Taaaack :D

Naaaw vad glad jag blir, tack ni som tyckte min Novell var bra :D


Dagen...

Sorry för bad update men var med Stina igår. Jag är mycket bättre idag men anledningen till att jag sov med henne igår var att hennes päron var borta, så även fast jag var sjuk så var det ruuligt ;) 

Idag så vaknade vi upp vid 10, fixade oss och åkte in till Söder och såg The Hunger games :D Gaaa, asbra men hatar slutet xd 
Sen så kommer det tydligen att komma flera filmer, kan knappt vänta

Red ut Nippe barbacka i stormen, haha men det gick verry good :) Han blir så jäkla rolig och taggad på vägen hem så han går och småtravar och ibland kommer lite galoppsprång in ibland och när vi väl skulle galoppera så hoppar han fram, haha söten <3 
Men jättemjuk i munnen och formen, gaa, typ att dö för, lekte lite med honom oxå så höll i honom och skänklade så han gjorde passage och piaff typ, haha venne vad som e vad heller xd

Papi var snäll och gick med Elsi <3 Badade nippers svans och flätade och oljade hovarna och så för imorrn på Nippe oxå så nu e han ren och fin gubben <3

Jag och världens bästa papi på mysig kina middag <3

Puss på dig gubben ♥

Hiss!

Till att Hööks börjar få grymt snygga grejer nu asså...




Dessa e AS snygga tycker jag...Vad tycker ni?


Förlåt...

för att jag inte bloggade hitils idag eller igår, men har haft mycket att göra. Men uppdateringen blir bättre ikväll hoppas jag.

Måste också säga att ida var grym igår, bra uppdatering, bra novell. Ja allt var GRYMT ida! :)



image description

Och du och nippe var ju grymma när ni hoppade!

Godnatt

Nu säger jag god natt från stinas säng, Stina ligger på bäddmadrassen en bit bort, haha vill ju inte att Kussen ska bli sjuk
<3


Min absoluta mardröm - Novell jag skrev som skoluppgift / Ida



Jag trodde aldrig att något sånt här kunde hända mig. Jag var den lyckligaste tjejen i världen, jag hade allt. Ponnyn, familjen, vännerna. Nu, hade jag inget. Min älskade ponny försvann för några månader sen, jag får mail skickade med videosar och bilder på henne, videosar där min lilla älskade ponny blir misshandlad. I början kom det inte så ofta men sen blev det bara mer och mer, ibland kommer dom till och med varje dag. Den senaste filmen jag fick på henne var den värsta av dom alla.
Hon hade stora fläckar med avskaven hud, benen stack ut och hon hade ett rep som skar upp huden runt ena bakbenet. Om jag går till polisen eller säger till någon om videosarna så dödar dom henne. Jag vet inte vem som kidnappat henne.
Jag har slutat prata, jag går inte till skolan längre. Mina kompisar undrar vad som hänt men jag vågar inte säga nått. Jag äter inte heller, mina föräldrar är oroliga över mig men jag vill inte att jag ska äta och må bra medans min ponny blir misshandlad. Jag vill skära mig men vågar inte. Jag ska leva för att försöka hitta henne. Jag är henens ända hopp och om jag tar livet av mig kan ingen rädd henne.

Den här kvällen när det senaste videon hade kommit skrev jag. Jag skrev till henne:
Jag vet inte vad jag ska göra. Utan dig kan jag inte leva. Jag vill ha dig här hos mig. Du står inte längre i stallet och gnäggar åt mig varje dag jag kommer. Där nere i stallet är det tomt. Jag var där igår, kollade om du var där men nu har jag insett att du aldrig kommer komma tillbaka. Jag kommer aldrig någonsin att få krama om dig.

*            *            *

Jag låg i sängen och kollade på min mobil där den låg på mitt nattduksbord. Mina rosa mobil med den där fula sprickan i sig rakt igenom hela mobilen som jag fick när Elvira ville äta upp den. Jag minns hur roligt det såg ut.
Jag hade inte rört den på hur länge som helst. Skulle jag kanske ringa Maja? Hon var ju min bästa vän men tänk om hon var sur för att jag inte pratat med henne på flera månader.
Jag tog upp mobilen långsamt och satte på den försiktigt. Som bakgrunds bild hade jag en bild på Elvira i sommarhagen. En tår föll från min kind.

-Hallå? Lisa är det du?
- Hej Maja snyftade jag.
- Men Lisa vart fan har du vart? Du har inte ringt eller nått! Fattra inte du hur orolig jag vart för dig.
- Elvira är borta!
-Va? Vad säger du?
-*snyfft* Hon e stulen.
- Gumman, jag kommer till dig.
Direkt när Maja kom kramade jag om henne så hårt jag kunde. Shit vad jag hade saknat henne.
- Hon e borta Maja, hon e borta för alltid.
- Säg inte så, vi ska hitta henne!

*            *           *

Svart ponny med vit bläs stulen! Stor hittelön till den som hittar henne. Ring Lisa 070660661.

Jag och Maja satte ut lappar i hela byn. Jag skulle kunna betala vad som helst för att hitta henne. Jag följde med Maja till skolan nästa dag, vi pratade med rektorn som skulle prata med alla i skolan också. Jag känner nästan alla i Borås så vem skulle vilja stjäla Elvira. Det gick hela dagen utan att någon hörde va sig, skulle jag någonsin hitta min älskade Elvira?

*Riiiiiing* *Riiiiiing*

Det var mobilen, jag kollade på klockan, 22:08
Den var dolt nummer.
- Hallå det e Lisa.
- Hej det e Maja. Ska du med mig till Jennifer, träffa några kompisar?
- Jag vet inte.
- Lisa, det blir kul.
- Men jag har ändå inget att ha på mig och sen så...
Jag han inte ens prata klart innan Maja kom in rusande i mitt rum och började rota i min tomma garderob.
- Hur kom du in?
- Fönstret, ta på dig den här!
- Haha, okej

Jag löd Maja utan att säga emot, det kunde ju bli kul att inte bara sitta hemma och sen få något annat att tänka på! Jag drog på mig lite gammalt smink och kladdade på min klumpiga mascara på dom små raka ögonfransarna. Drog på min den svarta slitna skinnjackan och låste dörren i det översta låset, det nedersta som jag vanligtvis brukade andvända hade rostat igen och varje gång jag säger det till pappa låtsas han som om han inte hör. Sen sprang vi ner för den branta backen till Bussen. Det stod flera stycken som jag kände igen där med väskorna fyllda med dricka men ingen av dom skulle nog till Jessika eftersom dom var 3 år äldre än Jessika och hon har inte direkt varit den typen som dricker och hänger med äldre.

Bussen kom nästan på en gång men ändå hade mitt nydushade hår frysit och det hade blivt isbitar i.
-  Har Jessika flyttat? Hon bor väl inte på Norrlandsgatan
- Hon flyttade för några månader sen. Hennes föräldrar skilde sig så hon flyttade med sin mamma hit.

Utanför Jessikas hus stod det en tjej som spydde på deras vita trästaket. Ut från dörren kom det två tjejer utspringades och skrattade. Väl inne var det massa folk som drack och rökte. Mitt bland  alla såg jag Jessika. Även fast det var rätt mörkt såg jag att hon hade färgat sitt hår blont och hade smink på sig som hon aldrig hade förr.

- Men tja Lisa, kom du också med. Jag har inte sett dig på länge, slöddrade Jessika och gav mig en kram.
Jag ville inte säga nått till Jessika, inte nu och inte när hon hade förendrats så här mycket. Den Jessika jag kände fick skulderkänslor så fort hon höll i en spritflaska och smink var bara för töntar tyckte hon.

Nu kände jag hur mycket jag hade missat, jag viste inte ens att en av mina närmaste vänner hade flyttat.
Hon studsade iväg och skrek lite. Jag och Maja satte oss i en soffa med massa vänner från skolan.

- Liisa, är du här! Vi som trodde du hade gått och dött eller nått.
- Haha jag med, svarade jag lite falskt.
Det stod massa sprit på bordet, jag var inte den som drack men just nu så brydde jag mig inte. Jag ville bara må bra och att allt mitt lidande skulle sluta, i alla fall för stunden. Jag tog en klunk ur flaskan och det smakade illa men jag fortsatte.
Maja drog upp mig och började dansa. Det var underbart, att äntligen få leva ut. Min depretion efter Elvira var jobbigt.

- Liiiiiisa!!!! Har du hittat din fula häst än?!!

Det blev tyst, alla hörde det och alla viste om det, även fast inte alla ville visa att dom viste det men alla viste.
Jag vände mig om för att kolla vem det var, där på bordet stod Jonathan och hans kompisar och skrattade. Jonathan och jag var tillsammans i 6:an och 7:an men jag gjorde slut med han i början av 8:an för att han alltid klagade och var sur för att jag var så mycket med Elvira, sen har han en jätteful frisyr desutom. Maja gick emot dom och skulle slå till dom innan en av killarna stoppade henne.

- Men Maja, inte ska du hjälpa Lisa. Hon får skylla sig själv om man inte kan hålla koll på sin äckliga häst!!
Jag kände mitt hjärta slå fortare och fortare och tårarna försökte pressa sig ut. Jag slängde spritflaskan i marken och sprang ut.
-Lisa, lisa vänta!

Jag fortsatte att gå, asfalten var kall och i vanliga fall hade jag gnällt och gått tillbaka för att hämta skorna men inte nu. Jag brydde mig inte hur ont det än gjorde. Jag gick mot skogen och började springa medans tårarna rann längs mina rödmosiga kinder. Jag sprang tills jag inte orkade mer och satte mig ner bakom ett träd.
- Liiisa! Vart är du?

Det var Maja, hon hade sprungit efter mig hela vägen hit. Det var mörkt i hela skogen och jag vet att Maja är rädd för mörkretoch skogen men jag fick inte fram ett ord att kunna ropa till henne vart jag var.
-Lisa, vad gör du?

Maja hittade mig och kom fram till mig och kramade om mig. Vi satt där helt tysta ett tag, det var så skönt få gråta ut. Jag kände att Maja också grät. Alltid när vi var små och jag gjort mig illa eller nått och jag grät grät Maja också och när jag frågade varför hon grät sa hon bara: För att du gråter.
-Vem är det?

Jag reste mig upp och såg en kille gå mitt i skogen, det var så mörkt så man såg knappt vem det var men jag tyckte att jag kände igen hans frisyr.
Jonathans frisyr.
Vi följde efter han, långsamt och tysta för att försäkra oss om att han inte skulle råka se oss.
- En lada, tänkt om han...?
- Men Lisa, inte skulle Jonathan göra nått sånt.
Jag kände hjärtat bulta fortare och fortare.
Jag kollade in genom ett hål i dörren men jag såg inte så mycket. Bara smutsig jord.
- Lisa, kom hit. Maja stod på ladans sida när det var 2 plankor som var borta.
Jag stelnade till, kände hur hela jag blev iskall. Kunde inte säga nått.
Där i ladan på det mörka jordgolvet stod min älskade Elvira. Hennes fina svarta päls var nästan helt avskaven, hon blödde och hennes hovar var i så dåligt skick så dom knappt kunde bära upp henne.

- Din jävla fitt häst, fattar du inte hur jävla ful du e! Det är ditt fel att jag och Lisa gjorde slut, hon valde dig framför mig!
Han kastade sin ölflaska i huvudet på henne, det krossande glaset skar upp hennes ansikte och några glasbitar fastnade i hennes panna. Hon gjorde till ett pipande ljud, som om hon ropade på hjälp.
- Elvria!! Jag sprang ut och kramade om henne, hon försökte göra ett gnäggande men det ända som hon lyckades få fram var ett lågt pip.
Elvira såg ännu värre ut såhär på nära håll. Hon la sitt huvud i min famn och blundade.

Äntligen var mardrömmen över.






HAHA

HAHAHA ligger på mitt rum så hör jag något från badrummet som ligger under mig, då är det städarna som sjunger, ashögt! hahaha xd


Fiilm

Film från igår kommer, filmad med Iphonen så inte världens bästa kvalité...


Suddig men ni ser ju hur grym han e <3




Fredag ♥

Idag är det fredag, in my heart ♥
Men denna natten har varit hemsk, har legat vaken halva natten för jag mått så piss, asså orkar inte! Ska träffa mig kusse ikväll men får se om jag kan eller får, i hope ♥

Elsa ska ledas i 30 miuter i 5 dagar och gå i sjukthage hela veckan, sen ska hon börjas sättas igång slowley. 
Nipper skrittas ut, eller leds oxå

Jaaaa :D

AAA lycka igen :D BB Annika kommer hem på Lördag :D och det bästa, hon har saknat och snackar jämt om Marcelo ♥


Lycka ♥

Just nu är jag så lycklig, känner mig verkligen duktig och är stolt över mig själv och Nippe ♥
Körde markarbete idag med prinsen och pappa hjälpte mig, kolla om det känndes bra så Nipper kan hoppa på söndag istället för elsa, slängde upp 2 hinder på en linje och Nippe flög över 1.20 utan att ens ta i :D Allt ba klickade idag, jag satt lugnt som jag skulle hela tiden, inget stress och vi jobbade som ett team ♥ Han tyckte att det var sjuktkul oxå :D 

Så på Söndag åker jag med min Kung till Runsten och hoppar en Lokal LC-LB <3
My love ♥


Vi i hästvärlden ÖVERREAGERAR!

Vi i hästvärlden ÖVERREAGERAR ibland…

Ja, det är inte helt ovanligt att man ser på någon blogg att någon tycker att det är dåligt att tränare samt andra ”idoler” eller folk på bloggar sitter och rider utan hjälm och fotar/filmar och lägger upp det på internet. DÅ säger jag bara en sak: Skyll dig själv när du ramlar av. Ingen tvingar personen att rida utan hjälm och visst vissa barn/ungdomar kanske tycker att det är coolt att rida utan hjälm, men jag säger bara att man borde få göra ett eget val om man vill skydda det man har bakom pannbenet eller inte.

Okej till en viss ålder tycker man kanske att det är colt och visar ”jag är duktig och kommer inte åka av” men jag vet själv att min häst kan bli riktigt rädd för något och kasta av mig. Vill dem så kan dem Där för vill jag rida med hjälm. Visst jag erkänner att jag har ridit utan hjälm och att jag säkert kommer att göra det fler gånger igen. Tex. Om man ska fota sig och sin häst så vill man ju inte ha en hjälm som stör. (tex ”fin” bilder, inte när man rider ordentligt). Men om dem personerna är så osmarta att dem tycker att dem kan rida utan hjälm, så tycker jag att dem skall få göra det utan att andra sitter på sina bloggar och klagar på att dem rider utan Hjälm.



Så andvänd era hjälmar.


Heeeji

Hej på er! :)
Elsa kollades av veterinären idag och benen var det inget fel på, jättefräsha men hon hade tydligen sträckt sig i hagen i nån muskel så hon är inte igång förns om en månad :( Trist men nu ska pluttan bli fräsh så hon kan ut och brilliera på tävlingsbanan igen. 

Lite sådär mallig xd


Klännings PANIK!

Ja, nu vill jag verkligen hitta min balklänning, så att man har något och gärna någon specielle också.

Så ja, SNÄLLA HJÄLP MIG!

Om ni vet någon snygg så tipsa. Jag vill helst ha en kort klänning så om ni vet någon tipsa. tack i förhand!


Onsdag

Åå min ponny e så bäst! :D Flög över 105-110 oxer idag utan minsta problem <3
Piggelinis var hon verkligen, haha hon tyckte det var ruuuligt :) Känns bra inför helgen då det är LC-LB på runsten med henne :D

Nipper reds ut, haha han var pigg och lite stark men om man heter Nipper och vilat dagen innan så kan man inte hjälpa det. Farthindrerna på vägarna har kommit upp nu, haha Nipper hoppade stoort :D







Lite bilder då!

Ja, det  blev tre som är redigerade och klara då!



Mina nya convers, ljusblåa e dem. jag tycker bilden blev riktigt cool och på Photoshop har jag gjort den ganska mycket mörkar vilket gjorde att dem såg sådär härligt smutsiga ut, fast dem endast är andvända idag.



Dagens favoritbild. Jag tände några ljus och fotade UTAN BLIXT. Sen gjorde jag färgerna mer mättade och rödaktiga.




Och sen regndropparna på trädet, vädret ser inte så roligt ut men jag gillar bilden. den är redigerad med mest photoshops auto redigering och lite små fix här och där.


Vad tycker ni om bilderna???

Fota!

Jag börjar tycka att bet blir roligare och roligare att fotografera och om ni också gör det så tänkte jag ge er lite tips.

1. LÄS MANUALEN, och då menar jag HELA manualen. Imanualen står mycket om vilka inställningar som är bra var och hur du skall göra med kameran. jag vet att alla dessa manualer brukatr vara långa och tråkiga att läsa, men jag tror att du kommer att märka resultat på dina foton.

2. Testa, lek och lek. Ja, testa fora med olika inställningar, i olika vinklar fota seriösa bilder, oseriösa ja allt. Om ni har svårt att ha tid så kan man leka med kameran äne när man inte tänker på det. Du kanske har en 20-30 minuters resa till stallet eller någona annanstans. fota genom fönstret. Det blir faktsikt helt ockej bilder och man vill ju främst fota för att det är roligt! :)

ja, det var lite tips på fotandet, jag tänkte faktiskt ta och forta lite nu så ja, ni får kanse se lite bilder snart...:)



Älskar hur fint Jennifer redigerade denna bild asså. as fina ögon på denna!


Sweet dreams ♥

Godnatt
Nu var Tisdagen slut, är jättetrött nu oxå. Imorrn är det träning med bästa Elsan, plutten :)
Kollade på Topmodel förut oxå och Rebecca åkte ut! Faaaaan
Men heja Klara nu! Om Alice vinner är det skamm.  

Sweet dreams ♥


Stallfri idag

Slutade idag vid 2, drog och köpte caaandy med Lollsan och sen drog hem till henne och chillade och fixade oss. Sen skolan och den dära jäkla galan, haha inte lika pinsamt som jag trodde men aja, hoppas jag får bra betyg på det hära nu bara
Stallfri dag idag, mamma och pappa tar dom så dom vilar :)

Pic <3

Idag får jag inte träffa mina älsklings tjejer eftersom jag inte ska till stallet, träffar dom aldrig jue ♥



Stallet snart!

Nu ska jag snart åka till stallet! JIPPI!

Ja, jag ska nog rida världens bästa Shadow i ridhuset. Ska kanske rida igenem LA:A P:1, kanske. Jag vet inte med rida ska jag.



Kolla in min snygging till ponny. Kärlek till dig för evigt!


Tjoooooo

Sitter och kollar hockeyn, eller nej, igentligen inte, hatar hockey men det är iaf på teven xd Snackar om framtiden med pappa.
Ponnysarna var finfina idag  :) Red båda på galoppbanan och Elsa hittade sin form fint på slutet, red inte så länge. 
Imorrn så får båda vila för då hinner inte jag åka dit eftersom jag ska vara i skolan på kvällen så då får dom vila. 

Skolan idag var fett chill och rolig btw :D Spelat in massa filmer med bara våran humor xd
Jag och Lulu idag <3



Havrepappa!

Ja många känner nog till just bloggen havrepappa och jag måste bara säga att jag älskar den. Jag älskar att man får läsa en okunnigs perspektiv på hur hästvärden ser ut och även får jag mig en tankeställare om hur det igentligen är, då han ser något som inte jag ser.

Jag tycker om den bloggen jätte mycket och i början tyckte jag bara att allt var konstigt med bloggen och gillade den inte alls, men nu diggar ja den BIG TIME!




Nu blir det stallet!

Nu blir det stallet!

Japp, jag ska åka till stallet nu. Det blir en promenad med hästarna. Myyyys. Kameran ska nog med, så det blir kanske lite bilder till er sen.


Varför??

Tävlingen gick skit! Är så sjukt förbannad på mig själv, gjorde det misstaget att jag gasar mot hindrerna som jag inte får göra! När jag ligger perfekt så är jag så dum så jag gasar istället för att bara vänta ut och då har han ingen chans! Jag ville för mycket att bli nolla :( 

Sen är jag irriterad på att jag knappt han rida fram så mycket så han var lite stel desutom. Inte helt igenom. Dock hoppade han väldigt fint på framhoppningen när jag väl satt stilla med rumpan i sadeln, så som jag ska göra. 

Efter det så blev jag jättestressad och då gick det inte så vi vägrade ut oss. 

Innan klassen var jag nästan uttagen till laget eftersom det gick så bra igår, men eftersom det gick så dåligt idag så blev jag inte uttagen vilket var skittråkigt eftersom jag gärna hade velat få en andra chans att bli nolla:(

Nu är jag sjuuuukt taggad på att göra rätt och bli duktig och rida han RÄTT! Kolla massa filmer nu och köra mycket markarbete och hoppa mera själv, för då har jag inte Pelle som kan säga till mig hela tiden, så jag lär mig mera själv



Visste ni att...

Jag vill tatuera mig...

Ja jag vill tatuera mig på foten och jagh vill att det skall stå. you cant come first if you goes in someone else's footsteps/footprint

ja, eller motsvarande på typ kinesiska eller något liknande coolt språk.

Vad tycker ni???¨


Bloggpaus!

Nu tar jag en blogpaus på obestämd framtid.

Jag kanske börjar blogga om några dager eller om några veckor, kanske imorgon. Jag vet inte men just nu har jag ingen lust eller ork att blogga.


Elsa idag

Red ju Elsa idag oxå i ridhuset, bara en kortis för var astrött hon var superfin. Fast hon blev fett lack på mig i början för hon va lite lat och då ville jag ha ett spö att dutta lite med på rumpan och då fanns bara ett skitstort spö som hon hatatade! haha men hon blev bättre och sen fick jag låna Carros spö och då blev hon finis, fick gå i en ganska slapp och öppen form :)


My prinsess ♥


Kungen <3

Nu är jag så sjukt trött så jag knappt orkar andas! 
Tävlingen idag gick amazing, såå sjukt glad! :D Sicktade på att komma runt nolla och det gjorde vi med en 2:a placering av 36 desutom :D Nipper räddade mig så sjukt mycket 2 gånger, när jag hjälper han och förtjänar de så hjälper han mig ♥ Prisen

Sen kanske det gick lite väl fort eller jag skulle ha hållt ihop honom lite snarare men är grymt nöjd ändå, tänker på det imorrn då det är först Reg LB som idag och sen lagklassen om jag kommer med. 

BTW så ville laget ha med Elsa för dom behövde någon C eller B ponny men Elsa skulle chilla denna vecka och tävla 2 veckor irad frammåt och det känndes lite taskigt mot henne att bara pang bom köra på. Sen vore det jättekul men dom hittade någon annan som kunde ställa upp så det var ju bra. Annars hade ni sett mig med båda mina stjärnor imorrn på Runsten.



Vist e han fin? ♥


Tips

Tänkte ge er lite tips om hur ni kan få era hästar lite extra fin till t.ex. tävling eller om ni ska fota.

Det man behöver:
- Baby olja
- Glans spray
- Balsam
- Sax

1. ha baby olja runt ögonen, mulen och på andra ställen man kan vilja ha extra glansigt, kan även ha det i man samt svans
2. Glansspray, alltid bra att ha i man och svans kan även ha på rumpan samt andra ställen man vill ha glansiga (Ej i sadelläget)
3. När ni badar er häst kan man ha balsam (För människor) i man samt svans vilket gör att det blir glansigare och lättaren att borsta ur tovor.
4. Klippa hovskägg skägg med, mera Göra små justeringar med saxen helt enkelt.


Ja man ska kunna täva i globen utan att stå ut på hur hästen ser ut när det gäller skötseln...


Hiss!

Jag hade tänkt hissa VÅREN!

Ja nu kan man rida ut mycket mer, igår red jag och ida ut typ vid halv 6 och det var fortfarande riktigt ljust ute. Och mysigt hade vi!

Så hiss till att det blir ljusare och ljusare och varmare och varmare.


Snart är det ju typ sommar!Och somar tid imorgon! LIKE!


Förlåt!

Förlåt för den dåliga uppdateringen 9idag, men dagen har inte haft så mycket tid.

1. skolan
2. hem
3. iväg till stallet
4. rida och så i stallet
5. åt sen deckade

Nu till sängen.

Men förlåt men jag är verkligen sååå himla trött!


Freeedag :D

Sorry men kom hem så sent från stallet igår så det va bara att lägga sig men ponnysarna gick ganska bra igår, Nippe fick galoppera på ordentligt och han blev så sjukt pigg, haha :D 
Jag rakade honom igår oxå men inte helt så gjorde klart han idag, finis blev han <3

Red ut Nipper idag barbacka, första gången jag red ut han barbacka och trava och galopperade men det gick superbra! :D Carro skrittade med så jag skrittade mest men tog lite trav och galopp och Nippe va grymt rolig. Asafin i formen sen oxå, jobba han inte men när han e så pigg och jag kramar i tygeln så går han där av sig själv. Lite dampig oxå men brukar vara dampigare <3

Elsa fick sin nya sadel idag, jättefin och den låg grymt bra! :D Red henne på galoppbanan och hon var fiiiiin! <3 



Prinsen igår <3

Ja och Elsa poosar



Badade Nipper idag oxå så nu står han ren och fin med flätad svans och mysigt täcke i sin box <3

Fredag

Älskar fredagar... vi ska i alla fall först ha Np i fysik Lab i skolan sen lite andra pass vet inte vad för pass ännu men i alla fall så tror jag att det är om Hållbar utveckling... Kul (?) Haha nej tror inte det. Sen efter skolan blir det i alla fall träning, vilket ska bli riktigt roligt:)

Ja igår hjälpte jag Ida att klippa, tror du inte att jag får vara den onda och klippa där han tyckte att det var obehagligt, jo självklart.. Kan säga att han inte tycker om mig nu. Men han blev i alla fall jätte fin och skötte sig riktigt bra förutom på ett fåtal ställen, där han var kittlig och så.


Gulliga, två svarta som är bästisar..


Hiss!

En sak jag måste hissa är att globen horse show ska flytta till en annan och större arena. 2014 tror jag att det var.

Jag tror att showerna kommer kunna bli bättre om dem får en större arena och ja, det ska bli spännande. samtidigt lite konstigt efter som man har växt upp med just GLOBEN HORSE SHOW.



Ja, vad tycker ni om Flytten eller vad man skall kalla det?


Trött

Nu ska jag städa lite sen blir det matlagning och sen stallet. Jag ska inte rida så länge idag, blir ett kort fast effektivt pass idag. Skolan var sådär, det var ganska mycket som skulle göras, ja först 2 timmaes Np i fysik sedan lite ws och efter det lunch. efter det var det direkt ett svenska pass och sen var det lite ws och efter det np muntligt i spanska. Ja ganska mycket helt enkelt.




Homie :)

Homie :)
Så rätt att Sipan fick lämna BB asså! 
Ska dra ut till stallet snart, Nippe ska få raka av hans fina päls idag men men han blir så svettig! 
Rider ut Nipper innan det, Elsa går dressyr! 

Proven idag gick ganska bra, är nöjd iallafall :D 

Drog på mig shortsen direkt när jag kom hem, såå sjukt fucking varmt!! :D Awsome
Tror jag kommer få träffa my girls idag med <3


Skolan

Nu ska vi åka till skolan snart, ja kan hoppas att resan går lite bättre än gårdagens. Ja bussen krockade nämligen.. ingen stor krock på något sätt, det var typ en backspegel som flög av från den andra lastbilen. Men annars hände det ingenting. Inte så stor risk att samma sak händer idag.

I alla fall så ska jag skriva Np i fysik idag, missade ju den riktiga dagen för att jag var sjuk. Hoppas att det går bra :) Sen så ska jag hem, städa sen blir det till stallet.


Dålig bild men, Jag...


Vågar man maila?

Vågar man typ maila till poliser och fråga om man får proa där?

Vet faktiskt inte...

Vad tycker ni?


Mysdag <3

Denna dagen har var myyysig! Ge mig fler sånna dar tack <3
Började dagen med att bara vara hemma, sen tog jag bussen och mötte upp Lollo så gick vi till skolan. Hade svenska i 30 minuter. Slutade senså jag och Lollo drog och käka lunch och flummade asmycket. 

Drog till stallet sen och red ut Elsa barbacka i den varma solen <3
Nippe hoptränades och det gick grymtbra! Wiii :D





Min fina ♥


Poliser

Ja vi hade ju som sagt poliser i våran skola men tänkte fortsätta lite på det spåret så se detta...


Filmen säger allt


En bra skoldag i ord! :)

Ja, dagen idag var roligt, intressant och ja, verkligen kanon bra.

Den började med att vi hade morgonsamlig som vanligt, sen fick vi träffa nån tjej från polisen som berättade lite om dagen och tanken med dagen, och liknande. Sen fick vi gå ner till cafiterian och där stod typ 20 poliser, snacka att man var rädd om att gå fram och säga hej och ja. Jag vågade inte säga hej till alla. Jag stannade med en av tjejpliserna som ver i min grupp som såg snäll ut. Jag pratade även med en annan kvinlig polis som för övrigt funderade på att bli ridande polis. Sen fick vi gå upp till klassrumet och förbereda frågor till poliserna. Under tiden förberedde dem frågor till oss. sen fick vi träffa poliserna igen  och börja prata om lite verderings uppgifter och sen även ställa fråorna.


Efter det var det lunch och självklart skulle två poliser sätta sig vid mitt bord, så där satt lilla jag med två stora manliga poliser. (en av dem hade för övrigt varit med i TV-programet tunelbanan, jag som tyckte att jag hade sett honom någonstans) båda var verkligen jätte skysta, och jag tycker verkligen inte att poliser är läskiga. Dem vill bara hjälpa till och dem ställde jätte intresanta frågor. och hade intressanta svar på våra frågor.

Man får verkligen fel bilder av poliser och den här dagen var verkligen kanon och det var så himla bra att vi fickk träffa dem och släppa alla fördommar om poliser. Efter lunchen fortsatte vi ställa frågor till varandra och sen bliv det fika. Munkar komiskt nog, eftersom vi hade pratat om det var sant att poliser åt munkar. Vilket det inte var utan bara en myt. ;)

Efeter fikat hade vi rollspel där vi skulle vara poliser och poliserna skulle vara ungdommar, gud vad jag skrattade. Det är svårt att vara polis. Haha, och vi fick även tästa deras hatt samt tröja/jacka, det kommer kanske bild på det senare. Jag fick även känna på handojorna ;) haha.


Coola va? ;)

Men dagen idag var riktigt roligt och jag tror även att poliserna fick lite knep på hur dem ska hantera oss ungdomar utan att vi ska känna att vi gjort något fel. Tror ni att man får proa hos polisen?

Tänkt...

Har tänkt mycket på varför Nipper stannade som han gjorde i LC och ska snacka med Pelle idag om det men tror det hade mycket att göra med framridningen. Jag rider fram Nipper ganska länge i vanliga fall, på träningar t.ex. rider vi fram i kanske 45 minuter och nu tog jag bara en galopp i båda varven och sen hoppade, varfan? Vad e det för framridningen och sen lägg på min nervösitet på det. 

Sen till andra klassen red jag fram bättre, men jag ville "för mycket" och kom ur fokus...


Nu jävlar ska det inte bli nått stopp!!


Börjar 12 idag

Morrn Morrn! Vaknade vid halv 8, haha är jag förvånad eller? Så gick upp direkt och duschade och fixade mig iordning. Kör utan smink idag, sååå skönt! 
Tror jag drar upp och möter Lollo i Sågen så går vi tsm till skolan. 

Sen är det förhoppningsvis träning ikväll med Nipper, Elsa får ridas ut idag med :) Hon ska få chilla lite från hoppningen nu i veckan, bara lite markarbete med bommar. 

Dagens


Cops..

Idag kommer poliserna till oss i skolan. Ja ni har säkert läst lite om det här, Carro har skrivit lite om det. Jag vet typ inte alls vad vi ska göra, ja det får vi väl se, hoppas att ni kan bli lite delaktiga, man kanske kan fota lite med mobilen och så.

Dagens jag:

Ja haha ingen snygg bild på mig men det bjuder jag på;)


Hästen först

En sak som alla häst personer har gemensamt är att hästen kommer först, självklart finns det undantag, vissa djurplågare och andra... Men annars kommer hästen i första hand, vi vill att hästen ska må bra och tänker betydligt mycket mer på hur hästen har det än hur vi människor har det, vi leder av hästarna länge, men stretchar inte ens själva, under tävlingar laddar vi hästarna med mat och vatten, men att vi inte hinner äta tar man hand om senare.

Ja man kan göra listan enorm, vi tänker först på hästen, och det är för oss en självklarhet att lägga ned massa tid på att se till att hästarna mår toppen. Ja det är viktigare för oss att se till att hästarna mår bra än att vi själva gör det. detta tycker jag är jätte bra, man ska absolut inte dra ner på skötseln, tänka att man inte behöver rykta varje dag. För om du vill göra det så gör det, men försök också ta tid till att ta hand om dig själv, sov, ät m.m.

Jag är inget undantag, kan säga att jag tar mycket mer hand om hästarna än vad jag tar hand om mig, sover för lite, sedan lägger jag väl mornarna på mig, duschar, sminkar mig m.m Sen går eftermiddagarna till hästarna, men nu ska jag verkligen försöka fixa mer tid till mig, dock kanske det blir tio min/ dag eller varannan dag mer men inte jätte mycket som sagt.. Men det är bättre än inget:)




Heej på er :D

Kollar på Top Model, asså om Klara åker ut slänger jag teven i golvet! 
Lite snabt då:
Red ut båda ponnysarna idag med Conis, roligt roligt :)
Nipper var superduktig och finis, frustade mycket och ja, Love him ♥
Elsa, ja lilla muffinsen var stel och spend då jag vet inte vad men aja. Man vet adlrig hur Elsa är ;)


Dagens outfit <3



Massa plugg asså!

Ja, nu är det typ Galet mycket plugg i våran skola. Speciellt eftersom det är massa nationella som tar upp tid också. Och där av den dåliga uppdateringen.

Jag hoppas att ni förstår att skolan är viktigare än vad bloggen är, eftersom skolan avgör lixom ttyp ens framtid. Det låter så seriöst men det är ju lite så. Och imorgon blir en heldag med poliser...vet inte riktigt vad jag ska tyck...idag ver det en polis som gick runt i vår skola som var typ två meter hög och en meter bred.

Ja, har ni haft nått sånt i eran skola. Asså med många poliser och sånt? Hur var det?



Imorgon får ni kanske se en bild på mig med en ÄKTA polisuniform! ;)


Träningen

Träningen idag gick super, han var hur duktig som helst, super var han.  Ja han var jätte duktig, lyssnade super bra gjorde alla röreelser och allt super, han var jätte duktig är så nöjd övner dig älskling.

Du var super idag <3


Good day <3

Dagen idag har vart fett viktig och bra, inte som dom dära nobodys dagarna. Har gjort mycket som jag behövt i skolan, myst med ponnysarna och pluggat det jag kan hemma :D 
Gick bara med Nipper inne och passade på att lägga grimskaftet över halsen och köra lite "frihetsdressyr" och han va som min lilla hund <3



Förlåt!

Förlåt alla för den dåliga uppdateringen.

Vi har haft hemstudiedag och pluggat typ hela dagen. och eftersom vi varit sjuk har vi varit tvungna att plugga MASSOR!

Vi ska nu åka till stallet och Jennifer ska träna Fire för Isabelle.



Ja, vi får blogga mer sen! :)


Riktigt gulligt


Ja det är riktigt gullit att allting blir bra :) Så ja se filmen och sen tycker jag att vi som sett den kan tänka på att man inte ska lyssna på vad andra säger om man verkligen tror någonting annat själv, sen kanske man ska ta ett steg tillbaka och börja om ifall om man stöter på ett problem...


DISS!

Nu tänkte jag skriva ner lite dissar angående blogg.se appen.

1. att den inte finns på android.
2. Att man inte kan se inläggen på översikt. alltså man kan inte redigera inläggen efteråt.

Ja, vad tycker ni om appen? Dock måste jag även hissa att den finns! :)




skitdag... men tur att det kommer nya

Dagen idag har vart en skitdag! Första klassen gick åt helvette! Då var Nipper dum på riktigt och jag mesred. Utesluten! 
Andra klassen, så mycket bättre! Han hoppade grymt fint tills sista hindret i grunden, då ville jag för mycket och reste mig upp och lixom ville över så då stoppade han då men då var det mitt fel, så sjukt besviken på mig själv! 
Men nu är det bara att ta nya tag, glömma första klassen helt men komma ihåg mitt misstag i andra och hur jag red, för då vart det skitbra! Nu i veckan blir det träning för Pelle, sen regional Runsten söndag, lördag kanske oxå om pappa kan köra. 




Jag vet att vi kan! Jag tror på oss och ska kämpa för oss ♥


Hästar är flockdjur!

Hästar är flockdjur.

Jag kan ha skrivit ett liknande inlägg tidigare eller så var det på våran förra blogg. Men jag tänkte att oavsett så har vi nog lite nya läsare som inte läst detta och eftersom detta ämne är något jag tycker är viktigt så vill jag skriva om det igen.

Hästar är flockdjur alltså går dem i flockar. Dem vill alltså ha kompisar i hagen och då blir jag faktiskt ganska arg när jag hör folk som säger att man inte ska ha sin häst med en hagkompis bara för att det är en tävlingshäst. Visst om man vill att hästen ska gå ensam för att det är det som fungerar bäst men bara för att den lilla risken att dem skadar sig i hagen ska förstöra en tävlingssäsong. Det är ju bara patetiskt enligt mig.

Okej  om man inte hittar en bre hagkompis till sin häst är det kanske bättre att den går själv istället för att den går i en flock/med en annan häst som den inte trivs med. DÅ ökar ju Skade risken vilket är onödigt. Men man kan ju hitta en hagkompis till sin häst som är super snäll och att hästarna bara gosar och kelar. Då är ju Skade risken mycket mindre än om hästarna är ”ovänner”. Jag anser att att alla hästar bör gå med en hagkompis och vi försöker att ha våra hästar tillsammans med en annan häst så ofta det går. Men om det inte fungerar är det ju bara onödigt att ha två hästar tillsamans som inte fungerar.

 

Och en sak jag brukar säga: om man inte vill att sin häst ska ha en hagkompis för att det är ”för dyr” så är hästen för dyr för en.


Godmorgon värden!

Godmorgon alla fina människor där ute.

Idag blir det lite plugg, rida ut/gå en promenad med hästarna, och klippa Fire. Han har blivit så himla långhårig nu och då blir han så himla lätt svettig och då vill vi ju klippa honnom. :)

Men sen blir det kanske lite chill ikväll också. Jag ska även försöka skriva ihop nått/några riktigt bra inlägg idag. Men vi syns snart.

image description

Lycka till Ida! :)


Pepp :D


Nu kör vi!


Ponnyakuten

Som många nog vet så blir det ju en fjärde säsong av ponnyakuten.  Vilket jag tycker är riktigt roligt, eftersom hästsporten får fler ögon på sig. Vilket bara är roligt. Men nu en fråga till er. Ska någon av er söka? I så fall vad är det ni behöver ha hjälp med?

     

Länk till hemsidan med info: http://svt.se/2.168607/


Jag vet ett några som har sökt tidigare år men igen som kommit med…känner ni någon eller ska ni själva söka i år?


BÄST! :D

Hemma nu efter en låång dag med världens bästa ponny som skötte sig BÄST! E jättestålt över oss! 
LC vann vi :D Nolla i clearonden oxå så 2 rosetter med hem :) Vilken känsla när dom ropar ut i speakern att man ligger i ledningen och alla apploderar <3 














Grattis grymma ida!

Grattis ida till VINSTEN!

Så himla duktiga är ni! :) massa grattis kramar från mig. Nu e jag STOLT över min lilla Ida. :)

image description


Fin bild :)


redigerat denna bild lite vad tycker ni?


:D


Träningen idag!

Träningen idag

Idag gick träningen så grymt bra. Jag är så himla nöjd med både Shadow och mig själv. Vi fick massa fint beröm av Isabelle och Shadow kände så himla fin.


Duktiga Shadow!

Det vi gjorde var mycket att han skulle gå innan för spåret för att se att ytterhjälperna fungerar på ett bra sätt. Han blev verkligen super fin och allt blev så himla bra. Han lyssnade även fram för skänkeln jätte bra.  Vi tränade även lite öppna och sluta och han var så himla mjuk och fin i båda sidorna. Jag är så stolt och nöjd med honom.

Jag är så himla nöjd över dagens träning, det går knappt att beskriva hur duktig han var. Jag är så himla, himla nöjd med honom.


Loreens pepp

Tävling idag, idag kör vi asså! Jag och Elsa :D 
Diggar Loreens låt, okej den e bra! haha känner mig sjukt peppad av den. 

Åker till stallet snart för att hinna rida Nippe och bada och frisera honom, åker tidigare imorrn. Då är det morgon tävling ;) Rider ut Nipper idag, eller på galoppbanan och får han lydig. 




Visste ni att...

Vår skola har nått samarbete med polisen så alla nior träffar typ massa poliser :S

Ja alla klasser i nian i vår skola ska typ träffa poliser för en dag och det är typ lika många poliser som elever. Ja så idag gick typ 22 poliser runt i våran skola. Det ser ju lite konstigt ut och speciellt eftersom jag är rädd för poliser. hehe.


Hade ingen passande bild till detta...men a det får duga utan...

Men på onsdag i alla fall så är det våran "dag med poliserna" skulle ni tycka att det var roligt att jag skrev ett inlägg om det efteråt eller tycker ni att allt om det är ointressant. Komentera så blir jag jätte glad 
:)


Lekt lite med kussarna...

Gaaad, nu e jag TRÖTT! haha det tar verkligen att leka med kussarna xd
Elsa, åå vad ska jag säga. Red ut barbacka och hon var helt amazing. Sjukt mjuk och fin i formen, och ja, bäst :D
Nipper, asså venne hur det gick igentligen men han känndes lite konstig, seg men ändå lite stark på nått sätt men gjorde massa övergångar så han blev lydigare sen men ja är nöjd med han, värre med mig. 

Ska snart sova, imorrn är det tävling som gäller, startar runt 4


Me and cousin ♥

Sen måste jag säga att jag tycker att ni verkligen ska "hylla" Carro för att hon redigerar så bra! Släng iväg nån kommentar om att den var fin, om ni tyckte det. Tror hon skulle uppskatta det! 
Men Carro, jag tycker att din redigering var awsome :D


Redigerat lite!

Ja, jag redigerade en bild lite! :)

Före:




Efter:


Det jag gjorde är:

Tog bort loggan på det blåa.
togbort en typ gran som stack in i hörnan.

Jag har gjort lite snå grejer oc´kså. Men jag tycker att det blev ganska bra. speciellt med granen och det. Man märker ju knappt att det varit något där. På det blåa syns det lite. Men eftersom det var ett så stort område endå så är jag ganska näjd.

Och bilden är fotad av antingen Jennifer eller mig på globen horse show.


To the stable

Nu ska vi åka till stallet, blir nog ridhuset idag, ja han måste komma igång nu efter den korta viloperioden han haft när vi varit sjuka, han har ju inte vilat, men tagit det lugnare än vanligt. Sen blir det nog träning imorgon, ja nu e vi tillbaka igen:)

Ja ska bli kul att rida nu också, jag har inte ridit sen i söndags, men mamma, pappa och Carro har varit snälla som sett till att Fire varit igång honom.


Akta er nu kommer jag och denna skönhet snart tillbaka på tävlingsbanorna;P

Våren

Ja nu kommer våren skata fram, det blir varmare tävlingarna kommer igång, ja ni fattar, det som vart still under vintern börjar växa igen ;P Haha, ja i alla fall tycker jag att det är riktigt roligt att det blir varmare och att tävlingarna börjar komma igång även att det går att rida ut bättre nu, dels för att det är ljusare men också för att vi nu slipper all is och snö:)

Dock är detta mellan ting ingen hitt, men hur ser det ut där du bor?


Nu e snön borta :)


Viste du att...

  1. Jag är inte alls beroände av smink, kan lugnt gå till skolan och allt utan smink, men lite konsiler och ibland lite fondation eller puder tar jag alltid på, sen så har jag nästan alltid smink i skolan men det e en annan sak xd  

  2. Jag vill tona mitt hår ljusbrunt

  3. ÄLSKAR byxor eller shorts med hög midja, yammi

  4. Har humörsvängningar så jag vet inte vad xd

  5. Förr kunde jag aldrig ta cambilder eller sånt för jag tyckte jag var så ful.

  6. Älskar sånna hära sköna lite lugna låtar att sitta och lyssna till. 

  7. När jag hör någon sorlig låt tänker jag nästan alltid på hur det skulle vara att sälja Elsa. 

  8. Tycker jättesynd om killar som sitter ensamma, spelar ingen roll vart det är. Skolan, donken, you name it. Spelar ingen roll om det e småkillar eller gubbar heller. 

  9. Innan tävlingar och ibland träningar sitter jag och kollar på gamla ritter och har pepp musik för att få in allt och tagga. 

  10. Kan inte gå vidare och glömma om nån gjort nått och sen inte säger förlåt. Men när den säger förlåt och verkligen menar det så släpper min irritation på en gång.
    Egopic utan smink


Tyler Wards covers ♥








Morrn! It´s friday baby

Morrn alla! Fredag idag och har inte vart i skolan en ända dag, haha men vad gör man lixom xd 
Känner mig bättre idag, eller jag vet inte. Endel stunder bättre än andra. Idag ska båda ponnysarna badas och ridas, fina inför helgen :D
Sola får dom göra medans dom torkar oxå, då blir dom lite mjuka i kroppen av värmen oxå. Imorrn är det tävling för Elsa på eftermiddagen, alltid lika skönt även fast jag gillar mornarna när det e tävlingsdags! 
Morgontrött e lilltjejen oxå så detta är bättre. 


Stöten 2012


Gaaad


Asså som här shortsen, döda mig! Jag SKA ha sånna


Skav...

Elsa hade skav av sadeln eller nått så jag red barbacka idag och gör det imorrn igen. Tror inte det är något som hon stör sig på dock, hon regerade bara när jag "kliade" lite på skavet. Superfin var hon 

Nippis fick gå en liten prommis

Får se hur det blir med skolan imorrn, jag vill ju såklart gå men det lutar mot att vara hemma så jag verkligen blir frisk, har inga viktiga lektioner imorrn desutom.

Rea på hööks!

Ni missar väl inte rean på hööks? 20% på alla shabrak! Så ska ni köpa shabrak kan ni ju passa på att köpa det på hööks.



Själv är jag lite sugen på denna:


Ja, isåfall skulle jag ha en as snygg brun/biege outfit med biege kofta, bruna ridbyxor, biega lindor, och brun/biegt shabrak = snyggt. Så fuderar på denna asså! :)


Hemskt

Att både dem i bilen blev skadade men kanske fremst det som hände med hästen. Att behöva avliva en häst pågrund av två misstag, dels att bilen inte han stanna och att hästen kom lös.

Klicka på bilden för att komma till artickeln



Nipper är redo för att gå


Blir att rida båda ponnysarna idag!

Ja, eftersom Jennifer fortfarande är sjuk så får jag rida båda ponnyerna idag. Tråkigt för Jennifer men roligt för mig.  Det är ju roligt att få rida båda ponnyerna eftersom dem ända är så olika och det är roligt att få rida mycket ju. Jag hade tänkt skriva lite vad jag ska träna på idag eftersom det kanske är roligt att veta.


Fire
Jag tänkte först träna fram, fram och fram. Ja, att han lyssnar ordentligt på skänkeln och han kommer igång med sina ben ordentligt. Det är typ nr 1 för att ridningen ska lyckas. Man kan ju nästan inte göra något annat bra om man inte har framåtbjudningen.  Sen tänkte jag träna lite på samlad trav och galopp, men även kanske några enkla byten samt förvänd galopp på serpentiner. Då det snart är dags för P1 för Jennifer och Fire där det ingår.



Shadow
Jag hade tänkt träna mycket lösgörande men även på honom vill jag få fram framåtbjudningen ordentligt. Ja, det blir nog serpentiner och volter där jag vill att han ska vara mjuk och rund i sidorna. Men det blir kanske lite förvänd galopp och enkla byten på honom också.




Friskare:)

Idag mår jag jätte mycket bättre, igårkväll låg jag med 39 graders feber och imorse när jag vaknade tog jag en alvedon för att orka ta mig till skolan och sen dess har jag bara haft lite förhöjd temp, så ja vet inte känns riktigt bra nu, hoppas att det fortsätter såhär nu :)


Ja sen fick jag reda på en rolig sak idag, ni får nog reda på vad det är efter det har hänt..


plugg...

Har pluggat matte ett tag nu men slutade nyss för min hjärna e helt efterbliven xd Läst lite oxå men ska läsa mycket mer, eller jag måste snarare 
Vet inte riktigt vad jag ska blogga om så ni får lite info under hela dagen ;)


Godmorgon friska

Godmorgon alla friska sköna människor! Checkar Vakna och messar med Mathilda, vi försöker fixa så jag kommer ner till Skåneland och tävlar där på derbyt i sommar, hoppas hoppas det funkar och framför allt övertala mamma och pappa! 

Idag måste jag plugga, missar alldelles för mycket annars

älskling <3


Visste ni att...

Idas tränare per ola nysström ska vara med i lets dance. Haha. Det ska bli kul att se om han kan dansa också.

http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2012/3/Par-Ola-en-av-tio-i-Lets-dance/



Ja, det skall bli riktigt roligt att se hu han dansar och hur långt han kommer. :)


Bandet till hästen!

Bandet till hästen påverkar även resultatet.

En sak jag tyckte väldigt länge är att det ekipage som har ett band går det allra bäst för. Visst det kanske inte går bäst i Sverige. Men bäst för dem. Dem hästar och ryttare som har ett band mella sig utvecklas mest tycker jag ofta.


 
Jag tror även att många av hästarna på denna nivå har ett starkt band till sina ryttare.

Det har man ju sett med tävlings hästar på hög nivå. Dem har en ryttare och sedan får dem en ny ryttare och med den fungerar det inte alls lika bra. Men ja, jag tror att ekipagen är allra bäst när dem har ett band mellan häst och ryttare.  


Ganska sjuk nu asså...

Jag är riktigt risig nu asså. har feber, hostar och ja orkar ingen ting, febern blev ganska mycket värre till idag om man säger så... Så ja jag hoppas att jag orkar gå till skolan ett tag imorgon, ett viktigt prov som dett är sista chansen för mig att göra så, ja vi får se. I alla fall så vet jag inte hur mycket jag kommer att orka med idag så ni får nöja er med dem inläggen ni får :)


Kan säga att jag ser inte riktigt ut såhär nu...

My heaven ♥

Excelsa, min lilla bebi ♥ Hon som man alltid kan lite på. Helt sjukt hur mycket minnen vi har, både hemska och helt underbara. Har gråtit med din många gånger, både av lycka och av sorg. När jag mår dåligt och kommer til stallet är du den första jag går fram till och kramar om. Du har gett mig så mycket, stått ut med mig i alla läge. Vist, vi tjafsar men det är väl det riktiga vänner är till för? 




My heaven ♥


Grymmish :D

Kom hem vid 11 så då var det bara fixa mig iordning och gå och lägga sig, så trött och sjuk jag var då. 
Lagträningen, min ponny var KUNG! Den ponnyn är så fuking awsome! John var oxå en skitbra tränare, jättenoga och aa, jätteduktigt. Lärde mig mycket! Gjorde mycket övningar och avslutade sen med en bana på 1 m. 
Den låga banan vi hoppade innan denna var jag jättestressad och det gick alldeles för fort men sen till 1 meter, asså venne men jag satt jättelugnt och verkligen fixade avstånden och då hoppar Nipper BÄST! =D 

Fick fina "lovord" av John att vi skulle komma långt och lagledarna till både Elit och Div 1 tyckte vi var duktiga efter banan och aa, vet inte vad jag ska säga men shit vad bra den sista rundan var. Lagledaren för Elit frågade om inte jag skulle starta LA snart xd

Juste, John sa oxå att han älskade nippes balans mellan hindrerna. 





När jag sittar lugnt och andas så går det jue

Så roligt

Ja så roligt asså att det just e hon och reaktionen, man kan inte be en häst att sluta bocka, sen dåligt av henne att inte sitta kvar eller vad tycker ni?



Olika hästar

En sak tycker jag är riktigt roligt och det är att alla hästar är så olika! Vissa hästar tycker att det är superskönt att bli kliade medans andra inte bryr sig. Vissa hästar tycker att det är supermysigt när man kliar dem i pannan medans andra inte tycker om det alls. Ja, alla hästar är väldigt olika när det gäller allting, men jag tycker att det är riktigt roligt när man tänker på hur hästarna reagerar när det blir rädda och om de blir rädda för samma saker.

Vissa hästar drar när de blir rädda och andra hoppar till. Vissa fryser bara fast. Ja, det är väldigt olika på hur hästar reagerar. Nu tänkte jag jämföra nerviga hästar lite med Shadow för att det är en ganska stor skilnad.

Om  vi nu tar en häst som drar iväg i galopp för minsta ljud och som blir rädd för väldigt mycket kan man tänka sig att den inte riktigt litar på ryttaren, eller den kanske litar på ryttaren men har ingen riktig säkerhet i ryttaren. Den kanske hakar på de andra hästarna istället för att lyssna på vad ryttaren säger om tre hästar drar iväg. Sedan så har hästen väldigt mycket instinkt kvar, vilket inte är så konstigt, men man vill ju helst att hästen ska ha ryttaren som flock och därför också att hästen ska söka trygghet i ryttaren.

Shadow däremot har aldrig dragit iväg, skenat eller någonting liknande för att han har blivit rädd. Han vänder sig mot det som låtit eller liknande och tittar på vad det var som lät, han är den som tittar själv. Om en häst skulle bli rädd för en hund och dra iväg i galopp hoppar han i stället till(vänder sig mot det som lät) och kollar vad det var och går sedan vidare till skillnad mot den häst som sprungigt. Han stannar kvar hos ryttaren och lyssnar väldigt mycket på ryttaren. Tryggheten har han dels i sig själv genom att säga att "nej, men jag kollar vad det är" i stället för att bara fly och också i ryttaren eftersom om ryttaren är kvar och lugn litar han på att ryttaren vet att det inte var någonting farligt. Det är samma sak om man hade promenerat med en häst som var lugn i sig själv och litar på personen den går med, då hade troligtvis hästen dragit sig mot personen istället för att dra sig där ifrån.

Allt detta tror jag delvis beror på åldern på hästen. Om ett föl had varit med på en promenad med sin mamma som var äldre och som litade väldigt mycket på ryttaren hade nog stoet hoppat till men sedan inte gjort något mer medan fölet då troligtvis dragit sig mot sin mamma, eftersom det är där fölet hittar sin trygghet.



Shadow e fantastisk att rida ut på <3


Taggad, inte direkt..

Imorgon har vi Np i fysik, kan säga att jag är allt annat än taggad. Ja får se hur jag mår men om jag onte blir värre går jag nog till sk.lan och gör provet och sen drar hem. Ja så jobbigt att vara sjuk, har sovit en hel del sen är det mycket vilande och hostande, också. Ja har pluggat lite n ska jag plugga lite till.


Fina älsklingen, nu längtar vi till sommaren, du e så söt som alltid har fokus på ryttaren.


Here you have


Lite småmissar men jag e väldigt nöjd med oss :D



Mål/drömmar!

Vill göra med mitt liv…

 

att starta ett företag är som att bygga en rubiskub alla bitar måste vara på rätt plats, och man får sätta dit dem själv, en i taget.

1.       Gå ut nian
2.       Börja gymnasiet ekonomi ekonomi
3.       Gå ut gymnasiet
4.       Starta eget företag (ev jobba innan för att få ihop startkapital)
5.       Starta fler företag.
6.       Bli as rik ;)
7.       Bygga världens bästa och finaste hästgård

 

Ja, haha. Men vill verkligen starta eget företag när jag har gått ut gymnasiet så om 4 år hoppas jag att jag har minst ett företag. Det är lixom ett mål som jag vill nå. Jag vill bli en framgånsrik företagare med flera olika företag  i olika saker också.

 ofc ska jag ju ha massa snygga och fina hästar också ;) men detta var lite utöver ridningen. SKulle ni vara intresserade an att jag skriver ett inlägg med målen för min ridning också? komentera i såfall.

Vad har ni för mål/drömmar med erat liv?


pre och friserhästar

Pre och friser inom dressyren. En sak man ser om man kollar runt på internet är att pre och friser hästar blir allt mer vanligare inom dressyren. Bland annat så var det ju en friser som deltog i globen i dressyren. Man ser även att allt fler pre och friser hästar säljs på tex hestnet.

Vad tycker ni om det? Det är cola och snygga hästar men inte min smak. Fast förut tyckte jag friserhästarna var super snygga och försökte till och med övertala mamma och pappa att köpa en av dem friserhästarna som var i globen (för ett par år sedan släpptes typ sex friser hästars ut i arenan och sprang lösa och dem sa att dem var till salu). Och jag ville verkligen ha en. Nu vill jag inte ha en friserhäst alls utan en mer nätt och ”sportig” häst när det är dags för mig att gå upp på storhäst.

 

Men vad tycker ni om pre och friser hästar?


Blogga mucho?

Idag ska jag fixa filmen, trust me. Orkar knappt sitta vid datan och blogga så mycket dock får så sjukt ont i
huvudet. Men ska försöka blogga massa iaf. 

Känns som vi utvecklats massor sen detta, på bara 2 veckor


Hiss!

Hiss till att all snön snart är bort smält. Så himla mysigt att man börjar se bar mark istället för allt det vita.

Ja, nu kan man rida ut ordentligt på mysiga uteritter och ta massa fina vår foton snart också. En stor HISS till våren! :)



längtar till sommarlovet när hästarna går nere och betar och man kan sitte ute hela tiden. Men snart kommer den sommaren. Dem kommer närmare och närmare för varje dag som går och efter sommaren blir det en nice ny start i världens bästa gymnasium! :)


Hår uppsätting!

En sak jag har tänkt på är att det börjar bli mer och mer vanligt med så kallade donuts. Men en tråkig sak är att dem i alla fall inte får plats under min hjälm och jag tror att det är ganska vanligt att hjälmarna går ”för långt ner”. Jag kan endast ha en fläta/rullad (som en knopp) utan rosett eller någonting. Lite tråkig eftersom man inte kan ha lika mycket bling.



Hur gör ni med erat hår på tävling?


Ponnysarnas shema

Mån: Excelsa vilar, Knipper joggas på galoppbanan, lydnad.

Tis: Excelsa rids ut,lösgörande Knipper John Hickey träning.

Ons: Excelsa Pelle träning, Knipper joggas ut, mest skritt.'
Tors: Excelsa joggas ut,mest skritt, Knipper går markarbete i ridhuset.

Fre: Excelsa rids ut, jogging, Knipper Vilar, skrittas minst 1 timme.

Lör:Excelsa tävling Ågesta LD(clearond) och LC, Knipper rids ut, lydnad.

Sön: Excelsa skrittas länge och lite trav och galopp, Knipper tävlar på Gustavsberg LC och LB. 

Vi får se hur jag kan hålla detta schema eftersom jag e sjuk.
Sen får Elsa ta en clearond för det fanns ingen LB och det e desutom bra för henne att komma igång.
Haha, mycket ut med Elsa i veckan men dressyr rider jag ute.
Så i helgen blir det tävling både lördag och söndag =D 




Sist jag och Elsa var på Ågesta, en felfri och en 5:e plats i LC.



Feber...

Hemma idag från skolan med feber, orkar inte med mitt liv nu, men e jag förvånad när alla människor jag umgåtts med har vart sjuka? 
Ska försöka klippa ihop filmen från igår oxå. Imorrn är det träning för John Hickey med lagen, superroligt. Jag kommer vara med hur dåligt jag än mår, bara jag inte spyr! Vill inte missa




Smittad

Carro har smittat mig.. Ja kan inte prata typ har super ont i halsen, typ död. Ska försöka vila nu sen blir det väl lite plugg också. Nej orkar inte vara sjuk... Måste bli frisk fort i alla fall :)

Ja men vi får se hur mycket jag orkar med, bloggen orkar jag nog med i alla fall. Inte så jätte jobbigt att ligga i soffan med en data på magen och röra lite på fingrarna. Jag har i alla fall sett slutet på BB omg Rodney in my <3. Haha, nån annan som håller med?




Förlåt för dålig uppdatering!

Förlåt för dagens dåliga uppdatering, men som ni vet var vi länge i stallet och sen så var det massa här hemma som skulle fixas och så. Så jag är ledsen för den dåliga uppdateringen och hoppas att vi kör bättre uppdatering i morgon. :)



Kram


Sick bby...

Åååå, jag mår verkligen piss! Orkar inte skriva mer om det men nu vet ni det. Städagen i stallet var mysig, red Nipper sen i ridhuset samtidigt som Cornis, markarbete och han gick grymt bra! :D Film kommer!

Excelsa, åå shes amazing! =D
Galopperade med solen i ryggen på min bästa vän, med en av mina närmaste vänner bakom. Asså det går inte att beskriva men sååå mysigt ♥ 
Kännde hur hennes kraft ba flög ut men hon var lite småtrött från igår





ALL KÄRLEK TILL MINA PONNYS! ♥


Heldag i stallet nu då

Ja idag är det städdag i stallet, vi ska hjälpas åt att städa undan det vintern ställt till med. Ja sen blir det mys med hästarna på en uteritt :) Ja en riktig mysdag hoppas vi på, nu när vädret är så fint så kan det ju nästan inte bli dåligt :) Ja i alla fall kommer uppdateringen på förmiddagen fram till eftermiddagen inte vara på topp eftersom både vi och ida ska vara i stallet. Men det kommer mer senare.


Nu är snön borta.


Tja

Tjena bloggen! Tror jag håller på att bli sjuk, asså orkar inte! Ska iaf snart åka till stallet för det e typ nån städdag. Har igentligen ingen lust men aja, mina vänner är ju oxå med så lite roligare blire ju då. Men ska äta frukost, mobilinlägg kanske kommer under dagen


Nipper ♥


jag vill tävlaaaa

Aja, Loreen var väl bra men Danny va ju BÄST!

Blev sjukt sugen på att tävla nu, speciellt Knipper <3

sugen på att slita ut den här ännu mer xd 
Ja och mamma satt och snackade om hur grym Nipper är, asså på rikigt! Han e helt awsome <3 
Sjukt lycklig att han e just min


Lördagens ridpass

Red ut jobbiga nipper i morse med Cornis. Haha men han var väldig pigg och stark men han kan bli så när han inte gått på vägarna på ett tag, sen var hans galopp väldigt konstig men antingen så kör vi markarbete imorrn eller så ska vi ut och galoppera så fort som bara Nippe kan :D Men sen var han supergullig som skulle studsa, tackta och galoppera påvägen hem när vi skrittade av så då blev jag gladare. 
Elsa tränades markarbete för Saida i deras supermysiga ridhus. Grymt bra gick det även fast både jag och Elsa var helt slut. Men det var samma jobb som sist men nu var det svårare. Men duktig elsa och jag red bättre nu, hon hoppade ett 90 hinder och gick på tygeln fram till det :D Lycklig, dom andra hindrerna låg på 30 cm och även var hon lika lycklig när det blev högre, haha men på Onsdag ska hon hoppas på "riktgt" för Pelle och sen tävling i helgen. 






Stallet då

Nu ska vi dra till stallet, hästarna ska gå i ridhuset idag, ut imorgon och sen leddes de ut igår. Blir nog så att jag ska rida båda, carro är fortfarande lite sjuk så hon får inte rida men hon får följa med till stallet i alla fall. Ja jag ska nog jogga båda killarna, blir nog lite lättare pass på båda. ja hoppas att det är hyffsat varmt i alla fall orkar verkligen inte gå runt och frysa hela tiden...

JA vi får se hur det blir :P


Mysig promenad med dig igår älskling<3


Tips

Tänkte ge er lite tips som jag tycker är bra :)

1. Att anpassa sin ridning efter den hästen man rider på och även att prata med andra personer som tränare, kompisar, osv om vad man tror är bra övningar för just sin häst, sedan kan man kombinera ihop alla övningar på roliga sätt, tex om en tränare säger att det är bra att rida mycket övergångar samt volter på sin häst kan man lägga en volt i skritt sedan gå fram i trav göra en volt, fatta galopp göra en volt, skritt volt, Osv. Ja man kan kombinera flera saker på olika sätt och man får liksom pröva sig fram till övningar som passar just sin egna häst.

2. Rida program/ delar ur program, detta tror jag är väldigt bra för ryttaren då man anpassar sig efter vart någonting ska hända när det är bestämt, du gör någonting när det är tänkt och måste anpassa dig och hästen efter det, inte när det känns som bäst utan när någonting är tänkt att det ska göras. Det som är nyttigt med det är att du som ryttare måste vara vaken och på det sättet även lär dig att anpassa hästen på en kort framförhållning.

3. Ta in hoppning i dressyren och dressyren i hoppningen (Markarbete) Ja jag tror att det är väldigt bra att ta in markarbete i ridningen sen får man ju anpassa övningarna och så efter hästen, men det jag tror är bra med markarbete är att du måste rida mer dressyr än vid vanlig hoppning och du måste samtidigt se bommarna, hästen lär sig även att lyfta på benen mer och det blir varierad ridning.

4. Att planera vart allting ska ske, det är lite som att rida programdelar men du kan bestämma egna övningar själv. Att du som ryttare även planerar är väldigt viktigt för att om du ser var någonstans allting kommer hända kommer du ha bättre koll, det kommer även hjälpa till i hoppningen och dressyren (tävling/ program) För du ser vägen, du planerar och på det sättet kommer det att bli ett mer flyt. Även kommer din häst att bli bättre förberedd för när du planerar vet du själv bättre vad du har tänkt och på det sättet kan du förereda din häst bättre.


(Ja detta var första gången jag red Råttan) Även när man rider en häst första gången måste man anpassa sin ridning efter hästen, även behöver vissa hästar mer förberedelser än andra så om man tänker på dessa tips kanske det första ridpasset går lite bättre.


Påväg till stallet ya!

Sov hos Issa med Cornis igår till idag, supermysigt var det även fast vi var lite trötta, eller aa Cornis somnade innan vi ens hunnit sätta på filmen xd


I skolan

Sitter i soffarna i skolan och chillar, lunchrast ya!


Visste ni att...

jag har lyckats lösa en arubisk kub 2 hela gånger! STOLT! hihi. man har tråkigt när man är sjuk....



Stolt! :) fast jag kollade faktiskt en guid på youtube...så kanske lite fusk...;)


En sak jag aldrig skulle göra…

En sak jag aldrig skulle göra…

Jag sitter och kollar lite på olika hästannonser (bara för roligt) och ibland ser man ”billigare vid snabb affär”. Jag skulle aldrig skriva så i en annons på min egna häst, visst om det var typ en beridnings häst eller något liknande. När man inte är fast till hästen och har vetat att man skall sälja redan från början. Men jag tycker inte att man skriver så i en annons.

 

Vad tycker ni? Skulle ni kunna skriva så i en annons?


Unghästar!

Unghästar, med unga ryttare?  Passar ihop eller inte?

Ja man ser ju mer och mer inom ridsportsvärden att när det är dags att gå upp på storhäst så är det unghäst som gäller. Jag vet inte riktigt varför det blir så. Kanske tror man att man får mer för pengarna om man köper en unghäst och utbildar den själv. Men man vet ju inte hur unghästen blir. Jag hade tänkt att skriva mina tankar om detta vad jag tror/tycker verkar bra/dåligt med att köpa en ung häst som första storhäst.

Jag tycker att det finns för och nackdelar med att köpa en unghäst som första häst. Jag vet ju inte exakt hur det är men jag har sett det många gånger och jag vet hur man rider in och utbildar hästar.  Så jag kan ju ändå väga för och nackdelar mot varandra. Detta är alltså bara några av mina tankar som jag har fåt under olika samanhang.

Fördelar: om man köper en häst för 100 000 så kan man få ganska mycket olika hästar och om du köper en dressyr häst som gått medelsvår c med bra resultat och den kanske inte kan utvecklas super duper mycket men ändå lite. Då kostar den nog 100 000. Men om man istället vill ha en unghäst så kan du få en o inriden två/tre åring med sååå mycket bättre gång än den utbildade hästen. Men då har man ju ingen aning om hur hästen är att rida eller någonting. Alltså kanske den hästen blir super fin eller så går det inte så bra med den unga hästen och man kommer inte lika långt med den hästen som man skulle om man köpt den äldre och utbildade hästen.

Det är ju även väldigt roligt att se hur hästens utbildning går framåt, vilket man får göra om man utbildar en unghäst.


eller ett föl/unghäst????


Nackdelar: Om man själv är ung som ryttare och är fortfarande i  ”lära sig själv stadiet” (alltså när man håller på att träna upp sig själv inom ridningen) så kan det bli svårt att utbilda och lära en häst allting. Visst man lär sig ny saker hela tiden men om man inte ridit storhäst så mycket innan så har man kanske inte gjort alla storhäst rörelser som finns. Man kan kanske inte galoppombyten, galopp piruetter mm. Och då kan det ju bli väldigt svårt att lära hästen det eftersom man själv inte vet hur man gör.

Jag tror även att man lätt kan tröttna på ridningen när man håller på att rida in en häst då man inte kan göra så mycket. I början är ju allt om grunderna och på ponny har man kanske ridit och tävlat på hög nivå.  

Ja, detta är bara lite tankar.


Travare

Det är ryttaren som gör hästen!

Ja nu tänkte jag beskriva det jag menar med min rubrik också. Ja, jag anser inte att en travare är sämre än någon annan häst, dock har dem svårare för vissa saker än andra raser på samma sätt som vissa t.ex. har lätt att minska medans andra har svårt för det. Detta beror på hästens kropp och hur den är byggd, detta kan man inte komma ifrån. Men nu till det jag menar, med att ryttaren gör hästen.

Att travare klarar sig bra på tävlingsbanorna i de olika disciplinerna vet vi redan, men andledningen till att jag tror att det finns så mycket fördomar om travare är att man bara tänker på de travare som inte är välutbildade inom ridningen, de som ännu inte hunnit bli omskolade, till ridhästar. Men det är ryttarna som gör hästen, och om en travare säljs till en dålig, oerfaren ryttare, som inte kan utbilda hästar kommer det inte gå bra. Jag tror att problemet sitter i att man köper för outbildade hästar för vad man själv klarar av. 

Att travare är billiga vet nog de flesta. Då menar jag inte alla men i stort sätt går det att få tag på en travare under slaktvärdet, om man vill hitta en billig häst. Det tror jag även leder till att många okunniga ryttare köper outbildade travare som de inte klarar av att utbilda och rida själva, och det är där jag tror problemet sitter. Inte i rasen utan att de som köper dem helt enkelt inte kan tillräckligt mycket för att själva kunna utbilda och omskola hästen. Detta gäller ju inte alla utan vissa klarar av sina travare och kan utbilda dem bra osv, och för dessa går det oftast riktigt bra.

Så alla som har så mycket emot travare tycker jag ska tänka om, och tänka på vilka travare de egentligen tänker på. För jag vet en superfin häst som jag verkligen inte trodde var en travare och när jag fick reda på det blev jag paff, det syntes inte alls varken på kroppsbyggnaden eller på något annat sätt, utan det är en jättefin och duktig hopphäst som går jättefint i dressyren också. Men de travhästar som man tänker på är nog de som inte ryttaren klarar av, och då tänker man helt enkelt att "det är ju bara en travare". Jag tror att de som har något emot travare nog trots allt har sett minst en travare som de tyckt varit fin utan att veta om att det är en travare. 

Sen tycker jag också att man ska tänka på att inte ge massa skit till rasen för jag tror att det största problemet sitter i ryttarna. 

Döm inte hunden efter håren, elleri detta fall hästen ;)

Sen kan alla ha olika åsikter och tycka om vissa typ av hästar. Vissa kanske inte tycker om travare för sin egen del på samma sätt som inte vissa tycker om fjordingar eller nordsvenskar (eller vilken ras som helst).


Tänk på...

Ja dessa saker nedan är saker som jag tycker att man ska tänka på vid ridningen, som jag även tror att man blir duktigare av som ryttare.

- Att planera ridningen inte bara rida runt på varje pass utan att man vet målet med passet redan innan.
- Att bestämma vägar se vart man ska göra alla olika saker, tänka ut redan innan var du ska fatta galopp, var du ska vända upp Osv.
- Att försöka tänka på att förfina hjälperna, att inte va på och finlira hela tiden utan när det är bra upphör man med hjälperna.
- Att tänka på sin sitts hela tiden, även när man skrittar fram för då får du fram en vana.

Ja det var lite små tips, vill ni ha flera?


Sedan måste man anpassa sits och liknande från dag till dag. Som om man är ute och ens häst spänner upp sig kanske man behöver ha lite lägre hand för att hästen ska vilja komme ner och slappna av.


Starka bett från en annan sida

Håller med Carro fullt ut med det dära om starka bett. Har själv gjort det misstaget att jag tatt till starkare bett på Nipper, inga starka bett igentligen men som e snäppet starkare än det han var van vid. Han har haft ett två delat tjockt bett men så har jag köpt ett 3 delat normalt och ett 2 delat normalt och lixom det är inga starka bett men det blir ju starkade för han så när jag sedan sätter på tjocka så blir han ju stark på det men nu rider jag alltid med det tjocka för att han ska ha så snällt som möjligt och han ska kunna gå på ett snällt bett utan att bli stark!
Han e så känslig desutom ;)
JAG personligen skulle ALDRIG sätta på ett pessoa bett på mina hästar som gör att dom bara krökar på nacken och knäpper av lixom, jobbar inte rätt och lär era hästar att lyssna utan att ta till sådana starka bett ;)
Vist, elsa kan va rätt stark men inte sätter jag på ett stark bett ändå, lär henne istället! 

Min syn...


Homie

Homie! Nipper ska ridas ut, bara lite jogging efter igår och Elsa ska få ett regält igenomridande dressyrpass, plugga lite nu och kolla BB klipp. 






Starka bett!

Starka bett!

Ja detta är ett åsiktsinlägg som är om MINA åsikter och gäller skälvklart inte ALLA. Detta är alltså endast hur jag uppfatar det i det stora hela, inte varje person.

Ibland anser jag att man bara tar till starkare och starkare bett om hästen är stark eller het. Men det löser ju faktiskt inga problem alls. För när hästen vänjer sig på det starkare bettet så blir den het på det och då blir det lätt att man tar till ett ännu starkare bett. Vilket jag tycker är väldigt onödigt och jag anser också att många av de starkare betten gör mer skada än nytta. Jag anser att det är mycket bättre att man lär sig att rida ordentligt. Att man lär sig hur man skall rida för att få hästen att lyssna bra på ett helt vanligt två/tre delat bett. Alltså dem betten som är godkända i dressyren. Jag anser att det oftast är i hoppningen man oftast tar till starkare bett då det inte är tillåtet i dressyren.

 

Vad tycker ni om starka bett?


skolan

Nu drar jag till skolan, ja är förkyld men jag kämpar mig till skolan. Ja vi får se hur det går. Om jag blir värre är får jag åka hem.. Men hoppas att det inte blir så. Ja i alla fall så kommer massa poliser till skolan idag, de ska vara med en av klasserna i 9:an. Vi ska ha dem hos os senare, men vi får se vad vi ska göra då. Har ingen aning...


Gulligaste, det var super roligt att ta hand om båda er i tisdags, carro får bli sjuk oftare. Haha


Have a nice dag people

Vaknade 20 i 6 och var jättepigg, alltid lika skönt! :D 
Har tydligen fått en vagel under eller snarare upp i ögat som gör jätteont, ögat e lite svullet oxå så idag blir det utan smink och myskläder
Kanske kommer nått mobil inlägg från skolan, annars får ni ha en bra dag! 






ny slingad

Ja min kväll har jag spenderat i en frisörstol för att få massa ljusa slingor i håret, ser ut ungefär såhär.

Fast lite ljusare kanske. Är i alla fall jätte nöjd och tycker att det blev riktigt bra. Men vad tycker ni?

Sen till det negatvia då, ja jag har börjat bli hängig och så, nej vill inte bli sjuk. hoppas att jag inte blir det, i alla fall tycker jag att dagen varit ok. Utom två filmer jag sett då, dels den som e upplagd här på bloggen, blir så arg över att det finns hemska människor på denna jord. Sen en om matindustrin, jag kände att jag vill bli vegan efter den filmen.. Ja riktigt hemskt.


Gör en skilnad!

Denna person och film är helt fantastisk. Den visar verkligen att en mäniska kan göra skilnad genom att få flera människor att hjälpa till!

Kolla länken och filmen ge filmen tretti minuter av ditt liv och hjälp till att rädda andras liv!

http://vimeo.com/37119711


Manen!

Hur gör ni med era hästars manar? Klipper? Rycker?

Det finns många som inte tycker att det är snyggt alls när man klipper och därför rycker istället. Jag tycker att det ofta blir snyggast när man klipper fast att man försöker klippa på ett naturligt sätt. Alltså att man inte bara klipper utan att man kanske håller saxen i manens riktning och klippa så att övergången mellan manen och där manen tar slut bli mjukare. Hoppas ni fattar vadjag menar det var ganska svårt att förklara.


Min väldigt välgjorda och vackra bild kanske gör att ni förstod lite bättre! ;)


Imorgon blir håret brunt...

japp, imorgon färgar ellet tonar jag håret brunt, jag tror att jag färgar det blir ju oftast snyggast, men aa, det ska bli brunt.



ja, vad tror ni kommer jag passa i brunt, dock vill jag inte ha lika rött i den bruna färgen utan mer brunt.


Visste ni att?

När ja gick i låg och mellanstadiet höll jag på jätte mycket med musik och gick även i musikklass i mellanstadiet. Jag har spelat både blockflöjt och saxofon. Jag gick även på gymnastik. Men både musiken och gymnastiken blev lite bortvald för hästarnas skull.

Ja, ridningen är ju en mycket större del i mitt liv än vad musiken och gymnastiken var. Men det är klart att det påverkar lite hur jag är nu. Tex, har jag och Jennifer en studsmatta på tomten. När vi köpte våran studsmatta köpte vi en oval studsmatta så den gör jag gärna lite volter på.  Jag tycker även om musiken i skolan fortfarande, men det är inget som jag lägger speciellt mycket tid på under min fritid.




Fortfarande sjuk...

Ja, idag är jag också hemma från skolan, vilket egentligen är väldigt dumt eftersom det är nationella proven i spanska idag. Men är man sjuk så är man, jag hade gärna varit frisk och i skolan med mina vänner nu istället för att ligga i soffan och hosta.

Så idag blir det lite sova och sen kanske lite plugga om jag orkar. Ja ska försöka äta lite bättre mat idag också, igår bestod min mat av:

Typ 3 skedar yoghurt
1 avokado
Totalt 6 mackor (vita rostade)
Lite godis
Juice
Lite oboy

Känns kanske inte jätte hälsosamt men hade verkligen ingen matlust. Var knappt hungrig heller.



nu hade man velat ha Tim här i soffan brevid sig så man kunde mysa med honnom...saknar honnom


Coming home

Shit vad låten påminner om 2010 eller 2011, vet inte vilket. Jättestarka känslor som ja minns, men minns inte tiden men mycket Elsa och forsen <3


Coming home

Shit vad låten påminner om 2010 eller 2011, vet inte vilket. Jättestarka känslor som ja minns, men minns inte tiden men mycket Elsa och forsen <3


Måndag...

Måndag, helt okej med skolan. Eller nje, rätt hemskt faktiskt. Åkte till stallet direkt efter skolan och red mina busar. Elsa red jag ut och hon blev mega fin på slutet :D 
Nipper, ja det kändes väl sådär. Red dressyr på han men han har fått skav från sadeln och  så. Märkte dock skaven efter jag ridit för han var väldigt tjurig och sparkade när jag satte mig tungt i sadeln i galoppen. Men annars var han finfin <3


Elsa var jätte lycklig verkligen <3


Sjuk...

Ja, jag är hemma och sjuk idag...

Igårkväll började jag typ frysa hysteriskt mycket och kollade då om jag hade feber, vilket jag hade så jag tog en alvedon som inte ville hjälpa så mycket. så jag hade ganska hög feber även i morse. Så jag stnnade hemma. och nu känns det ungefär som om jag är överkörd av en buss...



Källa: http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Influensa/

Det som stämmer in på mig är: hosta, huvudvärk, feber, muskel och ledverk, snuva, halsont, frossa.


Sunday...

Söndag, skola imorrn. Känns ändå helt okej, vi går halvdag så det e chill. 

Var i stan på dagen och shoppade lite saker till mina hästar och mig själv. Åkte till stallet och skulle rida Nipper i ridhuset men då ska det såklart vara löshoppning så då när jag hade tränsa och sadlat så skrittade jag ut han med pappa som gick med Elsa. Jättekallt! Hade ingen jacka och det var 4-. Men aja, efter en varm dusch så e jag varm och go. 

Nipper i sitt nya träns <3 Tycker han var superfin i det!


Jobbigt med mycket man?


Ja det skulle nog vara jobbigt att behöva reda ut den manen och svansen, också så är det nog jobbigt för hästen. Måste ju kliva på sin svans.

Titta från 1:04


Fantastisk häst



Ja vad tycker ni fantastisk häst?


Hjälper...

...pappa att tapetsera min brors gamla rum där vi ska ha vårat tränings rum, fast mamma och pappa vill att jag ska flytta hit


Säkerhet

En sak som jag tycker och tror är väldigt viktigt vid all hantering av hästar är att tänka på säkerheten, ja tänkte nu ge lite tips som jag tror kan göra stor skillnad om någonting skulle hända.

Spö:
Jag tycker att det är jätte bra om man har med spö när man rider ut, eller leder ut. Det är bra för att man behöver flytta ut sin häst mot kanten av vägen för att undvika bilar eller någonting liknande så kan man då peta lite på hästens rumpa för att förstärka budskapet till hästen.

Handskar:
Jag tycker att man alltid ska ha handskar vid längre hanteringar med hästar, om man jobbar i stall och ska ta ut massa hästar eller om man ska lasta eller någonting liknande. Men speciellt där man vet att hästen kan bli rädd, studsa eller i alla när man leder längre tid, samt lastar, longerar eller liknande, detta är för att skydda dina händer, och jag tror att det kan förhindra alvarligare skador.

Longerlina:
En sak som man också kan tänka på är att använda longerlina när man antingen leder en häst som kan studsa, stegra eller liknande, men även om du ska göra någonting som din häst kanske inte trivs jätte bra med, tex vid lastning där vissa hästar kastar sig bakåt, då kan det vara bra att kunna släppa ut longerlinan men ändå kunna hålla kvar, detta skulle inte gå så bra med ett vanligt grimskaft.

Säkerhetssaker i stallet:
- Inte låta saker ligga framme i stallgången som hästar kan fastna i.
- Inte ha för lågt hängande uppbindnings rep, om hästen sparkar med frambenen kan dem fastna.
- Ha stallutrustning liggande i ett separat rum eller där inte hästarna går för att inte riskera att hästar fastnar eller skrapar sig på något sätt mot dem.
- Att se till att utrustningen fungerar så som låsen till boxdörrarna samt att stall dörrarna går att öppna samt stänga
- Att inte ha saker hängande i stallgången som täcken och grimmor.


I vårat stall har vi det väldigt tomt, sadelskåp och liknande brukar inte stå i stallgången som det gjorde då bilden togs.


Godmorgon

Godmorgon. Idag är dagen innan skolan börjar och deppdag. Ska åka in till stan till 2 ridsportbutiker och sen stallet då. Båda ponnysarna ska få gå ett dressyrpass. Hoppas det blir bättre väder för nu e det booring. 


You´re beutiful <3
Bild fotad och fixad av Vendela. Besök hennes fotohemsida med massa fina bilder, det är även hon som fotat alla mina fina bilder på mina ponysar. »http://fotografvendela.weebly.com/ «



Tack papi <3


Kolla va söt liten talrik min pappa kommer med till mig <3 
Haha mamma vill oxå att alla vet att det var hennes idé att köpa hjärtat xd


Tack papi <3


Kolla va söt liten talrik min pappa kommer med till mig <3 
Haha mamma vill oxå att alla vet att det var hennes idé att köpa hjärtat xd


Ridpassen idag(skulle publiverats igår)

Men hej på er :)
Åkte med Elsa idag till Saida idag och tränade ett grymt markarbets pass. Shit så fin Elsa vart. Vi började med att hoppa klockan, för er som inte vet det kan jag rita en bild och lägga ut här nedan hur den är. La till 2 hinder som vi hoppade på en klurig väg oxå. Taggad hon var, hoppade i trav över dom dära små hindrerna på typ 20 centimeter ;)  Sen gjorde vi så att jag skulle rida henne på tygeln hela vägen fram till hindret och efter. Trodde Elsa ba skulle bli stark och inte vilja gå kvar men hon hoppade till och med dom dära små hindrerna i formen. Asså det trodde jag verkligen inte. Hon hoppade verkligen upp med ryggen! Sen när vi höjde så tog hon såklart upp huvudet för att kolla men sen efter ner i sin form igen och rida på nästa hinder. Alla dom "stora" sjärnorna som rider högt rider nästan alltid sina hästar i form mellan hindrerna och det ska ja börja göra mera på Elsa nu. Hon hoppade såååö fint med sin lilla rygg.
Hon tyckte det va jättekul verkligen! Asnöjd efter :D När jag gör rätt så gör hon rätt <3
Jag tror på OSS <3 Så kul att Saida oxå gör det :D

Nippe reds ut idag på Cornis och Bucke. Han var lite spänd idag men det blåste ganska mycket så det var väl därför ;) Jätteduktug var han och det känns som ja börjar fatta nu. Älskar känslan av att sitta på hans coola rygg och galoppera med solen i ögonen <3


Tack Saida! Du e bäst :D


Never again

ÅÅ gaad, är helt slut xd Har till och med fått blåsor på händerna, aldrig mer säger jag bara!
Nu har jag äntligen duscat och ska snart äta mat som världens duktigaste pappi håller på att laga, potatis <3

Vendela red Excelsa idag och jag red Nipper ut på vägarna. Båda var duktiga och Vendela var jätttedutig på Älsa! :D




Så gulligt

Sååå gulligt!



Ur gullit, har ni varit med om någonting liknande? I så fall kommentera.

Vi fick i alla fall Shadow i födelsedags pressent, så vi vet hur detta kan kännas, helt fantastisk känsla och ja vad mer kan man önska sig?


Älsklingen världens bästa dag <3


Mysdag <3

Dagen igår va supermysig. Flum i stallet med twinsen, Mysig middag i stan, bio och allt runt om kring. Snacket på kvällen, från tunnelbanan. Jättemysigt med mina närmaste vänner ♥

Bilder från gårdagen:

Jennsons mount everest i Nippers box xd


AA, vad ska man säga. Översväming i Fires box, överfylld kärra och en Ida som inte kan köra, haha! 2 gånger hände dette xd








Är så glad att jag har er mina fina vänner ♥



En sak jag tänkte på.

en sak jag har tänkt på är hur stort igentligen hästbloggar är. Jag har typ aldrig hört om en blogg som bara inrikar sig på hockey eller liknande. Asså det är ganska colt hur stort hästbloggarna egentligen har blivit.


alla vi hästbloggare kan vara stolta över att vi bloggar om något betydelsefullt och att det även visar sig innim hela blogg värden.


Godmorgon!

Japp, nu har alla vi vaknat. fast vi somnade inte förns vid tre inatt så ja, man var väldigt trött.

Vi såg filmen War Horse igår. riktigt bra film med lite lycka lycka, lite sorg, lycka, mer lyacka, sen blev det sorg och mer och mer sorg. sen blev det lite lycka och sen blev det ännu sorligare och ännu sorligare. sen blev det bara lyckligare och lyckligare. Hehe, bra förklaring va. Men det var en riktigt bra film som är värd att se för det var grymt bra filmat och gjort och det visar även hur dumt och patetiskt krig igentligen är.



Trailern! :)


Skrittar av världens finaste prins <3


Vad tycker ni?

Vad tycker ni om detta:

Vi har ju nu en logga och sen en "namnskylt" .Tycker ni att vi skall andvända loggan i slutet på inläggen vi skriver tillsamans eller namnskyleten?

Denna:



Eller denna:



Vad tycker ni?


Påminelse!

Ni glömmer väl inte tävlingen som vi har nu!

HÄR!HÄR!HÄR!

Det är en riktigt rolig tävling som jag gjärna deltagit i om jag kunnat.



ja, kom igen nu. Kom på att jag glömde skriva vad man vinner men det får bli en överaskning;)


Bio tonight :D

Vet inte hur jag ska börja det hära inlägget riktigt men har legat i sängen ändå tills nu och kollat på Stallkompisar samtdigt som jag försökt få ihop mitt liv med mina vänner xd 
Så ikväll drar jag in på bio i stan med my girlzis. 

Ska ta och städa mitt stäkiga rum nu och fixa mig lite. Idag kan ni räkna med mycket mobilinlägg ya! 
Stallet på sommarn Fick betyg för "kattigaste" stallklädsel, hah xd


RSS 2.0