Blir ju rädd...

Asså ärligt talat så blir jag fett rädd när smällare och raketer smälls nu innan 12, asså låter typ som det e krig eller typ skott lossning, haha hoppar till lika mycket varje gång ;) Sen ser det ut som om det blixtrar oxå


Spanien 2011 <3


Skillnad kanske?

Såg web bilder från i augusti och skäns som man förendrats lite i alla fall i utseendet ;)





Web bild från igår. Tkr ni det e lite skillnad? Kanske lägger in en bild för varje månad :)



Fixat mig...

Har fixat mig klart nu och så. Lägger ut min nyårs outfit senare :)
Ponnysarna idag då, lite jobbiga saker i stallet idag, blev lite ledsen men inget jag säger här. Ponnysarna va i alla fall fiiiina och dom va ju pigga eller vad?






Godmorgon!

Godmorgon alla underbara!

Idag blir det stallet om någon timme eller två, sen fira nyår med mamma, pappa, jennifer, och en av världens bästa kusiner. Nya året ska bli ett bra år, ska gå ut nian, komma in på nått bra gymnasium, ha kul, ha roligt med ponnisarna. Ja, massa skojsigt kommer nog hända! :)




God morgon

God morgon god morgon! Vaken nu och snart blire att åka och ta hand om ponnysarna. SISTA dagen på 2011 nu och det känns skönt med ett nytt år. Detta året har känst sådär. Endel helt underbara saker har hänt men oxå så har jag ofta vart på dåligt humör, vart sur och deppat.



Elsa ska få gå ut idag, eller det blir nog på galoppbana, är rätt halt och hårt ute? Skit fint väder idag oxå, ser ba väldigt kallt ut :D


Seeeegt...

Håller på att ladda upp en en film när jag och pluttisen red igår, men det går inte så fort, har laggat upp helt nu så från börja om, den e 7 minuter och det tar ju lite tid.




trött nu, haha som alla mina rubriker heter nu för tiden xd

Nu e ja hemma, duschat, ätit och sjukt trött! Sov med twinsen hos dom inatt, snackade mycket om ett speciellt änme igår men det e jättekul och sen kan jag säga typ vad som hälst till dom xd Dom har oxå fått mig att älska Grey´s anatamy :D Kmr bli tradiation att kolla på det varje gång jag sover där eftersom dom har alla avsnitt ;)

Ponnysarna igår då:
Elsi gick ett genomridande dressyrpass, film kommer. Finis hon va jobbade på jättebra och hon va helt otroligt fin när man tänker på att hon mäst har ridits ut nu ett tag ;)


Nipper gick det inte så bra med då, haha ;) Hoppade lite sockerbits hinder, eller ja ba ett men skit samma. Innan hindret går det super, han kom alltid rätt och så fast efter så drar han ner huvudet eller snarare fram huvet och springer iväg efter, inte så konstigt med tanke på att han inte hoppat på länge, han vilade dan innan, han har mäst gått lite chill ett tag nu och sen så red jag inte så länge innan och det som e det viktigaste med han e markarbetet innan, hoppa kan han ju ;)



Red han idag, lydnad och jätteduktig vart han i alla fall :D
Elsa vilade

Ni ska få bild på nippe, så snygg han e med blått pannband, snyggt blått skrittäcke och snygga blåa stigbyglar <3


Hemma från en myskväll i stallet!

Ja, vi borstade och pysslade ch myste bara med dem idag, dem måste ju få vila lite också och då passade vi på att mysa med dem. SÅåå himla mysigt! <3



In my <3 4-ever! <3<3<3<3<3<3<3<3<3



Min jul!

Tänkte lägga upp lite bilder på mig och Carro om hur julen har varit med lite beskrivningar ofc

Först julafton! Ja paket, mat Kalle Anka ;P Vad mer kan jag säga?


Sen dagen efter blev det minigolf och sen bastu och årets sista dopp... kallt men ja samtidigt riktigt roligt:P


Ser ut som ja ... men aja..:P


Det var mörkt ute så man såg typ inget men i alla fall är mitt hår blött!

Sen under natten var det ju galet mycket vind så ja ni kan ju få se lite hur det såg ut morgonen efter!

Takpannorna höll på att ramla ner och vissa var även på marken

Sen var ju vissa träd helt välta!

Ja detta var min jul!


Ridskolor!

Som många nog vet så har ämnet ridskolor blivit ett hett ämne i bloggvärden och jag har redan skrivit ett inlägg om ridskolor men tänkte skriva ett till som är lite mer infattande.

 
(hade ingen bra bild som passade in...)


Ridskolor är en bra sak som ger fölera tusen svenskar möjlighet att börja rida även fast dem inte har råd med en egen häst. Ridskolor är även ett bra sätt att lära sig grunderna inom ridningen. Men får changsen att rida flera olika hästar, man lär sig att rida olika hästar som är olika svåra, välridna och pigga, sega, ja, allt. Men allt är inte possitift om ridskolar och det finns mycket som behöver förättras. Jag red på en ridskola och det var där jag lärde mig rida, men mycket har jag lärt mig på privat häsar eftersom dem ofta är mer välridna och lydiga eftersom det inte är typ 15 personer som rider dem i vecka utan kanske en till tre olika ryttre. Att ridskolehästarna (speciellt små ponnyerna) rids av typ 15 personer på en vecka och många rider ju inte heller hästarna i for (eftersom dem inte lärt sig ännu), det gör att hästarna blir stelare och jobbigare att rida i form, vilket gör det ännu svårare för eleverna att lära sig rida hästarna bra såå att dem kan bli mjuare och gå lättare i en bra och hälsosam form. Det blir alltså som en ond cirkel där hästarna rids mer och mer fel och blir svårare och svårare att rida. Så jag anser att alla ridskolehäatar borde ha perioder där dem endast rids av ridlärare eller någon av dem duktigare eleverna, så att man kan få dem att gå bättre och bli lättare för dem andra eleverna.


(hade ingen bra bild som passade in...)

Men det finns andra nackdelar också. Hagar, många ridskolor har dåligt med plats och därför får hästarna antingen inte gå ut alls under en dag, eller i pytte små hagar. Det är ocksåa ganska vanligt att dem släpper ihop fler hästar än vad dem borde i samma hage, vilket leder till flera skador när hästarna gör upp om rang, eller tävlar om maten. Hästarna får heller ingen lugn och ro utom nattetid, det är ungar som står i deras boxar och håller på med dem helatidan, inte undra på att många ridskole hästar är lite småsura i boxen. Jag tror att man kan göra mycket för att förbätra hur ridskolehästar har det, det är därför jag också detta inlägg, för att visa mina tankar om ridskolor.


Förlåt!

Förlåt för att det blev så dålig uppdatering igår, men vi fixade med massasaker och så, och sne på kvällen kom ida och sov hos oss, och då såg vi på film och så...

men nu ligger vvi i soffan och kollar på greys, vi har fått ida att gilla det. Jippi!!!!



together we can do everything!


Godmorgon!

Godmorgon!

Asså ÄLskar jullov= sova lääääääääääänge!

vaknade för någon timme sedan och har dushat och mornat mig, nu ska jag snart äta lite och städa...



Jag vet att denna bild har kommit mycket menjag bara älskar den! :)


Svar på tal!

Fråga:

Jag kan Ps, men vilket har ni? :D

Svar:

Vi har elements nr 10! :) vad har du? Ge så många tips du har! :)




Ni missar väl inte?

Ni missar väl inte hööks jul rea? Mycket är på halva priset och själv har jag klickat hem några saker som förhoppningsvis kommer innom några dagar. :)



Ja, ni borde kolla in detta i alla fall! HÄR


Photoshop=svårt...

Ja, jag tyckr att photoshop är riktigt svårt hehe, nej, men det kommer nog ta ett tag innan man lär sig...har någon av er tips på hur man kanlära sig bättre?

ser ni nått?


Fixar med...

designen till vinnaren nu, men i alla fall så går det as bra tycker att det vi gjort blivit supersnyggthitils men ja ni får avgöra sen. För tror att den kommer upp på bloggen här sen och ja hoppas att du gillar resultatet!:) Men nu ska jag fortsätte med designen så att den kanske blir klar. Vet inte om den blir det i dag men ja vi får ju se, den blir förhoppningsvis klar under veckan i alla fall! :)


Man kan göra mycket med dessa program alltså...


ÅÅ shit mina ben...

Hemma nu och shit vad trött man blir av att jobba en hel dag i stallet, mina ben e helt döda, skojar nt!
Mockat 10 boxar, tönmt och fyllt på 11 termobarisar och soppat stallgången och gången te utehästarna. Sen såklart in och utsläpp och lunchat ;)

Red min stjärna på galoppbanan och elsi fick vila. Pysslade såklart med henne oxå <3



Ikväll ska jag ba chilla och sova ut. Får se om ja kanske åker in te mellandags rean imorrn, blir i alla fall till Lyckås för att byta elsas pannband eftersom det va trasigt. Och så ska vi beställa lite roliga saker :D

Va typ inga andra i stallet idag, typ ba twinsen och nån mer och det e så skönt, I love it <3
Hatar näre är massa folk i stallet som ba e jobbiga och sånt... ;)




Vinnaren är...

Denna tjejn....

Vi skickar iväg ett mail till dig om hur vi tar steg två. Men ett stort grattis till dig.

Men ni andra skall inte deppa för det utan det är jullov så om vi hinner fler disigner så kommer vi kanske göra det och då får ju ni som deltagit i tävlingen företräde, så ni kan ju hålla tummarna för att vi skall hinna med flera disigner.




Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet hästarna ska skrittas ut. Ja kameran kanske också följer med, hoppas att mamma kan fota lite :) Ja men nu ska jag i alla fall byta om så att vi kommer i väg:) Sen när vi kommer hem ska vi ägna oss åt er ganska mycket. Ja vi är ju hemma nu  så vi har lite mer tid för att blogga sen ska ju även tävlingen avslutas idag. Så vi kanske börjar fixa med priset lite ;P

Men som sagt så ska jag byta om nu så att vi kommer iväg innna  det blir mörkt:O


Ni kan räkna med att vi kommer kunna redigera massa bilder bra nu när vi har tre olika program att redigera i :)

 

Rolig film det där...

Har nyss kollat på fett rolig film med la familia :) haha, shit vad rolig den va, hahah så sjuk person. Imorrn ska jag jobba i stallet så upp tidigt, ska försöka att rida ponnysarna på rasten men tror nt jag hinner eftersom jag hällre mockar innan insläppet än rider ;) Jaja, ridas ska dom i alla fall :)

Ponnysarna gick inne idag, båda två, imorrn blire ut, om det blåser mycke så får dom vila, dom ska ju ta det lite chill nu tills nyår. Sen äre 2012 och då blire nytt, nya mål, nya utmaningar.


Gårdagens övercoola outfit


Stormen!

det var ju storm inatt och jag kan ju säga att vi kände av den...

Ja, vakanr av värsta smällen och då har en LÅST dörr blåst upp, jag va as rädd eftersom hjag trodde att hela huset skulle blåsa sönder, men även för hur mycket det blåste hos hästarna. det blåste dåå himla mycket och det var flera träd som blåste omkull, men även flera tackpannor från taket som blåste ner och ja, det var verkligen STORM, as läskigt.

(hade ingen bra bild, FÖRLÅT)


Sista chansen!

Sista chansen

Nu är det sista chansen för er som vill ha en design från oss, vinnaren dras imorgon och jag kan säga att designen nog kommer bli galet fin. speciellt eftersom vi fick Photoshop i julklapp, så den kommer nog bli ännu bättre nu med ett bättre program. Här hittar ni TÄVLINGEN!




Hejsan!

Förlåt för att jag och jennifer inte har bloggat så mycket under jul nu, vi var ju borta och där var det så mycket att fixa och göra, har  några riktigt roliga berättelser om helgen som ni ska få höra om senare, men sjönt att vara hemma i alla fall.

jag börjar säga en sak nu i alla fall. Jag har BADAT, i en sjö nu, det va as kallt men så himla härligt. först basta så det käns som om man svimmar, sen ut i sjön och doppa huvudet så att det känns som om man ska svimma sen in i bastun tills det känns som om man ska svimma och sen ut i vattnet igen. ja jag har ju badat vak några gånger förut och det är ju såå härligt, tyvär var det ingen vak iår eftersom det inte var någon is, men sååå härligt!

ni får kanske lite bilder från det sen...


Standard att tjocka i sig...

Go´kväll!

Då sitter man här igen då och tjockar i sig. Börjar bli standard nu ;) Är i biorummet med kusinen, ska kolla på "No strings attached"
Mysigt hos farmor och farfar och fick fin fin grejor från mina kussar.
Skriver inget mer nu för inlägget väldigt ointressant men nu vet ni vad jag gör i alla fall :)


Ja och min Kusin Lisen today <3

Juste, det var u typ nån jättestark storm som e påväg hit, asså e asrädd och pappa ska såklart skrämma upp mig...


Första inlägget på MIN egna data...

Bloggar för första gången på MIN lapptopp :) Skönt att ha en egen, älskar denna <3

Imorrn blire mini julafton hos farmor och farfar med mina andra kussar och lite av släkten. Ponnysarna ska ridas oxå, ut troligen :D


Min prins <3

Nu bir jag tvungen att ta nya bilder eftersom jag inte har några på den hära datan ;)
Länge sen nu känns det som...


God Jul <3

Alla klappar öppna, snälla föreldrar man har, fick en dator :) Säkert för att jag snor deras hela tiden xd
Fick ett rött swarovski :D Wiiii, asa glad!
Fick pengar från släkten oxå så nu ska ja köpa fin fina saker te ponnysarna :) 

Ska kanske få röda stigbyglar(sånna jag har te nippe fast han har blåa) när Elsa skaffat en ny bättre sadel, fanns inga nu, så hoppas på det :D

Ponnysarna va skit roligan idag, mycket godis fick dom oxå <3
Snart blire POTATIS! ÅÅ längtar... <3

Julafton imorrn <3

Julafon imorrn då, hade ingen julkänsla på dan men lite pirrig blev ja nu på kvällen, när det e sådär mörkt ute och så har man massa ljus och julsaker här hemma <3 

Stallet var supermysigt, hjälpte Cornis med insläppet och lite hinkarna och fixade Bucke för hon jobbade SJÄLVidag.
Sen red vi ut i mörkret på galoppbanan, äntligen fick nippisen ridas ut och jätteduktig va han, så skönt att han va bra igen. Ska ändå rida Mathilda sen nån dag och snacka lite :)
Elsi borstade pappa med och gjorde lite flätor på henne, haha :D



Ridskolor!

Det har varit mycket snack om ridskolor nu. Många klagar och säger att et är dåligt, ridskoleeleverna säger att dem har fel och att det inte alls är dåligt. Jag har även läst ett inlägg där det stod att vi privatryttare är för "upptagna" med våra egna hästar för att se hur det igentligen är, viket jag tycker är sååå fel. ANdledningen till att privatryttarna tycker att ridskolarna ehandlar ina hästar dåligt tror jag har med vanor att göra. Många privatryttare står i egna stall eller i bra privatstall, med super bra hagar och mat (jämfört med ridskolor) men det betyder inte att ridskolarna betalar sina hästar dåligt, men dem behandlar kanske inte sina hästar lika bra som privatryttarna gör.

För oss privatryttar tror jag att det är många som ÄLSKAR sina hästar, för mig betyder våra hästar jätte jÄTTE mycket, och jag älskar dem verkligen super myycket, och det gör att jag vill att dem ska få det bästa som ara går, men på en ridskola älskar nog inte personalen hästarna, dem är deras jobb.

Men jag anser faktiskt inte att alla ridskolar behandlar sina hästar illa eller dåligt, men det finns nog ridskolor som gör det. men det finns faktiskt privatryttare som också behandlar sina hästar dåligt och som egentligen inte borde ha hästar. SÅ jag tycker faktiskt att ridskolehästarna mår bra, även fast dem hade kunnat haft det bättre.



såhär hade man ju gärna sett att ridskolehästarna hade fått stått, i STORA gräshagar.


Godmorgon!

Godmorgon, nu e vi vakna. Idag åker vi j u så det blir lite saker att fx idag, packa (har inte gjort det än, hihi) stallet. vi åker ut och mockar och borstar, och pussar på våra älsklingar.

Vad kul att ni gillar disignen, vi alla har hålllt på lite med dem om hur den skall vara, men det tekniska har jag och jennifer fixkat med. Tävlingen får ni inte glömma, där ni vinner en disign från oss!

tävlinen avslutas NOG på tisdag, så komigen nu då!



Två disigner vi gjort! :)


I´m upp

Uppe nu, städarna är här! Stallet tidigt idag, om 1 timme eller nått, ridas ut ska dom, te Haninge C fort ba och köpa en sak till pappa, eller om jag gör det ikväll, aa får se.
Idag äre ju dan innan julafton och älskar den dan! Man har på massa julmusik, jag och mamma slår in alla paket, vi sätter sånna hära bruna saker i appelsinerna som e skit jobbigt haha och så häller man upp allt godis och gör fint <3

Haha, wtf? xD

Jahap, då har mamma och pappa fått ett brev från skolan att deras dotter visade sitt agerade prov på ett bristande säkerhetstänk, haha wtf? Nått fel är det asså...

Åkte hem te twinisarna efter stalllet som ni säker redan vet ;) Hade ingen nyckel hem och min brorsa ville inte ha mig på Pizza Hut med sina kompisar när jag hade på mig stallkläder ;)
Kollade på värsta sjuka saken hos dom, hahaha =D
haha, vet bilden har inget med inlägget att göra xD

Sen hämtade pappa mig där och så åkte vi till en affär och sen åkte vi och åt på Lorina :)
Red inte nippe idag eftersom det va halt och jag kunde inte byta hand brodd så han fick vila med det var bra för han det med, men imorrn och i helgen, då jäklar ska det ridas. Elsa red jag i ridhuset, jag och Cornis rider ut imorrn istället ;)

Hoppade lite, eller körde lite sockerbitar med henne och hon va verkligen jätteduktig! Tyckte det va superkul och sög verkligen på hindrerna, lärde mig fett mycket på henne, hur jag ska göra över hindrerna på henne =D Asa kul verkligen! Asså örjade fan nästan gråta efter jag hoppat henne, hon hade verkligen visat mig vad jag skulle göra och allt, haha serius, gjorde nästan det asså <3

Vad tycker ni om disignen?

Ser  ni att vi har en ny disign?



Vad tycker ni om den? Komentarer nu då?


Sitter här med ida och Jennifer!

Nu sitter vi alla tre teamelvskogare i samma soffa! Ida åkte med oss hem eftersom hon inte hade någon hemnyckel och hennes föreldrar e borta ett tag, men dem hämtar ida ikväll. Nu ska vi fixa lite med bloggen kanske...och lite annat! Men vi har varit i stallet och vi gick en promenad med våra fina sööta ponisar pappa hängde på med lilla sööta don! :)



Älskar er! Ni är helt fantistiska och dem bästa hästar! <3


Godmorgon!

Japp, vaknade nuuuu, så himla skönt att få sooova. Det känns som evigheter sen det var lov och jag behöver verkligen det nu, för  att orka med sista terminen i nian (den viktigaste terminen i grundskolan, eller jag tycker att det är den viktigste terminen i alla fall...).

Men idag blir det stallet på dagen/eftermiddagen och ikväll klä gran, packa och mysa. ja, fixa datorn som ska med så vi kan blogga därifrån också.



jag va inte så snygg på denna bild, men shadow är slltid fin och söt! :)


Känns bra nu =D

Känns verkligen superbra nu! :D Är nästan lite pirrig i magen, haha.
Nippe gick jättebra idag och han va sig själv! :D han halkade jättemycket när han gick in från hagen så jag red i ridhuset, vill inte riskera att han gör illa sig och får nån skada, fick gå jättelångsamt ut te ridhuset för att han halkade till och med :S

Men då kunde pappa plocka fram några sockerbitar så hoppade vi lite, haha om man nu kan kalla det för hoppa men Nippe blev verkligen super glad och han fick tillbaka sin gnista =D Så kul att känna att "han finns där". Har ju inte hoppat på länge så han har väl tyckt att det vart tråkigt kanske att inte hoppa nått, fårse hur det går imorrn :)
Även fast bommarna typ låg på marken så blir han fett pigg och glad <3
Finis, denna var våran värsta träning men fin e du alltid ;)

Imorrn MÅSTE jag handla klart alla julklappar, stackars min släkt som har mig...
Ska ta och skriva en lista på allt jag ska handla så slipper man springa rint över allt och så hittar man inte ;) Fast lite saker kommer jag köpa som det kommer, om ni fattar lixom =D



Stallet nu!

Nu åker vi till stsallet, förlåt för dålig uppdatering idag, men iimorgon e vi ju lediga! Man kan inte annat än att älska JUL LOV! Stallet på dagen, packa på kvällen, mysa och fixa dem sista julklappsgrejerna sen på fredag så blir det stallet tidigt och sen mot där vi ska fira jul! <3

Men nu stallet! Shadow var lite svullen höger fram igår (hade nog gjuor något i hagen) så vi hoppas att det är bättre idag så att vi kan rida. Men nu blire stallet! :) :)



Mina fina! <3


Julklappsverksad!

Japp, vi håller på att slå in julklappar. Gud vad jag längtar....:)



Vi ska fira jul med släckten på mammas sida, vart skall ni fira och med vilka? jag tycker det ska bli jätte roligt eftersom vi åker iväg varannat år till samma ställe så  är det verkligen roligt och jag längtar sååå mycket! :) Vi åker på fredag (vi stannar förbi hästarna och tar hand om dem innan vi åker) och så är vi där lördag-söndag och åker hem på förmiddagen måndag, och det skall bli riktigt roligt! :)


inget att säga egentligen...

Haha, Maxi va inte direkt så kul men men xd
Har egentligen inget att säga, ska te stallet om en stund. Nippe ska ridas ut, ba ha lite mysigt och elsa ska vila, men såklart ska jag pyssla om henne oxå <3
STJÄRNAN <3

Första dagen på jullovet

Första dagen på jullovet! Första morgonen på jullovet! Sista dagen på skolan för hela året igår.
2012 ska bli helt annorlunda. Ska börja bli gladare, tävla mera med ponnysarna, hitta nippe ännu bättre och klättre upp i klasserna, med Eli med =D

Nu ska jag äta toast och kolla på julkalendern. Sen blire Maxi =)
Skol DM 2011 =D

Nu har man lov då =D

Skolan va ju feta chill idag, åkte in te stan och gick runti Gallerian och sen hem, hahaha ;)
Sen hade vi avslutning i kyrkan och ja fick mina betyg, är väl helt okej nöjd med dom =)


Ponnysarna va supermysiga idag, nippe ska alltid slicka en i ansiktet och lite överallt, haha så jäkla söt han e, pysslade ba med han idag, dom ska ju ta det lite halft chill nu <3

Elsa skulle jag inte heller rida men Cornis ville att jag skulle rida samtidigt som henne fast så blev det inte ändå för jag va för seg på att fixa elsa, som vanligt då =D
Men det va bar att jag red för hon va rätt stel men sen blev hon finfin <3



Imorrn blire upp rätt så tidigt och julhandla på Maxi, i love it, det e så kul :D
Och vet ni en sak? NU HAR JAG LOOOV! :D



Igår i stallet!

Ja igår åkte vi ut och bara myste amt friserade hästarna, ja deras manar hade blivit lååånga.. hihi, me vi fotade lite så ni får lite bilder!





Mina fina! <3


En kort frga, ett lånt svar!

Vi hade fått en fråga som jag hade tänktsvara på i ett inlägg då jag tror att många andra knske tycker att den här frågan är intressant att läsa om.

Frågan:
Vad tycker du om frågan om säkerhetsvästar, ska man använda den trots att man inte behöver??

Svar:
Ja, säkerhets västen är ju en väst som är till för att förhindra allvarligare skador och att säga att man ”inte behöver den” anser inte jag att det går att säga. Hästar är djur som har djurinstinkter och man vet aldrig när dem sätts in. Hästar kan bli rädda och någon dag åker man kanske av.  Men samtidigt kan man ju kanske räkna riskerna men hur illa man gör sig, man kanske inte gör sig så illa om man ramlar av i ett ridhus, men om man ramlar av på ett hinder, eller ute i skogen och hamnar på ett träd, då är risken för att du gör dig mer illa större. Ja, man får ta ett eget beslut, men jag anser att det är bra att ha säkerhets väst när man rider ut, och hoppar/rider bommar. Själv försöker jag använda säkerhetsväst vid hoppning (vilket inte händer så ofta) och ute ritt, men tyvärr är jag ofta väldigt slarvig med det. Men jag anser att säkerhetsvästen nog kan vara en billig livsförsäkring, men samtidigt tycker jag att den förstör hållningen lite, och jag skulle inte vilja rida med säkerhetsväst i dressyren.




Olika raser!

En sak som jag tycker är väldigt tråkigt i hästsporten är att det finns ganska mycket fördomar om olika raser och liknande. Dessa stämmer kanske i vissa fall men absolut inte i alla fallen. Vissa hästar säger man är dåliga på att hoppa eller att rida dressyr med och visst så kan det vara. Det beror självklart på rasen eftersom olika raser är framavlade för olika bruk. Vissa är framavlade för körning medan andra raser är framavlade för att ha lätta steg och därför passa bra i dressyren. Detta kan man också så på hästarna.

Körhästarna brukar vara ganska kraftiga och inte ha ett jätte luftigt steg medan dressyrhästarna brukar vara mer lätta när de tar sig fram. Och hopphästarna brukar vara mer sportiga. Raserna är ju framavlade för att de just ska passa till det man ska använda dem till. Därför är det också svårare för vissa hästar att gå på tygeln och liknande eftersom deras kroppar inte är avlade för att arbeta på det sättet. På samma sätt brukar travhästar ha svårt att samla sig eftersom de är framavlade för att ta långa steg och vara snabba.

De olika raserna är ju som sagt på ett visst sätt men de behöver inte stämma alltid. En körhäst kan bli riktigt bra på dressyr och liknande men den bästa körhästen i dressyr kan aldrig jämföras med den bästa dressyrhästen i dressyr och det måste man tänka på. Men dock så tycker jag att det är fel att döma en häst för vilken ras den är. Vänta och se hur den är först, sen kan du göra ett utlåtande om hur den är. För om du öppnar ögonen och ser hur vissa hästar gör sig i en gren den inte är tänkt för så kan du bli riktigt chockad.

Titta ordentligt sen kan du göra ett utlåtande


Ser du en dressyrhäst eller vad ser du?


Vad tycker ni???

Håller med, men ibland överdriver folk…

Iblad ser man när någon skriver typ ”skulle du vilja vara en häst och äta fruset hö…” jag håller med, jag vill inte att mina hästar ska äta fruset hö, utan jag vill att dem ska få fräscht och bra hö, bra mat osv. Men så tänker jag hur tror ni att dem vilda hästarna gör på vintern? Vad äter dem? Jag tror inte att dem bara råkar hitta  en hö hög ute i naturen, utan jag tror att deras mat är frusen. Sen håller jag verkligen med om att våra tama hästar som lever i fångenskap kräver högre kvalité eftersom dem är vana med det. Jag håller verkligen med och tycker att det är våran SKYLDIGTHET att se till att hästarna får bra mat, lagom stora, fräscha boxar. Spiltor, NEJ TACK! Utan dem måste få ha en egen plats. Sen är det även så att jag tycker att man måste låta hästarna vara ifred ibland, en människa vill ju kunna gå in på sitt rum och stänga dörren, det kan inte hästarna. Så jag tycker att ridskolor borde tänka på det så att hästarna får lugn och ro…

 

Vad har ni för tankar runt hästar och hästhållning?


Hej, alla underbara!

Förlåt för att vi (jag och jennifer) har kunnat blogga så mycket, men igår jobbade vi ju först och sen stressade vi iväg till fikat hos våra släktingar. så då fanns det inte så mycket tid och sen i morse hann vi inte heller med att blogga.

Men nu har jag tid! :)

IDag ska vi till stallet, (även fast vi inte brukar åka på måndagar). Men nu när det typ bara e chill kar i skolan så åker vi och tar hand om ponnysarna! VI får se om vi rider eller vad vi gör. :)



SNÖ <3


Haha, wtf? xD

Nyss kommit ut från duschen, ska ta och måla naglarna nu och sen fläta håret ;)
Imorrn börjar ja 10 så det e rätt chill ikväll.
Musikalen va helt okej, lite konstig, haha xd Det första som hände var att en helt jäkla naken kille kommer ut och spelar trumpet, haha what a fuck? ;)


Va hos ponnysarna, pysslade lite med dom. Pappa fixade nippe och ja min älskling <3
Gick en liten sväng med henne oxå för hon va lite varm :S




Inget stall att gå ut till...

Jahap, då var man vaken då och inte kan somna om. Vore väldigt nice att kunna gå ut till stallet nu, fast nä jag har ju inge stall, där sprack den ideen.

Ska gå upp nu och käka lite frulle, sen blire antingen stallet en snabbis eller så drar vi dit ikväll efter stallet, venne om ja ska rida nippe idag, elsi ska i alla fall ba ta det chill :)

Vaken nu jobbet!

Daen kommer bli rätt så stressig, ja i stallet måste vi åka typ prick 12 för att sen vara så snabba som möjligt här hemma för sen så ska vi på fika hos några, ja ni kanske förstår att det blir lite stressigt. Men ja hoppas att vi hinner då.



Vi har laddat ner ett nytt foto redigerings proram så nu ser ni vad vi kan göra med bilder bland annat!

Ja sen blir det nog chill på kvällen men får se hur mycket vi hinner blogga också hoppas vi får ganska mycket tid tiller <3


9 saker om mig :D

  • Jag har FB vänner genom bloggen ;)
  • Bryr min väldigt mycket vad mina ponnysar tycker om mig, asså om dom gillar mig eller inte.
  • Är väldigt känslig, tar åt mig väldigt mycket av vad mina vänner och familj säger.
  • Jag vet en hemlighet bara jag i hela världen vet om ;) haha, nu blev ni nyfikna va?
  • Vill flytta och ta hem hästarna
  • Vill gå på gymnasium i Skåne
  • Vill flytta te Göteborg eller Skåne, I don´t like Stockholm ;)
  • Jag har gjorrt väldigt väldigt pinsamma saker i mitt liv
  • Tror jag skämmer ut mig varje dag typ, senaste var idag ;)
Kolla fina skåne
Ja, och sen tråkiga gråa trista Stockholm

Orkar inte sova xd

Ligger nu i sängen och gör typ inge, kollar runt på massa tråkigt ;)
Är asa trött men orkar typ inte sova, haha ;)
'
Breaking Dawn va bra som sist, dock så upptäckte jag en sak som jag inte ville upptäcka i filmen, ska snacka med en kompis som kan allt om Twiligt vad som menades med det och hoppas fan att jag tror fel xd
Hitta lite fina saker te mamma och mina kussar i Sickla too :D
Sommras <3 Farmor, moa, ja och lisen
'
Imorrn blir teater eller musikal vad det nu e med al la familia :) Kolla på lite mera saker till my big dady och brorsorna innan oxå :)





Min fina kille <3


Kolla vad cool!




Förlåt...

Förlåt för att vi inte uppdaterat så bra idag, men vi jobbade ju och sen när vi kom hem så somnade jag och jennifer..haha. Sov vanligt alltså, man e astrött och inte orkar göra någonting. men jag går och lägger mig tidigt så blir jag nog inte lika trött. Dagens väder var heller kanske inte den bästa att jobba i, vädret va inte direkt så roligt...

blandning, mellan snö och regn, nej TACK



Kolla vad sööta!


Men nu så ska jag kanske leka med lite bilder! :)



Herr äpple

sitter med min äpple kompis fast han va inte så mättande, e asa hungrig. Ska fixa mig nu så drar ja te Sickla med mamma och pappa, om Braking Down går där idag så ska vi se den oxå, haha :D
Har typ blitt helt Twiligt galen xd
Nippe reds ut, han va lite orolig och kollade runt om sig och gnägga, Issa sa att det kunde va vädret eftersom det snöade och så, sen vet jag inte om han e van att rida ut vid sånt väder lixom ;)
'
Elsa va så överfin, min prinsessa <3 Hon lärde mig så mycket om henne när vi red ut i veckan att jag verkligen förstår hur jag ska rida henne :D
En bra häst e ju bättre än en tränare


Elsa, haha



Jobbar i helgen!

Ja vi jobbar i helgen, en av oss idag och en i morgon och det blev så att Carro jobbar i dag och Jag i morgon. Ja ska rida båda hästarna i ridhuset. Ja dem ska nog joggas båda ponnyerna sen så ska jag väl mockahagarna och boxarna också.


Saknar sommaren, ja häldre detta här... 

än det vi har nu.


Kommer Eclips eller New Moon först, haha? xd

Sitter i min mysiga morgonrock och geekar samma låtar om och om igen ;)
Väntar på att mamma och pappa ska sluta snacka i telefon så vi kan så Eclips eller New moon, ska kolla på Google vilken som kommer förts xD
Asså har typ blitt kär i Edward, vilket ja absolut inte var förr, haha ;)



Hemma, nu stallet!

Nu har vi kommit hem och har handlat mas

sa julklappar, jag tror att alla e klara nu i alla fall. man kanske får nödhandla något, men nu tror jag allt e klart i alla fall.

Varför  e det ingen snö... (ida, hoppas jag fick låna din bild :) )


Nu ska vi åka till stallet, ponnysarna ska nog ridas, men vi får se, tyvär kan jag ju inte säga vad vi köpt ifall någon läser...en vissa mamma bla annat. hihi! :) MEn sen  blir det nog tidig säng, nån av oss jobbar ju imorgon, så vi får se hur länge vi orkar vara uppe.


Komma äntligen hinna blogga mera nu :D

Nu e den dära jävla facking skolan slut, eller det e ju måndag ocvh tisdag men det e ju lixom chill dagar :D
Så sjukt skönt men allt har ändå gått så fort, ba inte lovet går lika fort ;)
'
Detta lov ska jag va med mina ponnysar sjukt mycket, gå på bio och shoppa i stan <3
Känner att ja måste va i stallet mycket själv nu för ja har glidit ifrån elsa lite och måste komma närmare nippe sen så ska ja rycka på dom extra mycket nu när jag har tid <3
Idag va ja och pappa ute och gick med ponnysarna, elsi va piggis och det var ju inte bättre att jag fick skoskav :S
Glömde säga att båda va superfiiiina igår :D
Kommer äntligen hinna blogga mera nu me :D

Julklappar.

Nu ska vi åka och handla julklappar, ja vi ska köpa ganska mycket, får se vad det blir, eller ja ni lär inte få reda på det :S Haha nej men i fall nån som det är till läser så är det lite onödigt.




Godmorgon!

Förlåt att jag bloggat super dåligt i ett par dagar nu, men har pluggat skit mycket nu. Inatt satt jag uppe till 1 och kvällen innan det satt jag uppe till kvart i tolv, så ni fattar nog att jag inte direkt hade så mycket tid över!


Söötingarna!


Nu har vi tid igen!

Nu sätter lärarna betyg i morgon så nu har vi tid igen. Nu är jag tillbaka:P Har tid för det jag vill göra så ni kan ju räkna ut att det blir mer blogginlägg till er <3 Ja men i alla fall så är jag jätte nöjd över terminen och ja nu blir det mer blogg och sen vila över lovet.

Ja när får ni lov egentligen?


Vad gulliga ni var idag älsklingar, det är ni alltid <3

Ja hästarna har blivit ledda vi är hemma nu Carro ska fixa färdigt en sak som ska vara in mailat i morgon bitti sen blir det sängen!


haha, varför gör ja det här meningslösa inlägget för

Har pluggat nu när jag kom hem så nu blire ponnysarna :D
Elsa ska gå ut, nippe venne men tror ut me ;)
Bloggar mer sen när jag komme hem of course <3

Sista riktiga dagen!

Ja nu ska vi till skolan, sista riktiga skoldagen. Jätte skönt ju. Ja så jag ska redovisa lite sen så är jag klar för den här terminen, det kan jag ju inte klaga på lixom. Men i alla fall så går vi i skolan tills onsdag tror jag eller vi har hemstudiedag då och sen så ska vi bort över jul men det är bara två dagar och vi kommer säkert kunna blogga i alla fall!


Saknar sommaren!


Hiss/Diss?!

 Vad tycker ni om det nya häst märket?

http://jumpwithstyle.com/

HISS/DISS?




PÅMINELSE!

2 påminelser, TÄVLING och FRÅGESTUND!




Skoalns näst sista riktiga dag!

Ja nu blir det skolan.. Ja idag och sen imorgon sen så är det ingen mer ordentlig skoldag för oss... :P Nice:)

Ja idag blir det att plugga gärnet, ja ska bli klar med allt nu asså... Men i alla fall så ska jag gå till skolan nu men vi syns senare eller vad man nu säger :P Ja nu så ska jag bara fixa engelskan och lite i matte sen är jag klar!


Vi ska sen åka till falun vecka 3 får se hur mycket jag och Carro kan blogga då men hoppas på att vi kan blogga ganska mycket! Men vi tar det då ;P


Svar på tal!

Vi fick in denna kommentar och då tänkte vi svara på den här på bloggen så i fall det är någon mer som undrar får ni det svaret också!

ni två går ju på kunskap, skulle ni rekommendera att söka in på det till gymnasiet? Verkar som att det är bra med att planera sina egna studier och så... men jag känner ingen som går på kunskapsskolan. så vad säger ni?

Ja vi går nu på kunskapsskola och det tycker vi båda är väldigt bra. Ja men det är som sagt ett speciellt sätt att arbeta på. Ja man jobbar väldigt mycket självständigt, och man behöver ta väldigt mycket eget ansvar. Dock så har jag förstått det så att det inte är riktigt lika mycket frihet på kunskapsgymnasiet. Men man jobbar i ws som vi gör nu också, om man får uppgifter som man ska göra självständigt. Men också så gör man ganska mycket med klasserna.

Så om det passar dig vet jag inte, det är ett väldigt speciellt sätt att arbeta på och mitt förslag är att du går in på deras hemsida och sedan är med en dag när de går i skolan och ser hur de arbetar.

Det som också är skillnaden är beroende på vart du funderar på att gå för det finns även ett gymnasium där man nästan bara jobba på engelska och det har jag faktiskt ingen aning om hur det är. Jag vet bara hur det i Globen är så om du vill veta mer om det kan du kommentera igen och så svarar jag självklart!

Ja en sak som är ett stort + som jag vet att det är i Globen är att man får låna bärbara datorer hela tiden när man går där.. Nice:)




Twiligt snart...

Kollar på nått fett konstigt program, haha! Har nyss gjort skit spanska, prov imorrn men tare som det går, lite bra måste det ju gå, eller det hoppas jag ;)
Elsi gick det väl ganska bra med, lärde mig ganska mycket :D
Nu blire twiligt på teve, 1:an tror jag det e ;)
Min prinsessa <3
dagens look, konstig bild men men

Coolt eller?

vi har ett bild projekt där jag har gjort en bild där jag och jeniifer smälter ihop...vad tycker ni om denna?




Stolt Caroline!

Just nu är jag en stolt Caroline. Jag är verkligen super stolt över min ena kusin som sjöng solo inför hela skolan (visst i omgångar, men endå) och hon var så himla duktig! <3 STOLT!



skolan idag var ganska bra, jag hann med helt ok mycket i alla fall. så det känns ra, det enda dåliga är att på fredag sätts betygen, så e väl lite sådär halvnervös inför det...men hoppas att jag blir nöjd med betygen.



Fiina ponnyn!


Nu skolan!

Vi går i skolan till 4 ida, så det kommer nog inte bli så bra uppdatering förns vi kommer hem vid 5, så aa. hoppas ni överlever



sööta ida! <3



Inge mera nu...

Kännde mig fett deppig påväg hem från stallet men nu har jag duschat och bestämmt mig för att rycka upp mig! Inge mer depp, orkar inte gråta varje dag nu!
Skolan va fett chill, drog hem te Lollo med Dessie efter skolan, chilla lite där och sen drog ja och mamma te stallet. Red ut på en väldigt jobbig nippe! Han va lite ryckig men det räckte med att ja sa till han 1 gång så slutade han men sen va han lite stark och det beror nig på att jag inte har ridit igenom honom på länge så på onsdag, då jäklar ska han bli mjuk och fin.
Elsa vilade idag och imorrn blire tvärom ;)
Detta gillas när man loggar in xd

Det som kan hända

En sak som jag tror många tycker om med hästsporten är att man aldrig kan bestämma helt vad en häst ska göra men att man ändå kan lyckas få den att göra vissa saker, som man vill att dem ska göra. Men ibland går det inte riktigt som man tänkt sig. Även om det är för att en häst blir rädd eller om det är någonting annat som går snätt, men det som är jobbigt om någonting går fel är att det är så stora djur vi håller på med!



Sen till de stunder där hästar är v äldigt snälla och hjälper till


Alla är värda att ses!


Stannade i skolan till 4!

Ja, jag och jennifer stannade i skolan till kl 4 för att jobba lite i slöjd, fast vi igentligen slutade kl 2. men, man måste vara lite extra duktig nu fram tills på torsdag, för på fredag är det betygssättning...LÄSKIT, nej, det är inte hela världen, huvudsaken är ju att man kommer in på nått gymnasium, och så får man göra det bästa av saken.

Men är lite nyfiken på hur långa era skoldagar är? Vi slutar vanligtvis kl 2 alla dagar utom torsdagarn när vi slutar 3. Så vi slutar ganska tidigt. :) Men när slutar ni era skoldagar?


Nu fortsätter kvällen med plugg, plugg, plugg och blogg, blogg, blogg. ja, ponnysarna vilar idag, och mamma kollar till och tar hand om dem. Tack mamma! :)



Haha!


Vad tycker ni om..

Vad tycker ni om dresdyrmupparnas nya egna colektion? Om ni har sett något av den.

Jag vet inte riktigt vad jag skall tycka, jag vet inte om jag skulle vilja ha något där det står Dressyrmmupparna på ett shabrak eller något liknande, nej, jag vet inte. Jag tror faktiskt inte att jag vill ha något med deras logga och sånt på, även om själva grund designen skulle vara snygg (jag har inte sett så mycket av kollectionen så jag vet inte om jag tycker att den är fin). Men ja, jag vet inte riktigt vad tycker ni???

KOLLA HÄR OM NI VILL SE BILD!


Skolans sista ordentliga vecka...

Ja det här är ju skolans sista ordentliga vecka i alla fall för oss :P Ja men i alla fall så är det en ganska skön vecka framför oss, ja idag blir det en vanlig dag, ja bara massa ws, typ, sen blir det lite pass också. Men i alla fall så slutar vi senast 3 idag, skönt :S


Nu är det bara sista biten kvar...


Löshoppningen

Satt nyss och kollade på löshoppningen med mam och pap på teven, gaash vilken häst! Ta han aldrig ifrån mig ♥

En bra dag!

Nu har släkten varit här och firat och jag fick många fina saker.

fin ring, fint armband och halsband, bra hårprudukter, fint linne, bio pressent kort. lite smink, anskitsmasker, bra saker! :)

Nu ska jag plugga lite nån timme eller två, har mycket att göra fram tills på torsdag, på fredag är det hemstudiedag. Skönt att sitta hemma och plugga...istället för i skolan bland massa skrikuiga ungar (7:orna som vi delar plan med...)

fin dubbelring


bra hår prudukter



Ja, lite bilder på sakerna! :)



mys stall...

Det var supermysigt i stalllet, det gjorde mig verkligen på bättre humör :D
Elsa va helt CRAZY att rida ut, asså shiiit asså! Haha, hon va så sjukt pigg och skit stark. Bocka i varje språng och så fort man bromsa, haha. Hon va helt jäkla lycklig :D
Orkade inte göra henne på dåligt humör så lät henne va lite stark, haha men hon va så glad, vägrade stanna och höll på att sticka en gång till och med, eller hon gjorde det väl lite halft xd
Nippe löshoppade vi ju men nina och flisan till hjälp. Nippe va lite busig kan man ju säga, hahaha men han hoppade grymt fint och skit lätt, han tar lixom knappt i :D FILM KOMMER!


elsa <3


Elsi har oxå löshoppats :D

Videosarna

Ni vet ju att jag körde typ frihetsdressyr med nippe, ska fixa ihop filmen idag på det :)
Har ju gjort det med Elsa och hon var verkligen jätteduktig, kan kolla om det går att göra en liten film på det me men det är filmat med Iphone och nippe med videokamran ;)

SKILLNAD?

Min och elsas första hopptävling, en clearond på vendelsö xd
min och elsas LB "debut" i våras ;) Hade startat en gång innan med uteslutning.
Nån som ser skillnad? ;)



Ni missar vell inte...

Ni missar väl inte våran tävling och frågestund? Eller?

TÄVLINGEN!


FRÅESTUNDEN!



Låt mig sova...

Det där med att verkligen sova ut sprack ju. Mina föreldrar väckte mig vid 11 och sa att klockan va 13, är fortfarande trött nu lixom och på dåligt humör, sjukt irriterande när man säger åt dom att inte väcka en. Men aja, denna dag kommer suuuuga! Kommer va på dåligt humör, kommer ba bråka med mamma och pappa, kommer gå dåligt i ridningen och inte fatta nått i plugget. Asså åå, far fan panik, låt mig sova :(
Pappa vill att vi ska löshoppa nippe idag, venne hade tänkt att rida ut men det kanske blir så ändå ;)

Trafiken nu!

Nu är det väldigt halt på gatorna så jag tycker att man ska tänka på att försöka undvika att åka med släp, eller i alla fall vara väldigt försiktiga. Det är så onödigt att det händer skador, så var verkligen försiktiga om ni ska åka med hästar.

Ja det här kan faktiskt hända. Ja det som har hänt är att ett släp har lossnat och vält om kull, denna gången gick det bra men det kan betydligt värre! Så var FÖRSIKTIGA i trafiken.

Vi åker typ bara släp när det är halt till veterinären, ja det kan ju bli undantag men oftast så åker vi inte annars.


Godmorgon!

Godmorgon. Vi gick upp kl 8 och ska åka till styallet kl 9. Vi ska ha fika för oss med släckten. :)

ja, vi ska gå ut och ta em promenad med hästanra idag, coh mocka. Dem ska ¨få mer spån och torv också, dem kommer rulla inatt. hihi, det gör dem alltid. Men i alla fall så vet jag inte om vi kommer hinne blogga nått mer innan vi kommer hem, vi ska äta frukost och så nu, och i stallet har vi ju ingen dator, men ida hinner nog blogga.





Mina älsklingar! N e BÄST! <3




Bloggar men nu sova xd

Okej, blev att lägga sig i sängen och kolla bloggar istället men nu ska jag att sova :D Sjukt sköönt
Imorrn ska ja sova ut, känns som det va läääänge sen nu asså


Myskväll <3

Hemma nu efter en myskväll med big sis <3 och filmen va ju ba så bäst, skit bra! Alla måste se :D
Alltid mysigt att prata med Saida, kan nog säga allt te henne, kom på en jätterolig sak jag skulle säga oxå, haha men det tar jag nån annan gång ;)
Nu är jag sjukt trött så detta blir nog sista inlägget för idag, eller ska jag säga första eftersom det har blitt söndag, åå blev typ deprimerad nu. Måste plugga feta mycket och åå, vill inte gå te skolan :(
Aja, en vecka kvar sen slipper ja allt skit
Imorrn äre anmälning som gäller, hinner inte ikväll direkt <3

Hemma från en myskväll i stallet!

Ja, nu har vi varit i stallet och myst med ponnysarna. Ridit dem i ridhuset också! 

Jag red Fire, det gick ganska bra utom att det var en tittig deg idag, ja, det blåste och regnade så hästarna var lite på tårna, men det gick bra.  Så himla mysiga är dem i alla fall och man blir så glad av att vara med dem. Sötnosarna! <3

 
Mina fina! <3

Och snacka att ni e många nu och många gillar vår blogg, och disign. SÅ himla roligt och man blir så himla glad av alla fina och MÅNGA kommentarer!


Redo för stan...

Nu e man klar och åker snart mot Gullmars och sen Sergel <3
Just nu: haha hemligt xd

Skryta, nää tack!

Jag har så sjukt svårt för människor som skryter om hur bra dom e och hur bra andra tycker dom e. Visst, man får va stålt över sig själva och ens häst men till en viss gräns. Inte sånna som ba men åå fan va duktig ja och min ponny blitt, vi kan hoppa värsta höga hindret och hon och han säger att jag e duktig.

Vist, jag kan gå runt och säga att på hoppträningar brukar dom som kollar säga att ja e asgrym, att jag har utvecklats sjukt mycket, att jag och min ponny passar grymt bra ihop och att min tränare sagt att jag rider grymtbra men det går jag inte runt och säger till andra.
Vist, ja e inte perfekt. Jag kan säga te mina vänner att det går jättebra på träningar, att min tränare sagt att jag rider grymt men inte mer, vill inte verka märkvärdig eller bättre än andra.

Är sjukt stålt över sånna kommtar men berättar det inte till halva världen ;)
Min åsikt och mina ord, säkert helt dump i nån annas öron

Haha, rubriker asså

Ponnysarna ridna, fina ponnysarna <3 Nippe på galoppbanan och shit vad stark han va, asså han ville ju ba galoppera och lyssnade nada så gjorde lite galopp-skritt och jätteduktig blev han sen, haha han e så ruulig xd
Elsi reds ut i mörkret med en tjej i stallet, duktiga els :)
'
Med samma humör som förut äter jag mat, fixar i ordning mig och sen drar jag mot Stan och Krok :D
Jenni, krok och jag xd

Frågestund!



Nu när vi har ganska många nya läsare tänkte vi starta en frågestund så att ni kan få veta lite mer om oss om ni vill. Ja det är bara att kommentera, ja vi svarar antingen i videoinlägg eller som ett vanligt inlägg, ja vi får se men i alla fall så får ni fråga oss massa saker nu!

Kom igen över 20 komentarer på denna så blir vi super glada!




Vi kör igång en tävling nu då!

 Ja, det verkar som om många gillar våran disign och några har också frågat om vi gör disigner. Och då tänkte jag att vi kör igång en tävling där man vinner en disign från oss! :)

Disignen kommer att göras under jullovet så tävlingen kommer förmodlingen avslutas i början av jullovet allternativt lite innan om vi har tid. Tävlingen är lätt att delta i och vi kan göra många olika varianter på disigner, och vinnaren får självklart vara med och tycka och tänka. Vinnaren kommer även att presenteras på bloggen framför våra bloggläsare. Så det kan ju vara ett sett att få lite fler läsare också!



Såhär går den till:

1: Kopiera bilden ovan och lägg in i bloggen, eller liknande (förslgsvis på bloggen där du vill ha disignen)
2: Skriv länk till tävlingen.
3: kommentera detta inlägg med namn, mail, och blogg, samt länk till inlägget där bilden, och länken är.

Om ni inte har en blogg, men vill ha en redigerad bild kan ni vara med och då gör ni allt detta på fb, blb, eller liknande!

OBS! Allt kontroleras!


Säljs till andra länder, varför?

En ska som jag tycker är ganska märkligt är att man säljer topphästarna till andra länder, man säljer hästar till sitt hot eller vad man ska säga. Ja ett exempel är Totilas som såldes från Holland till Tyskland, sen så har även Os- guld hästen i lag fälttävlan nu sålts till USA från Tyskland, men är det inte bättre att man behåller hästarna inom landet? Ja visst det är ju självklart mycket pengar det handlar om men det är väl inte jätte smart att sälja de bästa hästarna eller??

Ja vad tycker ni? Ska man spara topphästarna inom landet eller är det Okej/ Bra att sälja hästarna utom lands?

Det är i alla fall Mr Medicott som nu blivit såld. Läs mer här




Bra dag idag :D

Denna dagen blir ju ba bättre och bättre :D Bra läsare, bra humör, vart på dansuppvisning och kollat på min grymt duktiga kusse, asså hon ägde ju fan HELA sen, LÄTT bäst! :D
Vart på Hööls med mamma, köpte lite pressenter lite mig, hihi och sen köote vi fleece och teckisar som jag får nu, supermyyysiga <3
Stallet nu och sen bio ikväll med Krok :D
haha, mig i HÖG personlighet xd

Ännu en hopphäst dött inne på banan!

Nu har yttligare en häst tyvär avlitint inne på banan under en tävling!

Tyska toppryttaren Sören von Rönnes Cypriano dog under fredagskvällen på hoppbanan under den danska julshowen i Vilhelmsborg.

På tidningen ridsports hemsida står det att hästen hoppade halva banan efter 10:de hindret störtade hästen, och efter nåra minuter visste man att det inte gick att rädda hästens liv...

Det stod inte så mycket information på tidningens ridsports  hemsida, men om ni vill läsa mer kan ni göra det HÄR!

Det fanns heller ingen bild så ni får klar er utan...


vad vi fick!

Det vi fick var:

Pengar, ett bidrag till en senare storhäst!



Ja, Mina sööta föräldrar hade byggt upp denna häst för att visa vad vi fått! :)

Parfym:


täckbyxor till stallet, varma och mysiga va dem! :)

Läder kedje grimskaft:



Biljetter till dirty dancing musikal! :)



Sjukt söt!

Ni måste ju kolla in denna film! Vilket förtroende mamman måste ha till sin häst, och vad hästen håller koll på ungen! Detta e ju sjukt! Att hästen gör exakt som hon vill, fast hon är 1 ÅR GAMMAL! En jätte fin och gullig film som måste ses!




Jennifer!

Hej, jag tänkte presentera mig själv nu när ni har bett om det.

Jag heter Jennifer och är född 96, Jag är en positiv, glad tjej som älskar hästar och ridning.  Jag lägger väldigt mycket tid på hästarna och min ridning. I bloggen kommer ni att kunna läsa om mig, mina träningar och tävlingar. Självklart även mina åsikter.

Jag tävlar och tränar i dressyr men för ett par år sedan var det hoppningen som gällde för mig. Nu tränar jag ungefär regelbundet en gång i veckan sen kan det bli fler träningar ibland och självklart kan det hända saker så att man inte kan. Jag har hittills tävlat på Lätt A:1 nivå men under vintern ska jag träna så att jag går upp några snäpp under nästa tävlingssäsong.

De hästar jag rider är Shadow och Fire jag delar dem med min syster, Shadow har vi ägt i tre år (igår) och Fire har vi på foder.

De tävlingar jag varit med på i slutet har jag tävlat med Fire. Jag tävlade Shadow i hoppning när jag var jätteliten, och då gick det jättebra. Jag har även tävlat Shadow i lite dressyr under de senare åren. Tävlingarna med Fire har gått jättebra och vi har kommit hem med många rosetter, bland annat har vi en placering i skol DM där det gick jättebra och även placeringar i andra tävlingar.

Här rider jag Shadow

Här rider jag Fire


Caroline!

Hej, jag är då Caroline en av dressyrryttarna här på bloggen. Jag och min tvilling syster delar på ponnysarna Shadow och Fire. Jag och Jennifer fyllde ju 15 år igår också! Jag går alltså i nian! Jag satsar på dressyr, och mina mål med ridningen är att jag skall träna och bli så duktig som möjligt.

Våra ponnysar då:

Shadow: Shadow är en underbar ponny som vi har ägt i tre år igår! Japp, vi fick honom på våran födelsedag för tre år sedan.  Shadow är en underbar ponny som har lärt oss så himla mycket och det märks inte att han faktiskt är 23 år gammal. Det märks inte så ofta, han är en super pigg underbar ponny. Han är en underbar ponny som betyder så himla mycket för mig.


När vi fick sötnosen!


Esse Goldfire: Eller Fire som han kallas är en ponny som vi har på foder och sen 1 april 2010. Han är en super fin och söt ponny som har lärt mig mycket inom ridningen. Jag har startat en tävling med honnom där vi kom hem med en blå rosett. Han är en underbar snäll ponny som betyder så himla mycket för mig.





Från tävlingen, prisutdelningen! :)

Don Habitus: Ja, mamma och pappa har en häst också som ni kommer få läsa om lite iblad kanske. Vi rider honnom ibland och han är en fin och super snäll häst!

Ja, nu vet ni lite mer om mig i alla fall. tveka inte att fråga om ni vill veta något!


Ida är jag xD

Jag heter då Ida von Zeipel och är den så kallade hoppryttaren i bloggen.
14 år e jag och går alltså i 8:an.
Har 2 ponnysar, mina svarta stjärnor
Excelsa, mina C-ponny jag haft i 2 år och hon e världens underbaraste. Min lilla prinsessa <3
Sen mina D-ponny Knipper som ja fick i augusti så inte så länge men han e GRYM!
Målen med mina ponnysar är MSV med Excelsa och SM med Knipper, han är min stjärna :D
Excelsa ♥
Knipper ♥
En liten film på Elsi <3
Nippe och min LB debut och en 6:e platts <3

Utesäsongen, längtar...

Längtar sjuuukt te utesäsongen! Vill tävla NUU, älskar att tävla och rida ute! Helt annan galopp, helt anorlunda hoppning och heeelt annan känsla <3

I love ♥

Mys imorrn

Idol avgörs snart... kom igen nu amanda men tycker faktiskt synd om Robin fö han e så duktig och juryn sa lixom att Amanda va mycke bättre, har jättelätt för att tycka synd om folk ;)
Imorrn äre bio med bästa BigSis som gäller, Breaking Down eller vad den heter :) Myys <3
Söndag bakar nog ja och mamsen peppisar och lussebullar :)
haha, snygging
BigSis och jag :D
Länge sen jag verkligen pratade med krok...

Haha, så bäst låt

Här på AW är det bra, vi har frest varenda dag. Vi leker och har kul, Evelina är aldrig ful.
Och Gunni har en fläck, den e ju ganska fräck. Ja det är så bra här,
Beata hon är kär, i Alexander Zetterman han var här och träna han.

Hanna hon är glad och det är ju bra. Vi blev väckta på ett sätt som inte är så rätt. Av lilla Gurra och Kristinabörja kurra.

Medans vattnet rinner, skriker nån det brinner.
Anna måste va sliten, hon äger hela skiten och låten den är skriven av Tuuuva och IIIIda.


haha jag och snygga tuva! :D

(gammal inlägg från min gamla blogg)

Saknar allt och dig tuvis <33


Dagen!

Ja dagen i dag har varit nice men det jag främst tänkte skriva om är stallet, ja vi firade tre år som ägare till Shadow! :) Ja så vi firade med att långrykta sen fixa lite extra gott åt hästarna ja de fick massa godis, eller ja inte jätte mycket men de uppskattade det i alla fall :)


Ja så här såg Shadow ut för 3 år sedan

Ja hästarna njöt verkligen när vi borstade! Sen är det ju jätte kul att vi har fått massa nya läsare sen hoppas jag att ni kan fortsätta läsa nu, ja kom igen nu satsar vi!


OFC :D

Anonym:
HEj jag hittade eran blogg idag och den värkar vara jätte bra och fin! :D Jag skellu jätta gärna vilja veta mer om er och era hästar. Så skulle inte ni kunna skriva typ en liten presentation om er, era hästar, mål i ridningen m.m? haha kanske lite konstig kommentar men men....
OFC! Vi fixar det :D










Helt sjukt!

Helt sjukt!

Asså man har ju världens underbaraste vän som fixar att det står att VI fyller år och så får man 253 läsare på köpet! NICE! Ja, ni har ställt lite frågor som det självklart kommer avar på. SÅ det kommer!

Vi har haft en bra födelsedag och vi har nyss kommit hem från stallet och TACK! <3 till alla som grattat! :)

Ida, du är så gullig och fin min fina vän! <3 och det var verkligen en överraskning! :) haha! <3





Tack alla! <3




AW bäst lätt

Aw, ja vad ska man säga! Bästa lägret ever :D Alla borde åka dit, hoppryttare dåra :)
Underbart folk, tränare, miljö, asså det e grymt! Har sjukt mycke minnen där ifrån <3 Lärde mig massa och träffade otroligt fina människor <3 LÄTT i år igen
Saknar verkligen <3

Kom igen nu Amanda...

Snart börjar The Idol finally, kom igen nu Amanda! :D
haha, bloggar mera sen, Top Model nu jue men skulle ba uppdatera lite vad som händer jaow!
mee and my little möss ;)

Tack!

Tack ida och alla andra som grattat idag. Det värmer! :)

Bilder och info om presenterna kommer senare idag,m men vilka snälla föräldrar man har! <3



Tack ida, du e en fantastisk vän!!!!!



Mot stallet - kliniken

Haha, glömde bort att stänga av mitt alarm så vaknade ju kvart i 6 ändå, haha åå drygt!
Han ju i alla fall se julkalendern xD Ja och mamma drar te stallet runt halv 9 och sen så kommer pappa och kör dit elsa och är med :)
Min ponny hoppar BÄST! Excelsa <3

GRATTIS :D

GRATTIS GRATTIS MINA ÄLSKLINGAR! NI VET ATT NI ÄR BÄST TJEJER!


Världens BÄSTA kompisar är ni <3

NU VILL JAG ATT ALLA HÄR PÅ BLOGGEN GRATTAR JENNI OCH CARRO! DET ÄR DOM VÄRDA! :D

Trött nu asså...

Ligger hemma i sängen och a chillar, känner mig fett trött! Ska kolla på elsas värld och blogga lite på den andra bloggen, sen blire soova :)
Stallet gick bra, mysigt vare! Red båda barbacka, skulle ju rida ut dom men det va så halt så red dom i ridhuset. Elsa red jag igenom i alla gångarter, finfin var hon :) Nippe skrittade jag ba men ställde lite åt båda hållen och lossade honom lite, alltså lite skrittjobb, duktiga killen <3

Mina älsklingar <3

Jennifer och Caroline, ni e så sjukt underbara. Jag kan verkligen prata med er och ni lyssnar verkligen. Ni finns alltid där för mig, i alla lägen. Det är inte många jag kan berätta ALLT för och det menar jag verkligen. Ni frågar alltid vad det e när jag mår dåligt och ni bryr er verkligen.
Vet att ni inte tror det men älskar när ni säger att ni älskar mig och pussar på mig <3


ÄLSKAR ER TJEJER, HOPPAS NI VET DET! ♥



Äter mackor xD

Hemma och kekar mellis, mumms :) Äter mina älskade mackor, haha och inte orginlarost nu då ;)Skolan gick fett fort asså, rolig va den me, lite sådär små busig ;) Sista dan för mig den här veckan då :D Wiii, en vecka kvar i skolan, asså det e helt sick! Och det e lixom lite chill vecka, förutom att jag har 2 prov då ;P

Stallet idag då, nippson skritta ut och ba mysa, elsa ska få gå ut, lite lugnt eftersom det e så halt så får se om det går att rida men tror galoppbanan e okej i alla fall ;)
Asså min prinsessa e helt sjukt fin <3

Nu ska jag till skolan!

Nu åker jag till skolan, ja har lite olika pass, vet inte alla just nu, men hoppas att det blir roligt.
Ja men i alla fall så kör mamma oss. Ja jätte skönt. Ja men i alla fall så måste jag dra nu.
Ja men vi hörs senare


Imorgon är det vår födelsedag och på vår födelsedag 2008 fick vi Shadow och då såg han ut såhär när vi kom till stallet ja söötis <3333


Fina ponnypinn <3

Hemma, redan vart i stallet idag, känns fett skönt asså! Mina ponnypinn e ju så fiina! Nippson reds på galoppbana, haha pigg var han och lite stark men superduper GLAD! :D Spelar inte så stor roll hur det går när man rider ut ibland, haha bara dom e glada :D
Elsi fick ett dressyrpass, ska ju rida på nu innan vi ska checka upp henne på fredag. En riktig koll så att hon e prima fräsh till våren ;)
Hon va lite jobbig i början men sen blev hon jättefin :D
Fiiinis <3

Depshit...

Asså vet, mycke depshit på bloggen från mig. Men skriver ba hur jag känner. När jag mår dåligt skriver jag gärna av mig lite, inte för mycket men ändå lite. Klarar inte av att ba sitta och stänga inne minna känslor. Vill alltid prata med någon om det och det gär jag oftast. Jag e en sjukt känslig persson och kan göra små saker till stora. Är så sjukt rädd för att bli sårad eftersom ja blitt det sååå många gånger av vänner som sviker.
Endel dagar känns allt så jäkla bra och endel dar vill man ba dö. Folk som inte kan stå upp för sig själva och inte e sig själva utan ba fegar och gör som andra, nää bort med det.
Jag kan erkänna att jag vågar va mig själv, va lite halft omogen och onormal men det e så jag e, om det inte passar så kan du lika gärna dra.
Orkar inte med sånna som ba störs sig och tycker det e jobbigt att jag inte skäms och vågar bjuda på mig själv, att vara lite halft galen.
Thats me <3
Sen kan jag oxå säga att jag är inte den bästa på att säga allt som jag tycker och tänker och det tycker jag själv e bättre än dom som säger för mycket vad man tycker, håll det för dig själv, jag vill inte veta! Om jag t.ex. tycker du ser konstig ut eller har en konstig röst går inte jag och säger det till dig.

Sovmorgon?

E man duktig elle, nu när man ÄNTLIGEN har sovmorgon, nää då ska man vakna 20 över 7 iställen för hlav 9 xd
Så smart man e asså! Ska bada idag me klassen, drar te bussen till torvalla, möter upp Dessie på vägen oxå :)
Vi börjar 10 och slutar 11, haha hur skönt e inte de ;)
Orkar inte snacka om hur dte blir med stallet idag men kan ju i alla fall säga att jag kommer att få ta bussen :(
Asså tjejer, älskar e så sjuukt mycke <3 Ni finns ALLTID där för mig och jag kan verkligen prata med er <3

Skolan idag..

Ja nu ska vi åka till skolan och vi hoppas att vi båda får mycket gjort. Slutspurten nu... Ja jag tror inte att vi har några lektioner idag heller så det blir mycket ws alltså mycket arbete:P

Ja men jag ska i alla fall försöka beta av arbetet idag så att jag blir klar snart..


Igår i stallet broddade vi alla tre hästar så ja det tog ganska lång tid i stallet.


Vi åker nu!

NU åker vi snart, ja vi ska åka med Ellinor till stallet. Ja vi ska åka dit innan pappa sen kommer han och rider Don och så åker vi hem med honom!:) Ja vi ska fixa lite inlägg till er och så sen kommer de och hämtar oss hyffsat snart. Men måste skynda nu om jag måste!


Ja sen tog inte Rolf-Göran bragdguldet i år :(

Ja men nu måste jag skynda!

Tipsa om ni ser någonting!

Ja nu vädjar jag er att tipsa till länsstyrelsen om ni ser någonting som inte står rätt till, om ni ser att någon häst blir misshandlad, eller om det är ett stall som inte håller måtten, tips så att hästarna inte lider. Tänk på att hästarna inte kan prata själva vi måste hjälpa dem.

Här är en artikel om ett stall där det varit personer som varit duktiga och anmält, det hade kunnat hänt betydligt värre saker om ingen tipsade.

Jag hade lugnt tipsat eller i alla fall sagt till mamma att hon skulle göra det.


:(

Idag är en sådär dag när man känner att man inte vet varför man finns i huvud taget.
Att man ba önskar att man aldrig funnits.
När jag själv känner mig sårad blire att jag skadar andra och då är det dom som betyder absolut MEST för mig som utsätts :(
<3

Inte en persons mardröm, utan en verklighet för många...

det här är ett kölipp jag har sett många gånger nu och det har gjort mig inspererad, till att göra skilnad.





den här killen har haft det svårt och behöver hjälp och stöd, dock vet jag att han lever och må bra idag. men den här killen är inte ensam, det finns andra som honnom. och det finns många som vill ge honnom stöd...

men dem som säger att detta betyder att han inte mår dåligt, jag undrar hur ni tänker, för man ser ärren!!!



och många har haft det jobbit också!



Du är INTE ensam!


Var FÖRSIKTIGA!

Jag skrev även om detta flör ett par dagar sedan. Det är att var försiktiga i trafiken, dels om ni har stall nära vägen var försiktiga och se till att hästen inte lyckas slita sig, även så ska ni vara väldigt försiktiga när ni är ute och rider och liknande för tyvärr händer det allvarliga olyckor... Så ta det lungt och var försiktiga

Kolla in detta så kanske ni kan tänka er efter och vara extra försiktiga, ja tänk er för och var rädda om både er och hästarna!


Ja om det går tycker jag att ni ska rida på endast ridvägar..


Skolan idag...

Ja nu ska vi snart åka till skolan eller först till badet, ja vi ska bada med skolan, jag och Carro för vi var sjuka förra gången:( Men nu ska vi i alla fall ta igen det eller vad man ska säga. Ja sen efter det blir det skolan och ett matte prov för min del... Hoppas det går bra!!


Vad ska ni göra idag?


Allt som vanligt...

Nu e allt som vanligt! På lite halft bra humör, Mamma och pappa är hemma.
Skolan imorrn och ja känner ba ett stort NEJ! Asså ush vad jag vill te mina ponnsysar ba, krama om dom och vara med dom. Rida och vara där HELA dagarna. Dom e så sjukt underbara <3
Me and my cusin i Mariefred :)

Känns bra nu asså :D

Så, nu e jag hemma, alone! Eller mina brorsor e hemma, haha ;)
Allt känns bra nu asså, ponnysarna e underbara, min kompisar e lite halft störda men haha så roliga, e på bra humör och ny duschad :D

Igår då:
Elsa va fortfarande hängig med lite feber så gick lite med henne ba, och borsta och myste såklart <3
Jättesnuffig va hon <3 Fick jogga fram Råttan oxå, min tränares häst, sjukt cool och fin han e asså :D Joggade Bucke oxå så att ja och Cornis skulle komma hem tidigare, haha så busig den lilla ponnyn e. Roligast e ju när man sitter med långa tyglar och så blir han rädd och sticker iväg och helt plötsligt så e man 10 meter framför Cornis där bak.



Nippe red jag ut med en tjej i stallet och shit vad hästarna sprang, haha! Hennes häst blev fett stark när vi skulle galoppera upp för en backe och stack typ lite så det va ba för mig och nippe att hänga på, haha! Fast e jätte stålt över honom att han inte belv stark då utan det gick lixom att hålla in honom fast sen vare ba att släppa han och låta han springa så fort han kan :D haha såg hans framben framför mig när ja skulle bryta av, han lixom hoppar och studs/reser sig när man bryter av när han fått öka så mycket :D så sjukt söt han e <3

Idag va dom lika underbara! Nippson, red ut själv och underbar va han. Klättrade lite, haha som han inte e så bra på då ;) Men han va underbar, asså han e helt amazing att galoppera på ute, eller att rida på ut i huvud taget. Sådär lite småhet och studsig men ändå mjuk och så han lyssnar :D
Han har blitt vet mjuk i munnen nu

Elsi va jättemjuk, trava ba lite så skritta mest men göllig va hon <3


somras <3

Äntligen sug att blogga, det första ja gjorde på datan efter FB va att gå in och blogga :D Det e så det ska va

Uteritter som inte slutar som tänkt- NEJ tack!

Ja nu när det är väldigt lerigt ute på de flästa hållen tycker jag att ni ska vara riktigt försiktiga när ni rider ut. Tänk på att hästarna kan fastna och det är så onödigt, håll ögonen öppna och var vaken i stället, så tror jag att ni undviker detta!  Ja i det här fallet gick det bra men det kan gå värre och det kian bli betydligt oroligare och mer stressade situationer än det här... Så var försiktiga onödigt att ta riskerna!


Tänk på att det inte är såhär torrt nu!


Riktigt tråkigt...

Jag tycker att en sak med den årstiden är att det är lerigt överalt, ja riktigt tråkigt, nej man vill antingen ha torrt och varmt eller kallt och snö nej inget därimellan...

Ja men i alla fall så har vi kommit hem nu ätit lite, ja jag ska plugga till ett prov vi har imorgon och Carro ska försöka hitta en bikini haha ja vi ska simma på förmidangen sen har ja ett prov på eftermiddagen. Ja men i alla fall så är vi hemma nu så nu blir det bättre bloggning!


Söta ida, vi träffades både igår och idag i stallet <3


Godmorgon!

Godmorgon! nu skall vi åka till stallet! Jennifer ska jobba och jag ska rida och ta hand om ponnyserna.


fina killen


Du också min underbara ponny!

Vi kan ju inte blogga förns vi kommer hem och jag hoppas att ni klarar er endå! :) Men nu ska vi snart åka, så måste fixa det sista. Hejdå!


ledsen för dålig uppdatering!

Somm ni vet så jobbade jag och sne fixade lite grejer och så, och har helt glömmt bort bloggen, vilket jag är ledsen för! Men det blir bättre uppdatering i morgon!



gud vad magiskt detta va! :)



Update from Stinas Soffa

Tjo everyone! Update här från Stina, min kusins soffa. Hon har nyss dratt på match, Elli kommer och hämtar mig för runt 11 tror jag. Rider ut Nippelina och elsa skrittas. Hon såg lite hängig ut igår, efter vaccinet ju men hon hade ingen feber, ba lite mer än vanligt men hennes temp är olika i olika perioder så ja venne ;)

Ikväll ska ja sova med Conet, vet ba inte om jag e kvar i stallet tills hon kommer och sen åker med henne eller om hon hämtar upp mig på vägen eller om vi sover hos mig, haha känner verkligen att ja har koll xd
Hon skulle till stallet rätt sent men har ju ändå inget att göra ju ;)

Skulle egentligen kanske ha gått på bio med Saida idag men då måste jag sova ensam hemma så ska kolla om vi inte kan gå på bio nån gång när mamma och pappa är hemma ;)

Måste säga att det känns lite sådär jävligt bra att det e 2 veckor kvar till lov, alltså 10 skoldagar, gaaaaah :D
Hoppas jag får träffa twinilingisarna <3

Uppe tidigare än tuppen...

Haha ja vi gick i alla fall upp riktit tidigt i morse, ja carro ska jobba och vi andra ska till stallet och ta han dom alla hästar... Ja idag blir det alla hästar för vi har en extra idag. Ja vi kanske kan fota också, vi får se men hoppas vi kan!!

I alla fall är min rygg mycket bättre kunde rida ordentligt utan att det gjorde ont, ja kunde verkligen konsentrera mig på ridninen och det gjorde inte ont. Skönt, ja det blev lite värre efter ridningen men inte såp mycket.

Hoppas vi träffar Ida idag i stallet också!



Totilas skadad...

Totilas har sträckt sitt ena fram ben på en träning och nu undrar man om han kommer kunna starta i Frankfurt men de ska inte vara någon allvarligare fara enligt Ridsport. Veterinär ska ha kollat och Totilas skulle ta det lugnt i ett par dagar och bara ledas. Faktan har jag hittat i  Ridsport och mer kan ni läsa här.

Hoppas att han blir bättre och att han kan komma ut på tävlingsbanorna för det är en fantastisk häst!


Man vill se totilas såhär och inte skadad i en box.


Önske lista!

ja, det är ju faktiskt jul snart och om en vecka så fyller jag och Jennifer år! :) Jippi! :)

detta önskar jag mig:

Iphone 4s


hundvalp (kommer nog inte få hehe)

skal till iphone


Pengar



och lite små saker!

:) Vad önskar ni er??? :)


Stallet idag.. hoppas det går lite bättre

Ja idag hoppas jag att det går lite bättre i stallet, och då menar jag inte med ridningen för Shadow var jätte fin utan då menar jag med min rygg. Ja för när vi skulle ta hand om hästarna efter ridningen så kunde jag knappt röra mig för det gjorde så himmla ont, det vill jag gärna slippa idag :)

Ja men vi ska i alla fall åka snart så får vi hoppas att det går bättre i stallet, vill ju knuua njuta av ens hobby lixom inte ha ont i stallet nej, jag får bli bättre i min rygg nu!!!


Älsklingar!<3


Nu är dem gifta! :)

Nu är Pär-Ola och Louise gifta! ja, vad roligt. och vilka fina bilder på expressen och aftonbladet! :)



http://www.expressen.se/noje/extra/1.2639914/par-ola-nystrom-och-louise-lofgren-har-sagt-ja
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/dokusapa/bondesokerfru/article14023868.ab

Julpynt i stallet? En bra ide?

Japp, nu menar jag inte i era hus utan i stallet. Många tycker att det är roligt att pynta i sitt stall och vid sina hästar. Men ni kanske skall läsa DETTA
http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2011/12/Se-upp-for-julfarorna/

Jag tänkte att det kan vara bra att läsa så att ni inte förändrar hästarnas vanor helt och hållet allt för snabbt. Ja, men det blir fint med pynt...




Fail asså...

Shit va failad man e. Skyndar mig om för att hinna med cornis som ska ut te stallet vid 3. Byter om och fixar mig snabbt och ringer henne vid 20 över för att kolla vart hon e, haha tror ni inte att klockan va 20 över 2 då, haha xD Så jäkla failad ;)
Ska ba pyssla om dom och skritta/gå med nippis, elsa ska ju stå. Sen åker ja hem te Stina och sover där.
Aa, det är väl det ja ska göra idag, chill fredag :D

Min rygg...

Ja min rygg gör fortfarande ganska ont, men det är mycket bättre idag än vad det var igår efter allt i stallet och ridningen, men kul hade jag i alla fall igår i stallet! :) Ja hästarna joggades bara och Shadow var jätte fin, dock gick det inte super bra för min rygg, ja men det var i alla fall jätte kul att rida igår och Shadow var super.

Ja sen var det bra miljö träning för hästarna för ridhusdörren slog för att det blåste så mycket, det låter ganska högt också... Men i alla fall så hade jag jätte kul igår :)


Ja sen undrar jag om nån av er har ett tips för att inte ha ont i ryggen längre?



Skolan nu då ;)

Japp, då drar man mot skolan snart då! Mamma och pappa är påväg till Paris så vet inte riktigt hur jag ska göra i helgen men det löser sig nog.
Elsa va gudomlig igår fast det typ stormade och ridhusporten slog upp :S
Bilder på allt jag köpte kommer imorrn, i gues :) Båda hästarna ska vila idag, elsa stå, hon fick vaccin igår och nippelina skrittas ut ;)

Vilka snälla föräldrar man har!

Ja, mina underra snälla fantastiska föräldrar har fixat en paket kalender åt oss! :) Dem e sååå snälla. Det e så gullit av dem att dem satt upppe tilll typ 12 för att slå in 48 paket.



Snälla va??? Tack Mamma och Pappa!


Grattis!

Som nog många av er vet så tränar ida för Tv aktuella Pär ola i bonde söker fru och vi har skrivit lite om det här på bloggen och han skall faktiskt gifta sig imorgon. Riktigt roligt tycker jag, att han hittade en tjej genom programet som är THE ONE! vilket jag tycker är riktigt roligt! SÅ GRATTIS!

http://www.expressen.se/noje/1.2631247/par-ola-nystrom-och-louise-lofgren-ska-gifta-sig


Bra dag hitils, nej inte direkt...

Hitils har min dag varit riktigt illa, ja ockej det kan vara betydligt värre men det har inte varit en sån där dag där allt flyter på och man tycker att allt är jätte bra:( Men dagen kommer lyftas ganska mycket, ska ju till stallet snart! :)

Ja i alla fall så när jag vaknade hade jag jätte ont i ryggen, vet inte vad jag gjort men det är verkligen HEMSKT kan inte gör allting lixom om jag böjer mig fram så huger det till, när jag andas in kan jag inte ta djupa andetag utan att det gör ont... Sen så tog allt väldigt lång tid, så kom ju sent till skolan, sen så var det enda jag tänkte på typ hur ont jag hade i ryggen:S Ja inge vidare sen så var det så att rektorn pratade om någon grj som nån 9:a hade gjort och han var riktigt irriterad, nej förbannad... Ja men det är en annan story..

Ja sen var det ett prov, sen vänta på pappa i vinden, blåste väldigt mycket!

Men nu till det bästa! Snart ska vi åka till stallet :) Dagen kommer bli mycket bättre!


Älsklingar, dagen kommer bli mycket bättre när jag träffar er!


RSS 2.0