubbe
Nippebus
Elsaaaa <3
haha aa, kära barn har många namn <3

tjockis asså...

Händer nu, tjockar i mig godis, al al on fridays ;)
Hittade mycket fiiiint till nippelina, elsa hittade jag inte det ja ville ha men ska kolla mera imorrn och på Söndag.
Imorrn blire nån dressyrsak med Cornis på morgonen och sen på Söndag kväll :) Sen så KANSKE Ebba, els famla ägare kommer och hälsar på Els nu när hon e i Stockholm, so i hope so =D
Sjukt fin bild på ebba och Elsi :)

Stallet nu då!

Japp, nu blir det stallet! sen blir det ett möte med sägen tidigt ikväll, japp. Jobba imorgon, eller någon av oss, vi har inte bestämt vem som kommer att jobba, men det blir nån av oss i alla fall! :) Sen på SÖNDAG E DET GLOBEN som gäller! Dressyren men mamma och syrran och sen Final showen med mamma, pappa, cornelia och syrran,  ida också fast vi vet inte hur långt ifrån varandra vi sitter! :)

Ja, men nu blir det ponnysarna! :)






Hade lite tråkigt...

Jag hade lite tråkigt så sjorde denna till dig ida! <3



Ni är så duktiga!


Hemma igen!

Nu e vi hemma igen. Det var sjukt mycket folk på mässan hundar, ormat, sjösjärnor, you name it. Ja, asså snacka att man blev lite chockad när man såg en orm runt en tjejs hals. haha!

Jag har kollat på massa gymnasium och tagit massa broshyrer så nu e det massa öppna hus som gäller. Jag kollade även på ett ridgymnasium (även fast jag inte vill gå på något ridgtmnasium) och nackdelen med dem allara flesta är ju att man måste bo borta, visst det är nog ett bra sätt att bli mer självständig på, men jag tror nog att jag vill bo hemma och kunna ha mamma och pappa nära.

Så jag tror i alla fall att jag vill gå ekonomi, då jag vill starta eget företag när all utbildning är klar. Men det gymnasiet jag trodde jag skulle gilla verkade inte så bra när jag pratade med någon i deras stånd. Så ja vet inte! GÅr någon av er i gymasium, VILKET? Vad tycker ni om det? jag behöver hjälp! :)



BIlden visar ganska bra hur det var! haha!


Gymnasiemässan

Ja nu ska vi åka till gymnasiemässan, ja vi ska åka dit med skolan så vi drar nu så att om ni undrar vad vi håller på med under dagen då vet ni att vi letar skolor...

Ja men i alla fall så åker vi nu men sen så kommer vi nog hem i hyffsad tid i alla fall :P


Längtar till globen :) Snygg bild carro <3


In dessies house

Sitte hemme hos Dessie. Sovmorgon idag, börjar halv 11 men vaknade såklart klockan 7 ändå ;) Lollo och dea sover så får väl underhålla mig själv lite. Började med att ja åkte till stallet igår och red båda, lite spenda var dom men elsa va superfin fast hon inte kunde gå typ närmre än 10 meter från dörren ;) Nippelina va piggpigg.
Sen hämtade widenor la famila upp mig och mamma så åkte vi tillsammans till mötet på Runsten och det var ju segaste än segast men fick a friend I have missing, Tuvis <3

efter skolan idag drar jag och mamma till HORSE SHOW! =D Shoppar allt vi hittar


Nån mer som ska te GLOBEN i helgen?


Hiss!

En sak jag måste hissa är att SVT kommer att visa så mycket från globen horse show. 

SVT kommer att sända från Ericsson Globe, både på TV och på SVTPlay.

Lördag 27 november
SVT 2 kl 18.00: Internationell hoppning, Reining clinic med Anki van Grunsven,  fortsätter i SVT 24
SVT 24 kl 20.00: Världscuptävling i fyrspann, internationell hoppning

Söndag 28 november
SVT 1 kl 11.00: Stockholm Grand Prix (hoppning)
SVT 1 kl 14.30: Världscuptävling i dressyr – kür
SVT 24 kl 21.30: Sammandrag från FEI World Cup Driving - Fyrspann och från stjärnornas hoppning

KÄLLA

MEn det tycker jag är en riktigt HISS! Jag anser att många inte ger ridning tillräckligt mycket uppmärksamhet. och dem som tycker att ridning "INTE ÄR NÅGON SPORT" så då tycker jag att det är riktigt bra att TV i alla fall tar det gansla bra på allvar som en riktig sport vilket ridning faktiskt är! Vi som rider är faktiskt ganska tuff och det är en tuff sport. Så dem som säger att det bara är att sitta kan ju tästa själva och sen säga om det är svårt eller inte!




Stallet!

Nu taggar vi stallet! Vi får se om vi tar en promenad eller om vi leder idag med, vi får se!:)

MEn vi syns sen! <3




Ganska roligt...

En sak som jag tycker är väldigt roligt är att jag uppfattar det som att hästsporten sprids. Licksom i morse kom Erik Segerstedt till Vakna med the Voice för att prata om globen horse show, jag tycker att detta är riktigt roligt. ja att ridningen sprids är ju bara ett stort +


Blev en bild en dressyr bild hittade inte rätt bild...


Skolan nu!

Nu är det dags för skolan, orkar inte mer... men snart lov och också har vi halvdag i morgon så tänker på det nu :P I alla fall så gick tekniken igår jätte bra nu hoppas jag på ett MVG:) Men aja orkar inte bry mig så jätte mycket...

Ja ska försöka fixa lite inlägg till er senare under dagen också :)


Förlåt...

Förlåt alla underbara läsare jag har verkligen varit ur usel på att blogga men ska försöka ta igen det nu och blogga jätte bra bland annat så hoppas jag att ni kommer gill vår uppdatering efter vi verit på globen för jag hoppas att vi får hem några snygga bilder :)

Men jag ska bättre mig, jag ska verkligen göra det...


dessa bilder tog vi förra året kanske inte världens bästa kvalité men ändåp ganska bra tycker jag...


Sorry!

Ledsen att uppdateringen nta direkt varit på topp! MEn vi hann inte blogga i morse och har varit i skolan hela dagen! Japp, satt i skolan tills typ kvart över 4 och sen åkte vi hem och åt och nu har jag några sekunder till bloggen! :)

Ja, det blir ju fullrulle i skolan nu! Först gick vi på ett gymnasium och kollade lite första halvan av dagen, sen gick vi tillbaka till skolan och jabbade! hade en sak som skulle in idag, därför stannade vi kar såå länge!

¨
Nu till stallet! :)





Är det bara jag?

Är det bara jag som tycker att storbloggarna inom ridsporten lir sämre och sämre? Det är få bloggar som behåller den kvalitén man vill ha när dem väl är uppe på toppen.  Dem tappar ofta uppdatering och även kvalitén på inläggen. Jag tror att det kan bero på att dem tar det lite för givet att dem är uppe på toppen. Att deras läsare stannar kvar, vilket dem ofta gör. Men jag undrar egentligen varför. Är det för att läsarna tycker att dem får ut någon läsning eller läser dem bara för att och för att det har blivit en rutin. Jag är lite osäker där faktiskt. Vissa läser nog bloggen tack vare det förstämda, medan andra läser bloggen på grund av det sist nämnda skälet.

Det förstår jag, jag fastnade i bloggar som jag egentligen inte tyckte var bra och läste dem bara för att, så jag undrar varför ni läser storbloggarna och vilka ni läser och vad ni egentligen tycker!

När jag skriver detta menar jag absolut inte att alla storbloggar är sämre eller dåliga jämfört med hur dem var från början och att jag inte ser någon läsning i dem. Men jag tycker att det blir så i flera fall, men jag läser storbloggar för att jag tycker att dem är bra och ger mig något också!


Denna tjejens åsikter! Vet att bilden kanske inte är den vackraste också typ nästan ett år gammal!


Fina ponnysar man har <3

Dy nushad och ny äten? Ny äten? ÄÄ man kanske inte kan säga så men ja, ni fattar väl. Ridit båda underbara ponnysarna, båda ut med Corn :) Nippelina gick det övergrymtbra med, fattar inte att jag inte testat denna teknik och så förut, men jättesnäll och fin var han. Asafin när jag tänker på det, han va verkligen såå snäll och lyssnade såå bra, min fina prins <3
Elsipelsi reds ut på hacket, finis hon me var, lite jobbig men sån e hon ;)
<3
Synd att inte minna twins polare kom te stallet idag :(

Globen i helgen!

japp det e ju globen horse show i helgen! :) Vi ska gå på dressyren på söndag och den sista showen ska ni dit? När? Kommer vi träffa några bloggläsare?

Det skall bli så himla roligt att se alla duktiga ryttare i dressyren och även duktiga ryttare i showen där är dock alla inte lika erfarna, haha. Jag syftar självklart på kändishoppningen! :) VI kommer också ev gå och shoppa på fredagen efter skolan då vi går halvdag! Jag 'lskar verkligen globen horse show alltså det är ju så himla roligt! :)



Såå roligt ska det bli!


Inget stall idag!

Vi har ett prov imorgon på en sak som vi inte jobbat med förns ibörjan av terminen så sätter dem ett prov nu. Nej men det är ett omprov och det betyder INTE att vi fick IG utan vi båda fick VG+ men eftersom vi satsar MVG så måste vi skriva omprov så att vi får en ny changs och kan få MVG!

Lite tråkkigt att inte träffa hästarna utan att plugga istället men mamma tar ju hand om dem. Asså måste bara säga att jag har dem bästa föräldrarna, som lägger så mycket tid på oss och det vi vill göra men samtidigt stöttar på RÄTT sätt innom plugget. Nian e viktig och att dem då e så snälla att åker ut och tar hand om hästarna när man har prov och liknande ibland så e dem så himla snälla! Just sånna här dagar vill man ha hästgård, då kan man ju bara gå ner till stallet och säga hej till hästarna och lägga typ 2-3 timmar istälet för typ 4. Eller lixom istället för att lägga en timme på att ÅKA (bara sitta i en bil) så kan man ju plugga! MEn det e bara gilla läget och göra det bästa och då e det bäst att ha bvärldens bästa föreldrar!


Kolla in söötingen från förra vintern! :)


maaat!!

AAA, skit hungrig nu! Ska ta och äta lite nu. Fick typ panik igår när jag skulle sova för jag hade inte pluggat in SO:n så ja la mig med lampan tänd i taket och sen med en kudde över huvudet så att det bara kom ljus på lappen och tror ni inte att jag somnar så med lappen i hande, haha! Det är sånt som aldrig händer mig men är ju hemma idag eftersom mitt huvud verkar vara väldigt arg.
finins <3

Godmorgon!

Godmorgon!

Drar till skolan nu! Har brottom så hinner inte blogga mer...




Gästbloggning!

Hej alla teamelvskogens läsare! Jag heter Jessica och vann deras tävling och vinsten var som ni nog förstår ett gästbloggs inlägg. Det jag tänkte göra nu är att berätta lite om mig själv och om mina drömmar/mål. Så nu kör vi! Jag heter som sagt Jessica och har precis fyllt 16 år. Jag går på ett gymnasium som bara har naturbruk och går inriktningen djurvård. Jag älskar alltså djur av alla slag men mest av allt hundar. Jag brinner verkligen för allt som har med hundar att göra och hemma har jag en liten hund som heter Hugo, han är en Cavalier King Charles Spaniel. Med honom tränar jag rallylydnad, massa trick och har precis börjat på rallymix.

På vardagarna bor jag på ett elevhem som hör till skolan på grund av att skolan ligger så långt ifrån där jag bor och delar rum med en tjej som heter Linn. Det är väldigt speciellt att bo på ett elevhem långt ifrån där man bor på helgerna och har gjort på vardagarna innan. Jag kan säga att man lär sig väldigt mycket om sig själv genom att bo som jag gör. Mitt mål genom att gå den här utbildningen är att jobba med hundar, antingen genom att ha ett hunddagis eller jobba med så kallade "problemhundar". Det är tufft att vara ifrån sin familj men vill man jobba med något man älskar och brinner för så får man kämpa. Livet är inte lätt, rättvist, alltid roligt men det leder någonvart och du kan avgöra hur den långa resan ska se ut...

Hoppas ni fick en liten bild utav hur jag är och hur min vardag ser ut :)




/Jessica

Breaking Dawn!

Ja, jag tänkte skriva en liten recension på Breaking Dawn här på bloggen!


Inledningen: Inledningen var bra, den var ungefär som Twilight filmernas inledningar brukar vara, man ser någon bild och hör Bellas röst. Filmen kom ganska snabbt till vad den handlade om så man slapp sitta i typ dem första tjogo-40 minuterna och bara vänta på att något skulle hända. Så indelningen var bra! J

Handlingen: Handlingen var bra, väldigt mycket känslor och i vissa scener kändes det som om man var i filmen typ. Ja, man kom verkligen med i handlingen och den var helt underbar. Jag älskar den här boken, och filmen gjorde mig verkligen inte besviken. Jag tycker att filmen hade en bra landning med romantiska scener och lite mer spännande, filmen var verkligen kanon! Det här är nog den bästa filmen jag sett!

Slutet: Slutet var fett bra, man trodde och va lite rädd att det skulle bli konstig eftersom det är halva delen, men det blev det inte asså grymt bra!

Hela filmen var fantastisk och jag kommer nog gå och se filmen några gånger till! Haha! Men den va verkligen GRYM! Älskar den verkligen. Sen är det ju heller inte helt fel att den är fullproppad med snyggingar! ;)


dessa två e ju bara så snygga!

Han är inte heller helt fel! ;)


Sorry!

Sorry att vi inte bloggat förns nu! MEn vi har varit på bio och hittat på massa skojs med ebba! <3 Ja, en riktigt rolig dag SOM BEHÖVDES! Vi var lediga idag och passade på att se breaking dawn, en utverdering om filmen kommer senare! :) Vi gick även runt lite i stan oc kollade på versace kollektionen i H&M....inte så imponerade och allt det fina var typ slut...Sen åkte vi hem till oss och har pluggfat lite och snackat, så klart!

I alla fall så har dagen varit kanon men ledsen för att vi inte hunnit bloga förns nu!



Jennifer och ebba ittade en ny kompis! :)


Tävlingssäsongen

Längtar galet till vår tävlingssäsongen! Massa tävlingar med underbara ponnysar! Elsa ska checkas up ordentligt nu innan vår, vi ska åka till Brunmåla till henne. Där dom har veterinär, hovslagare, equterapeft som sammarbetar då det sitter nått i hennes bogar.
Ny sadel ska hon få oxå då den hon har nu inte ligger bra och sen så är den för liten för mig tydligen ;)
Nippish hos tandläkish 
Elsa och jag ska köra på nu, starta grymma felfria LA rundor och kvala MSV! Nippe kör på lite lugnt med, ska med han på AW i sommar, får se om det blir Camp A eller B =D I alla fall starta LA innan sommarn är över.
Så ser väl mina planer ut med ponnysarna :D
Nippe kommer att ääälska denna STOOOOOORA bana på AW! :D

Kom igen nu...

Varför kan inte allt man vill ska hända uppfyllas. Ja menar att vi har lixom letat gård jättelänge nu känns det som och när man äntligen har hittat nått är det nått annat i vägen. Vill ba flytta nu och kunna ta hem hästarna. Tänk att gå upp och släppa ut hästarna, sitta hos dom i boxarna när man inte har nått att göra, gå ut till dom om man e ledsen, sitta hos dom och läsa läxan. Att komma dom nära, att göra ALLT med dom <3
Tänk att ha hästarna i sånna hära stora hagar HELA TIDEN! <3

Olycka...

Är hemma idag pga en olycka som hände igår när jag red nippe! Kmr inte gå in så mycket på det NU men kan säga att jag inte kom ihåg så mycket efter det! Bara svaga minnen :S
Kommer plugga mycket idag eftersom jag har mycket tills imorrn, inget stall för mig idag heller...
Älskar dig nu och för evigt ♥

Vad tycker ni?

Vad tycker ni? Får jag godkänt på denna bild redigering? Jag tycker att det blev riktigt fint! :)



Vad tycker ni? :)


Vinnaren är..


Jessica Grattis :)

Du kan maila ditt gästblogg inlägg så kommer det upp här på bloggen:) 


Åker till stallet nu!

Ja, nu ska vi åka till stallet! Det blev ganska tidigt idag efterrsom vi ska fira pappa med släckten senare i eftermiddag, så då måste vi ju vara klara! Så vi syns senare...NU stallet!




Drar mot...

...min kusinvitamin nu! Sover där inatt med.
Hare gött allt folk ;)

Lyckan inom mig kommer från er <3

Har nyss ätit en mysig middag med la familia och Paow då ;)
Luktar mat hela jag...
'
Elsa va så söt att rida, började ba med att få henne fram och jättefin var hon och jobbade henne sen och jättefiiiiiin blev hon, finisen <3
'
Nipper va pigg som ba den, haha! Red på galoppbanan och när han såg hästar låångt framför han så gjorde han typ allt för att komma ikapp, haha! Så sjukt snabb som ba han kan va och kan ju säga att det inte va lätt att stanna men han måste få öka och ba leva livet, inte alltid ha kontroll, haha det lät inte bra men sant haha!
Kan ALLDRIG se mig mätt på denna ponny, så sjukt fin ♥
Känner mig verkligen hur lycklig som helst när ja ser dom här bilderna på Prinsen, MIN prins <3


Röstningen avslutas imorgon!

Bara så att alla vet så avslutas röstningen imorgon! alltså på DENNA tävling!




Orginalrost♥

Käkar frukost, rostmackor som vanligt, orginalrost! Asså dom har en väldigt STOR platts i mitt hjärna nu, i LOVE orginalrost ♥ Enligt mig världens godaste rostmacka
Stallet rätt tidigt, ta finfina bilder! Äntligen, ellerhur... Har inte tatt bilder på jättelänge, fint väder idag <3

Vad tycker ni?

Det börjar närma sig Globen Horse Show, och då undrar jag om ni skulle vilja ha bilder därifrån samt ev att vi bloggar från platsen... Men vad tycker ni? Vill ni ha massvis med bilder och kanske lite uppdatering om vad som hände?

Kommentera nu vad ni tycker?


Tycker att denna bilden är riktigt cool, vad tycker ni?

Stallet nu!

Nu åker vi till stallet, ja vi ska ju faktist jobba idag... men i alla fall så jobbar båda idag så mamma och pappa leder nog våra ponnysar, ja för annars måste vi lixom rida efter vi är klara med jobbet alltså efter 12 vilket kan vara lite jobbit...

Ja men ponnyerna ska i alla fall ledas ut idag:P


Söötisar <3

6 saker om ponnypinnisarna <3

1. Nippe är rätt så tiggig och lite busig, hihi. Vill typ alltid hålla på med nått
2. Els är en rymmarponny xD
3. Elsa e en liten bitch ;)
4. Nippson är en otrolig hopponny med alla förutsättningar att komma långt.
5. Nippe slickas i ansiktet jättemycket när jag fixar med han ibland <3
6. Elsa har sytt i ansiktet

Blir lte arg!

EN sak som gör mi lite arg är hur mycket skit Pelle (Pär-Ola Nyström) får! Jag förstår egentligen inte varför. Han deltog förmodligen i programmet för att han ville hitta kärleken, och då tycker jag att det är riktigt dåligt av media att ta upp saker som har hänt för flera år sedan. Han är en trevlig människa som vill hitta kärleken, vilket programmet går ut på. Att man skall få se när bönder hittar kärleken, inte när hela Sverige får se saker i böndernas förflutna. Och sen att reportrar sitter och klagar på honom när dem säkert aldrig träffat honom eller sett händelsen från hans synpunkt tycker jag är såå himla fel.



Ja, vad tycker ni om aklagerserna och all skit han får? Jag tycker inte att detta i ok? MEn vill ju veta vad ni tycker! :)


Ida här ;)

Igår kom jag hem så sent så han ju inte blogga men båda ponnysarna va jätteduktiga igår :) 
Elsa va sjukt fin i dressyren, verkligen sjuukt fin =D Nippe red ja ut med Cornis, jättekul fast läskigt :S haha det stod en bil stilla på sidan av vägen som ingen vågade gå förbi så vi vände tillbaka te att annat stall och frågade henne om hon viste vem det var, haha ;) Mongosar!

Ida va ponnysarna lika duktiga. Jobbade lite på kvaliteerna med Nippson och oj så duktig han blev, han satt sig nästan på rumpan i fattningarna så mycket vi jobbade underbakbenen när vi samlade, han e lite svag i bakbena. Om ja ba håller blir han trippig eller bryter av och när jag skänklar och samtidigt kortar så blir han stark men efter pappa hjälpte mig så blev han sjukt duktig! =D Han bärde upp sig själv otroligt och mjuk och kämpade verkligen så mycket han kunde, svettig blev han verkligen, måste raka han i helgen...
Fin kille du e, haha här lånade jag fortfarande den svarta sadeln ;)

Lite mode...

Ja, jag tänkte skriva om lite vanligt mode nu då! Det känns som om det behövs det också!

Ja, som många nog vet så har ju H&M har några plagg från versace. Jag tycker att några såg riktigt snygga ut men andra var too mutch för mig. Vissa var liksom väldigt skrikiga och liksom för mycket medan andra var riktigt snygga och fina. Så jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det hela. Vissa delar är en VILL HA, medan andra förstår ja verkligen inte hur dem tror att dem kan få över tusen kronor för. Men det är deras egna problem. Jag undrar vad ni tycker?

Några av dem kläderna jag tycker är ÖVERDRIVNA!


Några saker som inte är lika överdrivna!



Ja, vad tycker ni???


Snygg!

Denna tycker jag va snygg!



Ja, som ni vet jhar jag ju kollat runt på lite västar! och jag hittade denna, ganska snygg! Men vad tycker ni? Finns HÄR!


Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet. Ja vi ska nog bara jogga dem lite i ridhuset. Ja vi ska vara snabba i stallet för vi jobbar i morgon så jag vill vara hemma ganska tidigt så att vi kan sova ganska tidigt.

Ja men i alla fall så andledningen till att stallet blev så sent idag är att mamma jobbade ganska sent. Men ja som sagt ska inte sitta här och skriva mer nu utan ska skynda iväg nu :)


komentera mera!

Ja som rubriken säger så skulle det vara jätte kul om ni började komentera mera!

Ja, vi älskar kommentarer så det skulle vara super roligt om ni ville kommentera mera, asså man blir så glad varje gång man ser att någon har kommenterat, och det är glädjen som gör hur mycket man orkar blogga! Så om ni vill ha en glad mig och bra uppdatering så får ni gjärna hjälpa till genom att kommentera mycket! :)



Att sitta på din rygg, och känna att vi har åstakommit något tillsamans, sitta på din rygg och titta ut över publiken, känna hur pigg och glad du var. Det var ett underbart minne som jag delar med dig! <3


Skolan nu!

Nu ska vi dra till skolan, vet inte vad vi ska göra idag men blir säkert någonting tråkigt.. Haha nej men i alla falal så ska vi åka nu, sen får jag se vad vi ska göra. Ja i alla fall så ska jag försöka hinna med ett inlägg innan jag drar men tror tyvärr inte det :( Men i alla fall måste jag dra nu...


Lite roligt..

Ja om ni har sett mitt inlägg som ja la upp för ett tag sen så skrev jag om att jag förut var väldigt nervös, jag tänkte därför skriva om vad som hände då och hur det är nu:P

Ja på min första innomhus tävling, det var en hopptävling clear round, jag var jätte nervös innan. Men så nu till vad som hände. Banan gick jätte bra vi blev nolla och det var en fin runda. Det enda problemet var att jag inte andades under banan så när jag kom ut kastade jag mig av hästen och höll på att spy, typ haha ja han som skulle ge rosetten sen blev lite chockad :P

Ja ni kanske fattar att jag var väldigt nervös.

Men nu kan jag rida och konsentreara mig inne på banan, så jag måste säga att jag med min nervositet har kommit väldigt långt :)


Några saker ni kanske nte visste om mig..

1. Jag har glasögon, eller ja jag använder dem nästan aldrig och tyvärr samma sak med mina linser.
2. Jag har hopptävlat.
3. Det högsta jag har hoppat är 1,10.
4. När jag hopptävlade och tränade red jag i en dressyrsadel. Så jag har hoppat 1.10 i en dressyrsadel. Det funkade jätte bra för mig :S
5. Förut hade jag jätte svårt att rida på framridningar för jag var alltid den som stannade, men forfarande så svänger jag oftast undan.
6. Jag har blivit placerad 5/7 klasser som jag har tävlat med Fire :)
7. Jag var super nervös när Fires ägare tittade när jag tävlade.
8. Förut hade jag jätte dåliga tävlingsnerver men de börjar bli bättre nu:)

Ja det var några saker om mig :P

Gammal Hoppbild men man ser att jag rider i en dressyrsadel va?


Skolan nu!

Nu åker vi snart till skolan!

Har lite brottom så hinner nog inte sätta några tidsinställda...utan det får nog bli bättre uppdatering när vi kommer hem!

aaa, hoppas ni förstår och inte får allt för tråkigt.

Lite annorlunda hästar?

Dessa videor visar att man kan rida annat än på hästar varför inte en...

zebra kanske

Eller varför inte en giraff

Ja man kan ju nöja si´g med annat också???


Mina älskade ponnys! Ni e bäst <3

Kom och tänka på hur sjukt duktiga mina ponnysar är! Nippe och ja startade våran första tävling efter 2 månader. Första klassen va en clerond med ett stopp, valde att starta LC oxå (det va inte bestämmt eftersom det kanske inte skulle kännas bra i LD:n) och det gick med VINST! Och det va ingen liten klass heller, tror det va 35 styckna :D
Första tävlingen någonsin med PRINSEN och vi VAN, vi tillsammans! Under hela tiden jag haft han nu i 4 månader har vi startat upp te LB och blitt placerad i alla utom 1 =D Grym ponny
Elsa har vart skadad denna säsång men startart 2 tävlingar och fått 3 felfria ritter med 2 placeringar :D En 3:e placering och en vinst =D
NI ÄR BÄST! <3



Gullig bild<3

Hittade denna bilden när jag kollade igenom gammla bilder på Fb ja Shadow är väldigt söt, älsklingen<3


Ja riktigt gullit tycker jag, jag han är ju så sööt, och här var han lite törstig :P

Ja jag försökte fixa bildkvalitén men vet inte om det blev så mycket bättre :o

Globen Horse Show

ja jag tänkte skriva lite om hur vi ska göra på Globen Horse Show, vi ska ev, välldigt oklart gå på fredag. men i alla fall så ska vi gå på söndagen showen och dressyren. Vi har fått platser på A-läktaren, alltså ganska långt fram och förra gången fick vi riktigt bra platser på dressyren och då blev det bra bilder kan visa några och så kan vi ju hoppas att det blir riktigt bra bilder iår så att vi kan bjuda er på lite sköna bilder :)








Det blev 4 bilder men vad tycker ni ganska bra endå, dessa är inte alls redigerade ja men i alla fall blir ni glada om ni får lliknande bilder från glogen detta året?


Botkyrka tävlingsutverdering

Nu äre Botkyrka Ridsällskap som gäller =D

Tävlingsplatsen: Tävlingsplatsen är rätt så bra! Det är bra och gått om parkering, dock på gräs men har avrt där 2 ggr och ena gången vare på grus så det beror nog på hur många det är som är där och tävlar. Dom har bra funktionärer och rätt så många ändå, och dom har hokitokisar så dom snackar med varandra. Cafeet är jättebra! Det är stort och dom säljer bra saker och säljer oxå ridsaker och har lottgrejsimoj, sen kan man sitta där inne och kolla ut. Dom har oxå högtalkare som hörs över hela stället =D
Framridningen: Framridningen är inte alls bra men det var tydligen så att dom hade lagt om underlaget i ridhuset nyss och då hade inte underlaget satt sig så hoppas det e bättre nästa år. Framhoppningen e bra :)
'
Tävlingsbanan: Tävlingsbanan är bra, det e en stor läktare och fina hinder. Det är rätt så roliga bano. Bra underlag och musik och bra stämning tycker jag. Sen har dom som en lite "fålla" innan man går in och det e bra så att man är redo och hästen taggar till lite där.
Priserna: Priserna är nog inte världens bästa, fick försäg typo 100 krämer när jag kom 3:a men kommer nog aldrig använta dom, haha! vinnartäcke när ja van var kul och det var fina rosetter ;)
4 av 5 stjärnor , alla fall i år men om framridningsunderlaget hade vart bättre hade det nog blitt 4 och en halv stjärna ;)

ELSA HOPPAR STEG FÖR STEG

ELSA HOPPAR STEG FÖR STEG

1.
2.
3.
4.
(gammal sak jag gjorde i somras ;)




Lite roliga inlägg i alla fall

Är hemma idag igen, göra klart skit engelskan och massa matte. Ingen träning idag heller :( Skit tråkigt men nästa vecka så, haha man får se framåt. Ska göra lite roliga inlägg idag hade jag tänk men eftersom jag ska försöka plugga rätt så mycke så får jag se hur mycket det kommer upp ;)
En bild från ärovarvet på Sunby
Tagen av Corneila! Kolla tjejens skitsnygga blogg :D
http://corneliathornvall.blogg.se/

Godmorgon!

Godmorgon! Nu blir det skolan som äller, jag har några minuter nu när jag hinner blogga innan vi ska gå!

Idag ska jag typ ha teknik och massa annat...jag ve inte om det blir roligt eller inte, men jag gissar på att chemat kommer bli ganska fullproppat! fast jag kan ju inte vara ssäker innan jag kommer till slkolan!



Ida, det va länge sedan vi träffades i stallet...eller okey då i söndags, men vi måste ju träffas snart! och hitta på något skojsigt! :)


Hästar in i vardagen?

En sak jag har tängt på är att jag uppfattar att det blir mer och mer häst in bland vanliga ointresserade människor, bland annat finns det ett hästspel på iPhone som många a mina kompisar spelar, och dem är inte hästintresserade. Även så tycker jag att det märks genom bland annat Sims 3 det nya spelet där man kan skapa hästar. Jag tycker att det är riktigt roligt att hästvärlden sprids och jag skulle tycka att det var väldigt roligt om det blir fler som går in i hästlivet på riktigt och vem vet, alla dessa spel kanske bidrar lite.

Vad tycker ni har ni märkt någonting liknande? Spelar era kompisar hästspel även fast de inte är hästintresserade?




Hästar = Flockdjur...

En sak som jag tycker är väldigt viktigt att uppmärksamma och vilket jag alltid försöker att tänka på är att hästar är flockdjur. Detta vet nog alla som har hand om hästar och även många andra så just det faktat att hästar är flockdjur. Det behövs nog inte uppmärksammas men det jag tycker att vi borde tänka på mer är följderna, och att det kanske finns en andlednin tilln varför hästar reagerar pån ett visst sätt.

Det jag menar och vill att alla läsare på vår blogg ska tänka på är att hästar är vana vid att vara med varandra, så ja tycker att man ska försöka ha sina hästar med en kompis. Ibland går det tyvär inte men jag tycker att man borde försöka först. Vi försöker att ha våra hästar med andra hästar för att de ska kunna få busa och så men ibland går det inte med vissa hästar. Just nu står inte Shadow med någon men vi kanske ska testa att släppa ihop Fire och Shadow igen. Vi får hoppas att det fungerar, men i alla fall så det jag menar med detta är att vi vill ha våra hästar i hagen med andra hästar och det vill nog dem allra hälst också, sen kanske det inte alltid fungerar.

Men eftersom hästar är flockdjur och vill vara nära varandra är det inte så konstigt att hästar springer i hagen när de står ensamma. Det är heller inte så konstigt att vissa hästar inte kan ridas ut själva eller som Don, han blir tittigare om han är ensam i ridhuset så därför försöker vi rida samtidigt som varandra. Allt detta tänker man knaske inte på. Du kanske inte skulle tänka på att det är för att den saknar en annan häst som den är extra på tårna eller stutsar omkring och försöker vända tillbaka hem på uteritten. Men nu ber jag er att försöka tänka på detta, jag tror inte att du tycker att det är kul att vara ensam alltid heller, som att gå på den mörka parkvägen hem ensam, ja det är nog inte så jätte kul.

Sen vill jag uppmärksamma att det är väldigt bra att vissa hästar kan lita på människan på ryggen som en kompis, men om den någongång inte gör det ska vi inte bli sura, nej vi borde tänka på hur det faktist är, och det vi vet är att ALLA hästar är flockdjur.


Detta är ett tecken på att hästar gillar varandra, och dessutom gillar att vara i varandras närhet.


Stallet nu!

Nu blir det stallet som gäller, jag har grymt mycket i skolan just nu, så därför blir uppdateringen från min sida tyvär inte den bästa...men det kommer bli bättre senare.

Vilken av dessa bilder tycker ni blev finast? 1 eller 2?


Jag är så nöjd över oss två! :)


Ont...

Haha hela dagen har jag haft ont i min ena tå, ja kändes som ett hemskt skavsår, men jag försökte att inte tänka på det... Men när ja kom till idr och skulle ta av mig skorna, då hade det blödit igenom min strumpa:S Ja inte konstigt att jag hade ont..

I alla fall så är jag hemma nu och har hunnit ätit lite, nu ska jag bara fixa lite saker och sen åker vi nog till stallet vid 6? Ja vet inte exakt, vi får se helt enkelt.


Bjuder på denna bild, gammal, ja skolavslutningen 2010:P


Suger med stort S...

Håller på att fixa filmen med elsi från Botkyrka ;) Hittade inte mitt papper med bra låtar ja kollat in men det är några rätt så bra låtar som jag ladda ner för ganska så länge sen :) Har gjort fett mycket matte faktiskt, nu ska ja ba översätta våran spökhistoria till engelska, haha hur nu det kommer att gå eftersom jag verkligen suuuger på engelska med stort S!

Diss

En sak som jag måse Dissa är när man har stora tryck på sina hästprylar, alltså inte i alla fall föör i bland kan det vara jätte snyggt´, men tex skulle ja aldrig velat ha ett par lindor med stor logga på och framförallt så att de syns mycket. Ja jag tycker att det är mycket snyggare om man har diskreta loggor vad tycker ni?


denna storlek är i största laget för min del...


Lyckat igår...

Ridningen började med att jag klantade mig och Elsa välter ner nåra sockerbitar och blir skiträdd och skenar iväg och slänger sig med mig på ryggen med helt långa tyglar och ramlar av på den hårda parkeringen så nu ligger man här med stukad fot och kan inte gå. Gör så sjukt facking ont .Asså har never haft såhär ont. Pluggar hemmifrån idag då.
<3

Gick i alla fall bra att rida båda. Studs med båda och dom va jätteduktiga. Nippelina va piggelin och inte så jättelydig, hihi men red typ ba fram i 10 minuter eftersom jag inte kunde andvända foten så mycket fast efter ett tag gorder det inte ont eftersom jag va stila. Tog ett "hinder" 2 gånger med Nippe så att han skulle komma rätt och så och han hoppade det jättefint då:D
Va hemma hos Lollo med Dea och flummade, eller rättare sagt dödad mig, innan ja hade utvecklingssamtal som gick sådär, haha! Endel lärare e lsäkiga asså

Förlåt!

Förlåt för uppdateringen! men idag har mycket hänt...skola till typ 15.30 - 16.00 vet inte så noga, då va vi hemma vid kanske 16.30 och sen va vi med hundaarna eftersom dem åkte hem idag! Mysig helg med dem! <3

Ja, sen har jag pluggat lite nu och känner mig lite sjuk...eller har ont ii huvudet, så då e det ju ra att gå och lägga sig tidigt! :) MEn hoppas att ni förstår! :) <3



Såå nöjd oss två! <3


Tävlingsplats utverdering - Farsta!

Ja, jag tävlade ju på farsta i lördags så jag tänkte skriva en liten utverdering!

Parkeringen:
Parkeringen var bra och nära till allting, bra underlag, men man var tvungen att parkera väldligt, väldigt tätt, så det blev ganska trångt. man fick även en lapp att sätta i framrutan där man skriver telefon nummer vilket jag tyckerär super bra eftersom man vet att dem kommer ha koll då och man vågar lämna hästen i släpet själv. 

Framridningen:
Man kunde både rida fram i ridhuset och i ett ridhus, det var bra underlag, dock så kändes det som om alla inte riktigt tänkte på högerreglen, vilket inte är tävlingsplatsens fel, men det var ganska bra framridning!

Tävlingsbaanan:
tävlingsbanan var bra, det var lite blommor i bokstäverna, men det gjörde inte så mycket, han tittade inte så mycket på dem. jag tycker att det var bra, och dem visade respekt med att stänga dörren

Priserna:
Priserna va helt ok, inte dåliga men inte kanon bra heller! :)

Maten:
Va bra, vi spenderade inte jätte mycket tid där alltså typ i cafét, dock var det ganska dyrt! :)

Skolan nu då...

Helgen är slut och det är dags att börja skolan... Ja inte så jätte kul men ja man får leva med det.. I alla fall har helgen varit jätte nice, lördagen var super rolig och ja sen var det en nice chill dag igår. Ja idag åker dem gulliga hundarna hem också:( Ja men i alla fall så kommer vi nog mysa med dem väldigt mycket i kväll innan dem hinner åka<3

Ja men nu ska vi snart åka i alla fall:)


stolt över dig

Redigerade lite!


Ja, jag redigerade dem bilderna Cornelia fotade lite så här kommer resultatet på min redigering! Vad tycks? :)






Läskigt :S

I alla fall så gick det jättebra med Nippelina XD Han lyssnade super och va ba allmänt glad. Lite spend ba, haha hoppade över en liten kvist som låg på galoppbanan eller vad det va när vi skrittade, haha så söt <3


Det gick faktiskt jättebra för mamma och Els, i alla fall vad jag tycker :D
Har inte riktigt bestämmt vem av ponnysarna som ska hänga med när jag och Cornis rider ut på Tisdag(våran uteritts dag). Det lutar åt Nippe men han blir stressad i skritten när han inte går först efter man galoperat men venne, elsi e så jäkla söt att rida ut med <3



Hände en fett creepy sak nyss, jag kunde inte svälja och nått har hänt i min munn, asså den känns lixom bedövad och har fortfarande svårt att svälja :S Fick typ panik





Lite bilder!

Lite bilder från ärovarvet, bilderna är tagna av Cornelia! Tack! :) http://corneliathornvall.blogg.se/



Lite pigg! :P



Fina du! <3



DU e så fin! <3

Fina bilder va! :)




Värda att se...


Sjukt högt...

Busig ponny... så sööt


Stallet nu!

Japp som rubriken sa så åker vi till stallet, Nu drar vi, syns sen!

Hihi! <3


Bigdadys dag

Heeey :D
Har nyss gjort en finfin frukost to my bigdady! Ikväll blire fin och mysig middag, skulle igentligen gå på en jättefin restaurang men pappa har väldigt ont i munnen pga en sak så vi äter hemma istället men det e ju mysigt det med. Ska åka till stallet nu, rida båda ponnysarna. Försöker få mamma att rida Elsa idag eftersom hon själv tycker det e kul och sen så kna hon ju rida henne lite mera då när ja e sjuk och så men vi får se ;)
Båda får gå ut idag om mamma rider Elsa. Nippe har haft en liten chill vecka, har ridit ut alla dagar utan en men mycket lydnad ute kommer det bli idag i alla fall ;)
Nippelina och ja igår på våran roliga uteritt med Elli :D
Grattis Carro, sjukt stålt över dig älskling <3



Sa inte innan...

Jo, ni vet inte vad vi igentligen gjort idag...

Utan JAG har tävlat, jag som har typ världens sämsta tävlingsnerver och dessutom på Fire, min första tävling med honnom, det är dörför det typ bara har varit jag som ridit honnom dem senaste veckorna. Jag valde att inte säga något här på bloggen eftersom jag inte orkade känna någon press från er...jag vet att ni bara vill väl, men ni fattar nog vad jag menar. det känndes bara som ett onödigt moment som kunde göra att jag blev ännu nervösare. MEn jag blev faktiskt inte så nervös, men jag kunde typ inte äta nått på hela dagen , så snacka om att jag va hungrig när vi kom hem kl 9 idag, hehe! Ja, tävlingen började typ 3 och jag startade vid jalv 6 ungefär! Fire var super fin på framridningen, men blev lite små segare inne på banan. Men det blev i alla fall 63,3% typ (e lite osäker) och en 2:a placering av tjugo något startande! Hiih! Såå nöjd! Jag är verkligen jätte nöjd över min ritt och dag, och jag tycker att dommaren låg ganska lågt överlag, så jag är verkligen nöjd med ritten och placeringen!

Min första tävling med dig och en andra placering!



Vi kan! :)

Jag är jätte Nöjd! :) <3


Varför?


Måste säga att jag aldrig sett något liknande, det ända jag inte fattar är varför man gör det. Förstår den vita hästen helt och hållet, skulle också vägrat...


Övningar

Tänkte visa en övning som jag tycker är bra och om ni vill kan ni ju testa den..

Ja bilden säger nog ganska mycket. Men i alla fall så ska man göra skänkel vikning och sen direkt ut från den fatta galopp, jag tycker att det är en bra övning för det händer lixom någonting. Sen brukar också galoppfattninarna bli super bra för man har så mycket stöd på ytter handen redan i skänkelvikningen därför brukar det bli en väldigt bra fattning och också kan det vara bra att släppa fram på inner handen för då brukar hästarna få en luftig galopp.

Det som också är bra med den här övningen är att hästen blir ordentligt mjuk och det brukar visa sig tydligt i galoppen efter skänkelvikningen. Jag tycker att det är  en rolig övning:)


Åker ut med Elli...

Sitte här med mina ridkläder och äter frukost. Ska åka ut med Elli men viste inte riktigt när hon skulle ut så bytte om så jag e klar. Ska rida ut med Nippe(tror ja det blir) med Elli och sen Elsa får nog gå inne, det är där det inte alls går så bra nu, asså det tar typ skit lång tid innan hon blir fin så idag ska hon ridas igenom, bara bli mjuk! :)
Idag får jag rida i 2 timmar asså om det inte löser sig, e trött på det hära nu :(

Godmorgon!

NU har jag vaknat, idag blir det bara en chill dag, ja ska faktist inte ens plugga något.... ´Ja ska i alla fall till stallet och sen där ska vi kanske byta strö i boxarna men vi får se... annars blir det nog bara en chill dag:) Ja men får se lite vart dagen leder:P

Nu ska jag kanske titta lite på Tv måste äta nått också:)


Trött man e asså

ÅÅ vad trött man e asså, helt sick! Ikväll ska jag vila ut som f*n och ba chilla.
Pappa och mamma hjälpte mig med Elsi och mockningen, tack för det! Skulle ha ridit ut med Nippisen men sen hände det en sak så vi var tvungna att vända tebaka te stallet pga en sak men då hade vi skrittat 20 minuter eller nått sånt så då tog jag in han i stallet så han fick en liten vilodag stället för att rida inne i tråkiga ridhuset ;)
Imorrn ska Nippi rakas och lasras, mycke päls nu asså ;)

Åsiktsinäggen?

Nu har jag ju skrivit några åsiktsinlägg, och jag undrar vad ni tycker om dem? Tycker ni att dem är roliga och intressanta eller vad tycker ni?? Jag blir jätte glad om ni kommenterar och berättar! :)


Blkand annat ett om lite dressyr och sånt! :)




Hemma efter skolan + Läkaren..

Nu är jag hemma och ja har ett hål i fingret... Haha ja vi har varit hoss läkaren för att vi varit sjuka väldigt mycket, små förkylda hela tiden... vi tog ett blodprov i fingret och det visade inget, vi ska däremot senare åka dit och ta ett ordentligt blodprov :S Ja då ska vi testa oss mot några allergier och så får vi sed vad det visar.

Ja i alla fall så ska vi nog åka till stallet ganska tidigt idag :) Mamma och Pappa jobbade hemma så då kan vi ju åka hyffsat tidigt :P Ja i alla fall så ska jag fixa lite inlägg till er nu så att ni blir glada :)


Hah gullit plåster


Gårdagen...

Ja gårdagen i stallet gick jätte bra:) Ja jag tränade inte så mycket men red lite själv och sen fick jag lite hjälp också.. ja jag tränade på skolorna i går också och han var verkligen jätte fin, mjuk i sidorna och jätte kul var det :) Ja är super nöjd över hur bra det gick. Sen fick vi reda på en väldigt sorglig sak också :( Men jag skriver mer om det sen..

Men i alla fall så är jag jätte nöjd över ridpasset igår:)


Älsklingen <3

Söötnosen<3


Skolan

Nu ska vi åka till skolan, hoppas att det blir en bra dag... Ja den kommer bli lite sterssig i skolan, men ja vet inte hur jag kommer få ihop allting... Ja ingen aning om jag kommer få ihop allt..

Ja men nu ska vi i alla fall dra till skolan :P Vad ska ni göra idag, nått kul??


Hiss!

Jag måste bara hissa webbshopping! Jag tycker att det är jätte smart att man kan klicka hem grejer när man sitter hemma och har lite tid över, och då behöver man ju heller inte anpassa sig till några öppet tider. Viist det finns för och nackdelar med det, en nackdel är att man endast kan få se bilder, och man ser inte exakt hur det ser ut, men ibland är det ju värt att ta en changsning. Så överlag så tycker jag att det är grymt att man handla saker från hööks, börjes, ochlyckås när man sitter hemma i soffan!

 

är en av dem som har webbshop! :)


Dessa kommer hem till oss...


Ja tre vita små bollar kommer hem till oss senare ikväll, mysigt <3 Vi ska vakta dem över helgen så det blir nog kanon, ja vem tackar nej till att ha mysia hundar hemma?


Stallet

Nu ska vi dra till stallet, ja vi ska nog träna idag eller jag vet inte om jag ska träna, gör nog mit besta för ja jag känner mig fortfarande sjuk, så vi får se hur jag känner mig.

I alla fall så ska jag nog fortsätta på det vi träna på i söndags om jag är med och det var skolor samt skritt piruetter. Men ja vi får se:)

Men jag har i alla fall fixat lite inlägg till er som ni kan läsa medan vi är i stallet...


Saknar sommaren, vill ha värme inte kyla...

Hemma nu, snart dags att åka...

Ja nu är vi hemma från skolan, har hunnit käkat lite men inte mer än så. Vi ska träna idag eller ja vet int exakt hur det blir för jag känner mig fortfarande lite små sjuk så jag kanske rider lite själv. Ja men vi får se...

I alla fall måste vi åka hemmifrån senast 6 för att hinna och fram till dess så ska vi städa, och fixa en plugg sak. Ja igår när vi var sjuka skulle vi ha gjort klart en grej och det ska vi typ ha semenarium på imorgon, så ja vi har lite brottom nu. Men ja nu måste jag sätta igång, eller jag kanske fixar lite inlägg till er :)

PS: Vi ska städa av en andledning, men avslöjar inte den nu...


Det va en gång en flicka som va hungrig påväg hem från skolan...

Skolan avklarad och den va fett tråkig men imorrn äre a la favorita dag ;)
Är skit hungrig men ska äta nu, hihi. Höll typ på att svimma när jag va påväg hem och så hade man glömt busskortet, bra ida men sen va busskafören snälli mot mig och lät mig gå på ändå :D rukar gå hem fö bussen e fett cp men orkade inte idag, verkligen orkade inte ;P
haha man e ju för känd för papparatzizarna ;)
Mot ponnypinnen nu :)

Ida bloggar...

Heey, nu ska jag äntligen blogga lite igen. Har inte haft någon ork och inte haft nått speciellt att blogga om egentligen och det har jga inte nu heller men känns tråkigt att inte blogga här så ska försöka skriva nått inlägg men ska komma på mera ideer ;)
Idag ska Elsa gå ut och Nippson i ridhuset, lydnad och kanske lite bommar. Red tvärt om igår. Elsa gick dressyr och hon va rätt jobbig men överfin sen ;) Nippe red jag ut med i mörkret och trotts hans mörkrädsla va han väldigt pigg, haha! Blev ba lite stark men aja ;) Som tur va var det inte helt svart ute, haha va ba tvungen att säga det ;)

SKolan nu!

Nu mår vi lite bättre, eller vi kan inte missa mer skola! Så vi syns ikväll, eftermiddag! :)


En sak som gör mig arg är...

Folk som skyller på sina hästar!

Om det ite går bra är det antigen ryttarens fel eller både hästen och ryttarens, jag anser att det ALDRIG kan vara hästens fel. För antingen gör man något fel själv eller så är hästen för svår för ryttaren.

Jag blir verkligen arg på dom som säger typ ”det gick inte så bra på tävlingen idag, han va lite spänd och ja, jag red bra men han ställde inte riktigt upp”! Nehe, vem av er är det som låter den andra sitta på sin rygg och BÄR runt på dig, vart du vill. Om hästen sen är spänd på tävling så har det säkert med dig att göra också, du spänner dig säkert och du kan alltid rida bättre, det kan man alltid, man kan alltid bli bättre.  Det är inte hästens fel nej! Ni är ett ekipage som rider tillsammans, alltså ansvarar båda för misstagen, eller så gör ryttaren det själv ALDRIG hästen.


Det va vilda djur som är lojala nog att låta OSS sitta på deras ryggar! :)

Vet ni en sak som gjorde mig såå himla glad vad jag hörde på tävling, det va en tjej som va ledsen och sen hör jag henne säga typ ”jag har världens finaste och duktigaste ponny och så rider jag fel väg” jag blev så glad av att hon tog på sig misstaget istället för att lägga det på hästen. (jag vet inte vem det var eller vad det var för häst) men det gjorde mig riktigt glad.


Vad är viktigast?

Vad är viktigast för en blogg? Vad tycker NI? Jag vill veta vad ni gillar för sorts inlägg, långa? korta? Åsikter? Tips? Filmer? U name it! Jag vill bara veta vad ni gillar, eftersom det e ni som läser! Och alla som kommenterar detta inlägg med ett bra svar på frågorna får en länk i ett inlägg! Ibland får man muta er lite! ;) Haha!

Men jag vet inte hur denna blogg kommer se ut framöver, hur många inlägg det kommer bli per dag, vilka som kommer skriva dem , ja ni fattar. Jag vill ju veta vad ni tycker så vi kan göra det bästa av det!


serni jag har ocksåp suttit på elsa! ;) haha!


Ingen hjälp!

Inom ridsporten pratar man ju om hjälper, och idag tänkte jag skriva lite om tygeltag och framförallt ett som jag inte anser ”finns” egentligen.  Och det är när man tar handen förbi den andra, alltså när man korsar händerna för att hästen skall böja på halsen. Det är inte ett tygeltag som ”finns” egentligen, och det är inte ett korrekt tygeltag. Som bilden förklarar!

 


Fin bild tycker jag att jag har gjort, hoppas att ni förstår vad jag menar! :)

Men jag tycker att det är riktigt dåligt att vissa hopptränare lär ut att det är ”rätt” att hästen bara ska knycka av på nacken och då går den ju ”jätte fin” (enligt dem). Och nu säger jag verkligen inte att alla hopptränare gör det, men jag vet att det finns hopptränare som lär ut det. Och ja tycker att det är riktigt dåligt at dem hopptränare att lära ut fel. Okej om man rider fel själv, men varför lära ut fel. Det förstår inte jag, för tänk hur mycket dem andra lär sig fel pga att tränaren lär ut fel. Jag tycker inte att det är okej att tränare lär ut fel. Jag blir faktiskt lite smått irriterad när jag ser någon rida på det sättet som är ”fel” eftersom jag vet att det någon gång förmodligen vart en tränare eller liknande som har sagt att det är ”rätt” fast det inte är det. Det gör mig irriterad! Jag förstår inte hur man hittar på en ny hjälp som inte finns egentligen, och det gör mig lite irriterad! Vad tycker ni om detta? Har ni sett det eller har någon lärt er det? Kommentera och berätta!


Bloglovin!

Hurni! Ni glömmer ell inte att man kan följa oss via bloglovin! SNälla gör det hurrni! :)

bloglovin

Komigen nu då! Alla följer! :)


Godmorgon!

Godmorgon!

Vi är fortfarande sjuk! asså hatar det, går runt och fryser och har ont i huvudet...inte roligt alls!

MEn gud vad duktigt ni kommenterade igår! Fortsätt så!!! Men det skall bli bra inlägg i dag också, jag har lite tankar och ider ni ska få dela med mig!



Min fina underbara vän ida! <3


en lite fråga!

Jag har faktiskt inte jätte koll på vad som e ok eller inte på tävling! Vet ni?

Jo jag undrar hur det är med handskar, måste dem vara vita? eller får man ha tex svarta?

vi har köpt sånna här...

protech_glove_white_big

Men e osäker på om man får ha dem! Vet ni om man får det?


kom att tänka på en sak!

jag tänkte lite på globen och då tänkte jag på lite bilder som jag och Jennifer tog förra året. Nämligen denna (finns fler men hittade inte så dem eftersom vi fotade ganska mycket bilder).



Ser ni var hans häl är? Jo uppåt. endå förstå hur känsliga dessa hästar är endå "behöver" ryttarna ibbland ta upp hälen för att visa hästen vad han vill. Det tror inte jag beror på att hästen eller ryttaren inte är duktuga, utan det är dem lätt att dme är duktiga. Men det beror  nog på hu sjukt mycket saker hästarna behöver kunna och du undrar jag hur ridning har blivit till att hästarna skall kunna piaff och pasage? Jag undrar verkligen varför hästarna skall kunna så sjukt mycket saker. igentligen? Skritt piruett, enkal byten, vanliga byten , byten i serier, piaff, pasage, gallop piruette, öppna, sluta, skänkelvikning, och massa annat. igentligen är det helt sjuka förväntningar! Och inte nog med att ryttarna skall kunna göra detta, utan då ska man sitta perfekt, huvudet på hästen skall vara rätt, böjningen på halsen skall vara rätt. Asså det är igentligan sjukt mycket saker som häst och ryttare skall kunna!

Vad tycker ni om detta?


Stallet nu!

Nu ska vi åka till stallet! Ska bli roligt att träffa Elinors häst, och kanske henne också! :) Riktit roligt eftersom man kan säga att det är tackvare henne vi är här där vi är nu. Ja, om vi inte hade blivit medryttare på hennes första ponny så hade vi inte hittat Shadow och jag har ingen aning om hur deet skulle ha varit nu i så fall.

MEn det ska bli riktigt roligt och jag hoppas att det va ok att jag lånade din bild på din sööta ny häst! :)


Sööting va?

Ja, men nu ska vi åka till stallet och mysa med våra mysiga ponnysar så klart! :)


Seriös?

Det jag har tänkt på lite efter sanning och konsekvens, alltså avsnittet om häst försäljning och bedrageri. Hur vet man igentligen om en säljare eller köpare är seriös? Man har ju hört skräckhistorier om köpare som slaktar hästar och liknande. Men hur skall man veta hur seriös köparen eller säljaren igentligen är?


OBS! Bilden har inget med Oseriösa mäniskor att göra, det e bara gulliga föl!

Jag tänkte skriva lite tankar och tips angående detta!

Jag skulle aldrig vilja sälja en häst till en oseriös människa som ljuger och planerar att andvända hästen till något helt annat än vad man säljer den som. Ett tips kan ju vara att sätta rätt pris på hästen, om man frågar en tex tränare vad man borde sälja hästen för så blir priset nog mer rätt, och då riskerarman inte att nån oseriös som igentligen inte har råd köper hästen. MEn det finns ju sånna också. Som har råd med häste för att den har sparat men sen bl ir det kanske för dyrt i månadskostnanden. då blir det ju ganska svårt att veta hur det igentligen står till. MEn några tips kan vara att fråga frågor! Ja, fråga tex vad mamman eller personen jobbar med, då vet man ju ungefär hur mycket mäniska får in i månaden. Man kan fråga om tex, dem haft häst tidigare, kolla upp lite om den hästen i såfall, vad var det för häst igentligen. Fråga vart dem planerar att stå? följ med och kolla i stallet! Ja, det är ju lite tips på hur man kan göra, en annan sak man kan göra är att kolla upp med polis och liknande (jag vet inte hur sånt fungerar) om personen har några anmälningar. Googla personen, kanske har personen en blogg som man kan läsa och se om människan verkar vettig och även fortsätta följa och se så att hästen har det bra.

Men hur vet man om den man köper hästen av är seriös då? Är det en privat person så är det ganska svårt men man kan ju kolla om personen har tävlat? hur nyligen? vara med på bisikningen själv. fråga om man får röntka. Ja, fråga frågor om hästen, försöka få ut lite mer information än man kanske igentligen vill veta. har den varit skadad? ja, fråga frågor. Men om man vill köpa från ett försäljningsstall så kan man kolla upp vad dem solt för hästar tidigre, fråga andra mäniskor i hästsports värden om dem har hört något om det stället. Och fråga, fråga, fråga. En annan sak man kan göra i båda fallen är att vilja provrida flera gånger, då märker man om personen är stressad på att få iväg hästen, och då dölljer personen kanske något. Och framför allt lita på sin magkänsla!

Nej, jag kanske inte har köpt och sålt jätte mycket hästar direkt, men jag känne många inom ridsportvärden och vet vad som hänt dem, och liknande!




Vissa djurklipp alltså...

... ja vad kan man säga riktigt roliga...


Riktigt gullit eller vad säger ni?

Det roliga med detta klippet är inte hur hästen reagerar utan hur människorna reagerar, helikopter va, varför???
Dessutom hade nog jag också reagerat så om jag hade Paris på min rygg..


Sööt

Skulle faktist vilja se detta här i Sverige


Godmorgon!

Nu har jag och Carro vaknat, ja vi har ätit fruckost men no more... ja sen så vaknade vi efter halv 10... Ja men i alla fall är vi vakna nu, ingen skola för oss idag men det bestämde pappa redan igår. Därför kunde vi sova ordentligt.:P Ja i alla fall så är vi hemma nu men jag ska faktist fixa lite saker nu men hej så länge...




Lite roligt!

Visste ni att sjärnornashoppning har en blogg? Nej, det visste inte jag i alla fall! Men lite roligt att se deras avramlingar och hur det går i träningen mot globen, endå förstå hur det måste kännas att rida i globen, när man igentlingen inte håller på med ridning. Snacka om att man måste vara nervös!

haha

Men unndrar om Musse kommer vinna i år igen? :)

http://www.stjarnornas.se/

Om ni vill kolla!


Roligt

Riktigt stor hund brevid häst

Riktigt liten häst brevid hund




Väldigt gulligt!

Kolla in detta klipp väldigt gulligt eller?



Det finns en "falsk" genväg i blogg värden...

Ja, presis som rubriken säger så anser jag att det finns en "falsk" genväg igenom bloggvärlden, då menar jag mät hästsportsblogg världen. Jo SKVALLERBLOGGAR, det känns som om man kan starta en skvallerblogg och få flera 100 läsare på första dagen, det är nog för att det finns så få. MEn jag tcker att det är ett faalsk sätt!

Asså att sitta bakom sin dator, GÖMD, och skriva om dem som visar och öpnnar sig, visar bilder,skrever vad dem tycker och liknande tycker jag är sååå fel. Ska man bli stor så tycker jag att man kan stå för vem man e och vad man själv tycker. Visst man kan vell ha en skvallerblogg om man vill det, men då kan man ju erätta vem man är från början. Men jag tycker att det e STARKT av ponnysanning att dem har sagt vilka dem e och endå visar bilder och liknande på sig själv iblad. Men endå så tycker jag att det är en "falsk" genväg eftersom man inte visar upp sig själv så mycket...

Bara mina tankar!

Gammal bild på fire! :)


Hiss!

En sak jag bara måste hissa är BREDA nosgrimmor innom dresssyren. Jag tycker att det är sååå mycket snyggare med extra breda nosgrimmor än dem valigaste typ 1-2 cm breda! Det e ju sååååå mycket snyggare med typ 3-5.



Kolla vad grymt snyggt detta e! HISS! till den!


Hemma och sjuka!

Ja, som rubriken säger så e jag och jennifer hemma och sjuka idag, vi blir typ alltid sjuka samtidigt...typiskt! men det blir ju typ så eftersom vi går i samma skola och är men varandra ganska ofta, det blir ju lixom så när man bor i samma hus! :)

Ja, ni fattar nog. MEn eftersom vi e ehmma så får ni gjärna önska inlägg och så! :)

Glömm inte att rösta på tävlingen!
Klicka på bilden för att komma till omröstningen! :)

Fina Jennifer och Shadow


R.I.P!

Jag måste faktiskt också ägna denna häst lite tid och plats i våran blogg!

Jag tycker att det är otroligt sorgligt att en häst dör på detta vis!

http://svt.se/2.128686/1.2592297/hast_dog_under_varldscuptavling%C2%AD%1C%C2%AD

Världsettan Eric Lamazes OS-guldhäst Hickstead föll ihop och dog under sin omgång i Veronas VC-hoppning. Tävlingarna avbröts efter en tyst minut för hästen och en obduktion kommer att göras.

R.I.P och jag hoppa att du får springa fritt på dem eviga gröna ängarna!


Oj, oj!

Över 300 inlägg på 2 månader och 8 dagar, det känns ju ganska bra! Visst inte den bästa uppdateringen alltid, men den ska bli bättre! :)

Jag känner mig riktigt stolt över bloggen, visst vi kanske inte har 20 inlägg/dag, men det känns som om dem flesta inläggen har någon poeng och inte kommer upp bara för att vi ska ha uppdatering. Utan det känns som om nästan varje inlägg har något att komma med lixom. Sen kommer vissa typ åker till stallet, see u! Men sånna måste ju få vara med också, för det är ju något som sägs, just att vi åker till stallet!

Men vad tycker ni har vi klarat oss okej hitils?



Jag e så stolt över oss! <3


Ja som ida sa!

Ja, som ida sa e hon ju tillbaks nu! Hon skulle igentligen vara tillbaka redan i fredags, men har inte haft tid för bloggen. Men alltså så e allt lugt och fixat nu! :)

Jag vill bara säga GRATTIS till dig ida! Jag e mega stolt över dig och det är så himla roligt att det går så bra för dig. Du har haft nippe ganska kort och redan så går det såhär bra tänk vart kommer du då vara om ett år med honnom??? det är ju sjukt!!!



4 klasser i helgen och du blev placerad tre av dem! Grymt duktig är du!


Hej på er :)

Hej alla bloggläsare här! Allt är bra mellan mig och mina tvillingar, skulle igentligen ha bloggat i fredags och igår men han inte men nu så.
Tävlade LC-LB med Els och nippe i Lördags opch det va verkligen Elsas dag! :D 3:e placering och VINST i LB, så stolt över min prinsessa!
Nippe gick det inte lika bra med så vi åkte till sunby idag och då nollade vi oss i både LC och LB och tog en 3:e plats i LB :D Riktigt duktig va han fast han va lite trött ;)
Filmer kommer att komma imorrn eller nån annan  dag, orkar faktsikt inte fixa det nu men dom kommer ifrån både idag och igår :)

Hemma!

Nu har vi varit i stallet och kommit hem och ätit!

Asså mår inte bra nu! Kände mig sjuk innan träningen så jag körde ett ganska lugnt pass! Eftersom jag inte mådde så bra! Och jag kännner mig fortfarande sudär, så vi får hoppas att det blir bättre!

Men jag är endå nöjd med fire och så! :)



Finis!


Riktigt roligt

Ett riktigt roligt klipp men ja  inte hästrealaterat



Godmorgon!

Förlåt för att uppdateringen igår inte blev den bästa, men vi va ju iväg typ hela dagen! Ja, först vakna hade tid för lite blogg, sen stallet och ridaa! :) sen när vi kom hem, va det bara att slänga i sig lunchen dusha och sen vidare till kyrkogåren! och efter vi vart på kyrkogården så va det middag med massa rolit folk!

Idag så ska jag fixa lite grejer på morgonen sen e det träning vid två! :)

SKa rida igenom ett program och träna på lite annat skoj! :)


Vi kanske fotar lite nya bilder om vi har tur! :)


Väntar på dushen!

Ja, vi ska snart iväg igen och vi kom presis hem från stallet. Nu sitter jag här och har några minuter eftersom jag väntar på dushen. Ja, i vår familj har vi bra en dush så det blir lite kö på den ibland! ;)

Men vi red nere på gallop banan och dem skötte sig ganska bra, utom att Fire började backa en gång, men det gjorde inte så mycket! Han var ju super fin rästen av tiden så jag är nöjd endå! :)




(ganska gammal bild)du är så fin min älskling!


En sak ni kanske inte visste..

 ...är att när Fire kom till oss var han rädd för väldigt mycket, han var betydligt stissigare när vi red ut, han var rädd för vattenslangar, klippmaskiner och när man tömkörde om tömen kom lixom på rumpan om man gick bakom, ni kanske fattar.

I alla fall så va andledningen till detta att han blivigt skrämd av någon annan foder värd, det med rida ut var mest för att vi inte kände varandra så bra för sen när han litade mer på oss gick det bättre och bättre. Men i alla fall så har hans äare sagt att Fire kunde klippas lös på stallgången först och sen när han kom hem från en fodervärd fick han panik. Vi tror att han har fastnat i en töm eller någonting och sen att han är rädd för vattenslangar tror vi beroro på att han någon gång blivit tilldaskad, alltså inte hårt men bara så gör man inte, tyvärr så ledde kanske detta till att han blev rädd.

I alla fall har vi jobbat ganska mycket med honnom utöver ridningen, med just det att han ska lita på oss och inte vara rädd. Nu har vi kunnat bada honnom helt med vattenslang i vattenspiltan, vi har även klippt honnom. Han fick då lite lugnande, som knappt hjälpte men även när det slutat verka stod han bara där och tyckte att det var ganska skönt, nästa gång ska vi testa utan lugnande. Han har kommit så långt med sina rädslor, eller vad man ska kalla dem och vi kommer att fortsätta träna honnom så att han är lugn i de jobbiga situationerna, så att vi kan få bort de läskiga minnena.


efter en av de första gångerna vi hade honnom i vattenspilta och spolade av honnom.





Hiss!

Jag tänker hissa att det finns så många bloggtävlingar ute i blogg världen nu! :) Det finns ju helt galet mycket bloggtävlingar som oftast är ganska enkla att delta i! Asså det e ju grymt roligt! :) Ja dessutom har många tävlingar riktigt fina vinster, så ja det är verkligen en Hiss att många bloggar kan ha tävlingar.

Ja vi kanske också kommer ha en tävling i framtiden, eller vi vill i alla fall kunna ha det :)


Diss

En sak som jag måste Dissa är sånna här pannband, tycker verkligen att de inte är snygga. Men det är min åsikt. Eller vissa hästar passar i det men jag tycker att dem är ett undantag för i vanliga fall så är det inte ok enligt mig att ha dessa panband. (Inte just dessa utan själva formen på dem...)

Ja jag tycker verkligen inte att det är snyggt men vad tycker ni?


Godmorgon!

Godmorgon bloggen!

Idag blir det lite brottom innan stallet då vi ska iväg iikväll på middag, men det e bara att skynda sig och göra sitt bästa för att vara snabb...Haha!

Nej, men vi sov alldeles för länge med tanke på att vi har brottom, haha, men ingen satte klockan och då blir det lätt så ju! :)

Men ni ska veta att vi ska göra vårt bästa för att NI skall få bra uppdatering! :) MEn a, så om uppdateringen inte blir på topp så är det för att vi har massa att göra idag! :)

Lycka till ida! Det kommer säkert gå  bra! Ida ska ju tävla med båda ponnysarna idag, så lycka till! :)



Du e sååå duktig! :)


Asså ni e underbara!

Ja, statestiken går bara upp och upp! VI blir så glada och ni kommenterar bättre!

Ja, super glad blir jag!

Ni e grymma!


Ridövning


Det här är en övning som  jag tycker är ganska bra för att få mjuka hästar. Det man gör är att man ökar takten lite ´över medellinjen alltså på den raka delen och sedan så minska man lite på böjda delen samt lägger en volt. Ja ni kan vel testa, eller om ni har gjort det kan ni vell kommentera och säga vad ni tycker..


Stallet nu då!

Stallet nu då...

Ja, nu ska vi åka till stallet syns sen ikväll...


Min fina Shadow!


Ganska sjukt...

Detta e ganska sjukt... det som jag funderar mest över är att Shadows gammla ägare sa att hennes kompis hade hoppat med Shadow 1. 45 alltså en cm högre än vad han är i mankhöjd... sjukt. Men grym ja det är shadow <3 denna ponnyn med...



Ni missar vell inte changsen? Eller?

Ni missar vell inte denna changsen? Eller?


http://teamelvskogen.blogg.se/2011/november/kommentera-forst-och-du-vinner.html

Min syster e ju grym på att göra disigner och hon hinner kanske fler än en! :) NI får ju bestämma ganska mycket om hur den ska se ut!





Rösta nu!

Nu avslutar vi bildtävlingen på bloggen där ni skulle skicka in bilder på er där ni visar kärlek till ett djur så ja rösta nu, ni får rösta en gång och man får rösta på sig själv, reklam av er själva är ok, ni kan alltså tex skriva på er egen blogg att ni vill att era läsare ska kommentera och rösta på ditt bidrag:) Alla bilder som vi fick in får vara med i omröstningen eftersom vi ville ge alla en ärlig changs! :)

Nr 1 Jessica

Nr 2 Emme

Nr 3 Alisha

Nr 4 Malin

Nr 5 Emmy
 
Nr 6 Jackie

Nr 7 Lovisa

Nr 8 Sophie
 

Ja, ni får bara rösta en gång var så skriv erat namn, vi kollar så ni inte röstar fler gånger! :)


Godmorgon!

Godmorgon!

Ja, som ni såg så e ida sur på nått, men hon kommer nog vara tillbaks här snabbare än ni tror... eller ska jag va ärlek så vet jag inte riktigt! Vi kanske byter tillbaks till teamelvskogen om inte honn börjar blogga här igen, men det tror jjag inte är fallet. Jag orkar inte ens förklara mer om det. Vi struntar i det så kan jag och Jennifer blogga här. Med bra uppdatering och så. Så inga frågor om det tack!

aa, men idag så blir det en dag med lite grejer som måste fixas, jaa lite plugg, lite annat också.



Älskar er, Jennifer och IDa, ni är helt underbara vänner! <3





Nej tack!

Orkar fan inte med allt och alla.
Kommer inte blogga nått på den hära bloggen, inte på ett tag i alla fall. Trodde inte det om er, trodde jag kunde lita på er men hade vist fel. Så sjukt dåligt men nu vet jag vart jag har er. Att jag ens e förvånad?

Men bra ida...

Kvällen igår med Dea och Lollo va najs. Utom att dessie busade lite med min fb, haha ;)
Kom typ nyss hem från Haninge C och smart som jag e så glömmer jag min påse med puder och en liten bok som jag ska skriva koder i men min snälla mamma ringde till affären och den va kvar så jag hämtar det imorrn, haha så smart man e asså xd
LoL och ja igår kväll, snygga vi e <3
Ponnysarna ska ridas, båda två. Elsa ska jag hoppa lite med fast mest markarbete med Cornis och lilla Fabbe. Ba öva på att komma rätt och ha henne lydig, trimma lite inför Lördag och TÄÄVLING! :D
Nippisen får skrittas ut med C och Bucke, trava lite eftersom jag träna igår:)

Roat mig lite...


Den blev inte jätte bra men ja helt ok kanske.... Vad tycker ni???


Ja vad tycker ni? kommentera...


Har lekt lite...

Jag har lekt lite i paint.NET och har ritat denna! Jag har andvände en bild som mall lixom och ritat av men inte bara suddat ut utan ritat!



Ja, jag haar ritat denna, kanske inte super bra, men ganska nöjd endå! :) ser ni vem det är???



Det är denna bild! :)


Galet fin!

Denna valack är född 2005 och jag tycker att den är galet fin! asså jag va bara tvungen att lägga upp det här! Om nån letar häst så tycker jag verkligen att ni ska fundera på denna! ringa och prata med dem. FÖr kolla in traven! Så himla fin! Synd att det stod i polen, lite svårt att titta på den men GALET fin tycker jag!

HÄR FINNS ANNONSEN!

filmen!



Ja, vad tycker ni! OM nån köper denna så vill jag komma och se den!


Godmorgon!

Godmorgon! Det är sååå himla skönt att få sova lääänge. Att inte behölva gå upp tidigt utan att få sova läänge! Haha vaknade för mindre än en timme sen och har ätit lite frukost nu! :) Idag ska vi ha bra uppdatering igen! Det kan vi hoppas på! :)

Jag försöker fixa med bildtävlingen så att ni kan få börja rösta, men min dator hjälper mig inte så mycket...

Men aaa, jag ska fortsätta försöka få upp det inlägget och sen blogga om massa annat rolit också! :)



Två till bilder som vi tog när vi fotade till headdern!


Bara för att jag sa!

Bara för att jag sa att det skulle bli lika bra uppdatering idag, som igår så blev det inte det! Och det är jag ledsen för, men vi e tre som bloggar och det hade blivit sjukt mycket för mig att göra om jag skulle blogga över 11 inlägg så det blev lite mindre idag, vilket jag är ledsen för! men vet ni vad jag håller på att göra? jo, träna upp min vänster  hand. ja, jag skriver en del av detta inlägg med vänster hand. Okej det kanske inte är jätte svårt. men jag gör även andra saker med vänsterhand. haha nu känner jag mig jätte mobbad! haha!

gissa varför jag började skriva mad vänster handen nu!

greys anatomy avsnittet! Haha, nån som såg det??




Kommentera först och du vinner!

Är du trött på den designen du har nu på din blogg och vill byta, ja nu har du chansen att få en ny, den som kommenterar detta inlägg först får en desige. Ja du måste kommentera inlägget och ha med din mail, samt så måste du maila bilder och en kort förklaring på hur du vill ha designen. Ja jag kan endast fixa bilderna alltså bakrunden eller headdern sen kommer de upp på vår blogg och så mailar jag till dig, där du kan lägga in  dem själv kan ev hjälpa till med att få in designen om du inte vet hur man gör.

Vad har du att förlora om du inte gillar designen är det bara att du inte använder den...

Min KUNG!

Ny duschad och fixad. Det dåliga i allt det här är att jag ser jättefuuul ut nu, haha hämskt nog eftersom jags ka snart dra och möta Lol och Des och sen drar vi och käker pizza i sågen <3
Får väl hoppas på att man inte träffar nån man känner ;)
Ja och mina roliga rea vän på Historiska museet.
Träningen gick så sjukt fucking bra! :D Är så stolt över min KUNG!
Började med att få han lydig och lyssna på mig och visa vem det är som bestämmer. Jätteduktig blev han. Han vill oftast galoppera när man ska börja trava efter man galopperat på framridningen och sen brukar han göra luftsprång(lixom hoppa) in i galoppen när man ska galoppera men det löstes med att ha en bra ställning med mycket kontakt, coolt att det funkade haha. Sen till hoppningen då. Det gick bra dom första hindrerna, blev lite halva språng och lite stora men sen sa Pelle det magiska! Räkna galoppsprången innan och mellan hindrerna och sen löstes ALLT! Vi kom rätt hela tiden och vi jobbade verkligen tsm som ett team. Asså det är helt sjukt vad den dära tränaren är bra! :D





shit vad denna ponnyn hoppar, förra veckan <3


Diss

En sak som jag verkligen inte tycker är fint är när man knoppar manen men inte pannluggen, på dressyrtävlingar tycker jag att det ser jätte fjantigt ut och ja hela tiden. Men jag tycker verkligen inte att det är fint... Inte min stil alls Vad tycker ni??


Jag tycker antingen helt utsläppt (i hoppning, inte dressyr) eller helt knoppat! :)




Negativa i ridsporten?

En sak som jag tycker är ett problem i ridsporten är att alla är så negativa mot varandra. Man stöttar inte varandra, utan man klagar på varandra och pratar bakom varandras ryggar. Det är sällan man hör någon främling komma och säga till än att man rider bra eller att ens ritt såg bra ut. Man blir så glad när någon kommer och säger till en att man är duktig, men det händer alldeles för sällan.

Därför tog jag ett beslut att ja ska göra mitt bästa för att göra andra människor inom ridsporten gladare. Säga till dem att dem är duktiga. Visst man behöver ju inte ljuga och säga att det är den duktigaste ryttaren man sätt eller att den är duktigare än en själv. Men om man säger att personen är duktig så berättar man ju inte vad man jämför med, vilket personen inte heller vet. Men jag kan näst intill lova att personen kommer att bli glad och att personens självförtroende kommer att ökas ett snäpp. Är det inte värt all lägga några sekunder av ditt liv för att göra en annan människa glad? Säga att det är duktig tar max två sekunder och nästa gång är det kanske någon annan som säger att du är duktig! Jag tycker att vi i häst och ridsporten är för negativa. Jag tror att vi i ridsporten har väldigt svårt att äga just dem orden ”vad duktig du är” eller ”vilken fin häst du har”. Men varför är det det? Det är bara ord, det betyder inte ”Du är duktigare än mig” eller ”din häst är finare än min” för det behöver man inte tycka bara för att man säger att någon är duktig. Eller hur? För det är nog det man är rädd för, att någon annan ska vara duktigare än en själv, eller att man tror att personen man säger det till, att den är duktig ska tro att den själv är duktigare än den personen som säger att hon/han är duktig. Vilket det inte betyder.

Jag tycker att vi i hästsporten ska sluta vara så rädda och istället stärka varandra. Säga till varandra att dem är duktiga!


vi tre kommer nog alltid stötta varandra!

Sluta vara så rädda för vad andra ska tro och tycka, det spelar ingen roll! Peppa varandra så kommer någon annan peppa dig någon annan gång!


Känner att uppdateringen stiger!


Som rubriken säger så känns det som uppdateringen här på blogge ökar, ja vi skrev hela 11 inlägg igår och så komm en ny disign upp, vilket jag känner är riktigt bra. Jag tycker att disignen blev riktigt snygg och vi kommer nog byta disigner ganska ofta, för det gillar vi. Nytt och fräsht det ska lixom passa till årstiden, nya ilder inte ett år gamla utan NYA bilder i headdern bilden på oss och elsa va bara några dagar gammal ni hade inte fått sett den utan vi visade den inte för er förns i headdern. Det e så det ska va nytt. Nya bilder ny disign, nått som inen har haft förut inte sno nån disign från nåon storbloggare utan något nytt, något eget!

Så jag ska se till att uppdateringen hålls på topp idag också och imorgon, för nu känner jag mig taggad. Taggad på att få en bra blogg! Taggadt för att våran blogg ska ha bra uppdatering och få komentarer, att känna att ni bryr er om vad vi gör och är nyfikna på hur det går för oss.  Känna att ni läser att NI läser om OSS. Det känns stort för mig. Någon som an aldrig har träffat bryr sig och läser. Det känns STORT!



VI tre på EN blogg som NI läser, det e STORT!


Nu har jag fixat!

Nu har jag fixat headdern! Det blev lite små skilnadder men den är ganska lika utom stavfelet då! :)

Hihi, klantit att jag skrev för fort men nu är det fixat! :)

Den med felet:

Den rätta med lite små ändringar! :)




träning idag :D

Ligger i sängen med toast och kollar på tv3play :) Cornis sov här och vi hade jättekul, skulle egentligen åka med henne till stallet men är tvungen att fixa disken och fixa mig själv så får åka dit lite senare. Träning med nippson idag, hoppas det går bättre idag än förra gången, haha ;P
Ska försöka få pappa och filma oxå.

Förlåt!

FÖrlåt för det dumma felet i headdern! Jag klantade mig, det gjorde jag och problemet är att det har blivit väldigt svår fixat. Jag skrev för fort och dubbelkollade inte. KLANTIGT av mig! Riktigt klantigt! Sen e grejen att vi skulle åka till stallet så jag hann inte fixa det nu, och då kommer jag inte hinna det idag heller, utan att jag måste göra det imorgon! Jag är ledsen över det och det kommer fixat, men det får vara fel i någon dag tills jag hinner fixa det...Jag tror jag måste göra om headdern! Alla timmmar vi lagt på den MEn det kommer bli bra i slutet!  det vet jag, det kommer jag se till! :)

Tack för att du sa till! <3



Ser ni felet??? jag lyckades missa det men aaa, annars gillar jag headdern starkt! :)

NU åker vi till stallet!

Nu ska vi åka till stallet! aa, rida Fire det ska bli roligt, men ska åka nu. SÅ vi hörs imorgon eller ikväll! :)


Och han kommer inte bli svettig för nu e all denna päls borta! :)


Nu ska jag dra..

Tjo på er! Är just nu på mamma och pappas kotor, känner mig fett vuxen och bissy som sitter här vid datorn;)
stallet snart vilket jag inte har lust med men blir väl bättre sen hoppas jag men nu ska jag dra tror jag , eller snart i alla fall :)



juste, åt en jätteäcklig kaffe godis nyss :S


Höst design

Ja nu har vi fått in en mer höstig design vi vet inte om den kommer se ut såhär hela tiden kanske blir lite ändringar men vad tycker ni??? Kommentera


Vad tycker ni nu...


Plugga lite...

Nu ska jag plugga lite, komma i kjapp igen, ja var lite efter i skolan efter att jag var sjuk så idag ska jag plugga färdigt sen ska jag städa lite här hemma, ser lite stökigt ut i mitt rum och ja det ska bli fint igen. Sen ska´vi till stallet ikväll och jogga hästarna...

Men ja ni får reda på mer sen för nu ska jag komma igång :S


Plugga lite...

Nu ska jag plugga lite, komma i kjapp igen, ja var lite efter i skolan efter att jag var sjuk så idag ska jag plugga färdigt sen ska jag städa lite här hemma, ser lite stökigt ut i mitt rum och ja det ska bli fint igen. Sen ska´vi till stallet ikväll och jogga hästarna...

Men ja ni får reda på mer sen för nu ska jag komma igång :S


Mina älsklingar <3

Vet inte vad jag skulle ta mig till om nått skulle hända mina ponnysar. Att aldrig mer kunna se dom springa fritt eller att aldrig sen dom nån mer gång. Att aldrig kunna krama om dom, aldrig mera känna deras andningar <3
Ni e så sjukt fucking underbara ♥
Kommer aldrig kunna sälja er ALDRIG ALDRIG
Je t'aime ♥

Inga sovmornar för mig ändå

Carro, för mig äre spiilirill, det med att man kna sova länge på loven. Vaknar ändå tidigt ;)
Igår 20 i 7 och idag 7. Asså 6:40. Ni ser ju, inyte kul ;)

KNIPPER♥

Har ju berättat om Elsa för er och vem hon e, nu är det dags för min lilla PRINS ♥
Knipper är en valack (som ni bergis redan vet) född 2001. Han är Import Irland och då alltså Okänd.
Han har tidigare gått MSVA med Mathilda Lindskog nere i Skåne. Hon köpte honom från Irland och tog hem han hit till Sverige när han va 4 år. Hon har haft han ändå tills jag fick honom för 3 månader sen.


Nippe är en jättefin ponny med ett hjärta av guld. Han är sjukt sammarbetsvillig och vill alltid lära sig ny asaker och göra sitt bästa. Han hoppar som en gud och vi har fått jättefina ord från tränare. Cathrine som e rätt höjdfixerad, haha hon sa att när jag lärt mig se avstånden och komma rätt kommer vi kunna hoppa hinderstöden ut ;)

Högt över hindret eller vad :D Mathilda och nippe

Som jag sagt innan så är våra mål tillsamans SM, men högre vill man ju komma. Globen och NM vore inte heller så fel.








Godmorgon!

Godmorgon! Asså måste bara säga att det är sååå himla skönt med HÖSTLOV!


Men asså det var grymt skönt att få sova lääänge idag! Idag ska jag fortsåtta jobba med disignen och jag hoppas att den blir klar! :)

ingen bild, eftersom jag inte vill avsläöja hur den ser ut....


Kände inte för det

Hade verkligen ingen lust att blogga igår, kände ba inte för det ;)
Men Nippi fick vila och lasras istället.
Idag ska jag ut och busa lite med Nippe, galoppera fooort! :D
Elsi ska få ett litet dressyrpass, lär behövas eftersom hon har blitt rätt jobbig nu på senaste tiden :P



haha



Nu ska jag ta och hitta på lite ideer att blogga om, har en på ingång ;)



RSS 2.0