Hästen i första hand!

En sak blir jag riktigt arg på och det är när man tänker på hästen efter allt annat. Det finns tyvärr några exempel på ridskolor där hästar blir avlivade för att de är halta och ridskolorna har inte råd med att vänta tills hästen blir frisk, eller så uppfattar jag att det är i vissa fall. Jag tycker att man i stället borde försöka att tänka på att man kan sälja hästen, eller något liknande. Jag tycker att det viktigaste är att Hästen mår bra och att den får en chans för om det är så att den inte kan bli frisk då är det snällast att ta bort den eller ja alltså om veterinären tycker det.

Men sen tycker jag också att det är riktigt synd att man inte låter det ta tid, om en häst blir skadad så visst självklart vill man få igång den så fort som möjligt men vad tjänar det till om man går för fort fram och hästen blir halt igen. Det kanske är en jätte viktig tävling eller någonting man längtat efter att göra med sin häst men är det inte bättre att låta hästen bli helt frisk.

Jag skulle inte vilja bli tvingad att springa eller va med på idr i skolan om jag hade ont i ett ben även fast jag inte haltar så kanske det gör jätte ont... ¨Ja tänk på hästen!

Bilden passar kanske inte så bra men det jag menar är att det spelar vell ingen roll hur mycket pengar man får eller liknande det viktigaste är väl att veta att en häst har det bra. Ja kan säga att jag skulle bli gladare av att inte få igen pengarna för en häst men se´till att den har det bra i stället för att få pengar av försäkringsbolag eller liknande...


RSS 2.0