internet...

Ja vårt internet funkar självklart inte... Men man klarar sig utan det också men ni blir nog tyvärr utan inlägg på ett litet tag!

Mycket pengar i hästvärlden

I hästvärlden lägger vi mycket pengar men det är något vi redan vet och att det finns hästar för galet mycket pengar vet nog de flesta men det jag tänker på är allt runt omkring, ja som sadlar, träns, stigbyglar, hjälmar. Ja massor av saker som kan kosta typ hur mycket som helst men det jag tycker är det konstiga är att i vissa fall så känns det som att man prioriterar lite fel, att lägga flera tusen på en ny jacka och sen så har man inte råd att träna regelbundet. Men då är fråga vad väljer man? Märkeskläder eller träningar?

Vad skulle du välja? Träningar eller märkeskläder? Vad är viktigast, att träna och bli bättre eller att vara snyggast?


Ja jag tycker att det är viktigare att träna än att ha alla de nyaste märkessakerna, hur prioriterar ni?


Tim

ja idag kommer en urgullig hund som vi ska vakta i typ en månad, ja jätte gullig hund. Ja han kommer till oss i kväll...


Det är denna gulliga hund som vi ska vakta detta var i sommras.


Förlåt

Fårlåt för att jag bloggat så dåligt men har inte hafft några bra inlägg och heller inte så mycket lusst men nu vänder det, haha hoppas jag så imorgon kan ni räkna med några inlägg från mig.


Funderar på att starta en tävling!

Jag funderar på att starta en blogg tävling! Vad skulle ni tycka om det och i såfall vad skulle ni vilja att den skulle gå ut på. Pris? Vad ska man göra för att vinna?



Vår förra tävling! :)


Vad tycker ni om Hööks nya vår/sommar kolektion?

Vad tycker ni om Hööks nya vår/sommar kolektion?





Jag tycker att den ser helt okej ut, ibland tycker jag att det blir lite för mycket skrikiga färger, dock är det endast min åsikt. T.ex. schabraken med dem matchade lindorna så tycker jag att färgerna är lite för mycket. Jag hade gärna sett samma färger men i lite mer neutral ton. Om ni förstår vad jag menar. Men det vita eller beigea schabraket tycker jag var riktigt snyggt och skulle gärna klicka hem, det fanns även andra saker jag skulle vilja ha, men ha inte hunnit titta så detaljerat på kollationen.

Men vad tycker ni?


Godmorgon!

Godmorgon alla fina bloggläsare! Idag är vi lediga! Men har ändå grejer att fixa, städa, plugga och lite annat. Men skönt ändå att vi har kunnat sova fram till nu. Ida är och åker skidor nu, roligt för henne men jag saknar ju henne, såklart. Imorgon kommer Tim hem till oss också, ska bli så roligt och mysigt att ha honom i 1 månad.

image description

Förresten så e detta teamelvskogens 700de inlägg!


Gele/fleece bandage!

vad tror ni om detta?



HÄR FINNS DET!

Ja, jag har aldrig testat och undrar om någon av er har! Isåfall vad tycker ni? intressant att veta vad andra tycker.


Hiss!

Nu tänkte jag Hissa termobar!


Våra hästar har en sånhär termobar i boxen eftersom dem står i utebox och jag tycker det funkar kanonbra, man slipper hålla på och fylla varmt vatten och oroa sig för att hästarnas vatten ska frysa. Jag tycker att det är en jätte samrt  grej som underlättar mycket annat extra vinter arbete. har ni testat termobar? Vad tycker ni i såfall?


Guld/Brun outfit!



Lindor!

Shabrak!



Väst!



Catago guldboots!


Pannband!

Riktigt snyggt med brunt och guld!


Stallet nu då!

Ja, nu skall vi åka till stallet, vi ska även försöka blogga lite extra mycket nu när ida är borta eftersom hon inte kommmer kunna blogga! Men vi skall göra vårat bästa! Jag ska blogga mer när jag kommer hem, för nu ska vi dra!

See u!



Kommer sakna min lilla ida! <3


No time...

Har inte haft tid för bloggen för har fixat massa idag men nu e allt typ klart! 
Ska fixa mass tidsinställda nu oxå! Ponnysarna gick jättebra idag, piggelinisarna! <3 Jätteroligt att få galoppera nippis! :D




Skvaller bloggarna!

Vad tycker ni om skvallerbloggarna?

Jag tycker personligen att det är ganska roligt att dem finns men förstår endå att det kan vara jobbigt för dem som hamnar uppe på dem Jag tycker igentligen att det är ganska onödigt att dem finns eftersom dem ofta sårar många mäniskor. Det är ju många som skriver på sina bloggar osv att dem tycker det är jobbigt, men samtidigt får många bloggare fler läsare tack vare dem.

Skvallerbloggarna behöver storbloggarna och storbloggarna får fler läsare när skvallerbloggarna skriver om dem. Men endå så tycker jag att det är onödigt om  dem sim det skrivs om blir sårade.


Men ad tycker ni om skvallerbloggarna?



Då har man varit i skolan då!

Japp, nu har vi varit i skolan, haha! Eller inte roligt, men aaa, inte så himla roligt men vi är ju lediga på måndag i alla fall.

Men nu ska vi dra till stallet, vi går nog en promenad med ponnysarna, det är gaska mysigt väder och så slipper dem ha oss på ryggen.



Världens bästa ponnyer! :)

Men nu ska vi åka så vi syns sen! :)


Sorry!

Sorry för att vi (jag och syrran) inte bloggade igår eller hittills idag. Igår hade vi mycket att göra och det fanns ingen tid och idag när vi kom hem så somnade vi på soffan, ja och så kan man tänka jippi det är fredag...eller vänta nu, jag går ju i skolan imorogn endå. Japp, vi har öppet hus så vi måste gå i skolan och jobba, roligt? Inte direkt.

Men nu skall vi till stallet, see u

image description

På tisdag kommer denna underbara och ska bo hos oss i EN MÅNAD! :)

förestan kan ni ju få en bild på katten vi hade förra veckan...

Gullig va?

Men nu till dem bästa ponnysarna! :)


Fatta va najs!

Hemma nu då, fatta va naaajs! Och nu e det fredag och heeeelg! :D 
Snackade nyss med min lilla rädda Dessie som var rädd för nån älg som hade jagat nån där hon va nyss, haha nåå xd  Sötis

Tror jag kanske ska åka och äta lunch med pappa och mamma snart oxå, I hope so!

image description
Dessie, jag och Caairo! :D Och tim oxå

Sen... världens bästa ponnys, nämligen MINA <3


Gaaaaash

Gaash vad fin min lille prins börjar bli! :D Får lyckorus och det ba bubblar i kroppen när jag rider, han e så sjukt fin <3 ÅÅÅ, kan aldrig bli mätt på den ponnyn, he´s amazing! 
Elsan var oxå finis idag, hon va jättetrött idag men ja hittade henne väldigt bra så fin fin var hon! :)
Men nu ska jag ta och städa mitt rum och sen sova! 
Sweet dreams! <3


Gryma!

Gaash vad duktiga ponnysar jag har! :D Elsa var grym idag på träningen! Hon tyckte det va jättekul och hon va skit duktig, världens bästa ponny! Film kommer ofc!
Nipper reds i ridhuset och han var superduktig, jättefin! 



Hon hoppade superint idag med, mycket med ryggen!
Pelle is the shit!

Ridskola ett bra hem för hästar?

Ja, många pratar hit och dit om hur ridskolar hanterar sina hästar och då kom jag på en ganska intressant fråga. Skulle du sälja din häst till en ridskola?

Ja, en ganska spännande fråga! Don har ju varit ridskolehäst och vi köpte honnom från en ridskola. Dock skulle jag inte sålt honnom till en ridskola då han såldes från ridskolan för att han inte höll för att ridas två gånger per dag. Jag tror inte att någon av våra hästar skulle trivas på en ridskola, så jag skulle nog inte vilja sälja någon av våra hästar till en ridskola. Sen om jag tänker att jag hade en häst som jag inte vet hur den är och vi lådsas att det skulle fungera med en ridskola för den hästen skulle det bero mycket på hur ridskolan är. Men jag skulle nog föredra att sälja min häst till en privatperson som känns rätt!



Hur skulle ni vilja göra med eran häst?




Träääning idag! =D

Var i skolan idag, roligt att träffa alla igen. Mådde riktigt illa nån gång men det släppte när jag fick annat att tänka på!
Men ska åka till stallet snart, eller typ nu, äter lite mellis bara men sen drar jag och mami! Hoppträning idag för grymmaste Pelle! :D Wiiii!


Får se om man träffar några Jenni och Carro idag då, I hope so! :D



Godmorgon!

Hej alla underbara, Idag e jag och sister sjuka! :(

Ja, igår efter öppna husen började jag må illa och ha jätte ont i magen, jag frös även till och från och fick ont i huvudet, och nu på morgonen mådde jag även dåligt och så. Jennifer hadde också mått dåligt hel kvällen och kände sig också sjuk nu på morgonen. Det blir ju lätt så eftersom vi är med samma människor och bor tillsammans.


Hopåpas du har blivigt frisk nu i alla fall! <3


Ponnyer som säljs fel...

En sak som jag tycker är riktigt tråkigt är när hästar säljs till fel hem om det så är till elaka personer eller om det är till en ryttare som inte klarar av hästen. För jag tycker att det är jätte tråkigt att se ungponnyer som är hoss aldeles för unga ryttare som inte klarar av att utbilda hästen. Visst att vissa unga ryttare är riktigt duktiga och klarar av det men så finns det vissa som inte borde köpa unga ponnyer, när det är okunniga ryttare som inte heller får förmycket hjälp. Jag tycker nu att ni som ska köpa ponnyer eller hästar ska tänka sig för innan ni tar ett beslut och framförallt om de är unga hästar för även om det känns bra när ni provrider,så kan det bli helt annorlunda när de står hoss er och ni är de ända som rider den.

Ja i vanliga fall så är det duktiga ungdommar eller vuxna som rider in och utbildar hästarna och då på provrindningen så är den kanske väl igenomriden men när den kommer hem till dig/nån så kanske allt inte rullar på lika bra längre och det är viktigt att tänka på, och främst om man köper unghästar så ska man tänka på att ha personer runt om kring sig som är duktiga och med mer erfarenhet av unga hästar, kanske tränare eller förälder. För i fall om något inte skulle bli som man tänkt sig så är det bar att ha någon som kan hjälpa till om det skulle behövas.


En unghäst med denna kapasitet som hamnar fel kommer inte hit. Ryttaren måste vara duktigare än hästen om man pratar om unghästar, för en person som precis börjat göra skänkelvikningar kommer inte kunna utbilda en topp häst.

Värt pengarna!

Jag täönkte lägga upp lite saker som jag tycker är snygga och som defenittift är värda pengarna!


57 kr
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=400322&deptid=106&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

Jag tycker att det här shabraket är snyggt och ser mycket dyrare ut än ett hööks shabrak, dessutom skulle det passa perfekt till en brun/bege outfit!

 
229 Kr

http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300545&deptid=109&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

Om man har en ponny så tycker jag att detta träns var väldigt fint för ett ponny träns. Många ponny träns tycker jag ofta skall bli för "gulligt" fast bara för att man har en b-eller a-ponny kanske man inte vill ha ett träns med massa rosa och liknande.



59 kr

http://www.hooks.se/product.aspx?productid=410081&deptid=94

Ja, nu under detta tråkiga väder är det ingen ide att ha några fina dyra grimmor ute i hagen eftersom vädret endå kommer ett förstöra
grimman!


Tjenare!

Idag ska vi gå på två öppet hus om gymnasium, ska bli lite roligt tycker jag. ja, eller nödvändigt framförallt. Dagen idag i skolan var helt okej, känner mig lite halft sjuk och mår inte direkt super bra nu, men aja, bara att kämpa på tills det inte går mer...hihi, nä men känner att det inte direkt gick så himla bra på idrotten idag, :P


Alla borde hålla tummarna för att världens bästa ida skall bli frisk snart! :) <3


Ponnyakuten? Hiss/Diss?

Vad tycker ni om ponnyakuten? Jag vill veta vad ni tycker och har för åsikter! Jag vill veta vad ni tycker så kanske ni får ett åsiktsinlägg om just ponnyakuten från mig senare! :)


Vad tycker ni om programmet, tobbe? problemen? Jag vill veta allt!

Förlåt att texten blev lite konstig! ;)


........

Ååå, fan va illa jag måår! Ska snart försöka äte lite, har typ inte ätit nått alls. Bara rostmackor, har mått illa sen igår kväll :S Får se hur det blr med skolan imorrn men jag hoppas jag kan gå, fast mest hoppas ja att jag inte mår illa!

Svart/silvrig dressyr outfit

Schabrak hööks 179 Kr

Lindor hööks 99 Kr

Silvriga boots


Outfitten blev endast till hästen men sen skulle det ju vara snyggt att ha svarta ridbyxor med silver detaljer och även ett svart skrittäcke med silverkant men hittade inget bra :( Men ja nu får ni lite tips till vad ni kan ha på hästen och sen kan ni ju säkert hitta något snyggt till er själva ;P


Konstig vecka det kommer bli asså!

Denna vecka kommer bli konstig, riktigt konstig, hihi! allt kommer bli typ tvärt om och konstigt.

Ja, vi skall gå på nått öppet hus på nått gymnasium på tisdag och då får vi ju göra om hela vecko shemat över hur hästarna skall gå eftersom vi inte kan åka ut till stallet på tisdag, men det blir nog bra.

Gud vad svårt det skall vara att välja gymnasium då! Man vet verkligen inte vilka som är bra och kommer passa mig, men jag vet ju i alla fall vilken linje jag vill gå, ekonomi, ekonomi! Vad ska ni å vilka skolor?

image description
inte imorgon men nästa tisdag kommer tim, och så ska han bo hos oss i typ 1 MÅNAD, LYCKA! :) Han är så himla sööt och helt underbar! :)


I´m sick...

E hemme och sjuk, mår så sjukt illa. Ska berätta oxå att det spökade i mitt rum inatt, när jag släckte min lampa vid sängen och inte kollade på min mobil så sattes den på/tändes den av sig sjäv :S Skit creepy!
Gick och la mig i min brorsas rum men sen var jag tvungen att gå upp för han är sjuk och mådde jättedåligt...




Shower now



Är hemma nu och ska hoppa in i dushen! Ponnysarna gick asbra, världens bästa ponnysar!

Motivation, viktig del i ridsporten!

Motivation är ev viktig del i ridsporten eftersom man behöver motivation för att orka rida och nå dit man vill, och i det här inlägget hade jag tänkt skriva lite tips för att orka rida ordentligt dem dagarna ni egentligen inte orkar. 

Bestäm syftet med ridpasset innan du ens börjar rida, på så sett vet du vad du vill upnå och det är enklare att lyckas med just det ridpasset. Så att du bestämmer om du vill rida och busa med din häst, eller om du skall rida ett seriöst ridpass.

Det kan även vara enklare om du rider ett kortare men effektivare pass, om du rider ordentligt fast under en kortare period så kan du endå uppnå samma resultat som om du rider lite halvdant i en timme, eller två. då kan du andvända den motivationen du har och fukusera på en kortare period.

Mål? Om du har något ordentligt mål med ridningen så kan du tänka på det målet och andvända det som motivation. Men sen så måste man ibland få rida och BARA ha kul, rida ut och bara busa och ha roligt med din häst.

Ja, detta är lite tips på var du kan hitta motivationen för att orka rida ordentligt dem dagarna du egentligen inte orkar rida ordentligt! :)


Ni är bäst!


Vi brinner för det vi gör...

En sak som jag tycker är riktigt roligt med hästsporten är att vi verkligen brinner för det vi gör. Vi gör allt för det vi älskar, vi lägger ner mycket pengar på sporten för att ta hand om djur vi älskar att vara med för att kunna tillbringa våran tid med den hobbyn vi älskar. Jag tycker att det är fantastiskt att man kan älska någonting så mycket att man lägger ned så mycket tid på det och pengar. Vi vet vad vi tycker om och vi står för det. Jag tycker dock att det är tråkigt att man måste stå upp för vad man gillar till personer som inte förstår sig på varför man tycker om det vi älskar så mycket som vi gör. Men det fina med våran sport är att vi står upp för det vi gillar, vi låter oss inte tryckas ned av allas andras snack vi fortsätter att älska detta. Vi ger inte upp.

Vi brinner för det vi gillar och skillnaden mellan ridsporten om man jämför med andra sporter är också att vi inte bara brinner för en sport vi brinner för ett annat liv, vi har en annan livsstil och vi lägger galet mycket tid på det vi gillar. Vi lägger tid på själva sportdelen men vi lägger också tid på att se till att de vi sportar med har det bra, vi kan ägna 1 timme till att rykta sin häst för att den ska må bra, vi kan ägna massvis med timmar till att se till att hästens miljö är trevlig och att hitta det stallet där hästen trivs, vi gör allting för att se till att hästen mår bra. Det är en sak som jag tycker är det riktigt fina med denna sporten och de som inte förstår sig på oss, det är bara synd om dem för de har inte känt den glöden och det vi känner för i så fall hade de förstått oss och inte tvekat på att ridsporten är en sport.


Vi älskar verkligen det vi håller på med och inget annat spelar roll...


Förlåt!

Förlåt för att jag och jennifer inte bloggade dem två senaste dagarna, men det var för att vi hade mycket att göra fredag, städa rummet, gå på passet, åka hem. Ja, det tog mycket tid och vi hade inte så mycket tid till bloggen och när vi kom hem var vi suuuper trötta! ;)

Och igår sov vi lääänge, hihi!

Men aa, förlåt för att vi inte bloggade så mycket.



Världens finaste kompis, som jag saknat sååå mycket!


Stallet now!

Nu drar jag ut till stallet då, rider ut mina piggelinisar! Nipper skrittas bara!

Lycka över mina ponnys <3

Ny duschad tjej här, känns som typ 100 år sen så det var underbart skönt. Dushade av mig sjukan så det va ju ba ännu goare! Mina små älskade kussar kommer hit sen och hänger här ikväll. 

Kännde så sjukt stor LYCKA över mina ponnysar idag! Dom betyder så sjukt mycket och dom e ba för underbara! =D Fick värsta lyckoruset idag när jag red båda, Nippe var så underbar och pappa gick med mig och snacka lite. 

Elsa gick så sjukt bra, red henne med Cornis i ridhuset sådär halv lugnt.
Den dära ponnyn släpper jag ALDRIG! Hon va så underbar så jag satt och ropade hela tin: Duktig tjej, bra älskling, åå du e så jäkla duktig elsa och typ började pipa. Hennes galopp va typ som att dö för och hon tyckte det va skitkul! Haha sen böjade jag typ skrika och asgarva för hon va så jäkla underbar! haha :D Satt och klappa henne typ hela tin.

Grät oxå över Elsa när jag skritta av henne. Satt och snackade med Cornis om att sälja sin ponny och så och då så tänkte jag verkligen om jag skulle sälja Elsa. Att lämna över henne till nån annan tjej, att lämna henne på hennes nya stället, åka hem med en tom transport utan min älskling. Att hon aldrig mera kommer att stå i stallet varje dag som jag kommer, att hon aldrig mer kommer att vara MIN. Kommer aldrig vara min lilla Elsa. Så sjukt hemskt, skulle gråta i flera veckor.

Men vet att jag verkligen inte kommer att sälja henne innan höst iaf och jag hoppas att jag aldrig kommer behöva säla henne. Vill inte att det ska vara nån ny familj som Elsa ska dra iväg med in i boxen och smita ifrån när dom tränsar. Att det ska vara nån tjej som drar i henne när hon e stark och som försöker sågar ner henne på tygeln även fast det inte skulle gå ändå.

Valet av vem som ska ha Elsa kommer att vara sjukt noga bestämmt! <3








I´m wake

Uppe nu, sitter och äter frukost med mi papi! Ponnysarna ska gå idag, Nipper ska skrittas ut, länge. Elsa venne ja, skritta fram länge idag i alla fall.

Bloggish

Tjo bloggen! Kom nyss hem och har lagt mig i sängen, e as ansträngande att va i stallet när man e sjuk men det gick bra. Mamma hjälpte mig med mockningen och att kratsa hovarna så tack för det mami!
Skrittade ut Elsan i kanske 40 minuter, jobbade henne lite oxå och hon va jättefini. Nippis skrittade jag i 20 minuter i ridhuset,jobbade honom i kanske 10 min. Skit tråkigt att skritta inne men han va oxå jättefin! :D

Ikväll ska jag ba chilla fullt ut, äta massa godis och kolla på super ruuliga filmer. Ska oxå blogga lite ofc! :D


My heaven <3 Gnägga när jag sa hejdå till henne, min älskling ♥

10 saker ni kanske inte visste om Knipper

  • Han är sjukt kelig och han har en jättefin personlighet, inte allas som alla andra
  • Han e tiggig xd
  • Han tycker det e sjukt roligt att rida ut! :D
  • Han älskar att slickas och brukar slicka mig i ansiktet
  • Han e jätte känslig med sina bakben.
  • Han är blixträdd men han kanske inte e det!
  • Han e nästan alltid jätterolig att rida :D
  • Han hoppar helt galet fint
  • Han kom till Sverige när han var 4 år
  • Han e född på Irland

Då ligger man...

Då ligger man här då, var nyss uppe på toa och så kollar man sig i spegeln och ser hur jäkla ful man e när man e sjuk, haha ni vet nog vad ja menar.
Städarna e här nu oxå så då måste jag ligga i våran soffa som inte alls e lika skön som min älskade säng och dom sitter bara och fikar typ så dom blir ju aldrig klara heller...


Men aja, idag så ska bara ponnysarna skrittas. Köpa en torvmix och fylla på i deras boxar oxå, så att dom får lite mysigt nu när det e helg. Ska köpa en sån hära beröm godis sak nån dag till ponnysarna, fast dom lucktar sjukt äckligt! haha xd

plutti blir borstad <3
Idag kommer Jennifer och Caroline hem oxå, troro jag haha :D


Sick... :(

I´m sick! Sad but true :( Har mått fett illa nu asså, trodde jag skulle spy när vi var påväg hem från stallet också. Inte kul asså, blir att vara hemma från skolan imorrn då. 

Mina ponnysar var i alla fall friska, inga halta eller skadade här inte, veterinären tyckte dom såg jättefina ut. Nippe skulle därimot bygga upp mera muskler och sen var det nått med hans rumpa som va snett eller nått men det fixade equterapeften.


Imorrn hoppas jag att jag orkar blogga mycket, e ju hemma så finns inget att göra. Fixar säkert tidsinställda till helgen så det blir bra uppdatering :)

Sååååååååååhär skönt vare att ha utan smink idag :D

Hemkunskapen

Ja nu har vi hafft hemkunskap, det är bara ett pass till idag och vi har ju redan ätit så fram till 13 är vi lediga nu. Ja jag tycker att det gick jätte bra på hemkunskapen och jag är nöjd över resultatet. Allt gick bra fast jag brände mig lite, haha ja ont gjorde det..

Ja men tyvärr glömde vi ju fota maten.

Ja det gjorde ondare än vad det ser ut... :P


I ridsporten är vi två!

En sak som jag tycker är viktigt är att man tänker på när det handlar om ridsporten är att det är två  individer som ska sampsela och arbeta tillsammans för om de arbetar lite som de vill kommer de aldrig att fungera. Hästen och Ryttaren måste vara som ett, de måste samarbeta. Det tycker jag är väldigt viktigt deks för att man då måste tänka på att både hästen och ryttaren måste må bra, få tillräckligt med energi. För jag vet att det ofta är så att man tar mer hand om hästen än om sig själv men din insats är lika viktig som hästens.

Ja det tycker jag är värt att tänka på för jag vet att det varit ryttare som har svimmat efter rittebn när det va5rit varmt och de slutat dricka medans man har varit noga med att hästen fått vatten och så. Ja ni förstår säkert min poeng. men det kan ju faktiskt vara tvärt om också. Man kan ta hand om sig själv jätte bra och varit noga med att få i sig mat medans hästens mat får vänta tills efter ritten eftersom mattiden krockar med starten. Ja det är ju självklart inte heller bra, detta kanske gäller främst på tävling men det är även viktigt att hästen får tillräckligt med mat och vatten under dygnet och så!

Så tänk på att du och hästen måste vara i bra form och att du måste ta hand om både dig själv och hästen! 

Tänk om en Grand Prix ryttare kom in på tävlingen utan att ha sovit eller ätit, det hade inte fungerat!


Är inte det charmen i spoten?

Jag kollade runt på lite blogar och hittade ett inlägg där det stod att många svenskar inte tycker att det är bra eller att Rolf Göran begntsson tog hem Jerringpriset, i inlägget var stod det även lite om vad andra hade skrivit osv och bla var det någon som hade skrivit typ "hur länge kan man vara en talang, han är ju typ lika gammal som min farfar" som om det skulle vara något negatift att Rofffe är gammal ,det ju det som är det possetiva med ridsport att man inte behöver tävla när man är 25 utan man kan tävla tills man är 45 om inte mycket längre.

Medans i alla andra sporter pajar man knän hit och dit och allt vad det heter, när många idrottsmän och kvinnor slutar tävla i sin sport är deras kroppar helt och hållet förstörda, men inte i ridsporten, i ridsporten klarar våra kroppar av att rida länge och man behöver inte sluta när man är trettio.´



Sen att andra skriver typ "ridsporten är ingen riktigg sport, man gör ju inget", nehe. Om ni får ett år på er att träna på att rida så kan vi ju se hur långt ni kommer, en fotboll kan alla sparka på, olika bra men alla kan (dem flesta i alla fall) men försök RIDA, inte "åka häst" när någon håller i, det är som om någon skulle föra ens ben mot bollen, när man skulle sparka på en boll. jag blir faktiskt riktigt irreterad på människor som inte kan glädja sig åt att Roffe van, när han har lagt ner så himla mycket arbete och tid på sitt intresse och yrke, och hur mycket pengar som helst typ.

Dem som inte tycker att roffe är värd Jerringpriset har sååå fel. Han har gjort att ridsporten har fått mer respekt, även om det inte märks hela tiden! Han är bäääst!


En snygg outfit!

Brun/bege

Här 

Brunt shabrak: Hööks just nu 49 kr
Bruna lindor halva fleece halva elastisk : Hööks 169 Kr
beiga ridbyxor: Hööks 579 kr
Vanlig beige tröja: H&M 99 kr

För att komma till sidan för prudukten är det bara att klicka på bilden (utom trökan där finns en länk brevid)

En enkel, snygg billig vardags outfit. Sen tycker jag dessutom att det blir riktigt snyggt att ryttaren håller sig till en färg skala och hästen får en färg. :) Vad tycker ni?


Jätte mysig dag hitils...

Ja hitils har vi haft en jättemysig dag, ja vårt förstra pass var ledigt pass så ja jag åt fruckost sen gick jag upp och sov mer igen... Ja så ni kanske fattar att det varit en riktit mysig dag för min del. Ja sen dushade jag och nu har jag sett lite Grey´s också. Ja jätte skönt.

Nu tror jag att jag ska förbereda hemkunskapen vi har i morgon så att det går bra, ja vi har lunch vid 11,30 eller 12 lite osäker men vi ska kolla det snart. Ja jag ska i alla fall fixa hemkunskapen nu.


Saknar er två super mycket <3<3<3


Ridsporten vs Lagsporter...

En sak som jag tycker är riktigt tråkigt med Ridsporten är att vi sällan peppar varandra, i lagsporter har man ett helt lag som stöttar en men vad, vilka har man inom ridsporten. Främst ens vänner och familj och oftast räcker det för att man ska fortsätta och klara av att kämpa. Jag kan säga att min familj och mina vänner är super när det gäller att stötta mig och jag tror att jag är ganska duktig på att stötta andra också. Jag hoppas i alla fall att jag är det.

Men sen är det dem som inte har en familj som kan köra till tävlingar eller träningar men ändå tycker att det är roligt att rida. Dessa personer tror jag har mycket mindre chans att lyckas hålla glöden uppe. För jag tror att man behöver någon som hjälper till, någon som ställer upp för jag kan inte köra mig själv och hästen till tävling jag behöver hjälp med det, jag har den hjälpen men alla har inte den. Ja så föräldras roll tror jag spelar väldigt stor roll man behöver hjälp inom ridsporten för det är tufft att klara sig själv på tävling, att ta hand om allt själv det är svårt. Sen också till de yngre de som inte ens kan köra hästen. För de kanske har möjligheter att tävla, de kanske får låna en ridskoleponny eller en kompis häst som den får rida 1-2 gånger per vecka men då får den personen fixa allt själv.

Ja det är stor skilnad mellan att tävla innom ridsporten om man jämför lagsporterna för där har man laget, man kan ofta få åka med någon annan i laget eller om man känner sig nere så stöttar laget, även fast ens föräldrar inte bryr sig så mycket. Men innom ridsporten har man inte dem. Man kanske har kompisar innom ridgruppen om man går på ridskola eller så känner man en annan person som står med sin häst i det stallet där man har sin medryttar häst.

Ja ni förstår säkert vad jag vill komma med detta inlägget, jag vill att vi ska hjälpa varndra mer, stötta varandra och hjälpa andra att bli bättre. Även fast du har föräldrar som kör dig till ridskolan kanske inte din kompis i ridgruppen har det. Även så har man kanske föräldrar som kan köpa en häst till sig och betalar allt men inte orkar köra till stallet eller tävlingar. De är i de lägena vi andra ska stötta, hjälpa till. För jag kan säga att det hjälper att ha en stöttande vän, även fast man bara har en som hjälper till åker med en till stallet så är det mer än ingen.

Så om du har tur, har stöttade föräldrar och Kompisar, utnytja det för andras fördelar också. Du kanske kan fråga dina föräldrar om dem kan köra din kompis också men om du är en av de som inte får det stödet du behöver så ge inte upp, du kan hitta snälla människor som hjälper dig att köra även fast de inte är dina föräldrar, se till att fråga om du kan åka med någon till stallet istället för att vänta på att någon ska fråga för jag tror inte att de runt om kring dig förstår att du behöver mer hjälp så våga fråga!


Jag tror att det är svårt att komma hit alltså till den nivån Roffe är på utan något stöd!


Svar på tal!

Ja, vi fick en kommentar om att vi inte bloggade på topp och det vet vi...men jag och jennifer är borta med skolan och har skoldagar mellan kvart över åtta och fyra, därefter är det annat att göra så vi försöker blogga så ofta vi har nått att skriva om och har tid. Det är även andledningen till att vi inte bloggade så bra i helgen, eftersom vi behövde åka och handla grejer, packa och liknande. Men jag hoppas att ni förstår, och vi skall försöka bli bättre med uppdateringen. :)



Saknar er jätte mycket, men vi syns på fredag! :) <3


Roffe!

Grattis Roffe!!!!

Stort grattisa från mig och alla andra häst intreserade. Ja Det är STORT för ridsporten!


Du slår alla!

Plugghumör? xd

Såå, finally home! Har nyss vart på Stöten möte i skolan, längtar skit mycket nu. Innan dess var jag i stallet, red mina ponnysar som va superfiiina. Vet inte när det var som Nippe fick RIDAS ut, han har ju ba skrittat för hans sko har vart lös och sen har det vart för halt. Jäklar vad fräsh han kändes! Hej piggis.

Ska faktsikt ta och plugga lite nu, känner mig på plugghumör så då får man passa på, inte ofta kan jag ju säga!
<3
Tråkigt nu när mina tjejer e borta :(



i Falun

Nu har vi kommit fram till falun, haha ja vi kom fram vid lunch men har inte hafft tid att blogga förns nu. Ja vi har hafft två måltider och ett pass på schemat hitils, nu är det dock bara kvälsfika och sen chill på schemat. Haha ja vi ska nog se Grey´s och läsa lite nu, sen är ju ni viktiga också :)

Men i alla fall så är det rum vi bor i jätte skönt, ja kan inte klaga eget badrum lixom :P Haha, ja det är jätte skönt, men i vi bor i alla fall så här nu...


haha sämst bild tagen med mobil och bara på sängarna men i alla fall så är rummet ganska stort, tyvärr med bara två element och det gör att det är ganska kallt här inne! :P


Ändrade planer!

Kallt det e nu! Ska sätta igång våran brasa nu som har dött. 

Blev aldrig att vi fotade hästarna idag, det blev så dåligt väder men vi tar det nästa vecka om det blir bra väder!
Båda ponnysarna skulle ju ha gått ute idag men shit vad halt det var, helt sick. Red ut med Elsa, underlaget på galoppbanan var inte det bästa men inte så halt iaf. Nippe vågade jag inte gå ner med, han halker så sjukt lätt och mycket så han fick gå inne. Han va jättepigg och lite hängig, but I know why! 

Ja och pappa tränade lite på blixtträning idag oxå, duktiga ponny! Han blev lite rädd för första blixten, sen var han mäst spend men sen så brydde han sig inte ens. Ska ta igen sen lite mera "oväntat", när han inte e berädd på det!
min fina!

God morgon!

God morgon bloggen!
Nu har jag nyss vaknat, Stina har som vanligt inte vaknat än, hon e lite halft vaken.
Mamma och pappa är påväg hem från ett ställe dom var på igår så dom hämtar upp mig på vägen. Idag ska vi nämligen göra en jätterolig sak, mer säger jag inte.
Efter det blir det ut till ponnyerna och ut ska dom båda, skulle egentligen ha ridit ut igår oxå men det blåste så mycket.
Have a nice day!
/Ida

God morgon!

God morgon bloggen!
Nu har jag nyss vaknat, Stina har som vanligt inte vaknat än, hon e lite halft vaken.
Mamma och pappa är påväg hem från ett ställe dom var på igår så dom hämtar upp mig på vägen. Idag ska vi nämligen göra en jätterolig sak, mer säger jag inte.
Efter det blir det ut till ponnyerna och ut ska dom båda, skulle egentligen ha ridit ut igår oxå men det blåste så mycket.
Have a nice day!
/Ida

Nu stallet!

Nu ska vi åka till stallet! :) Ingen ridning idag, eftersom våra hästar fick ett besök av tandläkaren, och dem har inte fått nån mat på ett tag nu heller, stackarna. men det får dem när vi kommer ut. :) Dem får ju lugnande när tandläkarna ska fixa och så.



Nu har ni fiiina tänder killar! <3


Om ni inte har röstat så RÖSTA!

Rolf-Göran Bengtsson har en changs att vinna Jerringpriset, och en ganska stor changs enligt tidningen ridsport. http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2012/1/Rolf-Goran-favorittippad/

och alla ni som inte röstat på honnom borde självklart göra det!

http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2012/1/Rolf-Goran-favorittippad/




Hästars pris

En sak som jag tycker är riktigt synd och också ganska konstigt är att hästarnas värde eller vad dem kostar är så viktigt, jag tycker att det är ganska tråkigt att vissa i hästvärlden är riktigt fasta i vad hästarna kostar och så men då till frågan Vad har priset på hästen för betydelse? Det jag menar med det är att det som har med hur fin hästen är behöver inte alltid ha med prislappen att göra för vissa köper unghästar och utbildar själva, den kanske inte kostade jätte mycket men den kanske ändå vinner alla tävlingar. Sedan tror jag också att det har väldigt mycket att göra vad för häst man köper och vart man köper den. Med det menar jag att priserna utomlands kanske är lägre än här i Sverige.

Men varför frågar vissa hur mycket hästen kostade, vad spelar det för roll om hästen var dyr, För oavsett hur dyr häst man har behöver man inte passa, man kanske inte alls kommer långt tävlingsmässigt för man kanske inte klarar av att rida den. Men varför tycker vissa att priset är så viktigt då....

Jag tycker därför att det är bättre att köpa en häst man klarar av att rida bra, för en häst med super gång men som är jätte svår kanske inte alls slår den där hästen som har bra gång men som ryttaren klarar av att rida och det ekipaget är kanske överens medans det andra ekipaget, det med superhästen inte är det. Tänk mer på att du ska vara sams med hästen än att den är dyr. 


Detta är min åsikt men vad tycker ni om detta!


lite bakom :(

Känner att denna blogg har kommit lite bakom, bloggar mera på min gamla blogg nu mem ska försöka blogga lit mer. Får ingen motivation längre här men ska iaf te stallet nu och träna för Issa. Bloggar sen när jag kommer hem ;)

Förlåt!

Förlåt att jag inte bloggat på ett tag, men min dat har inte varit snäll....

Men nu e jag här!

Skolan har börjat på riktigt nu och det är ju gansak trågigt, och vi ska åka iväg med skolan på måndag, kommer hem på fredag, inte kul det heller. Men, men det måste göras! ;)

denna tjejen i grym!


Men chaaaa...

Cha cha everybody!
Har nyss käkat spagetti med bror min. Fick ofc plocka undan nästan allt själv, men så äre väl när man e yngst I gues? Åkte ba te torvalla, så att vi va där, drog och tog en fika och sen tebaka te ishallen och sa att vi hade "gått en prommis" så fick vi gå hem. Hahaha, måste ha fått jättebra betyg på det xd

Ponnypinnen åker ja te ikväll istället, blir bättre så har ja och mamma min listat ut ;)
Nu, plugga SO

Svar till dig?

Anonym om Men tjena mitt bena:
vart gör du rent din hud?

Jag vet faktiskt inte riktigt ;) Ska dit första gången idag men det ligger någon stanns i Trollbäcken om du vet vart det ligger :) Kan skriva sen vad det heter om du vill det, venne om det e bra ens?




såå skönt med hemstudiedag! ;)

Japp, vi vkanade vid tio och har nu käkat frukost och fixat lite! :) Sååå skönt att kunna få sova lixom!

Idag ska vi fixa lite med våra rum när vi pluggat färdigt, men aa skall försöka fixa klart en disign till en tjej också! :)

men jag hoppas att jag hinner med det, har inte så jätte mycket kvar att fixa...

men nu blir det plugga som gäller!





Mina fiiinaste! <3


Men tjena mitt bena

Har nyss ätit spagetti och katchup med ost. Pappa hade lagat god god mat! :D
Imorrn ska vi te torvalla med skolan, så booring asså men aja, slutar i alla fall tidigt :D

Ska öka och göra rent min hud imorrn och fixa lite sånt efter skolan oxå, skit skönt fast jag kommer att bli feta röd i ansiktet asså ;)

Ponnysarna idag då:
Nippis skrittades ut, hans sko e ju lös så han skrittas ba nu. Piggelinis va han asså!
Elsi reds i ridhuset, ett drssyrpass och gud så fin hon va. Min lilla finis! <3
Men nu ska jag kolla på PA och PH ;)



Råttan!

Jag red ju råttan under lägret det var jätte roligt att få rida en så fin häst, jag tycker att det gick jätte bra och är nöjd över det passet, det var ju trots allt första gången jag red honom och han var ganska mycket häst att rida, och han rörde sig mycket mer än många andra hästar jag suttit på. Jag tycker att han var super fin dock så blev det inte så jätte många bilder då det mest blev film, och det har jag inte hunnit fixa ännu, men ni får en bild i alla fall, mer vill inte datorn samarbeta för det fungerar inte att ladda upp fler bilder, aja blir kanske fler sen;P


Jag skulle lätta lite på rumpan därför är jag även lite framåtlutad:P


duktiga pollisar <3

Sitter nu här framför teven och har ångest över att det e skola imorrn. ska ba chilla nu och tare lugnt. Ponnysarna gick jättebra idag, eller ponnyn. Red ju ba Nippe idag men han va superduktig. Hade 3 travbommar framme och gjorde en liten övning med dom och med fokus på lydnad som vanligt och duktig duktig va han :D Min KUNG!



Masserade plutt idag och gud så skönt det va tyckte hon. Sen tyckte hon oxå att det va lite obehagligt när jag masserade på ett ställe där hon brukar va spänd men annars vare skönt ;)


söti <3

Asså hur kan ma va sähär trött?

Vaknade vid 11 idag igen, gud så skönt men är så övertrött! Asså orkar knappt snacka, skojar inte. Imorrn äre skolan, asså vill inte! Det e fan en mardröm, så sjukt tråkigt och jobbigt. Men det är snart lov igen typ så får väl tänka så ;)

Ponnysarna då. Nippe ska gå inne, lydnad som vanligt. Elsi ska vila idag, det e hon värd efter en jobbig helg. Mamma är hemmea för hon e sjuk så vi har gjort ett veckoshema för ponnysarna, e inte helt säker på om det blev bra men annars äre ju ba att ändra lite ;)
Ska försöka att åka te ponnysarna rätt så tidigt idag så ja kan va hemma och chilla ikväll :)

Första skoldagen efter lovet...


Ja idag är det första skoldagen efter lovet... Inte jätte kul men man får stå ut... ja i alla fall så vet jag inte när vi slutar men i alla fall så har vi ´med mobilerna så något blogg blär det bli även från skolan! :)

Ja hoppas på en kort dag men ja spelar inte så jätte stor roll i dag när jag kommer hem ska jag städa och sen hade jag tängt fixa lite bilder från kursen och se om jag får upp några bilder hör på bloggen! :P Hoppas det blev några snygga:)

Ja vi får väl se men nu åker jag i alla fall till skolan, När börjar ni skolan föresten?

Ännu en snygg outfit!


Ja jag tycker att beigetär riktigt snyggt på häst! Vad tycker ni?:) Ja det är en snygg vardags outfitt tycker jag.


huuungrig...

Shit va hungrig jag e nu asså, potatis gratängen står i ungen och ba suktas som *** xd
Mysiga hästar jag hade idag. Elsa va lite små ledsen för jag höll på med nippe lite i hagen för han skulle in och elsa stod ba och kollade på, gav henne ett höstrå sen i alla fall när jag såg att hon va ledsen men när jag red va hon glad. Lite trött sen igår men så duktig så. Nippson skrittade ja ut på, min lilla piggis <3



Nu e paowa och min bror här och ska äta, hihi men vi hörs sen :)



Stallet nu då!

Japp, ponnysarna ska gå ut på en promenad, hade nog inte klarat av att rida, hihi. VÄRSTA TÄNINGSVERKEN! haha! Isabelles suuper fina storhäst råttan var super fin men rörde sig väldigt mycket. :)

har inte hunnit överföra och kolla igenoom några bilder ännu, men ska kolla om det blev något bra typ imorgon, eller på tisdag! :)

Men nu till mina underbara suuuper fina ponnysar! :)




Godmorgon!

Tje, vaknat för ett tag sen orkade inte blogga igår och vi va ju borta i helgen. Ja, nmär vi kom hem var vi såå hiomla trötta, men vilken rolig helg! :)

I fredags tränadejag Shadow och det gick så himla bra, han var verkligen suuuuper duktig och jag är så nöjd med honnom! :) Igår red jag  isabelles häst råttan som han kallas, och det gick ganska bra det med, första gången jag red honnom och det var verkligen SUPER MYCKET häst att rida, men jag är nöjd endå.

Ni kanske får bilder senare! ;)


Daaaamp...

Blogg.se dampade igår, sjukt ittiterande så kunde inte blogga men aja. Vaknade klockan 11 idag, 11 helt sjukt skönt jue :D Snacka om att ja var trött, e fortfarande trött xd
Ska äta frukost nu, pappa hade gjort gröt te mig oxå men e inte så sugen men får väl äta ba för att va snäll, hihi :)
Sen blir det ponnysarna efter, ut ska dom båda :D

Facking perfekt! <3

Åå, denna helg va grym! Elsa har vart BÄST! Så helt klart överfin och så jävla underbar. Bästa ridpasset någonsin idag och shit så bra det gick, e så sjukt stålt över min duktiga prinsessa :D Nu blir det att träna varje vecka för Issa med Elsi, då kommer det här att bli grymt!
Kvällen igår va u ba för rolig, massa flum och jag och dessie hade lite roligt medans alla andra sov utan lilla Emma, hahaha xd 

Elsi fick jättemycke godis av både mig och Issa sen efteråt:D

Kul att kameran inte hade nått batteri så det blev ingen film men vi ska kämpa för fler sånna hära pass :D

Forsen now!

Nu sitter vi alla tre i ridhuset på forsen och kollar på träningar. Först ska alla som står på forsen rida, sen ska vi åka till vårt stall och så ska vi rida där. ;) Ida har tim i knäet och jag bloggar från dessies iPhone ;)

Kramisar från soffan


Nu ska vi snart åka!

Japp, nu skall vi snart åka på helg läger eller det blir fredag och lördag. Ja, alla tre skall ju vara med på lägret, så uppdateringen kommer nog inte vara den bästa...jag hoppas att ni förstår.




Syns senare!


Sorry men va på middag.. :P

Sorry för att jag och syrran inte bloggat så mycket idag, vi vaknade, åkte till stallet och red, sen hem stressa iväg till middagg, hehe. Alltid vi stall tjejer som blir sena...:P

Imporgon e det julläger, typ..nyårsläger, hade passat bättre. Men i alla falll... ska sooova nu!




Ska packa snart... I think

Ska börja packa snart för Issa har jullovskurs imorrn te
Jag kommer att träna med Elsi båda dagarna eftersom nippe inte ska gå dressyren lixom. Tränade för Issa idag med Prinse och gud så duktig han va, ja hittade han verkligen och jättefiinis va han :D


Elsi gick det jätte dåligt med :( Hon går alltid lite bra i alla fall men sen jag red på det andra tränset för nån dag sen så e allt förstört :( Så sjukt tråkigt eftersom hon alltid e så underbar och fin. Så det va lite surt men hoppas vi kommer tebaka till där vi va förut!

Haha my pony is crazy! :D
Sen ska ja och mamma åka te Saidas stall :D

Hiss eller Diss?

Vad tycker ni om gina tricots nya häst kollektion?




SJälv gillar jag den stikade v-hals tröjan. även den lång ärmade piken var ganska fin.


Stallet!

Nu ska vi dra till stallet, ja vi ska rida i ridhuset blir nog ett lite lugnare ass idag. Men ja i alla fall så ska jag rida Fire i dag. Ja vi ska ju va med på en två dagars kurs fredag-Lördag så ja ska väll rida lite inför det. Ja sen får ni ju se hur det går för tror att det kommer filmas samt fotas? Men vi får se om det blir något bra som kommer upp på bloggen!:) Hoppas, men det blir ju i ridhuset så det blir säkert ganska mörkt, men ja vi får se hur det blir.

Ja nu ska vi i alla fall snart åka vi ska plocka upp en kompis på vägen till stallet så ja en person mer än oss kommer det vara i stallet i alla fall. Men nu ska jag byta om och sen ska vi åka :P


Vi tre <3 och Elsa ofc


Sönder fräten mun?

Nu sitter jag här framför teven med en helt sönder fräten munn, haha har ätit fööör mycket surt godis xd Asså hur lyckas man? Har nyss fått ur skön massage oxå vilken jag är värd, haha :D

Imorrn ska jag troligen göra nått jättekul, så hoppas det blir av ;) Ponnysarna ska ridas och nippe troligen tränas för issa men hans sko e ju LITE lös så venne ;)


Min prins <3


håller på och fixar!

Just nu håller jag på och fixar med en tjejs disign, blir riktigt bra faktsikt, det gör mig sugen på att fixa en ny år oss, hihi! Nej, men jag vet lite nya grejer jag vill ha på våran nästa... :)



e ganska nöjd med denna men näsa ska bli sååå mycket snyggare! ;)


hos a friend

Sitter nu hos en kompis och eter kaaaakor! Har på min hoodie tröja, i love <3
Kollar på nått mega bra program :D Men He typ inget att skriva om, hade :D




Lagar mat igen!

Hemma oss vår kompis och lagar mat  igen, haha ja det går ganska bra utom att vi glömde potatis:P  Men faktiskt inte vårt fel. Det stod lixom längst ned att måltiden serveras med potatis så ja... Men då ska vi tänka på det när vi lagar det nästa gång. Vi lagade i alla fall en Fiskgryta från portugal och nu ska vi laga någon kyckling rätt. Men hoppas att bilder kommer upp senare:P
I alla fall så ska jag fortsätta laga mat nu så att vi blir klara någon gång!
Ja orkar inte med skolan men tyvär närmar sig f¨den första skoldagen sig nu, en dag mindre och mindre kvar på lovet. Ja nu ska jag i alla fall dra!

En till outfit!



Ja, detta skulle inte heller sitta helt fel! eller vad tycker ni?


Snygg outfit!

Detta e en outfit jag inte skulle tacka nej till!


Jag tycker att sverige outfit är så himla snyggt. Ja, det är super snyggt enligt mig och jag jag skulle verkligen inte tacka nej till denna!


Tänk till!

En sak som jag tycker är väldigt tråkigt med hästsporten idag är att många dömer andra och säger elaka saker till varandra. Kommenterar varandra, men varför? Tänk till skulle du vilja att någon skulle prata om dig skulle du tycka om känslan att folk pratar om dig när du går förbi? Nej det tror jag inte men varför fortsätter personer då?

Det kan inte jag svara på men tycker att det är mycket bättre att tänka till och fråga sig själv vad du som person vinner på det? Ja e det inte bättre att vara positiv och göra andra glada istället för ledsna? Ja det tycker jag i alla fall. Men det tror jag de flesta ändå tycker nu när man tänker på det. Problemet är bara att när man säger elaka saker så tänker man nog inte på allt detta, man bara säger det utan att tänka men därför så är det mycket bättre om ni tänker till i stunden, tänk på vad du funderar på att säga och vad det leder till innan du säger det för när det väl är ute kan det redan vara försent en person kan redan ha hunnit bli sårad. Men är det värt det?

Men varför fortsätter man att snacka skit även om man vet att man sårar en person, är det för att man är avundsjuk eller vill man visa för sig själ att man är duktig och att man gör det genom att verkligen klar sätta vilka som är sämre? Ja det kan vara några anledningar till att man faktiskt snackar skit. Men blir du duktigare av att säga att någon är sämre? Blir du gladare för att någon är ledsen? Blir du starkare om du ör andra svaga? Jag tror att alla svaren från dig på dessa frågor är NEJ för så är det faktiskt.

Men nu tycker jag att vi, då menar jag vi som har bloggen och ni läsare ska säga ett bra ord istället för ett negativt ord varje gång ni ser en person rida eller en ny blogg eller liknande. För även om du tycker en sak så kan du alltid göra den personen gladare genom att lyfta fram det positiva. Det tycker jag man vinner mer på för jag blir glad när andra är glada så snälla Tänk till innan du skickar iväg den där elaka kommentaren eller innan du säger någonting elakt, radera det och byt ut det mot ett enda ord som gör personen glad istället!:)


Jag vill häldre få personer runt mig att vara glada! :)


Asså denna Natten...

Ida har ju sovit hemma oss och då sover vi typ i en ganska stor bäddsoffa alla tre, Ja men i alla fall så på kvällen såg vi Greys ganska länge sen så höll jag på att somna typ vid halv 2 då typ pratar Carro och Ida jätte högt och skrattar så då var det ju kört. Sen i alla fall så stängde de av filmen typ vid 2 kanske och jag höll då på att somna igen då ringer idas telefon eller nått och hon skriker för att det var as läskigt.... Ja inte enligt mig men aja :P

Sen i alla fall så senare så dampade vår tv som  den alltid gör den blir vit och låter och vi hade liksom berättat att den skulle göra det för det gör den nästan alltid 45 min efter att man stängt av den.  Men det tänkte inte Ida på så hon hoppar typ upp i luften och slänger si :P



Ja sen så var det ju inte allt Ida blev rädd för det var ju fotsteg och så också och när jag typ skrapade emot väggen var det också as läskigt... Ja du e inte så modig när det är mörkt du... Gulliga Ida!

Ja nu har vi i alla fall vaknat och vart uppe ett tag vi skulle egentligen åkt ut till stallet ganska tidigt för vi skulle ha en tandläkare där men han hade råkat dubbel bokat sig så det blev inget men nu ska jag äta lite men vi hörs snart igen! 


Nu är vinnar disignen klar och uppe!



Hon ville ha rosa och glitter och ja, vi är ganska nöjda och hon verkar nöjd. Klicka på bilden för att se hela på bloggen och så!


Hemma med ida också!

Ja, nu har vi kommit hem och ida sover hos oss inatt! :) Roligt! <3

Vi ska mysa, men självklart lägga tid på bloggen också! ja, så om ni vill ha något önske inlägg så e det bara att komentera, så skall vi försöka lösa problemet.



Nu blire stallet!

Ja stallet är nästa vi ska åka om typ en kvart, ponnysarna ska vila men vi vill ju endå åka och pyssla med dem, kanske ska fota lite också...:)

Men nu blir detr stallet, längtar såååå efter en lååång dag i köket, typ 5 timmar i köket hehe!


Fining!


Lite knasigt

Då e man vaken då och blev väckt av min morfar som ringde. snark asså men ingen fara, är ba lite trött.
Kollar på isprinsessan, börja nästan böla när dom e så glada och duktiga och alla skriker och hejar på en.

Stallet rätt snart, känner mig sugen på att träffa mina ponnysar men det är lite knasigt väder ute.

Thank gud

Så, nu känns allt faktiskt mycket bättre :D Asa skönt. Nu i veckan ska jag försöka göra roliga saker, umgås med vänner, åka och kolla på ****, vara med underbara ponnysar och ba njuta av lov och nytt år. Inge att ba hänga hemma i min gamla morgonrock med smutsigt hår.
Ska inte ligga i min säng så ofta, hellre sitta i köket eller teve rummet och blogga och sitta vid datan.



Elsa hoppades idag och duktig var hon. Hoppade lite studs och trött blev hon, haha så imorrn har hon säkert träningsverk ;)

Film kommer, nån gång i alla fall ;)

Depshit?

Blir inte så långt inlägg detta, vill inte börja med värsta depshit inlägget på 2012. Vill ba va för mig skälv ikväll och sen så startar jag om imorrn, orkar inte gå ut och tjafsa med folk, asså serri, orkar fan inte. Hellre ba va själv, jag, datan, Missan och shrek filmen tills imorrn.




Jag mår så jäkla bra när jag e med er tjejer, ni betyder så grymt mycke, mer än vad ni tror<3


Nu drar vi till stallet!

Ja, nu åker ja och jennifer till stallet, vi ska rida ponnisarna i ridhuset, ja ska rida shadow och jennifer skall rida Fire. Jag tänkte berätta lite om hur sööta dem var igår när vi red ut... :)

Vi skrittade ut och det smällde lite raketer (även fast kl var typ 1), dem rykte till lite, men inte så mycket. Utom när en raket tjöt nära oss. Ja Shadow gick längst fram och han blev ganska rädd så han stannade sen ville han inte gå framåt då snurrade han runt istället och så, då gick vi fram ett par steg och sedan vände vi han var lite stressad iväg men sen blev han lugn. gulle! Shadow är faktiskt 24, år gammal idag, fast det märks inte så ofta :)

Sen var de lugna tills vi mötte en tjej som red på gallopbanan, hennes häst va väääldigt pigg, hehe!

då gick hon upp framför oss och hennes häst stuttsade och hoppade, då ville våra hästar efter och stuttsade också, gullingar. ja, dem e sååå söööta när dem stuttsar occh så! :)


Ett nytt år, och 5 cm kortare hår!

Japp, nu var det den 1/1 - 2012, skijigt va??? Och mitt hår är ungefär fem cm kortare också, ja. Min underbara kusin kom hit för nån timme sedan och har klippt både mig och jennifer, bara topparna idag, sen får jag åka till hennes skola och färga och så. Verkligen jätte nöjd, hon e min nya frisör nu asså, super nöjd...

Tack, tack, tusen tack! :)


Nu e det kortare, men fiiint!¨


Kan bli BÄST

Vaknade runt 12, så sjukt skönt att sova så länge :D Kollar på Spy kid på teven nu, älskar den filmen och har typ alltid gjort det ;) Första dagen på året nu, tråkigt som fan ute men ska verkligen försöka att se allt posetivt, vara glad och inte surig så kommer detta året bli BÄST! :)



Elsa ska ridas idag, inne tror jag det blir. Hoppa lite kanske :) Ska börja med veckoshema nu igen så det inte blir nå konstiga upplägg.
Nippson ska få vila, pyssla massa med han :D





Idas mål 2012

Mina mål 2012:

Starta MSV med båda ponnysarna.
Uppskatta mina vänner och ponnysar mycket MER!
Vara mer konsekvent och focuserad i ridningen, inget slarv här inte.
Tävla mycket och få stadiga fina runder och såklart massa placeringar :D

Och såklart, att ha kul och va den dära spralliga Ida som jag brukade vara! :D



NU GLÖMMER VI ALLT JOBBIGT OCH DEPPIT 2011, TA MED DET ROLIGA OCH POSETIVA, LÅTSAS SOM DET INTE HÄNT! BÖRJAR OM NU :D


Gott nytt ÅR

Gott nytt år på er alla! Hoppas att ni får ett jätte bra år!




RSS 2.0