Hackamore!

En sak som många innom hästblogg värden hissar är just hackamore. Jag har nog endast provat det på Shadow och på honnom fukar det inte så bra alls. Vi testade både hackamore och bettlöst. och hackamoret fungerade inte alls bra på just honnom, dock vet jag andra hästar som fungerar kanon bra på det.

Vad tycker ni? Har ni testat det eller inte? varför/ varför inte?


Jag vill veta vad ni tycker.


BB!

Japp jag och Jennifer sitter nu och tittar på Big Brother, så grymt. Hihi.

Nån annan som tittar på BB? Haha.

Men hurni förlåt för den dåliga uppdateringen, jag ska försöka bättra mig tills imorgon.



Love to my girls.


Hallå rubrik? Vad vill du jag skriver här då?

Denna dagen har vart fett nice. Börja dagen med att åka och shoppa i Farsta med Dessie. Haha fan va kul vi hade, alltid lika flum. Skulle igentligen ha köpt till Lovisa men det fanns så mycket fint så det blev bara till mig, haha ond! Köpte massa smink från Maybelline New Yourk och sen ett par höga jeans shorts. Hett till sommarn! Hittade en grymt snygg skinjacka oxå men hade inte råd just då. 




Sen träningen idag då. Jag är nöjd med Nipper. Han va lite stark och lyssnade inte så mycket på mig i början, han ville mest springa. Hade det bett han blir lite lättare "på" på. Men sen så "lärde" jag han att han inte kunde springa och vad jag menade efter ett tag av samma sak om och om igen och då gick det faktiskt väldigt bra! Han hoppade otroligt fint oxå <3 Min fina Prins <3

Så svårt för mig att rida två helt olika hästar. Elsa som e en SLbuss eller en folkvagn(haha?) och sen Nippe som en Ferrari. Haha, bra förklarat där Pelle men han tyckte ja passade bäst att rida snabba Ferrarisar så det var ju kul att höra :) 

Nipper är ju inte lite högt över xd


Test sminkade sminket nu oxå, jättefint blev det :) 


Om ni vill veta vad Elsa gjorde idag så reds hon ut på hacket, snackade med Saida nästan hela vägen, ska åkte till henne med Elsa och träna på Fredag! :D Haha, galopperade samtidigt som vi snackade, fett proud xd

Ff hela dagen, typ!

Ja, mamma och pappa är borta typ hela
dagen så det blir en ganska lugn chill dag, med lite städ och även lite plugg. Ja, jag vet hemskt att plugga på lovet. men måste läsa ut en bok och lite sånt.

Men ja, vi får se vad jag hittar på mer. Nått kul måste man ju göra. ser kanske på en film och myser eller nått.

Men har lite halft blogg torka så snälla tipsa om blogginlägg i detta inlägg! Tack till er som glr det det skulle vara så himla snällt.


Ska kanske sätta på nya naglar, eftersom jag tog bort mina för ett par dagar sedan och lät naglarna lufta, men jag vill sätta på nya nu så jag ska be Jennifer göra det på mig! Så vi får vel se.




Besviken :(

Känner mig sjukt besviken på mig själv från i Söndags! Asså hur kunde jag göra så mycket fel? Varför kan jag inte fatta att han inte behöver fart för att hoppa, jag behöver inte gasa som med Elsa så han stannar. Känns som jag förstört honom :( Får se hur det går idag på Pelle träingen, ska antagligen byta bett. 
Blir jätte ledsen!

VI KAN <3 

Vet nt heller om det var det nya bettet som ja hade förra helge ba.
Har 3 bett till Nipper. Ett tjockt tvådelat som jag fick med han som han antagligen trivs bäst på men sist jag hade det på träningen så blev han lite stark men kan har var för att vi inte hade hoppat på 1 månad då. Sen har ja det 3 delade som jag tävlade med hela förra säsongen med. Och sen det jag hade nu i helgen och förra helgen på kursen. Såå, vilket ska jag ta? Tror det tjocka eftersom han har haft det hos Mathilda.

Denna träningen hade ja nyss lärt mig det dära med avstånd. Älskar att få höra beröm! 

Nu i efterhand kan jag känna att jag kanske skulle ha hoppat LC istället, bara för att få in tävlingskänslan igen. Jag kände mig osäker på om Nipper skulle klara att hoppa det i lugnt fart. Innerst inne vet jag ju att han kan det kan jag kunde ba inte lite på att han kunde det så gasar jag och så blir det helt fel :(



Fin dag <3

Hej alla som läser denna bloggen, även fast jag inte uppdaterar så bra. Stallet idag var supermysigt <3 Skrittade ut båda ponnysarn i minst 1 timme var. Red Elsa själv med musiken i öronen och Nippe med Cornis, mys <3

Imorrn ska jag och Dessie till Farsta och shoppa lite, sen åker jag till stallet och hoppar Nippson för Pelle! Roligt att umgås lite med henne :D 


Sorry ni vet vilka idag som jag blev irriterade på. Ja fick lite panik och sen så blev det lite pinsamt och då ville jag ba gå därifrån så sorry <3



Stallet nu då..

Nu ska vi åka till stallet, vi ska rida i ridhuset, blir väl ett jogging pass. I alla fall så ska jag tänka på det Jenny sa i fredags. Ja kanske blir det lite övningar också. Får se lite. Tim har i alla fall åkt nu, han blev jätte glad över att se Isabelle. Gullet.


Bild från träningen :)


Duktiga ryttare

Vad är egentligen en duktig ryttare? För en sak som jag verkligen stör mig på är de som själva tycker och tror att dem är jätte duktiga på att rida fast dem inte är det. Men då är frågan när är man duktig då. Är det när man klarar av att rida de flesta hästarna, eller är det när man rider sin egen häst bra. Eller är det när man kan rida stora pigga maffiga hästar. Som Totilas tex.  Men när är man duktig då? är man duktig när man kan rida en häst i form eller är man duktig när man sitter kvar på dem lite busigare hästarna på ridskolan? Vad tycker ni?

Ja det kan man undra över. Men som sagt när är man duktig?


Ja när är man duktig?


Godmorgon!

Japp, sov lääänge idag hihi. ja, men idag åker lilla tim hem! :( Ja, jätte trågigt men vi kommer ju endå träffas massor i stallet ju. Men det kommer kännas riktigt konstigt eftersom han har varit här i en månad, det är anska länge och man har ju hunnit få in en rutin med honnom i den. Och Tim är verkligen en underbar hund, så det gör det ju inte lättare att låta honnom åka hem. Men han kommer ju bli super glad när Isabelle kommer och hämtar honnom.

image description

Den finaste, bästa hunden i världen. Kärlek till dig tim!


Snö....

Asså varför bor man i Sverige? När det äntligen börjat bli vår så ska det komma snö, hallå? vad hände med våren som skulle komma? Sjukt irriterande...
Har duschat och fixat mig, äter frulle nu och sen kommer mamma och plockar upp mig run 11 så åker jag ut till stallet :) 
Vet inte hur ponnysarna ska gå idag. Nippe ska antagligen vila iaf





Pay and Jump Runsten 29/2

Var på Pay and Jump på Runsten igår med Nipper!
Hoppade LB! Fick 3 stopp, gjorde omstart med 1 stopp. Jag gjorde så mycket fel! Ja såg inga avstånd på hindret så gasade bara för att Elsa måste hoppa mera på fart och då stannar han såklart och då blir jag jätteosäker och tvekar på hindrerna. 
Framhoppningen på omstarten var kaos, han stannade gång på gång och jag ville inte rikigt över, vet inte vad det var med mig, jag stannade han lixom :S  Sen på banan, han hoppade hela banan grymt men sen när det var 3 hinder kvar så ville jag så gärna bli 0:0 så jag gjorde som förut och ba gasade och så stannar han men känslorna var grymma! Asså han hoppade som en GUD! Aldrig kännts bättre nästan, om man täknar bort stoppet då! 

Vendela följde med mig :D fina bilder tog hon oxå
OMG! Ponnyn hoppar amazing <3
Älskar när folk kommer fram till en efteråt och säger att han hoppar sjukt fint! Bästa som finns :D
Film på omstarten kommer antagligen :)
Hade det nya bettet på han som jag hade på kursen förra helgen, ska testa att ta tillbaka hans gamla men han blev så stark på det sist men då hade han inte hoppat på 1 månad så... ja


Dålig dag?

Har inte haft lust för att blogga för livet känns ba tråkigt och ja, kan inte beskriva men nu känns det bättre :D
Har nyss vart nere och måla med pappa i min brors gamla rum som dom försöker övertala mig att flytta in till xd
Sov hos Jennifer och Caroline igår med Cornis :) vi hade det så mysigt så <3

Jag och Cornis åkte till stallet på dagen idag och red ut på Elsa och Bucke. Duktiga ponisar. 
Sen joggadde jag min egna stjärna i ridhuset barbacka, såg väl ut som nått miffosom försökte hänga sig kvar men när han fått trava och galoppera lite så blev han finis och lätt att sitta på, men som sagt. Jag joggade bara men jag skulle igentligen ha joggat ut han efter Pay and Jumpen igår men det e så halt :(



Har kännt mig på dåligt humör hela dagen men aja, nu ska lovet börja på rikigt och det ska bli BÄST! :D


Ny disign!

Japp, nu är den nya disignen uppe med våran (TeamElvskogens) alldeles egna logga. Vad tycker ni om disignen?

Bakrunden:


Bara loggan


Ja, vad tycker ni. Jag gillar headdern, enkel men endå snygg och sen är ju alla bilde4r i headdern så himla härliga :)

VAD TYCKER NI?



Sitter i soffan och myser

Nu sitter vi i soffan och myser, vi ser på film och spelar lite på mobilen. Ja så riktigt mysigt har vi, dem ska tyvärr åka snart men vi har haft det riktigt roligt :) Ni kan få reda på lite mer sen om vad vi gjort. Men vi har blann annat sett på Big Brother, vi har sett på Gray´s, vi har sovit och ätit frukost! Frukosten var jättegod, mimmsi!

Vi ska åka ut till lilla stallet ikväll och våra små gullipluttar ska vila idag.

Jag och min lilla gullis Fire, han e så snuffsig <3 ÅÅÅ love him


Ida och Cornelia här.

Japp, ida och Crnelia är nu hemma hoss och, där av den dåliga uppdateringen. Ja, vi vill ju vara lite sociala med dem och då fanns det inte så mycket tid för bloggen. Just nu sitter vi och tittar på BigBrother och torterar varandra, hihi. Ja vi torterar inte direkt varandra, utan vi masserade varandra och tar bort knutar. ja, det gör as ont, hihi.

Men vi har as mysigt och det är så roligt när vi har tjej kväll, det blir så mysigt och chilligt. man beöver lixom inte bry sig hur man ser ut eller något sånt. Man bara är den man är.



Visste ni förästen att Cornelia satt här brevid när vi gj0orde denna vidioblogg.


Shoppat!

Jag hittade inte allt jag behövde när vi var och shoppade i måndags så jag åkte även och shoppade lite saker idag :) Det jag kom hem med var.



Ja alltså i våran färg samt med puder


Även lite kläder och ett par skor.




Att hjälpa andra!

En sak tycker jag vi i hästvärlden borde bli bättre på är att hjälpa andra samt att ta emot hjälp. Med att hjälpa andra menar jag heller inte att man ska säga åt vad andra ska gör osv, utan om man ber om hjälp så kan man ju hjälpa till eller om man tror att personen kanske behöver hjälp kan man ju fråga om den behöver hjälp e det bara att säga till, typ. Jag tror att det skulle vara jätte bra om man hjälper andra med skötsel, tips och liknande om personen man hjälper vill ha hjälp.

Jag har turen att ha personer runt omkring mig som hjälper till om det behövs, familj, och vänner som kan kolla till hästarna om man inte ska till stallet eller någonting liknande. Ja jag tycker att det är riktig viktigt att man kan hitta hjälp och speciellt för dem som inte har familj eller liknande som kan hjälpa till. :)


Denna tjej är en av dem som alltid hjälper till om man behöver. Tack för alla gånger du kollat till hästarna :)


Godmorgon då

Vaknade vid halv 9, as drygt men aja, skit mysigt i mitt rum på morgonen när solen lyser in  mitt fönster så det va ingen fara. Har nyss kollat startlistan för idag, många man känner som e med :D
Ska ta och äta och sen drar vi väl mot stallet och fixar min prins! <3


Godmorgon!

Godmorgon alla fina. Iadg vaknade jag tiidigt. Ja, hundarna skulle ut och ja, tim väckte mig ganska tidigt och sen kunde jag inte somna om. Men det gör inte så mycket.

Idag ska vi nog fixa klart disigen och så kommer den nog upp i bästa fall. Skulle vi skulle ha gjort klart den tidigare. Men i bästa fall så blir det klaart idag.



Min fiina kille!


Hunddagis nu!

Ja, nu har vi både tim och våran mosters hund smulan här hemma. Smulan skall bara vara här i en natt men nu har vi massa mysiga hundar här. Hundar är så mysiga och det är ju underbart att ha så många hundar.


Smulan när hon var valpis, nu är hon stooor!


Kommer ni ihåg?

Hahaha, kommer ni ihåg när vi gjorde hade frågestund och gjorde svaren i ett videoinlägg och det kom en geting? haha xd
Carro upptäcker getingen

Den kommer närmare...
Nu är den nära...

Nu försvann den...
HAHAHA xd



KOLLA 2:55 :D


Dagens ridpass!

Idag red jag Shadow i ridhuset, jag tog ett ganska lugnt och lösgörande pass, och hur fin va han inte? Han var verkligen jätte fin och mjuk i båda sidorna och tog mina hjälper kanon bra. Ja, jag är väldigt nojd med mig och Shadow idag. Han lyssnade kanon på skänkeln och ja allt. Jag jobbade ganska mycket på stora volter och stora bågar i sepentiner. ja jag är jätte nöjd med min fina.



Min fina kille. Vendela tog denna fina bild någon dag. Kolla in hennes andra bilder och lite information här: http://fotografvendela.weebly.com/


Fin dag <3

Denna dagen, skit seg på morgonen, gud trodde jag skulle dö av tråkig och seghet, hade ingen ork till nått! 
Men sen tillslut så åkte jag ut till stallet, vilket var jättemysigt <3 
Mina ponnysar e guld värt! 

Red ut Excelsa med Cornis och Bucke. Och shiiit säger jag ba, helt galet, haha! 
Galen pigga, haha vi skulle öka, eller snarare ba släppa dom. Jag ropar bak till Cornis, jag släpper henne nu! Och så for vi iväg upp för backen, haha inge jäkla öka här, här vare sken. Haha! Asså shit vad hon bockade och bakom kommer Bucke i världens fart, shit asså! Helt galet vare :D 
Cornis hade lera på sin sadel och på sina byxor av Elsas små snabba hovar, haha ;)


Nippe red jag inne, lydnad! Jätteduktig var han, min fina <3


Wakei wakei

Vaken, vad ska man göra nu då? Tror jag vill ut till stallet snart kanske. Imorrn äre iaf Pay and Jump på Runsten som gäller för Nippes del, LB ska vi hoppa eller antar att det ba e 1 Meter och ingen riktig LB bana. 
Vendela ska oxå troligen följa med :D Hoppas det, vore askul! Roligt att träffa massa folk man känner oxå. 

Idag ska Elsa kanske få en långritt, nippes ridas lydnad på inne :) 
Sen venne jag vad som händer :)


Heej :)

Har vart extremt seg idag i stallet, ibland orkar jag inte med mig själv men aja, det va mysigt <3
Red ut Nippe med Cornis, gick jättebra! Min fining, även fast det var lite halt <3
Vi träffade på en superfin travare oxå, haha som vi fick ropa till: Travaren, skritta! Haha xd

Elsa skrittade jag inne medans Cornis gick med Fabbe som skulle utmana mig och Els i "föla efter tävling". Haha men Elsa va ju såklart trött efter det "extremt jobbiga" ridpasset så hon orkade inte så mycke xd



Puss på er, nu ska ja fira fredan med BB


Min träning!

Ja, nu har vi kommit hem från en lång men trevlig dag i stallet. Ja, jag är supeer nöjd med träningen och jag fick någrar riktit roliga kommentarer.

Ja, jag tränade första gången för den här tränaren och jag tycker verkligen om hennes sätt att träna på. Hon såg små detaljer som många andra tränare inte ser just då och jag känner att jag fick ut väldigt mycket av träningen, trots att det endast var en halvtimmes träning.

Men jag är jätte nöjd med både Fires och Min prestation.




Förlåt för den extremt dåliga uppdateringen!

Ja, förlåt för att jag har bloggat så dåligt, men jag har haft massor prov nu denna veckan så jag har inte haft någon tid för bloggen. Tyvär, men det är sanningen. Men nu är det sportlov och vi kommer nog ha ganska mycket tid.

Ja men jennifer skall träna så vi ska snart åka. see u!



Söta Fire. Vem tror ni Jennifer ska träna för då? (Den som gissar rätt får länk i ett inlägg)


Men tjena...

Men tjena alla läsare, ligger med Dess i ett grupprum med soffor och försöker sova...typ
Ida äre FREDAG!! :D asså kan inte bli bättre!

See ya! Juste, snart har jag loooov :D


Cha Cha bloggen

Chaaa alla ni! 
Nu äre en trött chey som bloggar. Har nyss sprungit, duschat och ätit och nu äre BB som väntar! Så sjukt skönt att slippa plugga, inte för att jag gjort det så mycket då men igår satt jag och pluggade sjukt mycket så han inte ens gå in på datan, haha. Men mobilbloggade lite iaf jue :) 


Elsas dressypass igår gick ju grymt igår :D Nippe, ja vad ska man säga om han, haha xd Men han var duktig fast han var så sjukt överpigg ;) haha men så blire när man kör markarbete när han vilat dan innan ;) Haha mamma vågade inte kolla när han skulle få galoppera av sig, haha helt crazy! xd 

Men idag då, red ut i värmen och solen på hacket på finaste! Hon fick gå på lite som hon ville, på halvlånga tylar och springa på lite. Nippis skrittade jag ut länge, jobbade honom lite och superfin va han :) 
Fina ponnys :D


Det stavas P I G G :D


Hiss med en liten diss!

En sak jag måste hissa är våren, men det kommer en liten diss med våren också. Det är ju super bra att det börjr bli vår och att man ser att snön smälter undan, att det regnar istället för att sno osv. Men en liten diss är att det blir så himla halt.

På dagen smälter snon och det blir vatten men på natten fryser vattnet och blir is. Och sen på dagtid lägger sig vattnet uppe på isen och det blir suuuper halt.

Fast snön är rätt mysig endå.


Detta väder

Ja kan säga att vädret här inte är det bästa.. Ja när jag var ute med Tim i morse så var det snöblandat regn. Jätte mysigt.. Ja i alla fall så ska vi snart gå till skolan i detta mysiga väder, det är Np i svenska muntligt för vår del idag också, hoppas att det går bra. Sen vill jag få reda på hur det gick också med vi ska få reda på det efter lovet, riktigt skönt ska det bli med lov, sen efter är det ju språk NP, inte så roligt. Men jag tar en dag i sänder och idag är det Np i svenska och sen imorgon prov, sedan Lov :)


Mycket hellre detta väder fast lite kallare än slask..

Förlåt!

Förlåt att  jag har bloggat så dåligt idag, men jag har massa prov denna vecka som ni vet, och skolan måste ju faktiskt komma före bloggen. SÅ jag har suttigt och tjatat in massa städer i huvudet och lite andra grejer. Men ville bara säga förlåt för den dåliga uppdateringen från min sida!


Älskade fiina Shaadow! <3


Att våga..

En sak som jag tror har väldigt mycket med ridsporten att göra är att man måste VÅGA, våga hoppa, våga rida, våga tävla, våga rida upp mot det höga hindret. Ja för i andra sporter som fotboll och liknande tänker man inte så mycket man kör bara, visst att man kanske tänker på hur man ska göra för att man ska göra mål och till vem man ska passa men jag tror inte riktigt att man tänker kom igen nu jag ska klara matchen jag klarar det, som om det vore en utmaning utan mer vi kan vinna. Jag tror mer att man bara kör på medan i ridningen måste man våga lita på hästen, våga lita på att man själv klarar av att lägga hästen bra mot hindret och att hästen kommer hoppa, inte vägra inte krascha, hoppa.

Jag tror att det är riktigt bra att man lär sig lita på sig själv som ryttare och tror att det är nödvändigt för att man ska klara av de flesta hästarna, för om du inte vågar ta emot utmaningar blir du heller inte bättre. En utmaning behöver inte vara en "galen" häst, en utmaning kan vara att man ska börja tävla, tävla på högre nivå, eller kanske att rida inför folk. Alla har nog olika utmaningar, men en utmaning som alla ryttare har är att få en större varelse än oss att faktiskt följa det vi gör. Även att våga sitta upp i sadeln varje gång. Visst det kanske är självklart för oss att vi ska rida och vi tänker kanske inte på allt det läskiga men jag tror att man gör det omedvetet, du utmanar dig själv och vi alla vet riskerna med hästsporten trots det så sitter vi upp och kör, vi gör saker många andra inte skulle våga. För om ni tänker efter i hur många andra sporter måste en väldigt tung varelse med egen vilja vara med på det vi vill. Är det någon annan sport där man litar på en så stor varelse som hästarna faktiskt är, NEJ

Så jag tycker att alla ni ryttare/Ryttarinnor som läser detta ska vara stolta för att ni vågar!


Vi kan styra dessa stora varelser, fatta att det är något extra!


Pluggar


Godmorgon

Nu ska jag snart åka till skolan, det är prov för min del idag, även imorgon och på fredag. Ja i alla fall så tror jag att jag kan allt till dagens prov sen är det np imorgon muntligt. Och provet på fredag behöver ja träna ganska mycket till... Ja i alla fall så ska vi åka snart, men om ni har några speciella inlägg ni vill ha komentera det så ska jag försöka fixa det :)


Längtar tills det är dags att använda dessa.. Ja lita kallt nu för att ha dem men i alla fall så blir det väl varmare snart :S


Mina nya skor!

Ja, jag köpte nya skor igår och jag tycker vekligen att dem är super snygga. ett bra köp också eftersom dem var på rea.



Ja, jag tycker att dem är riktigt snygga! Vad tycker ni?


Detta kom med hem..

Detta kom med hem från vår shopping i förrgår(?) Ja i alla fall så tycker jag att allt blev super bra :)


Ja vad tycker ni, inte så jätte bra när de inte är ppå men ni kommer nog att få se dessa på också :)


Godmorgon!

Godmorgon! Nu är vi vakna, m en börjar inte förns kl kvart i tolv, så det är lixom gott om ti innan vi måste åka.

Ska plugga lite innan också.

men har tre prov denna vecka så kommer behöva plugga ganska mycket...



Mina fiinaste.


Tråååk

Denna dagen har ba känns allmänt tråkigt, utan ponnysarna hade mitt liv inte vart värt nått! Allt känns ba tråk och ja, vill göra nåt nytt nån gång, får paniiiik! 

Men ponnysarna va finisar idag. Trodde jag skulle rida en trött Nippe på galoppbanan men hade lite fel, aspigg var han ;) Elsa borsta jag bara och myste jättemycket, så söti hon e <3





Shopat!

Ja, andlendningen till att vi hitils har inte har bloggat så mycket är vi har varit iväg och shoppat.

Ja, vi har shoppat lite kläder och så, ja. Man behöver ju fräsha upp garderoben lite då och då. Sov morgon imorgon också. Så himla nice. Börjar klockan 12, så himla nice ju.


image description

Ja, men nu ska jag plugga lite! :)

3 prov denna vecka...kul


Promenad med hästarna

Igår var det bara promenad för våra hästar som gällde, ja vi fick bara gå pga vacineringen. I alla fall var dem jätte duktiga, supersnälla och glada, vi tog även bort en del av deras lösa päls, med hjälp av en masgae borste, ja det behövdes kan man ju lugnt säga. I alla fall var ida gullig och följde med oss när vi var ute och gick och ett par bilder blev det också :)





OMG :D :D

OMG! Min ponny är finst i hela världen, het sjukt fin e han! Han hoppade helt jäkla amazing idag och vi klickade helt otoligt bra! =D Grymmaste






Skilnaden mellan ridning och andra sporter.

Dem brinner för sporten, vi brinner för hästarna.

I andra sporter brinner man för döda ting, som en fotboll. I ridsporten brinner man till den största delen för hästarna. Även om man inte kan tävla och lyckas bra i just tävlingssammanhang så har man hästarna. Det tycker jag är bland det häftigaste med ridspoten. Det är inte Jag och ett dött ting utan det är jag och en varelse. En varelse som väger MCKET mer än oss. En varese som är min bästa vän. Det är det jag brinner för. Att känna hur man sitter på en helt fantastisk varelses rygg. En häst som lyssnar på oss och har tilllitelse till oss.

Vi brinner för att hästarna ska må bra. Vi brinner för hästarna. ja, dett tycker jag är så himla underbart med rid och häst sporten. Vi alla som håller på med hästar tcker jag skall vara stolta, stolta över den sporten vi håller på med, och så om nån säger att det inte är en sport, så har dem sååå fel.




I stallet med?

Är i stallet nu med Carro och Jenni, eller asså dom e här samtidigt och nu ska vi ut och gå med deras ponnysar, so you know


Ridskolor

Ja tidigare har det varit väldigt mycket inlägg om just ridskolor. Jag tänkte faktiskt också skriva ett inlägg om ridskolor för att ni ska få reda på lite vad jag tycker.

Jag tycker att de allra flesta ridskolornas hästar mår bra och tas väl om hand om, dock så tycker jag att de flesta ridskolorna använder sina hästar förmycket och att de går för hårt. Detta tycker jag märks ganska tydligt på hästarna då ridskolor har hältor mycket oftare än vad privatstall har. Men utöver det ser jag inget fel på själva hanteringen på de ridskolor jag varit på. På de ridskolorna har hästarna kommit ut vid 8 i hagen och in vid 14:30, det tycker jag är bra för att ändå ha en verksamhet. Hästarna där fick även gå i flock och de hade de hästar som fungerade i hop med varandra. De hade det bra där.

Dock brukar det vara ganska stökig miljö i ridskolemiljöer, vissa hästar klarar detta och andra inte. OM hästarna klarar det tycker jag inte att det är några problem. Men det jag däremot tycker är ett stort problem är ridningen på hästarna, de allra flesta är inte tillräckligt duktiga för att låta hästarna få en nyttig ridning, man styr bara mot hindren och rider dressyr ostadigt. Kanske inte ett så stort problem, men dessa hästar tycker inte att det är roligt att arbeta och gör mycket för att komma undan arbetet.

Visst, alla måste börja någon stans men jag tycker då att man ska tänka på att låta varierad nivå rida på alla hästar, i stället för att endast låta nybörjarna rida på de snällaste, som bara går och inte gör någonting medan de duktigare får rida på de svårare hästarna. Hade inte det varit bättre om även de snälla fick bli ridna ordentligt? Det tycker jag. För jag tycker inte att bristen ligger på hanteringen utan på ryttarna och även att de mindre ponnysarna alltid får gå med nybörjare och därför blir de ibland felridna. Även är problemet med ridskolor att vissa hästar går för hårt. Ja detta är min åsikt, men vad tycker ni är positivt/ negativt med ridskolor?


Sen tycker jag att hästarna går på samma underlag för mycket, och sen är det tråkigt att hästarna inte gillar någon person riktigt. Jag ser väldigt få ridskolehästar som lyser upp när någon ska hämta dem i hagen och kommer fram till personen med öronen fram och med glädje i blicken. Detta är riktigt tråkigt men samtidigt tror jag att hästarna mår bra utan att ha en stadig punkt som människa eftersom de har hästarna i deras flock.


Hiss!

En sak jag måsste hissa är tidningen ridsports wweb tidning. Man kan se allt som händer runt om i världen som är viktigt innom all sorts av ridsport. Jag tycker verkligen att det är kanon att dem uppdaterar så mycket nyheter på deras hemsida/web tidning. Ja, jag tycker lätt att Ridsport är den bästa ridsportstidningen. Ja, det är just risport sov vi prenuminerar på. och ni har prenuminerat på andra tidningar tidigare också. Men just Ridsport är bäst.


Ja,  En stor hiss till tidningen ridsport.

Deras web tidning: http://www.tidningenridsport.se/


Godmorgon!

Godmorgon bloggen!

Vad många ni blir nu! Statestiken går bara upp och upp och upp! Super roligt. Det känns som om det är värt att uppdatera mer då! :) annars blir det lätt så att man känner att man inte "orkar" blogga eftersom det endå inte är värt det. men nu blir man glad och då orkar man blogga.

Det är lite krongel med disignen, men jag hoppas att vi kan få upp den idag, men måste fixa om vissa grejer på den. Väntar på en bild som ska upp sen är den klar och ska upp här, Jag tycker att den är jätte fin och det blir så himla roligt att få visa den för er! :)



Tycker att det ska bli sååå roligt att vi har en logga nu också, och är sååå nöjd med den! :)


Visste ni att en dy disign e på g?

Visste ni attvi håller på med en ny och fräsh disign. Nu här även Team Elvskogen en helt egen logga. Den kommer synas lite i disignen. ;)


Ja, man ser inte så mycket, men detta är nya loggan i alla fall.


Hur vi behandlar våra hästar

En sak som jag tror varierar väldigt mycket är hur vi hanterar våra hästar, att vi uppfostrar dem på olika sätt, rider dem på olika sätt det vet ju alla. Men att vi tänker på det tror jag inte. För tänk egentligen på skillnaderna, vissa slår hästarna när dem gör fel medans andra ignorerar och inte gör någonting alls. Vissa andvänder rösten medans andra endast använde kroppspråk samt puttar, knuffar och liknande. Skillnaderna är stora.

Jag tycker att man borde tänka på detta när man köper en ny häst, hanterar någon annans häst eller liknande. För när jag rättar min häst kanske jag gör på något helt annat än vad du gör, så om du skulle hantera min häst. Är det konstigt att hästen blir förvirrad? Är det konstigt att det tar tid innan hästen verkligen förstår vad du menar i olika situationer när du köpt en ny häst? Nej det är det inte men jag tror att FÅ tänker på detta.

Jag tänker inte heller på detta, man kör sitt race men jag tycker och tror att det hade blivit bättre om man försökte förstå hur det är för hästarna. För vi hade blivit förvirrade om någon hade sagt till oss att man stavade Hjälp: Hjälp och om nästa sagt att det stavas jälp. På samma sätt ger vi alla lite olika signaler när vi är med hästarna och för att allting ska gå exakt som man vill tror jag att man måste tänka på det, och även att det bara är du som hanterar din häst, det går inte i längden. Men det är det jag tycker att man borde tänka på.

Tänk på hur ni hanterar andras och din egen häst, för vi alla hanterar alla hästarna på lite olika sätt och ibland kan det bli missförstånd.



Det är inte så konstigt att allt inte går perfekt när vi hanterar hästar vi inte är vana vid och att hästen kanske missförstår en ny ryttare, det måste vi tänka på när vi rider andras hästar, och därför kommer det inte gå lika bra för en ny ryttare första gången den rider en häst som det går för den som är van att rida hästen trots att ryttarna är lika duktiga. Jag tänkte på det när jag red Råttan och försökte rida honom på det sättet han är van att ridas på och inte hur jag rider mina ponnyer.


Hur hittade ni hit?

JA nu vill vi veta hur ni hittade till just våran blogg, varför ni lyckades klicka in på våran blogg. Dels för vi vill veta var ni kommer ifrån och även för att det kan vara roligt att veta. Skulle även vara roligt om ni skrev vilken gren inom hästsporten ni håller på med, eller om ni inte rider skriv det, skulle vara roligt för då skulle vi även kunna annpassa våra inlägg lite bättre:)

Alla kommentera nu!


Hur började ni läsa våran blogg?


Grym! =D

Nippe va underbar idag! Fina killen :D Allt ba stämde <3 Är jättelycklig! Hade ett nytt bett på honom som vi köpte igår, ett tvådelat fast tunnare än det jag har nu och han ju ju super på det! Bästa Vendela fotade idag så finfina bilder kommer på prinsen <3


Elsa fick gå ut med Bucke och Cornis, duktiga tjejen :)


Skimmelsjukan

Ja här om dagen skrev jag om en skimmel som dött i skimmelsjukan, jag började även då ta reda på lite saker om skimmelsjukan, och kan säga att jag blir ganska förvirrad. Här på nätet har jag hittat texter från veterinärer som beskriver skimmelsjukan som att hästarna får hudtumörer och att de allra flesta skimlarna över 15 hade den. Oftast fick hästarna tumörerna runt svansen. Dessa tumörer skulle vara elakartade, men dock så spreds de inte så lätt på hästar så det är ytterst få hästar som dör av den.

Jag var inte riktigt nöjd med det jag letade fram och blev lite orolig när jag hittade andra som skrivit om sina hästar som hade det, bland annat stod det om en häst som hade en tumör stor som ett ägg. Trots storleken så var det bättre att låta den vara enligt ägarens veterinär (Denna text var inte skriven av veterinär). Även så var en veterinär ute i vårt stall som skulle vaccinera våra hästar och då passade vi på att fråga om skimmelsjuka. Denna veterinär litar jag verkligen på och hon sa att det var en godartad tumör och att man inte skulle operera då man kunde aktiver tumören. Även så skulle man hålla koll på knölar och liknande och se till att de inte växte men om de gjorde det skulle man kontakta veterinär.


Tror inte att det är någon fara med den här  skimmelsjukan, men man ska hålla koll på om sin häst får knölar, detta gäller alla hästar. Även kan man ju fråga sig om sjukdommen hade varit så allvarlig hade man väl knappast fortsatt att avla på skimmelston och -hingstar?


Godmorgon världen

Vaknade av mig själv nyss så snart drar ja mot stallet och hopar världens finaste Nippe! :D




Serri, finaste <3

Mina ponnys är serri världens bästa! Ville ba få det sagt =D
Haft nrj i mina öron hela dagen, så sjukt najs! Red ut på Nippe i mörkret med musik i örona, gash va myys på världens finaste kille <3

Imorrn äre Pelle kurs som gäller, wiiii :D



Ni glömmer väl inte tävlingen!

Ni glommer väl inte tävlingen som vi har nu, den avslutas när vi har tillräkligt många bidrag!

HÄR ÄR TÄVLINGEN!

Jag lånnar den bilden Jennifer har tagit, jag tycker att den är as cool.


Sen gör naglarna massor också, en så himla cool detalj.


Hästen måste lita på sin ryttare!

För att allt ska fungera mellan häst och ryttare vid ridning och hantering måste hästen lita på ryttaren. Detta är jätte viktigt då om hästen inte trivs och heller inte litar på ryttaren när den tex. blir rädd kommer den inte lyssna på dig men om hästen litar på dig vet den att du har rätt och följer det du säger. Detta är jätte viktigt när det gäller allt för om hästen trivs med ryttaren kommer den även att vilja arbeta och göra sitt bästa. Det kan man jämföra med att vi som människor heller inte kan samarbeta med en person vi verkligen inte tycker om. På samma sätt måste ryttaren och hästen trivas med varandra.

Det jag vill framhäva med det här inlägget är att innan du och hästen verkligen trivs med varandra kommer er utveckling att gå långsammare än när ni litar på varandra. Vissa hästar är duktiga på att följa "okändas" hjälper medans andra hästar är väldigt känsliga och måste trivas med sin ryttare för att allting ska fungera men när hästen verkligen litar på ryttaren är det som allra bäst. Man måste ha ett band till sin häst och hästar kan inte hanteras som om de vore saker, de är liv och har egen vilja och för att allting ska gå bra måste både hästen och ryttaren vilja jobba.

Jag tycker att om du som läsare nu känner att din häst skulle behöva lita lite bättre på dig så tycker jag att du ska ägna mycket av din tid till att bli kompis med din häst och göra roliga saker med den samt även att ta steg framåt, kanske utmana lite genom att försöka ta steget fram mot vad din häst är rädd för. Ja bli vän med din häst och bilda tillit till varandra, men en sak som också är viktig är att du måste lita på din häst också, inte alltid tro det värsta om den våga krama den, vara med den sitta i boxen när den står lös, ja dessa saker kanske är självklara för några att ni gör men om ni känner er osäkra på vad er häst skulle göra i dessa situationer undviker ni kanske detta, ta då steg farmåt genom att stå på huk medans hästen har grimma. Ja ni fattar kanske.


Ja jag litar fullt på mina hästar, men sen vet jag hur dem är och försöker undvika det jag vet att dem blir irriterade på.


Min tävlingsoutfitt

Detta har jag när jag tävlar


Lindor Vita vet ej märke (Ej i denna gången då vi hade bråttom till prisutdelningen)
Stövlar Cavallo winner plus (Mina gamla på den här bilden)
Schabrak Vitt Mia
Krage Lös vet ej märket
Kavaj pikeur epsom
Träns ? (Fick med Fire)
Pannband Swarovski vit/silver


Idag ska våra hästar vaccineras!

Ja idag ska våra hästar vaccineras, eller ikväll. Så vi ska åka ut vid fem/halv sex och rida innan vetrinären kommer och vaccinerar. skönt att få det gjort, men det är ju synd att dem ska vila några dagar efteråt. men, men.

idag i skolan hade vi prov, bara g-prov så det var typ super enkelt tycker jag. Jag har också tagit bort lösnaglarna idag, men jag ska sätta på nya snart igen imorgon eller på söndag tror jag. Man känner sig på något sätt "naken" utan dem, fast endå lite skönt att skriva ordentligt på datorn. Hihi. Men ja, vi ska rida lite i ridhuset inna den får vaccin. Vi kommer nog hem vid nio men jag hinner nog sätta lite tidsinställda innan vi åker.


Älsklings tim! :)


Min åsikt om raser

En sak som jag tycker är väldigt tråkigt med hästvärlden är att alla har fördommar när det gäller allting och vissa typer av hästar och ryttare. Detta tycker jag är väldigt tråkigt men sen så tycker jag också att man måste inse lite varför man tycker på ett visst sätt om vissa typer av hästar och ryttare. Det är ju för att man har uppfattat dem så. Det är inte så att man hittar på att travare har svårt att galoppera eller att de inte kommer kunna mäta sig med framavlade ridhästar i tex. dressyr. Det man menar då är ju inte att alla travare är sämre på dressyr än alla andra framavlade dressyrhästar utan man menar ju att den bästa travaren på dressyr aldrig kommer att slå den bästa dressyrhästen. Men vem vet, jag kanske kommer att få tillbaka allt detta när jag ser en travare i VM.

Men på samma sätt ska man inte tänka att bara för att det är en travare eller körhäst från början kommer den inte kunna gå i dressyr eller hoppa, för det är FEL. Travare, körhästar ja de kan hoppa man kan rida dem i dressyr och ingenting med det är falskt men så är frågan om man tycker att det räcker för en själv. För om du tycker att en travare räcker fullt för dig som ridhäst, den travaren kanske är bättre än andra dressyrhästar, så varför säga något om det, den får satsa hur mycket den vill på den hästen medan andra satsar på hästar som är framavlade för det man vill/ska använda den till. Lägg dig inte i anser jag, men så är det ju att alla får ha sin egen uppfattning och jag har vissa uppfattningar om vissa raser för det är ju så att i snittet kommer alltid en framavlad häst till något vara bättre på det än vad den hästen som egentligen är till för någonting annat är. Tex i Hoppning och körhästar.

Så nu ber jag er att inse att Travare, körhästar mm, kan gå dressyr och kan hoppa men samtidigt vill jag att ni som har travare, körhästar mm som tycker att den är exakt lika bra som vilken annan häst borde tänka lite på att ja, det beror på vad man jämför med. Om du jämför med de dessyrhästar som går VM och OS så kommer en travare/körhäst aldrig kunna mäta sig med dem. Men om du jämför med en vanlig ridhäst, ja då ligger de kanske på samma nivå. Men du måste ju tänka på vad du vill använda hästen till och inte vad andra tycker. För DIN travare/körhäst kanske är finare än den där andra ridhästen i stallet. Men om du jämför den finaste dressyrhästen, som är framavlad för att gå dressyr och den finaste travaren i dressyr kommer det att vara stor skillnad på dem. PÅ samma sätt som en dressyrhäst inte skulle mäta sig med travarna på travbanan.

Sedan tycker jag att de som har travare/körhästar som ridhästar inte alltid ska ta åt sig av vad man skriver om travare/körhästar för om du tycker/vet att din häst är fin så varför tar du åt dig om någon skriver att en travare är "ful" eller att en person inte tycker om travare, eller att någon har sett en ryttare som red på en "ful" travar som inte kunde galoppera. Om någon tycker att en travare är "ful", Eller om någon tycker att ingen travare kan galopper, ja om din kan galoppera om din häst är fin varför bryr du dig. På samma sätt som vissa dressyrhästar kan vara "fula" kan väl travare vara det också? Eller? Det som är saken är att alla hästar oavsätt ras växlar i kvalité vissa travare kanske kan galoppera medans andra inte kan det. Vissa körhästar kanske kan hoppa medans andra kanske inte kan det. Det växlar..

Min åsikt är därför att man köpa en häst efter vad man ska använda den till, om du ska tävla dressyr, ja då tycker jag att man ska köpa en framavlad dressyrhäst men om du istället vill rida hemma och kanske endast starta någon enstaka tävling då kanske det är en travare som räcker/ är bäst för just dig. På samma sätt som vissa vill köra in sina ridhästar kan man väl rida på sin körhäst?


Men vissa hästar lyckas på det som dem inte är framavlade för tex. Den här frisern som var med i globen


Fredag!

Idag e det fredag, e frisk nu, eller inte helt frisk men ändå bättre än tidigare dagar och det ganska mycket, ja min förkylning har varit lite konstig för vissa dagar har det varit jobbigt, jag har varit trött, hostat jätte mycket. Medan andra kan jag varit som helt frisk nästan. SÅ ja nu hoppas vi att denna friskhet håller i sig och att jag inte blir sämre igen.

Ja i alla fall så har vi ett G-prov idag, vi ska alltså bara ha prov på G målen. Vi ska åka till skolan nu, sen så ska vi åka så snabbt som möjligt till stallet ja vi kanske i bästa fall är i stallet 3 kanske något senare för hästarna ska få vaccin vid 19 idag. Så då vill vi ha ridigt dem innan:)


Snygg på tävling?

Snygg på tävling?

Ja, nu när tävlingssäsongen börjar tänkte jag ge er lite outfitstips. Ja, idag tänkte jag skriva vad som är snyggast på ärovarvet.

Om man hinner så tycker jag att det är snyggast om man har vita lindor, sen är det ju snyggt om man slänger på ett par guld/silver/brons boots. Alltså den frärge man kommer på eller vad man säger.



Sen är det ju snyggt med vita benlindor

På själva tävlingsbanan då med avaj shabrak mm.

Jag gillar pikeur kavajen epsom väldigt mycket.

enkel, figursnygg och supersnygg.



en plastrong och sen gärna en fin nål.

Sen vita ridbyxor, självklart.


Men tjeena

Dricker choklad med mamma! Vi kom hem från stallet för en liten stund sen :)
Nippe fick jobba upp sin kondis idag med 4 varv på galoppbanan i galopp! haha han blev astrött för det var rätt så mycket snö där ändå ;)

Imorrn äre FREDAG? Asså hörde jag rätt? :D Så sjukt naaajs

Vanvårdade djur...

En sak som jag tycker är riktigt tråkigt är att det vanvårdas djur, det är någonting man inte kan förhindra riktigt men då tycker jag i alla fall att det är bra att poliser och liknande ingriper, för när en människa blivit misshandlad så känns det som om man tar det mer allvarligt och det gör mig irriterad. Vi är djur varför skyddar vi då inte andra djur? Sedan blir jag väldigt irriterad på de som ser/vet om djurplågeri men inte gör någonting. Men djurplågeri och vanvård är inte att slå ett djur utan att missköta ett djur så att det lider av det. En sak som jag tycker är bra är detta fallet.


Det som har hänt i just det här fallet är at man tyckt att det varit brister i djurhållningen på gården i fråga och sedan så har man varnat personen som tagit hand om djuren, som lovat att bättra sig trots det har inga förändringar skett. Så när tre hästar stod ute i en hage utan skydd mot väder och vind i – 37 grader drogs gränsen. Länsstyrelsen har beslutat att de tre hästarna ska omhändertas även så ska 35 vanskötta får omhändertas. Personen i fråga får inte heller ha hov- och klövbärande djur längre.

Jag tycker att det är jätte bra att man tar tag i liknande situationer, men jag undrar dock varför inget har gjorts tidigare eftersom man skriver att personen har fått varningar och att man har sett fel i djurskötseln på gården upprepande gånger. Varför hände inte detta tidigare kan jag undra men samtidigt tycker jag att det viktigaste är att personen inte kommer kunna skada dessa djur längre och heller inte några andra djur, i alla fall inte hov- och klövbärande djur. Jag tycker att det är tråkigt att detta förekommer men desto bättre att man försöker att lösa problemen.


Ibland blåser det så mycket att träd som detta blåser omkull tänk att som häst få stå ute i en hage utan skydd i den vinden


Tips!

Ja en sak alla vill ha är att hästens svans ska vara len och lätt att reda ut tovorna från och nu tänkte jag ge er lite tips.

Balsam: Ja, man kan faktiskt ha vanligt människo balsam i hästens svan efter shamonering, jag tycker att det fungerar jätte bra. Det blir samma effekt som hos människor. Tänk dock på vad det är just i deret balsamet så att hästein inte blir alergiskt mot någon parfym eller liknande.

Baby olja: Den trodde ni inte va? Jag tycker att babyoljan fungerar bra och blir som en skyddande hinna för svansen, även underlättrar det när man skall borsta ut tovor. Ja ni kan ju testa och se vad ni tycker.

Borsta sällan: Men ha endå i glans spray. alltså ha glanssprayen i svansen oftare än ni borstar.

Ja lite tips för att sköta hhästarnas svansar.



Man borde prata med en hästskötare från typ OS hästarna och fråga hur dem gör.


Fota!

Jag tycker att det är riktigt roligt att Fota, dock är jag inte jätte duktig på det direkt.. Men ibland kan det bli bra bilder i alla fall, Jag undrar om vi har någon duktig fotograf som läsare, i så fall om man kan få några almäna tips? Haha Ja i fall ni vill det kan vi även lägga upp tipsen på bloggen och länka, om någon har något bra tips i alla fall. Ja tänkte lägga upp lite bilder som jag har tagit




Ja några bilder jag tagit!


Godmorgon!

Jag ocj Jennifer är fortfaande sjuka. Inte roligt alls, jag gillar inte att vara sjuk, man mår så dåligt och typ känner sig ynklig och man vet inte riktigt vad man ska göra. Jätte jobbigt.

Men åste plugga massa idag. vi har prov i morogn, visst bara g-prov, men måste ju endå kolla så att man kan allt. Sen är det lite svenska som ska göras, lite engelska, lite matte, kanske spanska också. Vi kan ju köra på allt när vi endå håller på. Hihi. Nej, men jag får så va jag orkar. Jag kommer nog liggar i soffan eller sängen och plugga, då orkar man nog lite mer.

Vi fotade lite bilder på tim igår och här kommer några.



Fina lilla Tim <3


Denna kvällen asså...

Denna kvällen asså, detta behövdes nog! Har äntligen kunnat ligga i sängen och kolla på alla roliga program jag missat men ska faktiskt säga att det e fett tråkigt, saknar ponnysarna <3 Asså det e inget jag brukar göra såhär på kvällarna med venne, saknar som sjukt! <3

Nippe gick jag me och han va duktig! Det kom försäg nån ful travare så då blev ju självklart Nippe rädd eller nått och började spänna upp sig och stegra sig och studsa runt och ni kan ju gissa hur liten jag känner mig bredvid han då, haha aja xd Cornis gick oxå med oss med Fabbe! :D

Red Elsa på galoppbanan med Cornis, roligt roligt! =D


Skolan känns fett chill nu asså men imorrn är det jobbigaste dagen på veckan men sen äre ju freeedag och heeeelg! :D


Tävling!

Nu kör vi igång en tävling, en foto tävling!

Tävlingen går ut på att ni mailar en bild som DU har tagit. Om den är på någon annan så ska du ha frågat om tillåtelse och ska få ett ok av den personen.

Ni mailar bilden till oss och sen lägger vi upp dem vi gillar bäst/alla beroende på hu många det blir här på bloggen sen är det dax att rösta. Då kan ni länka på era bloggar så att era läsare röstar.

Bilden kan vara på i prinsip vad som hälst inget kränkande eller otrevliga bilder men ja, maila bilderna till [email protected]


Beridare utan utildning?

Det har blivigt en deo olika åsikter om just om beridare utan utbildning. Och nu tänkte jag skriva mina åsikter.

En sak jag inte förstår är hur man tror att man kommer lyckas med ev verksamhet om man är outbildad och tänker starta upp en beridnings verksamhet. Andledningen till att man skickar sin häst till beridning är antaglingen att man behöver hjälp med något som man kanske inte klarar av själv. Man kanske vill ha hjälp med att lära häten något eller man kanske rent av har ett problem som man vill ha hjälp med.

Då anser inte jag att det är lämpligt att till ex. en nitton årg tjej ska sitta och rida till hästen. Den tjejen har antagllingen inte tillräkligt mycket erfarenhet för att klara av det ansvaret som man behöver ta. Man ska inte bara ha ansvaret för sin egna häst utan för andra mäniskors hästar ockå.

Ja, jag tycker att risken för att något "går fel" med en ung beridare är större än vad den är med en äldre beridare. ja, jag tror inte att en så ung mäniska ska ha ett så stort ansvar för någon annans häst.



Sööta Tim fick stå för bilden! :)


Riktit tråkigt!

Detta är ju inte roligt att läsa, men tyvärr sanningen. En riktigt fin häst, och dessutom väldigt ung som inte längre finns.

Ja väldigt tragiskt, verkade som en blivade stjärna för sverige.. men ovasett så tycker jag att det är tragiskt när så unga hästar direkt måste avlivas.


Ja tragiskt!


Redigerad - Photoshop

Jag har lekt lite med en fin bild på ida. Ja jag tycker att det blev jätte bra men vad tycker ni? Ja jag har inte gjort så jätte mycket men i alla fall så tycker jag att det blev bra!


Den redigerade

Hur den var innan

Det jag gjorde var
- tog bort störande moment i bakgrunden
- ändrade färgnyjans
- Ändrade skärpan


Sandras naglar!

Ja, nu har vi gjort sandras naglar, jag tycker att dem blev as fina. verkligen.

Sandra verkar också vara väldigt nöjd med dem tror jag. :) Roligt att fixa någon annans naglar utom jennifers. :)




Jag tycker att dem ble super fina! :)


Människor söm skryter...


En sak jag verkligen inte gillar är mäniskor som skryter. När man kommer in på en blogg så står det en presentation på personen och så står det typ ”jag är med i den och den satsingen och jag tycker det är så roligt att så många tror på mig”. Ja, vad roligt för dig men man ibland märker man att det är för att BARA SKRYTA. Ja, man behöver inte skriva att man har massa mäniskor som tror på en i sin presentation.

 Visst man vill berätta om sin ridning och hur man tränar men när man skriver för mycket och på ett sånt sätt där det är så ÖVERTYDLIGT att man vil skryta om hur duktig man är så vill jag bara klicka bort från den bloggen så snabbt jag kan. Jag orkar verkligen inte sitta och läsa om mäniskor som skryter och är självupptagna. Ja, jag stör mig verkligen på folk som skryter FÖR mycket. Visst att man kanske vill skriva o nånting om att man satsar högt eller någonting för att fånga läsare men om man skriver för mycket, blir det bara löverdrivet och skrytigt.

 

Vad tycker ni? Är det jag som överreagerar eller håller ni med. Jag tycker att det är jätte roligt med folk som satsar och är duktiga, men om dem skryter så ändras min uppfattning om den människa helt och hållet.


Godmorgon!

LEDIG!

Japp, jag och jennifer är lediga idag, GLÄDJE! men vi swka plugga endå. åär fortfarande inte riktigt frisk men hoppas jag blir det snart. En kompisk komer ev hit så ska vi göra hennes naglar. :)

Men aa, jag ska käka lite frukost nu, sen kanske plugga lite. :)



Det var jätte roligt att du blev så glad ida! <3


Fan va fint ♥ tårögd

Carro! Du e så sjukt f*king underbar <3 Fan va gulligt inlägg <3
Du ska veta att du e världens bästa vän som alltid finns där för mig <3 Hel grym e du och du betyder sjukt <3

All kärlek till dig <3


Fatta vilken underbart grym vän jag har som lägger ner tid på att göra denna och lägga upp den här <3 



Alla ♥ dag

Alla hjärtans dag idag <3
Som har firats med att äta massa shelé järtan i skolan, haha xd

Ska sova nu för e döds trött men har vart på Runsten möte om lagtävlingarna och sånt där :) Red mina finingar innan oxå, båda super! :D Nipper samma jobb som igår fast på galoppbanan och Elsa gick dressyr :D



<3


Ny disgn?

Jag hade tänkt göra en ny disign, eller vi tillsamans. Skulle ni vilja ha det, eller tycker ni arr deet blir jobbigt om vi byter igen?



måste prata med sööta ida ochksål, men undrade vad NI tyycker?


Har du en riktigt fin bild men som du skulle vilja ha redigerad?

Ja i så fall kommentera för jag är sugen på att redigera lite bilder men skulle ha lite olika sorts bilder, hästbilder, djurbilder, miljöbilder eller bara roliga bilder på dig själv? Vem vet, det är upp till dig, jag kan inte göra så jätte stora grejer men kan ändå få en enkel bild att se lite roligare ut. Ja ex dessa bilder.


Ja vad tycker ni? Det är bara att maila in en bild till vår mail [email protected] Ja skicka in bilder nu så får jag se vilka jag redigerar också, jag vill även lägga upp bilderna på bloggen så skriv i mailet om det inte e ok att jag lägger upp bilden på bloggen!


Alla <3 dag!



Jag älskar dig ida, Dä är underbar!


Vara sig själv!

En grej som alla borde täka på är att vara sig själv.

Jag anser att bloggvärden är full av plast mäniskor som lådsas vara någon annan än vem dem igentligen är. Titta bara på skvallerbloggarna som sitter bokom en dator och inte säger vem dem är (finns undantag med dem som vågar stå för sina egna tankar). Men även dem som har bloggar som inte är anonyma så känns det som om många tar på sig en mask. Jag mår bra, inget är fel masken. Jag har jätte bra självförtroende osv. Men igentligen är det kanske så att personen inte alls mår bra utan är jätte deppiga och har jätte dåligt självförtroende. Man behöver kanske inte skriva på sin blogg såhär: " Hej jag har jätte dåligt sjä'lvförtroende osv." men man behöver inte lådsas vara någon annan.

Jag tycker också att alla andra ska respectera att man är olika så att dem andra vågar vara sig själva. Annars vill man ha en sköld som skydd som gör att man inte vågar vara sig själv.



Alla har ett hjärt, men alla vågar inte visa det!
ja, storbloggarna ska också vara förebilder och då borde dem visa hur man ska vara...SIG SJÄLV


Alla <3 dag och sjuk...

Ja, jag och jennifer är tyvär sjuka idag... började bli sjuk i ntten till igår och nu mår jag verkligen inte bra...:(

Men idag är det alla <3 dag så jag ska nog göra nått litet till Ida! ;) hihi. Ni får se vad sen...



Meen aa, ni får gärna skriva pönske inlägg då jag och jennifer nog kommer ha tid för bloggen eftersom vi är hemma.




A nice day

Mina ponnysar är serriöst världens finaste i hela värden, så underbara! Allt ba klickade mellan mig och Nippe idag :D Ringde världens bästa Mathilda som e Nippes gamla ägare för lite tips eftersom han blir lite stark och så och fick grymma tips och han blev superfin i munnen :D Han hade oxå jättemycket energi som jag inte märkt så jag lät honom springa lite och så jäklar vad mycket energi han hade som ville ut! Min fina prins <3

Efter skolan va ja med Lollo och lite med Dessie. Ja och Lollo drog och åkte pulka och vi blev som små barn på nytt, haha! Shit va kul det var :D
Träffade en kille oxå som typ hängde efter oss och så frågade vi vilken klass han gick i och han ba: 2:an, ni då?
Haha vi ba: ää 8:an haha xd










:D

Måste oxå säga att Jenni och Carros bilder är grymt fina :D



Balklänningar?

Har ni börjat titta på balklänningar än?

jag har kollat lite eftersom jag tycker att det är såååå himla roligt, men har inte bestämt min för något ännu. men är nyfikna på vad ni ska ha. Kort? lång? ja, jag vill nog ha kort.


gillar sånna här modeller och tänk med ett par coola klackar till. LOVE!


Två busbilder på Fire!

Ja, Fire var ganska busig också, och mamma glömde bort att fota just när han busade, då hon tittade så att det gick bra istället. Ja, en gång busade han ordentligt, många rigtigt höga skutt på rad. Men två halv busiga bildeer blev det i alla fall.



Ja, hihi busponny man har!



Vinter bilder!

Ja nu bjuder jag på lite fina vinterbilder, jag har inte redigerat dem ännu så de kanske blir redigerade och då också lite snyggare!? Ja men vi får se, i alla fall så kommer bilderna här nu!



Ja lite fina vinterbilder vad tycker ni, ja båda va jätte pigga men ja vad tycker ni?


Alla 9:or..

Alla 9:or en fråga har ni valt gymnasium ännu? Jag har precis valt vilka jag ska välja och ska skicka in ansökan idag eller imorgon, men nu har ni hunnit valt gymnassium ännu och i så fall vilka, sen också alla andra hur tror ni att det kommer kännas för er när ni har valt?

Ja kom ihåg att man måste ha skickat in allt på onsdag så om ni inte har valt har ni lite brottom...


Hur ser din framtid ut? Jag vet nog i alla fall hur mina framtida 3 år ser ut studieväg.


Dagen!

Ja dagen har varit jätte rolig, ja vi var ute i stallet på dagen, då red vi även ut i solen och det var jätte roligt, det tyckte Fire också, Gud vilka glädjeskutt. Gullet, ja han var super söt.

Sen på vägen hem så åkte vi förbi en hästaffär och skulle köpa lite saker till mamma men det slutade med att vi fick ett par varsinna vinter ridstövlar, ja jätte snällt och vi behövde det så det var jätte bra!


Dessa tror jag att det är, dessutom riktigt snygga enligt mig för att vara vinterstövlar eller vad tycker ni?

PS: Bilder från dagen kommer senare, kanske i morgon eller senare i kväll får se! :)


Godmorgon!

Godmorgon! Förlåt att uppdateringen igår inte var så bra, men jag och Jennifer pluggade och ida var på tävling. Men idag blir det nog bättre från Jenniferws och min sida i alla fall! :)



Sööööööööööööta Tim! <3


Totilas är inte såld!

Klaus Martin Rath, make till Totilas delägare Ann Kathrin Linsenhoff, dementerar alla rykten om att Totilas skulle vara såld till Österrike. Han avfärdar hela idén som "löjlig".

Under en intervju med österrikiska Kleine Zeitung fick Klaus Martin frågan om de kunde tänka sig att sälja om anbudet var omoraliskt högt? Rath svarade, "Summan skulle i så fall vara helt galen men alla som känner vår familj och min fru vet att vi aldrig säljer en häst. Totilas är inte till salu och han kommer inte bli österrikare".

Länk till artikeln


Datan dampade i morse!

Ja, förlåtför att jag inte bloggat hitils, men datan ampade i morse och jag kom inte ut på internet. Men nu gör jag det. Ida är och ttävlar med Elsa idag, hpoppas det går bra.

Själv sitter jag här hemma och pluggar. Har mycket att göra och det är ju bra att få så mycket som möjligt gjort så snabbt som möjligt. Men hurni nu skall jag fortsätta plugga!



Lycka till Ida!

PS: Vet hur det gick första klassen men du har ju en kvar!


Svar på tal!

Tänkte att jag skulle svara på denna komentar inföör alla! :)

Komentaren:

det är väl bara 9 kvar?
1 svenska
3 engelska
3 matte
2 fysik
eller är det fler?

Svar:

Svenska 1 (muntligt kombinerat hörförståelse)
Mordena språk 3
engelska 3
Matte 3
No 3

I No har vi i alla fall tre delar tror jag men det beror kanske på vilket NO ämne man har, skolorna får väl utdelat ett No ämne som dem skall ha så det bror säkert lite på änet också. Sen så finns det ju dem som inte går spanska tyska eller fransk och då har man ju inget prov i det.




Taggish

Tävling imorrn! Taggad? Nee, inte när jag var i stallet för då frös jag ihjäl men nu efter jag vart hemma så jaa! Shiiiit vad kul! :D
Elsa reds ut på hacken och sen fick hon sola så nu står hon i sin box med back on tracksen på sig och fläta i svansen! Redo in för tävling! :D

Frågade Elsa oxå om hon var redo så kollade jag på henne så står hon och ser ut som värsta öket, haha! Söti <3



När vi ligger på topp kan INGEN slå oss! <3


Har också nu...

.. fått naglar nu! Ja det är riktigt snyggt, super snyggt, denna gången tog det också lite mindre än 2 timmar men jag var inte så jätte noga, jag var inte så noga med att allt skulle filas perfekt och så. Ja i alla fall så var Carro jätte duktig, hennes första gång :) NÖJD, nu ska vi bara hoppas på att andra kanske vill att vi ska göra deras naglar också, ja tycker lugnt att det blev ett grymt resultat, ja det tar längre tid än på salong men i alla fall så, blir det grymt snyggt!


Ja tog bilden på de naglar jag gjorde på Carro men vad tycker ni om kvalitén tänk det var första gången jag gjorde naglar, och Carros såg ungefär lika dana ut, lite kortare ville jag ha mina men annars så.


Nationella proven!

Ja, hur känner ni alla nu efter två nationelle prov. Jag känner såhär, bra två klara nu är det bara oj, 13 kvar! Roligt va, jag tycker att det kanske är lite för mycket prov och just sista terminen i nian man har ju ganska mycket att göra just den sista terminen och det käns inte så jätte rolit, dock är det nog gansaka bra att det är sådant preci inan gymnasiet så att man kommer in i det tempot som man behöver ha i gymnasiet. Och i gymnasiet är det SATSA som gäller, satsa från början till slut fast samtidigt ha roligt. Gymnasiet är tre år, sen slipper man skolan om man inte skulle vilja plugga vidare, vilket jag säkert kommer göra men då tar jag nog ett eller ett par år där jag jobbar innan. Men aa, jag gillar inte NP, men det är ju ganska bra om man lyckas höja sig med hjälp av det.

Men aa, hur tycker ni att det hr gått under NP? Ni som går i nian eller om någon går i sexan så har ju dem NP nu också. Men aa, jag är inget fan av NP. Men jag kanske ändraar mig om det går bra! ;)



Du skall vara glad att du går i åttan och inte nian!


Svar på tal!

Tänkte svara på denna kommentar här på bloggen, ja andra kanske också undrar...

Kommer du och Jennifer söka in till samma skola och linje eller vill ni gå i olika klasser på olika skolor? :)

Svar:
Vi ska välja de skolor vi tycker om och sen får vi se vad den andra tycker, vi vill helst inte gå i samma skola men vi kommer att välja skola efter vad vi tycker om.. Sen ska vi gå samma linje men det har inte med att vi vill gå tillsammans eller någonting utan vi gillar den linjen mest helt enkelt.




Naglar, Informationskväll och en stallet!

Nu har jag fått naglar, Jennifer har varit gullig och uttigt och fixqt mina nalar, så nu är dem super långa och jätte fina. Lite svårt att skriva, men endå fiiina!



Men nu skall vi åka till en informatinskväll på ett gymnasium och sen till stallet! :)


Direkt från ridsport!

Är Totilas är såld? Enligt rykten är Edward Gals nya sponsor, österrikaren och miljardären Gaston Glock, inblandad i affären.

Uppgifterna är ännu inte bekräftade men en prislapp på 15 miljoner euro nämns för den svarta skönheten, skriver Ridehesten och hänvisar till en artikel i tyska Kleinezeitung.

Här är artikeln: http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Dressyr/2012/2/Totilas-sald-till-Osterrike/

Vad tror ni? Sant eller Falskt?


Hööks saker riktigt snygga!

Jag tycker att vissa av hööks saker är riktigt snygga som detta täcke

Ja asså riktigt snygga saker, har inte gillat deras saker så jätte mycket men vissa saker är faktiskt riktigt snygga, värda att titta på i alla fall. Men sen är det också svårt att veta hur det ser ut på riktigt!


Svenska NP idag då..

Ja är fortfarande inte helt frisk men jag ska i alla fall gå till skolan och skriva Np och sen får vi se. Ja i alla fall så är det ju uppsatsen som ska skrivas idag. Så ja man ska väl sitta i 2timmar och 40 min. Eller så har jag helt fel med tiden. I alla fall så hoppas jag att det går bra nu, och LYCKA TILL alla 9:or!


Tycker om denna bilden jätte mycket!

Ja men i alla fall så har jag ätit frukost nu så jag ska jag fixa lite mat och så som jag ska ta med till provet eftersom vi trots allt ska sitta där en väldigt lång tid. Ja men nu måste jag fixa det sista:P


Rätt hade...

http://www.nattstad.se/unicorns Ja det var kit till gelenaglar, de kom även hit idag så vi ska titta lite på vad som följde med och så och sen gör vi nog dem i helgen! :)



Ja glad!
 
Tänkte också skriva lite om min dag eller lite från igår också, Ja igår under provet så frös jag jätte mycket försökte att inte tänka på det, men sen vid lunchen så hade jag lite små bråttom så åt inte jätte mycket, var dessutom inte hungrig. sen så på idr kände jag mig allmänt svag, men försökte så gott jag kunde. När jag kom hem somnade jag på soffan.

Sen bar det av till stallet då hade jag även jätte ont i huvudet och när jag red lätt så kändes benen jätte svaga och skakade nästan, läskig känsla. Så när jag kom hem gick jag och la mig direkt och somnade fort också och sen har jag varit sjuk idag. Ja så dagen har varit lugn jag har sett på en film som jag ska göra en filmanalys på till skolan och sen sovit en massa. Även så har jag pluggat lite spanska och nu ska jag skriva analysen och jobba lite matte! :P


Träning nu... :D

Heej alla Teamelvskogens läsare!
Har vart hemma idag pga att jag mått illa men snart är det träning för grymmaste Pelle som gäller så önska oss lycka till! Om det går åt skogen idag me som det gjorde i måndag så stryker vi oss från tävlingen på Lördag!

Förra pelle träningen :D



Np idag

Idag är det mitt första NP jag är lite små nervös men jag tror att det kommer att gå bra, och till alla andra 9:or så säger jag bara ta det lugnt tänk på vad lärarna har sagt och läs frågor och texterna noga, så går allt säkert super.

Ja i alla fall så ska vi åka snart jag vill vara i tid och sen har vi även fixat så att vi kan äta lite när vi sitter och skriver provet... Ja men nu ska jag i alla fall börja packa allting och sedan ska jag gå.

Tagga inför provet nu..


Random öppethus!

Ja, det blev inte så mycket plugg då pappa ringde tio i sex och kom på att vi skulle gå på öppet hus idag, haha. Pappa har koll på allt sånt där och han kom på det i sista sekund, så då skyndade vi oss iväg. Det var värmdögymnasium som vi gick på och det verkar väl helt ok.

Men det blir tidig säng ikväll eftersom nationella proven sätter igång imorgon, nervös värre. ja, eller ganska nervös i alla fall. Någon annan som skall skriva nationella proven imorgon, eller det är ju alla sveriges nior som gör det. Så om någon av er är nior så ska ju ni också skriva eftersom alla skall skriva proven samtidigt.



Söörtisen får stå för bilden! :)



Hemma och har sovit...

Haha nu har vi kommit hem och ja jag somnade på soffan så nu blir det massa plugg som gäller. Ja vi ska även gå och lägga oss tidigt eftersom det är Np imorgon. Någon annan som har det? I så fall är ni nervösa eller inte?

Ja i alla fall så ska jag sätta igång och plugga nu, måste hinna med lite i alla fall..



Veckans första dag..

Ja idag e det ju Måndag det betyder skolan, ja inte så jätte jobbigt egentligen men det hade ju varit skönare att vara hemma och så, men ja skolan är någonting man måste gå till så man kan inte heller klaga. Ja i alla fall så ska vi åka till skolan vid 8 så ja vi har ganska gott om tid. Det betyder att jag hinner blogga lite i alla fall för jag behöver packa lite också men i alla fall så finns lite tid över till er.

Ja är glad efter det vi beställde i går... Ja vi klickade hem en sak som kommer komma hem till oss på posten hoppas snart, gissa vad.. Eller ja kan ge er en bild också, den som gissar rätt först får en länk!



Jag fattar inte!

Ni som har sett kvällens avsnitt av ponnyakuten förstår nog vad jag menarnär jag säger, hur gjor¨de han det, eller hur gjorde han så att hon gjorde det?

Shirin som är hopprädd lyckades han hjälpa på ett så bra sätt. Han fick henne att tänka på ett heltannorlunda sätt bara det att hon inte skulle säga hinder, utan språng istället är ju så smart fasty det skulle jag aldrig tänka på. om ni inte har kollat tycker jag att ni ska göra det. Detta är i slutat på programet.

HÄR!




Stallet nu då!

Japp nu skall vi åka till stallet, det blir en promenad eftersom det är SÅ HIMLA KALLT!

Ja, när det är så kallt så tycker nog varken hästarna eller vi att det är så jätte mysigt att rida, men en promenad karar vi nog av. Mycket kläder så blir det nog kanon.


Nu till er två! <3


Godmorgon!

Idag ska det bli bättre uppdatering. Mamma och pappa har inte kommit hem ännu, dem bodde ju borta inatt.

Jag hade en liten tim i sängen, as gullig men man vaknar u när han ska flytta på sig, men endå så himla mysigt att ha en underbar liten hund i sin säng <3

Idag ska vi nog rida i ridhuset, eller kanske ut igen, vet inte riktigt. Det är det sköna man kan lixom bestämma pricis inan man går ut från stallet föe att rida. Men sen blir det lite plugg också, och ponnyakuten förstås.


Hoppas vi träffar ida i stallet! :)


I say sorry

Säger som mina blogg partners! Sorry för verry bad update men har inte direkt kännt nån motivation och sen så inget tid heller. 

Men min dag har sett ut så att imorse så drog jag ut till stallet där Vendela fotade mucho nice pics på mig och ponnysarna! Vendela är så överbra på att fota så det e sjukt och mina ponnys är helt överfina ♥
Sen har min släkt vart här för att fira bror min och nu har dom nyss åkt! 

Så nu vet ni det!

Love ♥




Förlåt alla!

Förlåt för att jag och jennifer inte har bloggar igår och inte så mycket idag. men igår fyllde mamma år och vi firade henne och så, och sen så åkte vi till stallet tidigt imorse. Men förlåt för det! :)

Just nu försöker jag skrivq med akrylnaglar, min kusin har tränat på mig så nu har jag långis naglar. undrar när alla dem kommer vara avramlade hihi, en dag i stallt så komme vell säkert hlften lossna, hihi.

men aa, det är fint, men svårt att skriva hihi!

aa, men nu ska man vara lite social med kusinerna!


Dagen..

Idag så red jag och Carro på galoppbanan de var jätte glada och busade ganska mycket. Ja de var jätte söta och de tyckte att det var jätte roligt, ja vädret var så fint så det var riktigt mysigt att rida ute, ja det var väldigt kallt men ändå mysigt.


Ja mysigt var det!


Stöten 29/1 - 2/2

Stöten har vart as roligt! Endel dagar bättre en andra men har helt klart haft några sjukt bra dagar! Skidorna då, as kul vare :D
När vi gick till backen på kvällen och åkte plastpåsar och vi sprang och gömde oss för Tony och pisstmaskinen i skogen! Haha, när alla skrek lägg er ner! 
När vi sprang ut ur bastun och rullade oss i snön! 
Alla kvällar framför teven, bussresan dit och hem! :D
Bussresan hem, låg jag och sov på golvet och blev kallad luffare, haha xd
Har umgåts med helt underbara människor ♥











Sjukt svårt at få med alla minne och tack alla som gjort detta till ett minne för livet! ♥
Love you all! <3



Riktigt kallt nu!

Ja nu börjar det bli riktigt kallt ute, ja jag var ute med Tim tidigare idag och då var det riktigt kallt, och då menar jag riktigt, riktigt kallt. Ja nu ska vi snart åka till skolan, ja det är veckans sista dag :) Ingen kan klaga eller? ja det är ju FREDAG veckans bästa dag tror jag.

Ja idag ska vi i alla fall ha kurs, alltså SO och NO och det är Fysik och geografi som gäller, ja men nu måste jag i alla fall åka men hoppas att jag kanske hinner blogga lite senare idag, ja eller när jag kommer hem i alla fall så kommer jag ju att hinna men tror tyvär inte att jag kommer hinna blogga i skolan men ja vi får se. Ja nu är ju Ida hemma igen så nu kommer hon också kunna blogga!



Kolla på rätt ställen!

Om ni ska shoppa hästsaker så är mitt tips att ni kollar på rätt ställe just på Extra prisvärt! Ja det är riktigt bra att kolla på det billiga först för tänk om du hittar exakt det du vill ha, bätrre att ta det billigare, eller. Detta är alltså endast på Hööks men om man gillar hööks är det ett starkt tips att kolla in där då och då.


Finns tex en grimma för 59 kr

 

Skolan..

Nu ska vi starx dra till skolan, ja vi ska i alla fall ha svenska pass inför NP och sen också spanska idag. Ja ganska tråkig fast skön dag blir kanske lite läsning också, ja jag läste ett kapitel mitt i min kompis bok tror ni inte att jag fastnar jo... så nu läser jag den, men jag kan inte börja från början jag fortsätter där jag var. haha men det gick bra för jag läser Hungerspelen och då började jag där lixom själva spelet börjar, så det var en ok del att börja på..

Ja jag rekomenderar boken i alla fall jätte bra!



Tim, världens sötaste!

Jag tycker verkligen om att ha tim han är verkligen en helt fantastisk hund, idag när vi kom hem så blev han så himla glad och ja, han är sååå himla gullig.

Ja, världens gulligaste ju!

image description

Tänk att isabelle är borta i en månad och då är du hos oss! <3 :)


Massa täcken på.. eller inte?

Nu undrar jag hur mycket täcken ni har på era hästar, tjocka eller kanske inga alls? Det jag tänker på är att vissa har hur mycket täcken som helst typ... Medan vissa hästar står nakna, så vad är rätt då? Jo det tror jag många funderar på, när ska ens häst ha det täcket och när den ska ha det täcket, men samtidigt så tror jag att det är bättre att inte tänka så mycket att man bara tar ett täcke som man själv tycker är bra och passar och inte tänka så mycket på vad man ska ha enligt alla andra för vissa tycker säkert att dem som har sina hästar nakna borde slänga på täcken medans de som har sina hästar nakna tycker att det är alldeles för mycket täcken på de hästar som har tjocka vinter täcken. SÅ bry er inte så mycket om det.

Ja tänk själva och bestäm efter er själva om vad era hästar ska ha för täcken och lägg er heller inte i vad andra har på sina hästar.

Ja vad har ni för täcken? vi har halstäcken på våra hästar. Ja nu ganska mycket tjockare än det här, detta täcke hade vi typ när det var höst.


Skolan nu då..

Nu ska vi dra till skolan, eller ja snart. ja en ganska mysig morgon med en hund som legat i ens famn och kelat sen från det till skolan.. Ja inte direkt något man vill åka till nu. Ja i alla fall så fungerar vårt internet, ja så nu kan vi blogga igen.


Ja Tim kom i alla fall till oss igår och ja vi ska ha gullet i typ en månad, mysigt. Ja men som sagt så kommer vi kunna blogga nu!


RSS 2.0