Olika raser!

En sak som jag tycker är väldigt tråkigt i hästsporten är att det finns ganska mycket fördomar om olika raser och liknande. Dessa stämmer kanske i vissa fall men absolut inte i alla fallen. Vissa hästar säger man är dåliga på att hoppa eller att rida dressyr med och visst så kan det vara. Det beror självklart på rasen eftersom olika raser är framavlade för olika bruk. Vissa är framavlade för körning medan andra raser är framavlade för att ha lätta steg och därför passa bra i dressyren. Detta kan man också så på hästarna.

Körhästarna brukar vara ganska kraftiga och inte ha ett jätte luftigt steg medan dressyrhästarna brukar vara mer lätta när de tar sig fram. Och hopphästarna brukar vara mer sportiga. Raserna är ju framavlade för att de just ska passa till det man ska använda dem till. Därför är det också svårare för vissa hästar att gå på tygeln och liknande eftersom deras kroppar inte är avlade för att arbeta på det sättet. På samma sätt brukar travhästar ha svårt att samla sig eftersom de är framavlade för att ta långa steg och vara snabba.

De olika raserna är ju som sagt på ett visst sätt men de behöver inte stämma alltid. En körhäst kan bli riktigt bra på dressyr och liknande men den bästa körhästen i dressyr kan aldrig jämföras med den bästa dressyrhästen i dressyr och det måste man tänka på. Men dock så tycker jag att det är fel att döma en häst för vilken ras den är. Vänta och se hur den är först, sen kan du göra ett utlåtande om hur den är. För om du öppnar ögonen och ser hur vissa hästar gör sig i en gren den inte är tänkt för så kan du bli riktigt chockad.

Titta ordentligt sen kan du göra ett utlåtande


Ser du en dressyrhäst eller vad ser du?


Kommentera!<3

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0