Sååå snygg!

Ida, vett du hur avesjuk jag e på did väst...asså jag har ju letat efter en fin väst och så har du en NÄSTAN perfekt väst, asså den e bara sååå snygg! :)




Lixom kolla på den västen! svart, lite lackad, ser ganska varm ut och ja, Ida hjälper du mig att hitta en lika snygg till mig??? Och sen, hur fina e inte ida och Elsa på denna bild? asså såååå fina! <3


Ska till stallet!

Nu ska vi åka till stallet. Vi får se hur vi gör med hästarna, kanske tar vi en promenad, eller så rider vi i ridhuset. Jag vet inte så ni får se det när v i kommer hem! :)
Men nu ska vi åka!



Förlåt att den nya disignen inte har kommit upp, men det kronglar lite....Men det ornar sig nog snart! :)
See u!


Min åsikt!

Jag tänkte skriva ett åsiktsinlägg... vad tycker ni om dessa inlägg egentligen?

Ja i alla fall så tycker jag att hästvärlden är för kritisk, alla ska alltid kommentera andra, man pratar bakom ryggen på folk och ja man kan höra ibland att den var inte duktig och då undrar man varför man ens orkar bry sig.

Varför ska vi i hästvärlden vara så noga med att peka ut varandra vad vi gör bra och dåligt? För jag uppfattar att det är så, att vi pekar ut varandra tycker jag är bra vid två tillfällen och det är när man berömmer varandra och när man säger till om hästen tar skada av vad någon gör, men av att en ryttare rider dåligt eller inte lika bra som du, ja det kanske är så men vad vinner du på att säga det? Är det inte bättre att bara strunta i det?

Ja att man tänker jag är bättre än henne tycker jag egentligen inte är så dåligt för då lyfter du fram det som är bra du säger inte hon är dålig, du säger jag är bättre, du ger dig bättre självförtroende utan att vara elak. Jag tycker att man alltid ska försöka tänka på att ovasett hur det ligger till behöver man inte alltid säga sanningen, är det inte bättre att vara vänner och tänka på att "Ja vi har faktist världens bästa intresse båda två" Prata då istället om det ni har gemensamt just Världens bästa intresse!


om några av mina kompisar är nere eller ledsna av någon andledning försöker jag alltid hjälpa dem att komma högre upp och få bättre självförtroende. Haha, ja tog denna bild eftersom Ida sera ganska nere ut...

Höj dig själv men inte genom att sänka andra, Hjälp andra att komma högre och så får du hjälp också.


Det går inte så bra...

Ja, som det står. Det går inte så bra med disignen så jag ska plugga lite nu och fortsätter sen! :)

MEn aaa, hoppas den blir bra! Sen så påminner jag er om tävlingen också!

http://teamelvskogen.blogg.se/2011/october/tavling-1.html#comment

Kom igen delta!




Ba mysa och busa

Ska dra te stallet typ nu, ska ba ner och byta om så drar jag. Jättemysigt väder ut och idag ska ja rida ut och busa med hästarna lite, trotts att jag inte har nån att rida med ;)
<3

Vill ni se film?

Äre någon som vill ha film från helgen? Haha inte dom bästa och finaste ritterna men men, bjuder på dom om ni vill ha ;)

Vaken!

Idag kan man ju lugnt säga att jag inte vaknade lika tidigt som ida! haha. Jajag vaknade typ nyss elller klockan nio. Idag ska jag plugga...jag vet men jag ska ta en pluggdag eller två så kan jag va HELT ledig sen. Men så blev det pga att vi va sjuka förut. Men grymt sjönt att vara ledig i alla falll. Jag ksa även jobba lite mer med headdern och disignen! :)det va även därför jag inte bloggade så mcket igår. För att jag höll på med disignen! :)

Ja, ni får kanske se snart! :)



Älskling!


10 saker ni kanske inte visste om mig...

  • Är jättframmåt av mig
  • När jag var yngre klippte jag massa olika godisar och satt ihop dom för att det var godare ;)
  • Har gått på dans i 6 år innan jag slutade för kanske 3 år sen, och musikal fast ba 1 termin :P
  • Är sjukt lättskrämd ;)
  • Är jätträdd för sprutor, sist fick man skäll av spruttagaren för att man inte satt stilla...
  • Förut tyckte typ alla som jag kände att jag var fjortis, haha ;P
  • Tyckte jag va fett cool förut asså ;)
  • Verkligen äälskar hästsaker, shoppar helre hästsaker än vanliga kläder ;)
  • Har vart i öknen
  • Får lätt skuldkänslor eller dålig samvete

orkar inte...

Asså orkar inte! Vaknade av att min brorsa och hans tjej äter frukost ute i köket och jag sover alltid med dörren öppen så det lyser ju in i mitt rum, suck...
Men aja, sjukt trött dåra, är jättesugen på att åka till stallet nu faktiskt, hjälpa till att ta ut hästarna, mocka mina boxar och sen rida ut fast så kommer det nog inte bli, haha ;)
Nu på hästlovet ska jag ta hand om mina hästar till 110 %! Borsta i timmar, gosa massor och riida :) Ska verkligen utnyttja att jag är ledig och hinner ta hand om dom JÄTTEMYCKET eftersom på vardagar bile ba att man borstar av och ryktar lite och såklart myser man men det hinner man lixom inte så mycket.
Så lovet kommer nog bli mycket häst ;)
MASSA bilder kommer ni få oxå, massa! :D

Mina tankar

Vet inte om ni tycker som mig eller vet att det e många som inte tycker som mig men jag tar ponnysarna framför ALLT. Det spelar egentligen inten roll vad det e. Vist, skolan e ju viktig men inte viktigast. Väljer att vara i stallet och ta hand om ponnysarna på BÄSTA SÄTT istället för att hänga med en kompis hemma hos den i nån timme...


Det e ba så, vet att många verkligen inte tänker så men sån e jag <3



12 timmar...

ÅÅ shit, trött nu asså! Jobbad heela dan i stallet, har vart där i 12 timmar ;) Va där från 8 på morgonen till typ halv 8 på kvällen. Har mockat 8 boxar, fyllt hönäten till halva stallet och shit vad jobbigt. Det är mellan 6-12 kg i dom dära jäkla näten och dom flesta har över 8 lixom, sen kratta och lunchade. Tog bilder med twinisarna till nya headerna, woopi :D Jättefina blev dom, helt grymt fina :D
Red båda barbacka idag, Elsa ute och Nippe inne. Hoppade ett litet hinder som stod framme, hihi <3
Heeelt sjukt vad denna ponnyn e fin, helt galet <3

Hemma!

Nu e vi hemma. Det blev en ganska lång dag! :) hihi!

Ja, först jobbade jennifer och jag om mamma klippte fire och gav honnom ett bad. Ja, vi badade honn0om eftersom dem blir så kliiga när dem e nyrakade. Han blev super fin! :)

All päls som nu e borta...



Lite suddigt, men det blev sjukt mycket päls på golvet! :)

Sen åkte mamma och köpte lunch. Och sen hängde vi lite i stallet! :)


MIN åsikt!

Detta är mina åsikter, har ni anrdra så e det ockej! :)

En sak jag Hatar att se är folk som rider hästarna "fel". Ger hjälper som inte "finns" i ridsporten. Jag tycker att det är jättr sorjligt att se en ryttare som har en egen häst som den sitter och rider "fel" på, utan att nån säger till. OKej jag förstår man säger ju inte till en främling att den rider sin häst fel...det gör man ju bara inte. Men när det är ett barn som har en mamma i stallet. Kan inte hon säga till då???eller en tränare kan inte den säga något då?

Den tjejen kommer rida fel i kanske hela sitt liv för att hon inte har blivit lärd rätt från början. Det är en sak jag är glad över. Att jag min mamma tjatade och sa till om jag skulle räta på mig eller rida annorlunda. Det har hjälpt mig otroligt mycket, trots att jag tyckte att det var jätte jobbigt då. MEn man behöver hjälp och tränare för att kunna bli bra. Jag tror inte att man föds och vet exakt hur man ska rida rätt...Utan man måste bli lärd hur man ska rida. Och då tycker jag att det är sorjligt att en privat ryttare rider fel på fel sätt utan att någon rättar dem! Vad tycker ni??

Med fel menar jag det som inte följer normerna, man kan säga jenvägar, ja ni kanske själva har sätt nån häst som inte går på tygeln utan bara knycker med nacken, detta kan bero på många saker men det är sorgligt att i vissa fall tror ryttaren att den rider rätt och att hästen går fint på tygeln, det är ett exempel på det jag menar.

Kärleken till hästen är även enormt viktigt. Jennifer oxh shadow får stå för bilden! :)



Stallet snart då...

Nu ska vi aldelles strax åka till stallet, ja hästarna ska kanske vila och båda ska förhoppningsvis klippas, ja vi får se lite, det blir lite som det blir, i alla fall ska jag jobba idag tror med Ida Och MLI haha, ja ni kanske fattar eller???

Ja men vi ska snart åka till stallet men innan ska jag försöka fixa några roliga inlägg till er :)  Ja men i alla fall så ska vi åka snart nu...


Söta Shadow <3


Har inte fått tag på ida! :(

Jag har smsat och inte sett eller hört något om hur det gick för ida idag. Jag vet inte när ni får reda på detm då jag vet att hon ska jobba i stallet imorgon, så ja. Ni får se när det kommer upp hur det gick! :)

Men nu fixar jag lite med en y disign...haha nyfikna???;)


E nöjd med dig gmn

Är helt bäng trött asså! Tävlade till 12, var kvar sen och kollade på tävlingen och sen så red ja Nippe på Bondens, tränade lite kondition och muskler, jobbigt tyckte han det var ;)

Är nöjd med Elsa idag! Första tävlingen sen i somras. Nolla i clearonden och ett stopp i omhoppningen i LC men fattar egentligen inte varför för det kolla på filmen och det såg bra ut fram te hindret men satsade för mycket och sen var det fett uppridit underlag precis vid det hindret så hon fick lixom inge grepp och sjönk ner men jätteduktig var hon och vi hade näst snabbast tid i grunden i alla fall vilket e väldigt bra eftersom Elsa inte e den piggaste direkt ;)





Hemma!

Hemma, eller vi har varit det ett tag, men va så himla trött och orkade inte göra något typ! :P MEn nu e jag här.

Jag har jobbat idag pch det gick ganska bra. :) Jag gosade lite på hästarna, efter jag jobbar klart och sen åkte vi hem. Jennifer och pappa gick en promenad med ponnysarna och dem skötte sig tror jag! :)

Jag har inte hört något från ida hur det gått, så hon får berätta det sen när hon kommer hem! :)

Men aa, jag e hemma så ni får gärna önska inlägg! :) Tack!


Hoppas det gick bra för er två. Du och Elsa! :)


Hagkompisar!

En sak som jag tycker är väldigt viktigt är att hästar får vara just hästar. Därför tycker jag att man i ska ha hagkompis/ hagkompisar till sin/sina hästar. Sedan finns det ju undantag, tex om man testat alla och ingen funkar, eller om den bara inte går ihop så bra med hästar och Hingstar of corse.

Ja men andledningen till att jag tycker att det är så viktigt att hästar få å med varandra i hagen är för att hästar
är flockdjur, dé vill vara med varandra, de är inte ensamdjur, varför ska vi då inte låta dem vara just flockdjur, varför ska vi kunna leka och busa eller bara snacka med våra kompisar medans inte våra hästar ska få göra det.

Nu har Don och Fire en varsin hagkompis och vi ska nog släppa ihop Shadow med en annan ponny snart. Ja jag tänkte också att jag kkanske ska skriva lite om varför inte Shadow har en hagkompis just nu. Det beror dels på att hans förra hagkompis är skadad och då skulle han inte stå med honnom, men vi trodde inte att det skulle ta så lång tid men nu vet inte veterinärerna vad det är så då ska vi försöka fixa en ny bästis till honnom:) Och vi hoppas att det går bra!

Jag tycker också att man ska tänka på att alla hästar är flockdjur, tävlingshästarna också, även de där allra dyraste hästarna precis alla men varför ska man "straffa" en häst för att den är fin, ja ni kanske förstår vad jag menar med detta inlägg, det är min åsikt men ni får jätte gärna kommentera vad ni tycker

snodde en bild på elsa och nippe av ida..


Godmorgon!

Godmorgon! Nu är klockan 07.10, vi ska åka till stallet senast 07.30. SÅ inte jätte gott om tid, men heller inte fåligt med tid. Jag ska jobba idag, deet är därför vi åker så tidigt till stallet. Vi kommer nog träffa ida innan hon åker tiill tävlingen! :)

Men som ni förstår kommer det kanske inte vara den bästa uppdateringen förns jag och Jennifer eller ida är hemma igen. VI e ju i stallet och jobbar och Ida tävlar ju. Lycka till IDA! <3 Ja, vi ska försöka sätta några tidsinställda som komme rupp till er. Föresten kan inte ni komentera detta inlägg och skriva tiden när ni gick upp idag? :) Det skulle vara jätte kul attse om vi går upp låångt före er eller om det finns någon annan moronpigg läsare där ute! :)

Men, jag nu ska vi åka till stallet sen när vi kommer hem så får vi se vad jag hittar på!



Jag har kvär denna, och fattar inte hur värklig den kan se ut...


Tävling imorrn :D

Han inte blogga igår men träningen för Issa gick såå överbra! Sjukt fin var hon och pigg, haha! Det är inte vanligt med skrutt ;P
Idag va hon lite mera tebaka med det va så tråkigt och lixom dystert väder och då brukar hon bli lite segare eller vad man säger. Nippson reds på bettet idag, ba så ni vet, inge speciellt difekt. Red ut lugnt med Corn :)
Nu står Elsi nybadad och friserad i sin box med varmt täcke och back on traken på, jättefin blev hon!
Hon va på jättebra humör, lite taggad kanske I hope so :D Ska blu så sjukt grymt kul att tävla med Els igen, sjukt länge sen så nu äre första tävlingen sen i somras ;) Nu är det verkligen på tid :)
Tävlar först LD clearond och sen LC, lite mjukstart =)
Det är här vi hör hemma <3

Så här såg Carro ut..

... idag när det var maskerad i skolan eller vad man ska kalla det, ja vi han inte direkt vara jätte noga och fixa jätte mycket men vi fixade lite i alla fall...



Ja det var lite bilder på hur hon såg ut...


Dags för stallet!

Nu ska vi åka till stallet hästarna ska nog bara joggas idag, ja dem kommer nog vara jätte fina, ja det var dem igår, super fina säger jag bara :) Jätte roligt, ja allt gick så himmla bra igår och idag tänkte jag bara fortsätta med det från igår. Ja och jag ska nog bara ta det lugnt för e fortfarande förkyld så ja det blir nog ett chill ridpass.

Ja vi ska i alla fall dra nu sen när vi kommer hem vet jag inte, vi kanske ska kolla på idol, vi får se, hoppas jag orkar blogga då i alla fall... Ja men ovasett så ser vi till att fixa lite inlägg som kommer upp, så ni kommer fortfarande ha saker att läsa :)

Ja det blev en ganska sen dag i stallet idag, men ja vi ska ju bara jogga hästarna så det tar nog inte jätte lång tid

Älsklingarna<3

Höstlov!!

Ja nu har vi fått höstlov, så nice ju :) Ja kan säga att det nog blir greys anatomy maraton under lovet, ja vi har köppt en ny box med alla avsnitt från serien sesong 5 Ja nu har vi alla upp till 5, så ni kan ju gissa vad vi kommer titta på i helgen och under lovet, mycket Tv blir det nog ;P




Träningen igår!

Träningen igår jick ganska bra! :)

Fire var fin och jag är super nöjd. Isabelle sa att han var fin och allt gck jätte bra trots att jag var sjuk...:)

Vi tränade på att han skulle lyssna ordentligt på hjälerna utan att man behövde göra dem så stora, utan att han skulle lyssna på små hjälper. Jag tycker att han var super duktig och jag är jätte nöjd! :)



Min fina kille du var så duktig igår. :) Både du och Shadow var super fina! ÄLSKAR ER!




SKolan nu!

Nu åker jag till skolan!...ser läsklig ut men ni får se sen när vi kommer hem. Eller jätte läskig ser jag inte ut men helt ok! :)

SKolan idag blir nog nice...typ film och annars tip lite ws. Så dagen blir nog bra idag! :)



Jag red fire endå och tränade. Men mer kommer om det senare! :)


Bloggtävlingar!

När vi har tävlingar här på bloggen lägger vi ut dem på kategorin bloggtävlingar, så ni kan ju kolla in där lite då och då och kolla om ni vill vara med. Det kan vara korta tävlingar som är under en dag men också bildtävlingar och liknande... Nu har vi denna tävlingen så va med vett jag..


Tävlingen går ut på att man skickar en bild på sig och sin häst (eller ett annat djur) där man visar KÄRLEKEN TILL DJURET, vi kommer utse dem fem bäste (tror jag beroende på hur många som deltar) som ni senare får rösta på, eller så väljer vi en vinnare själa, vi får se lite hur det blir det vat jag inte riktigt, vi bestämmer det senare. :) Den som vinner vinner en gästbloggning här på våran blogg inför våra läsare.

Tävlingen är super enkel och den går till såhär:

1. Maila en bild som visar kärleken til djuret på [email protected]
2. komentera att du e med (så vet vi lite extra och märker om bilden inte kommer fram).
3. håll koll på bloggen och mailen om du vinner! :)

OBS: Viktigt att du skriver din mail  + namn i komentaren så vi ser vem som skickat vad och liknande! :)

Ett exempel på bild är denna på mig och Shadow.





Stallet!

Stallet! Nu åker vi till stallet!

Vi får se om jag orkar rida eller hur vi gör, jag börjar må lite sämre. Men har jag vart i skolan så måste jag ju åka till stallet, eller lixom jag vill till stallet. Jag som skulle träna, men vi får se hur det blir.

Ja, det ska bli mysigt att få träffa dem i alla fall! :) Mina älsklinngar, så får vi se om jag orkar rida! :)



Tråkigt att vara sjuk, men roligt att träffa er!


Godmorgon!

Godmorgon!

NU blir det skolan, INget fett blåmärke på kinden idag inte...det va typ hur många som helst som stirrade på mig igår...haha! :) Blev lite överdrivet när man känte typ 10 blickar på sig...

Men idag har vi en sådär dag enligt shemat, det beror lite på om min lärare planerar att vara snäll eller inte...Haha. Men aa, ni fattar nog. Skolan blir vell som vanligt...ganska trågig men helt ok.

AA, Ida du e en underbar vän och jag älskar dig! Hoppas du inte gjorde dig illa igår...





Hemma!

Vi hade PH idag så komm hem senare idag. Mamma har varit snäll och köpt lite grejer till imotgon. Ja, imorgon har vi typ maskerad i skolan så ni får se hur vi ser ut imorgn! Men mamma sa att sakerna va läskiga...;) Så vi får se hur vi ser ut imorgon! Hoppas vi kommer se läskiga ut...men det kanske bara blir fjasko...man vet ju inte! ;)

Sen ska vi träna ikväll...elle så gott det går, jag e förkyld så jag får göra mitt bästa men ta det lite lugnt.   Jag ska träna Fire idag, så vi får se hur det går! :)


denna bild e dålig men blåmärket igår såg fett verkligt ut...hoppas vi kan få det imorgon bra också!



Till stallet...

Till stallet nu, ska kolla på en liten roligt sak påväg ut :D

Just funny =)

Stallet:
Mocka hagen/ mocka boxen
Rak grep/böjd grep
Spån/halmpellets
Smörja sadel/smörja träns (märker mäst skillnad xd)

Göra rent benskydd/smörja
Fixa ordning i boxen/ Fixa ordningn i gången
stall med 10 plattser/ Stall med boxplatser
Ensam i stallet/andra där (olika faktiskt)

Ridning:
Hoppa på banan/ Hoppa i ridhuset
Rida ut/ Rida i ridhuset (beror på)
Rida ut själv/med kompisar (mysigt att rida själv ibland oxå)
Hoppsadel/Dressyrsadel
Hoppa/dressyr
Achennosgrimma/Pullarnos

brun häst/svart häst
Vit häst/ brun häst
Gummityglar/ lädertyglar Gummityglar ofc, love ♥

Lite roligt ba ;)




Känner mig som en fett bra människa ;)

I´m hooome och ska ba chilla nu! Orkar verkligen inte göra nått annat ;)
Har ju först vart på Dramaten och sen Historiska, rätt kul ändå. Kännde mig fett snäll som gav pengar till uteliggare och sånt, haha ;)
Åker till stallet efter insläppet,ska träna markarbete med Elsi för Issa om hon inte e varm. Det får hon inte vara



Ska försöka komma på vad ja hade för ideer att skiva om, dom har lixom försvunnit :P


Elsi i sommras och med mat i munnen som vanligt, haha <3



Hiss


Jag måste Hissa Börjes för dem har bra priser och man kan liksom köpa "märkes" saker där också. Ja vem vill inte köpa sakerna billigt, kan säga att vi köpte ett Bucas täcke därifrån och det täcket har också en annan i stallet som tycker att det är jätte bra.

Ja det är bra enigt mig ;P


Ridövning

Ja tänkte ge er en till ridövningstips, kommentera om ni testat den och säg vad ni tycker det gillar vi :)

Jag tycker att den här övningen är bra för man mjukgjörhästen och sedan tränar man även på skänkelvikning. Det ja det som är bra är att man själv kan välja lite, du kan välja hur stur volt du vill rida, hur mycket du vill tvära, ja därför kan du gjöra övningen om din häst är mjuk, men också för att ställa igenom och få hästen mjukare, du kan anpassa övningen efter dig. Ja därför tycker jag om övningen man kan förändra den lite efter hur hästen känns.

Kommentera nu!!

Bra ida xd

Paus i bonde söker fru nu ;)
Träningen, ja... ramlade av 2 gånger, haha xd Han trivdes verkligen inte att hoppa på hacket. Han gick emot och kröp ihop men nu är det gjort, nån gång viste man ju att man skulle ramla av han, nu är det ba Elsa kvar som jag har försökt att ramla av, har ju lixom ba glidit av när man försökt ta upp vantar från marken och typ travet barbacka med båda bena på en sida, haha men det räknas inte riktigt ;)


my prinses var varm idag :(

Twinsen! Jag kollade era hästar ;) skriver mer till er sen Puss <3



Plugish!

Nu pluggar jag...

Duktig ska man vara! MEn asså, ja, måste plugga. Har hafte en nice dag, som ni säkert vet, garavade åt allas reaktioner.Detta e en bra dag, jag är glad och ja. Det enda som är dåligt är att det inte e nått stall idag....:( Men annars är dagen bra! :) Det e lite dåligt också att jag e lite sjuk...



Älskar er! <3


Värda videoklipp

Dessa videoklipp tycker jag att ni helt klart ska titta på!


Ja hur man lyckas lära hästen detta undrar jag...


Titta i slutet man brukar säga att alla hästar kan löshoppa sin egen mankhöjd men kolla på detta...


Spola fram till 4:15 och bli chockade...


Har ni någonsin sett någonting liknande???

Nu har ni några videoklipp som ni kan roa er med :) Vad tycker ni? vilket var bäst?? Kommentera

Ont???


Detta feta blåmärke har Carro just nu på kinden samt halsen... Ja det ser värre ut i verkligheten kan jag också säga :S

Ja men kan lova att det inte gör ont, nej det är nämligen jag som målat dit det på henne :P Ja vi har ett projekt på bilden så då ska vi typ måla på andra och då blev det detta :S Ja jätte roligt att se folks reaktioner...

Ja i skolan var det många som fråga vad som hänt, höll ju på att avlida i skrattattacker :P Haha ja sen på tuben var hon tvungen att ha luva så syntes inte så bra, ja jag tvinga henne orkar ju inte med alla blickar, dock var det en kille på tunnelbanan som stirra ganska mycket :S


Hoppa ändå ;)

Shit vad min skola e skön asså! Känns fett chill :D Slutade för typ en halvtimme sen! Hade ingen bild och vi sköt fram Ämnestugen så vi fick sluta, asså fatta feta skönt! inte en ända jobvig dag denna vecka, utan imorse. Ush vad matten sög. Fast gjorde typ 1 tal, haha bra där ida men han hade typ genomgång halva lektionen :P
Vet inte riktigt när jag ska till ponnysarna men ska hoppa Nippson idag ändå, får se hur det går på hacket. film kommer nog sen hoppas jag ;) Pappa snälla, vill du filma? xd
Elsi ska jag mysa jättemycket med och gå en liten runda med, nippish ska få vila imorrn ;)
älskling, du betyder verkligen ALLT och ännu mer <3
gammal tävling med Elsi ;)

Svar på tal!

Ja jag tänkte svara på den här kommentaren i ett inlägg ifall det är några andra som oxå undrar, kommentaren så ut såhär

Fråga: Alltså, fattar inte riktigt vad det är för skola som ni går på.. verkar inte vara "normal", inget illa menat.. svara gärna i inlägg eller som kommentar då jag undrat det i ett tag haha :D


Svar: Det är så att vi nu går i en skola som har ett speciellt arbetssätt, ja vi jobbar två dagar i veckan med kursämnena som är So, Nobild osv, dessa jobbar vi med i olika delar, tex kan vi ha en kurs om 2:a världskriget i So samtidigt som ng annat i No och då kretsar nästintill allt dem dagarna runt det ämnen (Förutom de kreativa ämnena) Sedan på de andra tre dagarna i veckan jobbar vi med steg, där finns det 35 steg i Sv, Moderna språk, Engelska, Matte, sedan så är steg 20 G när man går ut ur nian, 30 Vg, och 35 Mvg sedan måste man ju upfylla rätt kriterier på arbetet man gör. Ja det är väl det som är udda med våran skola, ja sen så när vi arbetar så, sitter vi inte i klassrum med lärare utan vi sitter i olika Ws, där det kan finnas lärare. Ja det är väldigt svårt att förklara våran skolas system..
Det var alltså om min och Carros skola:P


Speciella du

Asså den hära hästen e så GRYM, älskar hoppteckninken oxå! Den e speciel, som han <3

Duktiga läsare vi har :D

Godmorgon då! Vakna tidigt idag och det e så skönt! Man har lixom tid och göra så mycket ;)
Men ha igentligen inget specielt att skriva om men tycker att bloggen har fett positiva läsare som komenterar mycket och så, grymt roligt :D
Ingen av ponnysarna ska hoppa idag, kanske nippe men han har ju hacket så vi får se <3

Skolan nu!

Nu drar vi till skolan, det är kursdag idag och ja jag vet faktist inte vad vi ska göra för vi ska börja med en ny kurs... Så vi får se helt enkelt, hoppas dagen blir chill för då e jag nöjd :D Ja men i alla fall så har vi (Jag och Jenni) Fixat lite inlägg till er så att ni har någonting att läsa på under dagen. Ja vad tycker ni om det? att vi lägger ut inlägg under dagarna bra/dåligt? Kommentera :)<3

Sööta Shadow!
Ja men som sagt ska vi åka nu :S


Trött asså!

Sorry att jag inte hinner blogga så mycket idag för är sjukt trött haha men idag fick jag äntligen träfffa mina älsklings tjejer :D
Red nippson på galoppbanan och Elsi ut i kolsvarta murkret och det var jätteroligt med båda! Elsa va lite stark men glad :D Ville inte gå efter fabbe direkt, sprang om och bockade och höll på xd


En jättefin kväll var det. Det va typ röd solnedgång och dimma, myys <3





Ridtips

Ja fick en kommentar om att ni eller i alla fall hon ville att jag skulle skriva några ridtips om hur man lösgör och så, så nu tänkte jag ge er lite tips då och då.

De övningar jag nu skriver om kanske inte fungerar på just din häst men jag har märkt villka övningar som fungerat för mig och dessa kan vara värda att testa.

Ja denna övning är bra för att få en lösgjord häst eftersom man ställer i volterna som brukar lösgjöra väldigt bra, sedan så kan det fungera att flytta för skänkeln, detta lösgjör också hästen. det viktiga med övningen är att när man ställer samt i skänkelvikningarna får man inte släppa ytterhjälperna, utan i stälningen ska man ha kvar stödet på ytter, i skänkelvikningen kan du också ställa hästen lite lätt, för att lösgöra


Denna övning tycker jag är bra för man ställer om hästen ofta och hästen blir följsam i båda sidorna, dock så kan det vara bra att ha lösgjort hästen lite innan denna övning (i fall man har en stel häst) tex. med övningen åvan. Jag tycker att det kan vara bra att göra vågorna då man böjer hela hästen men inte åt samma håll hela tiden, man mjukgör båda sidorna och den ger även en följsammare häst. jag tycker också att det är bar att göra någonting annat på den andra långsidan, detta gör ofta hästen mer vaken, man rider inte om ´samma sak om och om igen, det kan leda till att hästen blir lite seg.

Ja nu har ni fått två övningar som ja hoppas att ni kan ha nytta av, ni får jätte järna testa dessa övningar och sedan kommentera vad ni tyckte om övningarna.


Stallet nu!

Nu ska vi dra till stallet, ja vi ska jogga ponnyerna idag och sen kommer vi nog träffa Ida <3 ja tyvärr träffas vi inte jätte mycket i stallet för hon är alltid där så tidigt :S Ja eller vi sent, haha. Ja men i alla fall så ska hästarna bara joggas, vill ni att vi ska skriva om ridpassen sen eller inte, kommentera flest Ja= blir ett inlägg flest Nej = inget inlägg.

Ja kommentera nu om vad ni vill och så får vi se vad ni vill :) Ja i alla fall så ska jag jogga Shadow, vet inte vad jag ska träna på men vi får se när jag kommer till stallet.


Gulliga Shadow <3


Hemma!

Hemma! SKoldagen idag va okej. Den började med uppsatsskrivning i eng hoppas på ett VG eller MVG nu då. haha, men har ingen aning vad jag får. Jag har en ny lärare så vet ju inte vad hon tycker och tänker. Men sen va det engelska pass, men vi jobbade där, så aa, det va vell bra. Sen blev det lunch och sen va det igentlingen idrott men jag är förkyld och så, så jag kunde inte vara med, men då jobbade jag istället.

Jag är helt OK nöjd med dagen. Nöjd med era komentarer och hur ni är det är UNDERBART att känna att man skriver något på en av miljoner bloggar i världen och JUST NI läser och komenterar, det känns typ grymt! :)




EN till bild på finingen! :)

Tänkte också påminna er om bloggtävlingen, vi blir super glada om många deltar! :)

                             ^
KLICKA PÅ LÄNKEN! l 
                              




Någon som har iPhone appen?

Hej ja nu har jag en liten fråga till er, Har någon av er blogg.se appen till iPhone? Ja undrar bara om den är bra för när vi skulle testa den på en kompis iPhone så funkade den inte. Ja kommentera om ni har den och vad ni tycker om den...

Sen en fråga också kan man lägga upp bilder??? Kommentera om ni har den och vad ni tycker om den. Tack :)



Outfit tips!

Här kommer ett förslag på en outfit som jag tycker är snygg, och färgen passar på många hästar! :)

MARINBLÅTT

Detta e en outfit (eller färgen på outfit) som jag tycker passar till det mesta, och dem flesta  hästarna. Jag tycker att Shadow passar super fint i marin blått och vi har en ellet två marinblåa outfits. Jag tycker att detta kan vara riktigt snyggt på dem allra flesta hästarna! Bara ett litet outfit tips till er! :)


Tipsa!

Det är jätte roligt att ni läsare här på bloggen blir fler och fler:) Men det skulle också vara snällt om ni kunde tipsa era kompisar som är hästintresserade för vi vill att bloggen ska växa:) Sen skulle det vara jätte roligt om ni kunde tipsa lite om vad för inlägg ni vill ha mer av, detta beror på att vi vill att inläggen ska vara inlägg som ni är intresserade av, så kommentera nu.

Ja vad vill ni ha för inlägg? Kanske skötseltips eller ridtips, ja vad vill ni ha för inlägg, kommentera exakt vad ni vill ha för inlägg så ska vi försöka fixa. Det vi redan försöker fixa är mer videoinlägg, som från stallet eller när vi rider, problemet är att jag och Carro inte har någon som kan filma så ofta.

Ja men tipsa nu...

Skoldags

Ja nu ska vi åka till skolan, vi ska skriva en Engelska uppsats idag på morgonen så vi ska fixa lite material så att vi har penna och sudd i alla fall, ja vi ska snart åka. Ja vi ska hinna köpa lite "fika" som vi ska ha under uppsatsen för vi ska sitta ett par timmar typ... ja vet inte exakt men i alla fall kan det vara bra att ha något att dricka och äta.

Ja men i alla fall ska vi åka nu:S



Tävling!

Tävlingen då! Ja, ni bad om en bildtävling och vi kör en bildtävling då!

Tävlingen går ut på att man skickar en bild på sig och sin häst (eller ett annat djur) där man visar KÄRLEKEN TILL DJURET, vi kommer utse dem fem bäste (tror jag beroende på hur många som deltar) som ni senare får rösta på, eller så väljer vi en vinnare själa, vi får se lite hur det blir det vat jag inte riktigt, vi bestämmer det senare. :) Den som vinner vinner en gästbloggning här på våran blogg inför våra läsare.

Tävlingen är super enkel och den går till såhär:


1. Maila en bild som visar kärleken til djuret på [email protected]
2. komentera att du e med (så vet vi lite extra och märker om bilden inte kommer fram).
3. håll koll på bloggen och mailen om du vinner! :)

OBS: Viktigt att du skriver din mail  + namn i komentaren så vi ser vem som skickat vad och liknande! :)

Ett exempel på bild är denna på Jennifer och Shadow.



Ja,alla deltar nu då! :)


:(

Ingen blogg :(
Älskar er mäst av allt <3

Inget stall idag, alltså PLUGGA!

Ja, inget stall så nu ska jag plugga gärnet.

Ni fattar nog hur det e, men om ni vill att vi ska blogga om nått KOMENTERA. asså, både jag och Jennifer e ju hemma, mamma tar hand om hästarna, Tack mammi! :) <3

aa, lite bilder från gårdagen!


Blev inga bilder på Fire, men essa på min lilla Shadow! <3


Blogg.se dampa som vanligt...

Äntligen funkar blogg.se! Gick upp tidigt och då kunde jag äntligen blogga på morgonen men då funkar ju SÅKLART inte blogg.se men nu ska ja te stallet, är jätterid sugen! Synd ba att jag inte ska rida Elsi men det är ju kul att se Hanna rida henne oxå ;)
Inge plugg ikväll och har faktiskt massa ideer att blogga om, eller jag hade det igår men kommer nog på dom igen ;)

Tävling?

E ni intresserade av att i kör en tävling och isåfall vad för tävling? VI vill ha massa tips och förslag, så snälla komentera!!!

Vil ni att man ska göra nått, eller ska den vara super enkel att delta i? Vad ska man vinna, gästbloggning? Länk eller en sak? Jag vet inte, vad tycker ni?



Vi tre i samma bild!


Trött efter igår...

Ja idag är jag riktigt trött, inte så konstigt jag gick ju upp tidigt både i lördags och igår, sen så jobbade jag ju igår... Ja men i alla fall så är det bara en vecka kvar tills vi har höstlooooooooooov :) Skönt <3<3

Ja men i alla fall är det en ganska lugn skolvecka framför oss, nu idag har vi påbörjat en friendsdag, ja eller jag tror det i alla fall :S (tidsinställt inlägg) Ja det är ändå ganska skönt i så fall men ni får kanske reda på efter skolan vad det är vi har gjort...


Haha osminkade och inte så vackra... men shadow är ju så sööt<3

Godmorgon!

Godmorgon!

Nu åker jag till skolan eller vi till skolan. Vi ska ha nån typ FN dag eller nåt, fattar inte riktigt vad vi ska göra. 

Ja, nu ska vi åka. Tidsinställda kommer upp till er medans vi sitter i skolan. Så, hoppas ni gillar dem! MEN nu åker vi!

 
Visst va elsa och nippe sööta som åt ur samma hö hög,  när det finns flera (stolt fotograf ;))


Agree...

Håller verkligen med Carro om det med tävlingshästar tsm med andra hästar! Asså va fan, dom e djur. Ba för att dom ska tävla ska dom få ha tråkigt liv utan kompisar. Haha stackarna. Låt dom ha lite kul lixom ;)
Lixom, ponnypinnen skulle inte va lika glada om dom stod ensama hela dagarna. Ingen att busa med, ingen att klia och ingen att gömma sig bakom när det blåser eller är jättemycke sol.
Låt dom leva livet...


Coola ponny <3

Asså Nippe är så sjukt cool ponny asså! Började vifta med frambenen när man skulle bromsa han idag när vi red ut, haha! Så grymt söt han e!
Imorrn så ska Hanna rida min prinsessa, ska visa henne lite hur hon ska rida henne och så. Rider då inne med nippe oxå :)
Känns blää att det e skola imorrn, så surt och booring men men. Tur att man har hästarna i alla fall, lite kul <3

Ingen klippning idag heller! :(

Det blev ingen klippning idag heller, eftersom hon som skulle hjälpa os kunde ite komma förns vid två och jennifer slutade vd tolv. alltså skulle vi bara sitta och vänta i typ två timmar så det får bli nästa helg.

Min lilla lurviga ponny får vara lurvig ett tag till! :)




Hemma!

Nu är vi hemma! Jag red båda ponnysarna! :) Dem var super duktiga och jag red i ridhuset.

Jag började rida Fire i ridhuset, jag tränade på lite gallopfattningar. Ja, han var lite tittig också men det blev bra och jag är super nöjd. Shadow red jag också i ridhuset och han var också kanon duktig och jag är såå nöjd med dem! :) Dem var super duktiga! :)


Mina älsklingar!  (bilden på fire kanske inte har den bästa kvaleten direkt)


rida med framor :D

Ska äta frulle nu, en toast blire nog :)
Ska rida ut med min farmor idag, hon Elsa och jag Nippi :D haha, hon har alltid velat rida henne.
Frågan är om jag ens kan rida, åt så sjukt mycket igår. Va på maxi och jag och Cornis handlade:
Ostbollar, Pringels, Benny och Jerry, isglass, munk, winerbröd, godis, morötter och dipp och innna det hade jag ätit jättemycket tacos, aa ni kan ju tänka er haha ;)



Cornis sov ju här, haha fast det kanske ni fördstod ;)
Bloggar lite roligare sen ikväll, min toast väntar

Hoppas man får träffa twinisarna idag :)


Vad som ska göras idag...

Ja idag kommer vi vara i stallet typ hela dagen och vi har redan varit här sedan 8 i morse detta är vad som har/ska göras idag, det kanske blir lite ändringar men ja i alla fall så ska

- Shadow ridas
- Fire ridas
- Jag ska jobba i stallet
- Hälst mocka hagarna
- Klippa Fire
- Mocka alla tre boxar
- Lägga in strö till alla hästar

Ja så nu vet ni vad vi har för oss och ni kanske förstår att det kan ta lite tid, för vi måste iväg och äta lunch också


Stallet nu!

Nu ska vi åka till stallet, Jennifer ska jobba och jag ska rida båda ponnysarna idag, och sen ska vi för hoppningsvis klippa fire idag. Hon som skulle hjälpa oss med lugnande kunde inte igår, så vi hoppas att hon kan idag. Det skulle vara så bra att få bort lite av FIres 5cm lång päls.

Kameran kommer med, så det blir nog lite bilder sen när vi kommer hem, men det blir nog en lååååång stalldag idag, och vi får hoppas att vi träffar ida idag igen! :)



NU ska vi åka, see u!


NU ska vi åka!

Nu åker vi på middag, ett tidsinställt kommer upp medans vi e borta! :)


fick äntligen träffa ida idag, typ en vecka sen! vet ni hur GLAD jag blev??


Hemma!

Hemma nu!

Jobbet idag gick bra! :) Och sen på vägen hem åkte vi och kollade efter en jacka, men jag hittade ingen! :( vi var i både Lyckås och lill hästen, riktigt jobbigt att vi inte hittade nån.

Men vi blev bort bjudna på middag ikväll, hos våran moster. :) aa, så ni vet. MEn vi kommer fixa tidsinställda som kommer upp ikväll när vi är borta.



söööötis!


Kanske klippa Fire!

Idag ska vi kanske eller troligt vis klippa fire, det beror på hur det går. Han är ju klipprädd så vi behöver ge lugnande i muskeln,  vilket en tjej i stallet kan hjälpa oss med! :) Men han måste klippas, han är ju sååå himla långhårig, förra vintern behövde vi inte det, men vi måste nog göra det idag.

VI får se om det blir några bilder, vi får kolla om kameran har bateri...annars laddar vi kameran så vi kan fota imorgon. :)

Hoppas att det går att klippa honom.




Stallet

Ni får nu dåliga bilder på hur vårat stall ser ut, så nu kan ni få er en liten bild av hur stallet ser ut. Bilderna är tagna med systen, därför är det lite över in zoomade

Förra sadelkammaren, ser ut ungefär så här

Ridhuset

Så här stor kraften i vår foderkammare

solariet

Ja detta var lite av hur det ser ut ;P


Jag lever

Sov hos Lollo nu inatt efter bion, ska åka till stallet rätt tidigt idag men bloggar sen, gjorde ba ett inlägg så ni vet att jag lever! ;)



J C Älskar er <3



Stallet såhär tidigt...

Ja nu ska vi åka till stallet, jag ska rida en medans mamma leder en, ja vi ska gå ut på en lång promenad;P Ja sen så ska ju Carro jobba i stallet, det är därför vi åker så tidigt... men i alla fall så åker vi nu. Vi har fixat några inlägg som ni kommer få under dagen:)


En bild på stallet och hur det ser ut.. vi kanske kan filma någon dag i stallet


Hemma igen!

NU har vi kommit hem!

Jag red lilla FIre och det gick jätte bra, även fast han har vilat (eller bara ledigts,  letts. vad säger man??) sen i söndags. Men jag tycker att det gick jätte bra och är nöjd med dagens ridpass. Båda han och SHadow var super söta...mina älsklinga och vi hade tyvär ingen kamera med! :( Men imorgon ska jag försöka ha med den. Stallet hela dagen typ... först jobba sen kanske klippa fire.

Vi får se hur det går, då han är klipprädd, så vi behöver ge lugnande! :(

Men nu ska jag se på IDOL (som snälla pappa spelade in:) ) och sen nanna, jag kanske slänger in nått till inlägg! :)



gillar denna Låt, STARKT. Vet att jag e efter, :P


Kolla in detta...

Detta kan vara riktigt roligt att kolla in, det är en serie som heter Hästkrafter, en serie som är om kända häst profiler ni kan´ske vet mer än jag för jag har intte hunnit kolla in detta men i alla fall så kan det vara värt att se. Ni hittar i alla fall det här

Ja så det kan ju vara värt att kolla in eller tycker någon annan något annat? Om du sett detta kan du väl kommentera om vad du tycker:)




Dressyroutfit!

Ni bad även om att vi skulle pyssla ihop en dressyroutfit så här kommer den...



tycker att beige outfit är super snyggt! :) Valde att ta en lite mörkare beige (nästan brun) på shabrak, ridbyxor, lindor och en ljjusare tröja eftersom jag tyckte det va snyggt.  VAd tycker ni? Något ni skulle vilja ha i dressyren??


Är glad...

Känner mig på riktigt bra humör och det är tack vare min busiga älskade ponny! Var på piss humör när jag åkte från skolaqn p.ga piss jobbig lärare! Men sen när jag red Elsa så försvan allt och jag blev jätteglad! Hon va helt överlycklig, galopperade så fort hon kunde och bockade och höll på. Så härligt att galopera i full på världens bästa lilla Els med solen i ögonen <3
ja och Nippson! Världens bästa! Hoppade honom lite igår, ett hinder med Pappa och jättebra gick det :D
Drar på bio nu med mina tjejer <3

Tidigt stall...

Ja nu ska vi dra ut till stallet, lite skilnad från igår... Igår åkte vi vid 19.00 och idag nu lixom :P Nice ja det beror på att mamma kunde sluta tidigt från jobbet och eftersom jag inte får köra bil så blir det så att man väntar på dem...

Haha Ja men i alla fall så ska hästarna joggas idag, vi joggar dem nog i ridhuset ganska lugnt, dels för att vi varit sjuka och då vilade dem, sen också för att vi båda fortfarande är lite sjuka, lite förkylda och så, men i alla fall så drar vi nu. Hoppas vi får träffa lilla Ida också söötis <3

Men nu drar vi i alla fall och vi har fixat några inlägg till er när vi är borta så ni kan räkna med lite rolig läsning.:)



Ja snart vinter.. halstäcke snart :S


FÖÖÖÖRLÅT!

Förlåt för att vi inte hunnit blogga förns nu! :( Jag är verkligen super ledsen, men vi hade lite brottom i morse och har inte kunnat blogga från skolan, Verkligen ledsen för det men nu blir det bättre uppdatering ikväll!

Aa, idag i skolan hade vi ett kost och hälsa prov som inefattar hemkunskap och idrott, alltså måste jag typ få MVG eftersom jag vill ha MVG i hemkunskap. En inlämningsuppgift skulle också vara klar, men vi fick på oss till måndag istället för idag, eftersom vi var sjuka.

MEn nu finns vi här hemma så ÖNSKA GÄRNA INLÄGG, det skule vara super bra!




söööta SHadow och Jennifer!


Fortsätter då!


Fortsätter om inlägget jag skrev igår.

Hästar är flock djur, därför blir jag så himla arg när jag hör att hästar inte skulle få gå med en hagkompis bara för att den är en tävlingshäst. Visst om man inte har hästen med en hagkompis av en andledning, tex. att man inte har hittat någon hagkompis som hästen trivs med, eller om hästen är halt och det är vätrinärens order. Men hästarna måste ju endå få vara hästar, och hästar är flockdjur, alltså vill dem leva med andra hästar.


Elsa och Nippe som står tillsamans i hagen! :)

Just nu har både Fire och Don en hagkompis men inte Shadow eftersom vi inte har hittat någon ny hagkompis som fungerar med honnom. MEn tanken är att vi ska hitta någon som han fungerar med och trivs med.

Jag tycker att det här ämnet är viktigt då jag anser att allt för många hästar står utan hagkompis, men jag undra självklart vad ni tycker så KOMENTERA! :)


behövde verkligen prata med er...

Det är bra är Jenni och Carro är motiverade till bloggen och kommer blogga för det kommer nog inte jga göra så mycket. Mår inte så bra just nu som ni vet, hade verkligen behövt prata med dom idag men jag åkte hem innan dom kom :(
<3

Stallet nu!

Nuu åker vi till stallet! Jag säger bara, JIPPI! :) :)

Sååå himla glad, har inte träffat dem sen i söndags pga, att jag varit sjuk. Visst jag är inte frisk ännu men nu klarar jag mig inte utan att träffa dem!

Nu ska jag åka till mina älsklingar! :)



Ni är sååååååå fina! <3<3


Hemma!

Har kommit hem nu, dagen idag va seg...e fortfarande sjuk så jag och min hjärna orkade inte göra så mycket. Men, men.

Asså, Känner mig grymt taggad för bloggen, asså masse ider. JA nu *** så ska bloggen bli bra, statestiken ska upp. Fler inlägg ska det bli aa, ni fattar. Känner mig så motiverad!

btw, Har nån av er wourd fued i såfall komentera vad ni heter! :)



Aaaa, komentera namnet! :)


Detta känns ju sjukt!

Det känns helt sjukt att Pelle (per ola nyströmm) får så mycket uppmärksamhet eftersom han är med i bonde söker fru. Det känns så konstigt att man ser en tränare som kommer till stallet en gång i veckan i massa tidningar och i skvallerbloggar. Det känns ganska konstigt och jag tycker faktiskt att vissa saker går över gränsen.

tex. så skrev expressen en artikel om honom, där det inte va några tydliga källor, och det stod va pelle hade sagt men inte till vem, vart eller när och då kanman ju inte direkt lita på det. Måste kännas ännu konstigare för ida som tränar för honnom. :)

Men det känns bara helt fel, att man kan se honnom på TV och sen i massa tidningar och sånt...så himla konstigt.

(vill inte ta nån google bild, så det blir ingen bild :()


Nippes tänder ska få en koll...

Halvdag idag, sjukt skönt! Vi har typ halvdag varje vecka ;) Är faktiskt nöjd med mitt so prov, kännde att jag kunde A saken men jag skrev bergis inte i A perspektiv lixom ;)

Ska åka till stallet nu, bli att handla donken på vägen ut oxå :)
Nippson ska tandläkaren kolla på idag, kolla oxå om hans varg tänker måste bort nu. Om dom inte behövs så gör vi det efter tävlingarna. Då ska han få värsta behandlingarna typ, haha! Han ska få en keropraktor som ska nåla han lite och sen ska han lasras. Han ska oxå få lite laser nu i helgen :)



Elsa hade oxå sina varj tänder kvar så vi fick ta bort dom och hon har blitt finare i munnen då :D

Elsa ska jag köra frihets dressyr med i ridhuset men får se om jag hinner det innan tandläkaren kommer, annars får jag kanske ba jogga lite idag efter eftersom det bergis kommer vara folk som rider i ridhuset då :)







NU mår jag lite bättre..

Ja jag har ju nu varit sjuk ett par dagar det är även därför jag bloggat så dåligt för jag har faktist sovit väldigt mycket ja, men i alla fall så är jag lite bättre idag och jag är i skolan nu


ikväll blir det stallet, orkar kanske inte rida men hästarna ska i alla fall få röra på sig. Sen så ska jag plugga till provet vi har imorgon samt göra klart inlämningsuppgiften som ska in imorgon, men det blir nog efter skolan, kanske lite i får se :) Men jag ska i alla fall försöka blogga mer nu:)

Förlåt!

Förlåt för att uppdateringen igår inte va den bästa, men när jag inte har något roligt att blogga om så känns det så onödigt att blogga, bara för att. Då väntar jag heldre och skriver ett bra inlägg, med roligt och intressant läsning.

Så, om vi har dålig uppdatering någon dag så får ni gärna komentera med saker ni vill läsa, så ska vi försöka fixa det.

Igår komm ju två hoppoutfitar upp, tycker dem blev riktigt snygga och det var u ni som hade bett om det, och då kommer det självklart upp. Sen bad nån om att vi skulle göra en vidio i stallet med våra hästar, vilket vi ska göra någon dag...vi får se när! :)



Påersonligen tycker jag att averige outfiten blev snyggast ;) bara för att jag gjorde den. haha. Men då vet ni i alla fall att det vrar därför och det finns ju inte så jätte mycket att blogga om när man är hemma och sjuk. så ni vet!
<3



Godmorgon!

Godmorgon!

Nu blir det skola. E fortfarande inte 100 frisk, men ja kan inte vara hemma mer nu.

I alla fall så måste jag till skolan idag, så vi syns senare. Asså, vet att det blir lite tråkigt när jag skriver såhär. men men.



Stallet ikväll, jippiiii! :)

träning idag...

Tränade min lilla älskling för Pelle och det gick verkligt grymt bra! Elsa tyckte det va jätteroligt och grymt ducktig var hon! Lärde mi otoroligt mycket idag oxå, asså Pelle är en sån sjukt bra tränare! :D
Nippson red jag ut med Emelie och vi mötte på 4 rådjur, det va 2 ungar och sen vara en med en pinne i huvudet, haha! ;P
Känner att jag inte mår lika dåligt men det kommer lixom dåliga vibbar eller vad man säger och hatar det, är så sjukt känslig och blir jättelätt sårad eller känner mig dålig, tack för att du finns carro <3
min älskade fining <3
Är sjukt mycket plugg nu men snart är det lugnare så då kommer jag blogga mera :)

Blir lite arg faktiskt!

Jag såg en kommentar på Nellies blogg, och jag blir faktiskt lite arg. NEllies ponny stella hade gjort illa sig i hagen när hon hade busta och då hade någon skrivit. "det är därför man inte har tävlingshästar tillsammans i samma hage" eller något liknande.

Jag förstår faktiskt inte varför man inte skulle kunna ha en tävlingshäst med en annan häst i samma hage. Jag fattar faktiskt inte det. Hästar är FLOCKDJUR, FLOCKDJUR. Iget annat. Dem lever i en flock alltså med andra hästar och vill därför ha en hagkompis. Det är som att säga att ens barn inte får leka med andra barn när den är liten bara för att den inte ska få nån skada så den inte kan bli fotbollsprofs när den är vuxen. Det går lixom inte ihop. Barn ska få vara barn och hästar ska få vara hästar.



Hästar är flockdjur, ovavsett vad dem kostar.



Hopp outfit!

Nu gör jag också en hopp outfit.


Vad tycks?


Är med och tävlar! :)


 

Länkning till bloggen: http://stockholmriders.blogg.se/
Läkning till tävlingen (om ni vill delta): http://stockholmriders.blogg.se/2011/october/bloggtavling-igen.html#comment


Hopp Outfit

Ja det va någon som bad om att alla vi tre skulle lägga ut en snygg hopp outfit och en snygg dressyr outfit. Jag tänkte att jag skulle försöka med en hoppp outfit nu! :)



Jag tycker att sverige outfits är super snyggt, jag tycker att det är super snyggt att man visar att man kommer från sverige istället för att andvända nnåt annat lands färger.
Jag tänkte avar sade och träns (blömde ta med tränset) och äve en svart hjälm (glömde ta med den också) :P- Sen tänkte jag blåa mridbyxor, snygg pike, med sveride flagga och text. blåa benskydd som matchas upp med et par gula boots. sverige täcke, sverige shabrak, sverige hoppluva.  aa, jag tror det va allt. Jag tycker att detta är riktigt snyggt! :)




Godmorgon!

Godmorgon!

Hemstudiedag idag, så hemma idag också...men fortfrande sjuka! :( Idag ska jag i alla fall försöka plugga lite.

Jag ska försöka blogga bättre idag (igår orkade jag inte, sov typ hela dagen). Det kanske kommer upp lite åsiktsinlägg eller liknande. VI får se! :) Men i alla fall blir jag mega glad om ni kan kommentera vad ni vill läsa, då får jag ju lite ider! :)



Kolla min söööta ponny, älskar dig! <3


MYCKET PLUGG NU...

Tar en paus i typ 10 minuter ifrån pluggandet för att blogga! All spanska är check, så sjukt mycket att lära mig men nästan allt sitter så känner mig rätt så redo inför provet imorrn! Fick tillbaka 2 prov idag, är rätt nöjd med matteprovet men inte med SO men det är Elias som håller i det så skit samma, fattar ändå inte vad han säger ;P
Mamma och pappa tar hand om ponnysarna idag, har vart med lollo och sen nu pluggat. Behövs en gång i veckan, då har man tid med allt lixom <3
Asså denna underbaringen är ju ba för fiin <3
VILL HA HÄSTGÅRD! :D



Efterlyses!

Säger det igen, ifall nån missat och vet vart det finns!

Jag letar efter en tjock (hyfsat tjock) väst (ridmärke) som man kan ha i vintern, höst/vår. Jag skulle värkligen villja hitta en snygg väst så om ni vet nån så snälla KOMENTERA!

tyå nått sånt här, och juste den ska vara svart också.! :)


Godmorgon!

Godmorgon, hehe! Men vi är hemma och sjuka idag, sååå tråkigt. Jennifer fick feber igår kväll så igår visste vi att hon skulle vara hemma och idag när jag vaknade hade jag super ont i halsen och huvudet, så jag stannade också hemma och vilade. Jag sommande om och vaknade vi nio men har inte orkat blogga förns nu.

MEn asså jag HATAR ATT VARA SJUK! Man missar så mycket med det ffunkar ju inte att gå till skolan när man är sjuk...det kommer ju inte direkt bli bättre.

AA, ni får gäna önska inlägg, för vi e hemma! :)



Jag tycker ni kan peppa ida lite och skriva lite fina kommentarer till henne, hon behöver nog det just nu! <3 <Föresten så tycker jag att det va lyckat av henne att publisera samma inlägg 5 ggr.


Idag är en ny dag...

Idag äre bättre men vill inte leva såhär. Sjukt tråkigt! Vet att om 1 år kommer jag göra extakt samma sak som nu. Vara i skolan, åka till stallet, försöka komma hem rätt så tidigt, dusha och äta mat och sen den lilla tiden som e kvar blogga och kolla bloggar. Och sen såklart läxor.
Vill börja om, flytta nån stanns och starta ett helt nytt liv...
Men nu till VÄRKLIGHETEN då!
Ponnysarna gick guld idag! Lydnad med båda på galoppbanan och shit vad duktiga dom va! Hoppade lite dike med Elsa men det va så mörk när jag red nippe så sket i det ;)
Finns inget mer att säga! :D
Kompisarna imorrn, ponnysarna ska vila, och massa plugga!


<3



Idag är en ny dag...

Idag äre bättre men vill inte leva såhär. Sjukt tråkigt! Vet att om 1 år kommer jag göra extakt samma sak som nu. Vara i skolan, åka till stallet, försöka komma hem rätt så tidigt, dusha och äta mat och sen den lilla tiden som e kvar blogga och kolla bloggar. Och sen såklart läxor.
Vill börja om, flytta nån stanns och starta ett helt nytt liv...
Men nu till VÄRKLIGHETEN då!
Ponnysarna gick guld idag! Lydnad med båda på galoppbanan och shit vad duktiga dom va! Hoppade lite dike med Elsa men det va så mörk när jag red nippe så sket i det ;)
Finns inget mer att säga! :D
Kompisarna imorrn, ponnysarna ska vila, och massa plugga!


<3




Idag är en ny dag...

Idag äre bättre men vill inte leva såhär. Sjukt tråkigt! Vet att om 1 år kommer jag göra extakt samma sak som nu. Vara i skolan, åka till stallet, försöka komma hem rätt så tidigt, dusha och äta mat och sen den lilla tiden som e kvar blogga och kolla bloggar. Och sen såklart läxor.
Vill börja om, flytta nån stanns och starta ett helt nytt liv...
Men nu till VÄRKLIGHETEN då!
Ponnysarna gick guld idag! Lydnad med båda på galoppbanan och shit vad duktiga dom va! Hoppade lite dike med Elsa men det va så mörk när jag red nippe så sket i det ;)
Finns inget mer att säga! :D
Kompisarna imorrn, ponnysarna ska vila, och massa plugga!


<3




Idag är en ny dag...

Idag äre bättre men vill inte leva såhär. Sjukt tråkigt! Vet att om 1 år kommer jag göra extakt samma sak som nu. Vara i skolan, åka till stallet, försöka komma hem rätt så tidigt, dusha och äta mat och sen den lilla tiden som e kvar blogga och kolla bloggar. Och sen såklart läxor.
Vill börja om, flytta nån stanns och starta ett helt nytt liv...
Men nu till VÄRKLIGHETEN då!
Ponnysarna gick guld idag! Lydnad med båda på galoppbanan och shit vad duktiga dom va! Hoppade lite dike med Elsa men det va så mörk när jag red nippe så sket i det ;)
Finns inget mer att säga! :D
Kompisarna imorrn, ponnysarna ska vila, och massa plugga!


<3




Idag är en ny dag...

Idag äre bättre men vill inte leva såhär. Sjukt tråkigt! Vet att om 1 år kommer jag göra extakt samma sak som nu. Vara i skolan, åka till stallet, försöka komma hem rätt så tidigt, dusha och äta mat och sen den lilla tiden som e kvar blogga och kolla bloggar. Och sen såklart läxor.
Vill börja om, flytta nån stanns och starta ett helt nytt liv...
Men nu till VÄRKLIGHETEN då!
Ponnysarna gick guld idag! Lydnad med båda på galoppbanan och shit vad duktiga dom va! Hoppade lite dike med Elsa men det va så mörk när jag red nippe så sket i det ;)
Finns inget mer att säga! :D
Kompisarna imorrn, ponnysarna ska vila, och massa plugga!


<3




Hemma!

Nu har vi kommit hem!

Idag är det pluggdag=inget stall! :( Jag hade även velat prata med ida, men vi får göra det i morgon!

Dagen idag va ganska trågig...haha, känner att skoldagen typ söög. Haha, e as trött och ska typ gå och lägga mig nio idag...haha. Men så blir det efter en lååång tävlingsdag. Jag är så otroligt nöjd över Jennifer och Fire. Det va även ett kanon avslut på denna tävlingssesong, jag vi har bestämt oss för att inte tävla något förns efter vintern eftersom det är så kallt nu, eller börjar bli och även för att ha vintern som en tränings period. :)



hon e ju bäst! :)


Priserna...



Lätt A rosetten

Lätt B rosetten + pokal

Ett situnderlag som jag van i Lätt A:n

Grimma som jag van under Lätt B:n

Ett bälte där man kan ha massa grejer typ när man groomar hästen

Plaketterna 

Hårutsmyckning

Påse där jag fick priserna i Lätt B:n i

Ja dessa var priserna. Bra priser va?


Godmorgon!

Godmorgon! Guuud vad trött jag är. Pappa kör oss till skolan och vi behöver inte åka förns 8.20. Tack pappa! :)

Ja, det blir en jobbig dag i skolan eftersom jag har ont i huvudet, ont i halsen och ja...känner mig inte så jätte frisk. Men jag har inte tid att vara sjuk så det är bara att köra. :)

MEn aa, nu ska ja fixa lite tidsinställda som kommer upp under dagen! :)



Grattis min älskade syster och Fire! <3<3


Shadow du är helt underbar! ÄLSKAR DIG! <3


Lyckad dag!

Lyckad dag? minst sagt, ja jag har tävlat två klasser idag, och kan minst säga att jag är nöjd <3

Ja jag tar vell en klass itaget eller?

Lätt B:1
Ja Fire var jätte fin under programmet, han var lite spend i ena hörnan där det stode en funktionär med reflexväst, som var lite läskigt. Men i alla fall så var han jätte fin genom programmet och det gick jätte bra :) ja är super nöjd och han var fin genom hela programmet så jag är jätte nöjd.

Programmet slutade med ca 66,897% och en tredje placering:)

Lätt A:1
När jag sedan red fram till lätt A:n var han jätte fin och allting gick jätte bra. Sen när jag kom in på banan var han också super fin, programmet gick jätte bra och han var super fin, ja han blev lite övertaggad i galopp ökningen så han gjorde ett glädjeskutt och då blev det ett omslag, haha gullet, att han blir glad tycker jag inte gör någonting. Heldre än glad ponny än att se dem ponnyerna som lixom ser irriterade ut på sina ryttare.

Proggramet slutade med 66,579% och en fjärde placering



haha, kul att man är helt röd i ansiktet pga kylan!


Mina tränare! :D

Per-Ola Nyström

Min hopptränare som jag tränar varje vecka för. Lugnt den bästa tränaren jag tränat för!
Har lärt mig jättemycket av han och roliga är att han lixom vet ens namn och vet att man tävlar och frågar om hur det gått och vet exakt vad som jag behöver jobba på med mina hästar :D


Tränar inte så ofta för men hon e ändå min tränare. Har tränat för henne med Nippi och förut tränade jag varje vecka med Elsa ;)


Tränar inte heller så ofta men för henne tränar jag markarbete för man tror jag ska börja
köra 1 gång i veckan med varanan häst :)

Saida tränar jag för lite då och då i allt ;)




måste vara för mig själv

Känner inte att jag mår särskillt bra, behöver vara för mig själv och fundera på saker så inge blogg...

Bästa jenni :D

Shit vad jag e stolt över dig gmn! Sitter och följer tävlingen här hemma och sjukt bra procent fick dom! Säger det inte för Jenni kanske vill säga det själv sen men sjukt bra fick hon! :D
Du e BÄST! :D


Tror detta var deras första tävling ;)

Tycker du e sjukt duktigt skaru veta <3



Villm oxå tävla!

Blir nog inte att åka och kolla på tävlingen för måste plugga fast det stora problemet är ändå att jag inte kan komma dit ;P
Men lycka till Jenni, och Fire då! :D
Är JÄTTE tävlingssugen nu asså! Vill tävla NUUU! SEr lixom alla som tävlar och så och då blir man ba så sugen, och verkligen på att tävla plutt! Länge sen nu...
Är i alla fall tävling om 2 veckor, LC-LB med nippi, kanske kör en LD-LC med Els eller bara LC, får se hur hon går dom hära 2 veckorna ;)
Ska hoppträna med Elsa på Onsdag, HOPPAS jag i alla fall. Nu vågar man ju inte riktigt hoppas...




Fina Elsa men ni ser ju att Nippe blev fett springig!


Tävling idag!

Idag ska jag tävla, därför blir det dålig uppdatering från mig och Caroline!

See U!




Säängen nu!

Det blir en låååååååång dag i morgon så nu blir det sängen för min del!



En gamal bild på mig och Fire. Alltså från i vintras, typ ett år sen!



BARNKALAS :D

Såå... Kom hem tidigare än jag trott så ska försöka blogga rätt mycket nu :)
Red båda mina ponnybus på galoppbanan och så roligt att rida pluttis igen, och det tyckte hon med. Skit pigg va hon och bockade typ hela tin, haha gullig ponny man har :D
Nippson hade jag verkligen kontroll över idag och menar lixom att jag kunne bromsa och öka när jag ville, eller ja, öka kan jag göra när som helst haha! Men har kollat mycket på film när Mathilda rider honom, asså på tävling och då såg jag lite hur hon gjorde så försökte göra lite som hon och då gick man ju PRIMA! :D
Nippish med hans sadlish! :D Visst eren snyggish och den sitter perfa!
Imorrn ska ju Jenni tävla så ska kanske dra och kolla, i hope so! <3

Känner att jag och Els är väldigt matchande, haha! ;)




Blev träning i alla fall!

Idag blev det träning för mig i alla fall. Ja vi båda tränade samtidigt fast Isabelle la mäst fokus på Jennifer.

Jag är riktigt nöjd med shadow. Han var suer fin och jag red igenom la:1 proramet bara för kul och han va sååå fin!

Min älsklig!



Idag va du suuuper fin min älskling, jag är såå himla nöjd över dig! Och oss tillsamans!


Ida bad mig...

Ida bad mig skriva att hon är hos sin kusin och firar och lkan då inte blogga. så ni vet, jag vet inte när hon kommer hem så inte heller när hon kan blogga.

Men då vet ni i alla fall vart hon är...



Ida, min suuuper fina vän! <3


Laddat...

Ja nu har jag laddat till tävlingen genom träning och sen framför mig tile chill.

På gick det super bra. Jag är super nöjd, och jag red igenom programet. Det gick super bra och han var jätte fin idag. Vi får hoppas att det går bra, men för mig spelar det inte så stor rol hur det går! Jag är super nöjd med hans och min prestation från förra tävlingen.

Men nu ska jag se på en film och chilla lite! :)



Söötis ladda ordentligt inatt.


 

Tävling imorgon!

Ja imorgon är det tävling för min del :) Sista detta år :) Ja jag ska tävla lätt B:1 och lätt A:1 ja det blir en lång dag också, första starten är ca 11:40 och andra är ca 17:20 Ja ganska lång dag eller??

Tror att det är jätte kul att stå och frysa i fyra timmar och dessutom är jag förkyld jippi :)

 


Sorry!

Sorry för att jag bloggat så himmla dåligt nu på senare tid men jeg har hafft jätte mycket i skolan som har tagit väldigt mycket tid, men nu ska jag blogga igen :) Så nu kan ni förvänta er att jag bloggar:)

Ja i alla fall så har jag inte tenkt att skriva om de dagar ni "missat" för de har heller inte varit så roliga, förutom att jag tränade i torsdags, men kan säga lite kort att det gick jätte bra och sen så ska jag träna idag igen.

Men nu ska jag se till att ge er ordentliga och förhoppningsvis bra inlägg :)


Sötnos <3


Stallet!


Nu drar vi till stallet!

Jennifer ska träna inför imorgon, och jag ska jogga Shadow. sen ska ju FIre förberedas inför imorgon och kolla så allt vi behöver finns i stallet. eller ja, ni fattar allt man ska förbereda inför en tävling!


Titta vad sööta Jennifer och Shadow är! <3

Men nu åker vi! <3


när självförtroendet sjunker...

Måste skärpa mig nu! MÅSTE få bättre självförtroende och för att få det måste jag bli kaxigare och sen måste jag rida Elsi. Det är hon som får mig att känna mig duktig men när jag inte rider henne känner jag mig fett dålig och typ mesig. Måste va mycket mera bestämd fast på ett lugnt och snällt sätt. Jobba mycket med dom från marken och vara mycket med dom. Elsa ska få massage idag igen, det är hon verkligen värd <3





Man måste vilja och tro på sig själv och hästen för att vinna! That´s it!



Invigning...

Ska sova snart, äre tanken i alla fall ;) Imorrn äre invigning på min sadel, nån som vill komma och va med på invigningen. Imorrn klockan 13 i stallet, helt gratis! XD
Den är så mumsig så man ba dör...
Hoppas oxå Elsi e frsäh och fin imorrn, hon vill verkligen ut och busa. Det märker man på henne! <3
Sen på eftermiddag drar jag mot mina småkussar för att fira dom :)
Sweet dreams <3

KNIPPER♥

Skrev ju om Elsi i ett inlägg men har ju min superstjärna kvar ;)
Knipper är då 10 år och Irländs import D-ponny!
Han har tidigare stått hos Mathilda Lindskog och hon hämtade honom direkt från Irland när han var 4 år. Han har gått MSVA och vi satsar mot SM :D
Än sålänge har jag haft honom i lite mer än 2 månader och vi har startat 3 tävlingar och det har gått överbra! :D


Med mathilda! :D

Kommer kunna ha han feta länge ändå och tror vi kommer ha grymt kul för det har vi redan!







Våran FÖRSTA hoppträning och den va för Linda. Lite Elsi i början med ;)
Nu vet ni lite mera om han, om ni vill veta nått med äre ba att fråga!

Hemma nu!

Nu har vi kommit hem, och ätit middag. 

Stallet idag ver bra, gansla kallt, men endå kul. Vi ledde ut våra hästar så det blev ingen ridning idag.

Men vi träffade lilla söta ida där. Gullunge hun e asså älskar den bruden. hon e typ såå himla underbar och fin. Ida i mitt <3.


Världens finaste vän! <3

MEn nu kollar vi på IDOL, men vi börjar från början eftersom vi spelade in. Men kom öå en as rolig grej, tänk om lailas vatten skulle gå i direktsändning, fett kul...haha.

Men nu ska jag titta på IDOL, see u sooon!



Tjooockis!

Ikväll blire en riktig tjockis kväll! Har nyss ätit tjockis pizza och nu godis. En munk och popcorn ligger på kö till min mage med, hehe! Får se om man ens får rida imorrn, kanske är för tjock, haha! Känner redan att man gått upp ett par kilo...
Elsi va varm idag igen :( Om hon är det hela helgen oxå så ringer vi till John
Men guuud vad kallt det e ute nu asså. Har börjat med mina tjockeskor redan, haha men älskar dom och kommer alltid att göra det xD


Nippis fick en barbacka skritt med lillcornis <3

Va och köpte stigbyglar and i LOVE, köpte med stigläder och sadelgjord, lixom nödvändiga saker ;)
Så imorrn är det prämier och ni får såklart bild :D


vill rida dig nuuuuuuuu älskling ♥



Stallet nu!

Nu blir det stallet...



Snart syns vi älskling! :)


Sorry!

Sorry för den dåliga uppdateringen hitils idag. Men datorn hade damp i morse och då kunde jag inte bloggga och sne när jag kom hem somnade jag och sov i typ en timme. ooops. MEn kanske inte så konstigt eftersom jag satt uppe till 12 och pluggade.

Men nu kan jag i alla fall säga HISTORIA I GRUNDSKOLAN, SÅ KLART!!! lixom hur klart är inte det, sista historia provet i grundskolan skrevs idag, sista historia uppgiften lämnaes in idag, sååå nöjd.

Men aa, jag hoppas ni förstår för jag är super ledsen! :( men aa, det blir bättre ikväll!



Bästa tjejerna! Älskar er! <3


Sadel, du e bäst :D

Shiiiiit vad lack jag är, haha! En viss unge har lagt upp en bild på FB som man inte direkt ville. Fattar inte varför alla snackar om det men men ;P
Var nyss i stallet och Elsa va mycket bättre idag. Jättefina och kalla ben. Gick med henne ändå, så att det verkligen är bra!
Nippson red jag på vägarna, duktig var han. Red först på lite halvlånga tyglar men efter första galoppen gick det inte så bra, haha! Han vill typ ba galoppera hela tin, haha! ;D


not today ;)

Idag kom nippes underbara sadel. Asså den e så sjukt snygg och skön. I´m in love ♥
Sen låg den jättebra på han men den är ju special beställd för han :D







Förlåt!

Förlåt...

Hade massa plugg att fixa, ingen tid till bloggen och nu ska vi till stallet och tränna, det blir alltså ingen bra uppdatering idag...



Älskling! <3


från skolan

Update from school now! Ska börja lite på min Engelska bokresension som ska va inne imorrn :/
Ponnysarna DIREKT efter skolan, får se hur Elsa mår idag. Hoppas verkligebn hon är bra! Ska gå med henne idag vilket som, kanske rider lite lätt beroände på hur hon känns.
Nippson ska jag ride ut på, mest på vägarna men kanske hos Bonden, om Cornis vill hänka!


me and my darling <3


Sista Biologin igår...

Ja igår hade vi våran sista biologi för grundskolan eller typ i alla fall... Ja det måste jag säga är riktigt roligt :) Ja så det e riktigt skönt asså... Ja det är jätte skönt att inte behöva tänka på biologi numera. NICE:)


Ja biologin slutade med ett semenariet ja jätte nice att det är over nu:)


Skolan nu!

Nu åker vi til skolan....



Hästarna ikväll, Då blir det träning....

MEn nu måste vi åka, seee u!


Fick byta häst...

Har vart SÄMST uppdate fårn min sida men det har ba blitt så idag.
Tanken var ju att jag skulle hoppa Elsa men hon va väldigt varm i en benet så då blev det med nippe stället och det gick helt okej men det känns som allt är förstört sen jag träna för Cathrine förra veckan men Pelle gav mig massa tips så nu hoppas jag det går bättre nästa gång. Hade värsta lyx lektionen oxå. Pelle red Anjas överfina Peddel och sen va ja den ända som träna;)
<3
Blev rätt ledsen ändå för ville verkligen hoppa Elsa och ville verkligen komma igång med hoppningen nu men tydligen inte. Hoppas hon blur bättre snart. Gick lite med henne efter jag ridit och shit vad cppigg hon va, haha!



Tänkte lägga in en film på mig och els men det funkade inte :/
Men länkade hit stället! :D
↓          ↓         ↓         ↓         ↓
http://www.youtube.com/watch?v=x63upTsSjuc&feature=related


Fick byta häst...

Har vart SÄMST uppdate fårn min sida men det har ba blitt så idag.
Tanken var ju att jag skulle hoppa Elsa men hon va väldigt varm i en benet så då blev det med nippe stället och det gick helt okej men det känns som allt är förstört sen jag träna för Cathrine förra veckan men Pelle gav mig massa tips så nu hoppas jag det går bättre nästa gång. Hade värsta lyx lektionen oxå. Pelle red Anjas överfina Peddel och sen va ja den ända som träna;)
<3
Blev rätt ledsen ändå för ville verkligen hoppa Elsa och ville verkligen komma igång med hoppningen nu men tydligen inte. Hoppas hon blur bättre snart. Gick lite med henne efter jag ridit och shit vad cppigg hon va, haha!



Tänkte lägga in en film på mig och els men det funkade inte :/
Men länkade hit stället! :D
↓          ↓         ↓         ↓         ↓
http://www.youtube.com/watch?v=x63upTsSjuc&feature=related


Mitt liv asså!

Jag har suttit och arbetat me J*la So i typ en timme om inte mer och sen när jag nästan är klar så försvinner halva grejen!



Jag tror jag har lite att göra nu....hela natten eller?...


Förlåt!

Förklåt men skolan går före...



Asså grymt ledsen men måste plugga, bloggningen blir bättre imorgon hoppas jag!


Har en känsla av att ni blir fler och fler!

Asså ni blir ju brara fler och fler...så himla roligt. :)

Asså jag är riktigt glad att fler och fler läser och kommenterar, riktigt roligt. :) Hoppas att vi nån gång kan komma upp till toppen bland hästbloggarna, men det är vääääääääldigt långt dit, haha! :) <3 Haha, jag blir så glad när jag kolla statestiken och såg att ni hade blivit fler än vad ni brukar! LYCkA! <3 haha! :)

MEn nu ska lilla duktiga jag plugga!



En fin bild på lilla Shadow!

MEn nu till plugandet


Brand...

Nu undrar ni säkert vad jag gör hemma! Jo, det bran i mitt arbetslag på skolan så vi fick gå hem :D Fatta najs och kan skryta med att det va jag och mina kompisar och några andra tjejer i våran klass som upptäckte det, haha! ;)
Så nu lucktar man härlig rök!
Snacka nyss med mamma och hon tyckte att jag lika gärna skulle kunna hoppa i 3 gruppen så jag ska kolla med Linda om det funkar, i hope so :D
Om det inte blir träning vid 3 så åker vi till Lyckås innan stallet och fixar lite things ;)

Gårdagens ridpass Shadow!

Igår red jag Shadow i ridhuset, han var super fin och JÄTTE duktig. MIn underbara älskling.

Jag tränade lite på det jag tränade på träningen förra veckan men tog endå ett ganska lugnt pass. Jag tycker att SHadow blev jätte fin, eller han är alltid fin. Men det e vel klart att det inte går perfekt så fort jag sitter upp, men jag tycker i alla fall att han var super duktig! MIn världens finaste ponny!



Min snyging! <3


Skolan nu...

Snart drar jag till skolan, träning med Elsa sen efter :D
Hon e så rolig att hoppa! Hnner inte skriva nått mer men hoppas ni får en bra dag ;)
ses :)

Skolan

Nu är det skola för oss. Ja vi har bild och sen ett viktigt seminarium i no. Vi hoppas att det går bra på både bilden och seminarumet, viktigast att det går bra på seminarumet.

Ja asså nu ska vi i alla fall dra till skolan och sen så kommer vi hem och då ska vi plugga till So, ja men nu ska vi i alla fall dra:)



Gillar dessa bilder så gulliga.


nu bloggar jag...

Skulle ju blogga men internet har inte funkar men gör ett snabbt inlägg nu!
Var jättemysigt i stallet idag. Ponnsyarna va superpigga och jättehärliga. Elsa hade jättefin galopp och ja, jätteroligt var det!
Nippe va oxå jätteglad och han ville ju inte direkt skritta, haha! :D
min prins <3

Igen om ni missat då!

Jag tänkte för er som missade detta så kommer det igen!









Ja, vilket klipp är roligast? haha 4:an tycker jag!


Bloggar mera sen :)

Hemma från stallet och ny dushad. Ska äta och plugga nu så vi hörs sen, kan ba säga att ponnysarna var underbara idag :D <3





Stallet tidigt idag

Ja idag ska vi till stallet tidigt, eller i alla fall för oss, ja vi åker nu och i vanliga fall är det bra om vi åker hemifrån vid 6 så ja det är tidigt för oss... Haha ja i alla fall så ska vi jogga hästarna idag, förmodligen i ridhuset, ja tyvärr så är det ju höst nu och mörkt på vardagarna så det blir att rida ut på helgerna och i bästa fall kunna skritta ut på vägen som är belyst...

Ja så idag ska vi som sagt jogga hästarna, blir nog för min del lite träning inför tävlingen i helgen :) Det kommer mer om tävlingen närmer fram.





Över 100 inlägg!

Nu har vi skrivit över 100 inlägg och vi har bara haft bloggen i mindre än två veckor, asså det e typ 10 inlägg per dag, grymt ju!

Jag känner mig mega stolt att det gick så fort innan vi skrevit så många inlägg, ockej 100 inlägg är inte jätte mycket men på TVÅ VECKOR tycker jag att det är ganska många inlägg!



Jag är stolt över oss tre! <3


Hiss

En sak jag måste Hissa är västar, ja det är jätte bra tycker jag för man kan lätt hålla sig varm och sen kan man ha tröja under med en annan färg och då kan man lättere matcha eftersom det blir lite jobbit om man ska köpa massa olika färger på jackor, så ja måste hissa västar (Främst svarta västar)


Kanske inte riktigt min typ av västar.


vill ni veta...

Vill ni veta en hemlis...



...Nu vill jag verkligen ha hästgård igen!


vill ni veta...

Vill ni veta en hemlis...



...Nu vill jag verkligen ha hästgård igen!


halvdag!

Hade ju halvdag så e hemma och käkar lunch, tacos...mm! Ska åka till stallet sen vid halv 1, pluggar lite nu innan jag åker om jag hinner med tror inte det men har ju hela kvällen på mig ;)
Ponnysarna ska gå ut idag, båda två. Skit kallt ute är det och mina tjocke skor kan jag inte ha :/ dom va fett cp
Får se hur mycke uppdatering det blir från min sida ikväll då men ett i alla fall :)



Godmorgon!

Godmorgon! NU ska vi snart åka till skolan. Idrott idag....inte kul eftersom vi ska vara UTE! Fattarr ni fortfarande ute idrott! Asså det e ju jätte kallt nu, det finns säkert snö uppe i landet. eller?haha, jag vet inte riktigt, haha. MEn jag tycker att det är fett konstigt att vi fortfarande ute idrott.

Sen så hoppas jag ju att dagen idag blir och att jag får mycket gjort. I matte måste jag jobba ganska mycket och sen har jag engelska pass också.

Snälla pappa kör oss. Tack, tack pappa!




älskar er underbara! <3


Bra statestik!

Igår va det super bra statestik, you make me proud! <3

Ja, riktigt bra och ni får gjärna fortsätta läsa och sprida vidare! Jag tycker också att uppdateringen var bra igår, eller vad tycker ni???


Såhär glad blir jag! <3




GOD NATT

Nu säger jag och mitt äpple
GOD NATT <3



Saknat mig?

i´m hooome! Saknat mig, har ju vart borta såååå länge! Måste ba säga att jag gillar denna blogg mer och mer, älskar att logga in och se era fina kommentarer och sen oxå se vad mina favvo tvillingar skriver, eller okej. Carra och Jenni då, haha! :D
Är inte klar med min labbrapport än, det är det som jag har gjort när jag pluggat men eftersom ja inte hade nån data som ja kunde göra det på så kunde jag nte börja på en gång men men.
Halvdag imorrn och det gillas verkligen! :D Asså vår skola verkar ju inte vilja ha oss där eftersom vi alltid e lediga och har halvdagar men varför klaga? ;)
haha inte idag som ni ser, så varmt e det inte ;)
nipppish :D
min grymma ponny!
Ska äta ett äpple nu och sen ska jag säga hejdå te pappi som åker te Spanien imorrn <3

stallet nu

dra nu mot stallet...
... see ya!

Efterlyses!

Nu eftersom ida (TACK) visade hur tunn den västen var så vill jag ju hitta en ny väst...

Jag har INGA märkes krav (hälst hästmärke), jag vill att västen ska vara svart och VARM. Den får gjärna vara i ett glansigt matrial...ugefär som oikuer västen fast tjockare, och gjärna under 1000 lappen.

Om ni har något tips där en väst som liknar min beskrivning säls, KOMENTERA!


Alltså lite lik denna fast tjockare. :) Om ni vet och tipsar så blir lilla jag suuuper glad! :)




Plugga! =)

Hemma är jag och ska plugga gärnet, nackdelen är att jag måste andvända min kära brors data så får vänta tills han drar till gymmet, haha! Åk nu Liiinus :D
Ska till ponnysarna och borsta och pyssla lite med dom. mys <3
Shit vad jag vill ha gård nu, så extremt mysigt <3





Not what you think

Till carro min babe!

Asså vet, är så sjukt snygg men...

Såhär är den i verkligeheten och den är jättestor och pösig, i alla fall på mig ;)


och ser du vad tunn den e. Beställde ju en sån själv och blev jättebesviken! Hade beställt minsta storleken och den va verkligen ful på mig men det kanske passar på dig, men ba så du vet gmn. Den är inte som man tror <3



Hemma!

Hemma från skolan nu, dagen idag i skolan var ganska bra, inte den bästa men helt OK, morgonen började med en ganska ra nyhet som stod i metro...



Fatta att jag blev glad, ska göra allt jag kan för att träffa Robert typ! :P Haha

skoldagen blev inte så jätte bra, men helt okej!

Men see u later!



Vill ha!!!

Pikeur CHALINA

Asså älskar denna! Tänk att ha denna i vinter. Jag tycker den är super snygg och det glansiga gör det inte direkt sämre...ÄLSKAR denna. Dock är priset inte det billiaste heller...1349 ;- får man betala om man vill ha den i sin garderob.

Jag tycker att det är super bra att ha en väst, för om man vill matcha så kan man ju ha en långärmad tröja under som sticker ut, så kan man matcha med färger i alla fall! :) för det blir ganska dyrt om man ska ha massa olika färger på jackor och/eller ridbyxor. aa, denna e snygg och jag vill sååå ha den!


Videoblogg 4 :D

Japp nu kommer 4:an! KOMENTARER, tack! <3



Haha, dör när vi blir rädda för getingen, men vi BJUDER! :)

Och jag (caroline) är super nöjd med Shadow på tävlingen! <3




Skoland då...

Nu ska vi dra till skolan, det är veckans första dag samt dag 1:a av 5 skoldagen. Ja i alla fall så blir det hårdplugg under denna veckan måste jag säga, ja massor av saker vi ska lämna in och sen lite mer som semenarium och mera saker, så ja det blir mycket plugg.




Stallet idag!

Vi har varit i stallet idag och vi tog en promenad med hästarna!

Vi tyckte att det kunde vara skönt för hästarna att få slippa att ha någon på ryggen så då ledde vi dem istället för att skritta. Jag tycker att hästarna skötte sig kanon, dem blev rädda några gånger, men dem är hästar och dem får bli rädda! Men dem fick även en lång rycktning! Det tyckte dem va mysigt!



Söötisar! <3


I´m hooome!

Nu e ja hemma från stallet och väntar på att minna pommesar ska bli klara ;)
Nu ikväll ska ja ba chilla och kolla på filmen jag fick med när jag köpte min klocka. Tänkte igentligen plugga men det kommer ju en hel vecka med massa plugg så vilar ut nu så börjar allvaret imorrn ;)
Hästarna har vart jätteroliga idag :D
Elsa red jag ut på på bondens väg och shit vad pigg hon vart ibland asså. Bockar drottningen :D
Det e fett coolt när man känner hur hela hon tar i verkligen. Men kan ju inte säga att hon inte
blev trött ibland med ;)


pappa och elsa poserar <3

Prinsen var gudomligt fin och duktig. Red lösgörande i ridhuset och såå fin han var. Verkligen arbetsvillg var han :) Tog fram och körde bommarna sen oxå och då blev han starkare och efter det med men sen nar jag lösgjorde han igen så blev han rätt fin igen ;)


haha, lite halvt fin

Hoppas ni diggar svaren i vårt videoinlägg ;D







Videoblogg 3 :D

Ja, nu kommer videoblogg tre! :)


KOMMENTERA!


videoblogg 2 :D

Nu har vi nyss kommit hem från Farsta och Jenni hittade en jacka, men not carro!
Här är del 2 av videobloggen :D





SEE ya!

videoblogg 1 :D


Många kommentarer nu när vi vart så snälla och gjort videoinlägg :)
btw våra röster låter fett mobbat ;)

Åker och shoppar nu!

Nu har vi gjort klart svaren på frågestunde och det första kommer upp ganska snart. Var tyvungna att göra flera för det inte fick plats men ni får dom andra senare ikväll.
Nu ska vi dra och handla jacka, asså jenni och carro. Sen ska vi till stallet och rida :)


en läskig bild! Ser ni att det står nån där borta? ;)


Godmorgon!

Godmorgon! Nu har alla vaknat och vi ska snart gå ner och ära frukost. Alla har nog sovit ganska bra och så, eller det hoppas jag i alla fall.

Idag måste jag plugga...:( inte roligt, och shoppa hoppas att man får med sig ida och Cornelia i alla fall, ja måste köpa en jacka.

Men vi har haft en mysig dag och kväll och hoppas hela dagen blir bra! :)



Söta elsa som busade ganska mycket igår.



Sova hos Carro och Jenni!

Ida, och Carro här!

Idag ska hela temelvskogen sova hos Caroline och Jennifer. Cornelia ska också sova hos oss, synd att vi inte kunde tvinga henna att också blogga här. :(

Vi kommer KANSKE fixa en vidioblogg imorgon, men vi får se om det funkar och om vi hinner. Riktigt roligt och tid kommer självklart gå till bloggen, vi kommer planera lite hur vi ska göra med bloggen och så.

Vi va i stallet tillsamans och red ut. Här kommer lite bilder från dagen.


Elsa va lite busig idag och ville välta idas skötlåda.


gulle Shadow!


Och gulliga lilla Fire!

Och nu ska vi se på FILM!


Stallet nu!

Nu åker vi te stallet! Vi ska nog rida ut med ida! :)

Det ska bli kul! Men aaa, vi ska åka nu så vi inte kommer hem allt för sent. Vi e vell hemma havl åtte (gissning) Vi ska nog inte klippa Fire i helgen då han är rädd och vi vill inte riskera att vi kan klippa typ en rand och sen blir han livrädd eftersom Jennifer ska tävla nästa helg, känns lite onödigt, men vi får se hur det blir!



Vi rider ut med denna galna tjej! :)


excelsa min ros

Känner att jag inte riktigt har berättat så mycke om mina ponnypinn så tänkte göra det :)
Elsa är en connamara på 13 år. Hon har tidigare gått LA dressyr och LA hoppning.
Hon är världens snällaste men lite av en bitch ibland då han vill göra lite som hon vill och gillar inte när man blir sur på henne eller kräver mycke av henne, då blir hon ba grinig och typ Du ska inte säga åt mig, haha! Men oftaste är hon supermysig och älskar när mna pysslar med henne.
Henne köpte jag för 2 år sen och har kämpat nått otroligt med henne!
Hon är en ganska svår ponny och har lärt mig jättemycket av det. Att inte ba korta upp tyglarna och hästen går i fin form och ba sitta och åka häst. Nää, här får man jobba varje steg ;)
Vi har så sjukt många minnen tillsammans. Du ha vart med när jag vart ledsen och jag gråtit i din päls och när jag vart överlycklig.





Har haft jättetur som fått ha dig som första häst och lära mig ALLT på dig. Du har byggt upp mitt självförtroände och förändrat mitt liv ♥


Älskar dig världens bästa lilla prinsessa ♥



Följ oss!

Snälla alla underbara läsare FÖLJ oss via bloglovin!

bloglovin

SNÄLLA! KAN NI FÖLJA OSS! Vi blir super glada och det är super enkelt.

TACK PÅ FÖRHAND!


Så jäkla sorligt

En 5-årig pojke springer in i köket och ropar: Mamma mamma! jag målade dina lakan med läppstift,mamman blir så arg att hon slår sitt barn medvetslöst sekunden efter slänger hon sig ner på golvet och ber att hon inte slagit sitt barn men det var försent, hans hjärta hade redan stannat, hon sprang in i rummet på lakanen stod det: MAMMA JAG ÄLSKAR DIG ♥





Så jäkla sorlig

filmer påväg...

Idag kommer massa filmer att fixas. Lägger ut några i taget :)
Här får ni i alla fall del 1 på provridningen av Nippishen :D



Godmorgon!

Nu har jag vaknat, så skönt med en sovmorgon! Vi jobbade ju förra helgen så det va sååååååååå skönt att få sova.

IDag blir det plugg och stallet som gäller, jag vet inte om vi ska klippa Fire Idag eller om vi gör det imorgon! Det vet jag inte!

Aa, jag ska äta frukost nu, men måste säga att jag diggar vår bloggning igår! ;) eller vad tycker ni!



Haha, dog när jag såg att ida hade lagt upp denna bild vad sööööt hon e!


Punkare

Har vart punkare en gång i tiden ;) Ser ni mig föresten?

Film stäket


Helgmat

Har ni tänkt på en sak. Varför äter man alltid god mat i helgen. Ja menar lixom. Om det blev köttbullar och mackaroner till middag på en helg skulle det bli fett konstigt och nej, det funkar verkligen inte :P
Varför kan man inte lyxa till det med god mat i veckan, fö det e ju då som det är som tråkigas. I helgen äter man ju godis och massa gott. Sen menar jag ju såklart inte att det är äcklig mat i veckan man ni fattar väl, inte lika god lixom ;)




Vad vill man helst ha lixom ;)



fredag så godis ofc!

Checkar Idol och äter godis! OFC, det e ju fredag xD
Ponnysarna va superduper duktiga och jätteroliga att rida, som vanligt då ;)
Körde först lite dressyr med Elsa och sen bommarna. Nippe joggade jag ba och sen bommarna med. Gjorde mycke lösgörande för John sa att jag skulle göra det och så fin han blev och han lyfte verkligen på benen, haha! :D
nippson
Roligt att du skratta LISA av videon, riktigt bra haha :D

Till Tove då som undrade vad mina ponnysar är för raser
Elsa är då en connemara och Nippish en Irländare, alltså Okänd ;)

Stallet nuuu!

NU ska vi åka till stallet! det blir nog ett joging pass men det får ni se när vi kommer hem! Jag vet inte riktigt hur det blir!

Men aa, vi får se hur det blir och om vi hinner longera råttan eller hur det blir. MEn nu åker vi och vi kanske bloggar mer när vi kommer hem eller så bloggar vi imorgon.



Älskar er ni e BÄST!


Hemma!

Hemma nu! Känner att dagen idag i skolan va ganska sudär! Men det känns i alla fall som bloggen börjar komma igång riktigt bra nu! Ni kommenterar mer och allt blir så roligt! Jag tycker verkligen att allt e så grymt roligt när ni e så possetiva och kommenterar fina saker.

OM frågestunden, jag ska ta ett litet snack men Ida om vi kan köra en videoblogg, men i såfall vill vi ju ha ännu fler frågor, så fråga massa frågor, ös på, allt ni kan tänka på!

http://teamelvskogen.blogg.se/2011/october/fragestund.html

Fråga massor, nu då! :)

Men vi ska åka till stallet ikväll, självklart. Vi ska ev logerar råttan (isabelles häst) om vi hinner!




Värld att se?

Hittade denna länk men den är från 2009 men kanske endå värld att se! Det är Edward Gal som håller en lektion eller aa, vad man ska kalla det! JAg tycker att detta är värt att se!

KOLLA HÄR!

om ni vill, jag tycker att detta ärr värld lite tid!


vi får se...

hinner tyvär inte fixa videosarna nu men kanske!
Ska nämligen hämta Cornis sen och åka ut till stallet så vi får se. Båda ska gå på bommarna, mäst Elsa men Nippe lite oxå :)
Shit vilken flumdag idag asså. Roligaste träslöjden på länge asså, haha! :D
Här fåru en till video Lisa! Hoppas du skrattat nått av dom vi lagt upp! :)



Träningen igår

Träningen igår gick så bra, Fire var jätte fin även Shadow men ja det gick så väldigt bra. är verkligen jätte nöjd över Fire och över passet, ja det gick verkligen jätte bra så jag är jätte nöjd.

Ja vi tränade mest på sluta påp volt, ja svårt att förklara men i alla fall en övning som passar Fire och mig jätte bra. Ja det var jätte roligt att träna ja är värkligen super nöjd:)




Roliga saker...

Ja denna kommentar trillade in så därför så gör jag nog ett inlägg som jag hoppas att ni kan tycka är roligt.

Jo, jag undrar bara om ni skulle kunna göra ett inlägg som får en ett gott skratt?
Slulle verkligen behöva något kul att höra/se.

Har bara med det viktigaste har tagit bort ganska mycket av kommentaren.

Ja då tänkte jag berätta om en sak som kanske ni inte tycker är roligt att läsa om men får se...

Ja vi alla tre från bloggen med Cornelia var på grönan i somras vi bestämde då att gå i spökhuset. Först så tvekade vi ganska länge men det gick tillslut, ja då gick vi in och sedan så var alla jätte rädda, vi gick in och sen kom ett "spöke" ja hon var jätte läskig och vi vågade inte gå förbi, då skriker Carro gå eller något liknande på engelska, ja och "spöket" Bara nej ni ska gå (på engelska) Ja sedan vågade vi gå vi gick up för en trappa och sedan när vi kom upp jagade ett spöke oss, ja jag var längst bak av oss så ja det var lite läskigt... men sen när vi kom ut på balkongen så vågade knappt en viss ida fortsätta, men vi gick tillslut mellan två grupper och ja vissa... Carro och Ida typ kramade dom framför, ja det var jätte kul asså jag skrattade jätte mycket för jag var nog minst rädd. Ja men en läskig grej var att ett spöke på balkongen tittade på mig och bara vinka kom till mig, men jag vägrade.

Ja lite filmer som ni kanske tycker är roliga







me like♥

ska dra till plugget nu och det e fett skön da idag i skolan, me like♥
Är hemme en timme sen efter skolan och bloggar och ska förhoppningsvis hinna göra filmerna! Kanske inte hinna ladda upp men i alla fall göra dom så äre ba att ladda upp dom sen när jag kommer hem från stallet :)
Rida ponnysarna idag, tror det blir "bommarna" eller kondination/klättring för Elsas del, Nippe vet jag inte riktigt än. Antagligen lite jogging ;)
jag och min älskade prinsessa! <3

HAHAHA

En film när jag e 1 år och sjunger lyriks på youtube och sen kommer det upp en gubbe som skriker i skärmen, haha fy f*n vad rädd jag blev ;D ( SPOLA FRAM TILL SLUTET OM NI INTE ORKAR KOLLA PÅ HELA ;)
LISA, SÅKLART VI KOMMER KUNNA GÖRA DET MEN LÄGGER IN DENNA SÅLÄNGE INNAN VI HUNNIT GÖRA EN. HAHA, JAG ASGARVAR AV DENNA I ALLA FALL :D



Skolan nu!

Nu åker vi till skolan! Snälla papi kör, eftersom han jobbar hemma!

Jag måste plugga massa kurst då vi har helt sjukt mucket! Men asså det är bara att gilla läget och göra sitt bästa!


ett minne med ida, globen horse show för två år sedan (tror jag) vi hälsade på friserhästarna i stallarna asså jag ÄLSKADE friser hästar och tjatade på mamma om att köpa denna! :) haha!


Helt fräsh! :D

Sorry för att jag inte blogga igår men det blev ba så. Han lixom inte men tvillingarna blogga ju så tomt vart det ju inte ;)
Har nyss diskat med pappa. Vår diskmaskin fungerar inte så vi får diska för hand nu tills vidare ;P
Vart och ridit Elsa i spöreegnet innan. Asså ahit vad blöta vi vart, haha!
Nippe vilade för John, vår veterinär kollade på han idag eftersom vi haft han i 2 månader och dom kan bli lätt lite orena när man byter underlag och annan ridning men han var jättefräsh och John tyckte han var superfin i bena! :D
Lite stel i bogen var han men ska rida mycke lösgörande sa han så det ska bli :)
Så fin min lilla pärla e!

Stallet nu!

Stallet nu!

Nu åker vi till stallet, vi ska träna håll tummarna för att det ska gå bra! Jag hoppas att det ska gå bra! :)



Nu drar vi till stallet

Hemma!

Idag va ingen bra dag...inte alls faktiskt. Just nu e jag inte glad på en lärare i skolan...asså varför jag orkar inte med sånt!

Idag lyckades jag i alla fall göra lite saker som va br trots att dagen började piss!
Jag lyckades göra färdigt ett eng steg oxch lämna in det, göra färdit och lämna in ett svenska steg och redovisat ett spanska steg. Desutom hade vi ett möte för niornas kabare. A, vi nior ska ha en kabare och då hade vi ledare ett möte och pratade om lite olika saker och så.

Men ikväll blir det träning, det är ju roligt i alla fall!


Isabelle och hennes förra häst Nalle eller Aristokrat Pan (som jag förövrigt ridigt ;) )

det ska bli rolig i alla fall!


De som följde med mig hem igår var...


Denna goda parfym av Paris Hilton

Fast svart


sedan massa smycken


Skolan!

Nu ska vi åka till skolan!

Har massa arr fixa och redovisa idag, asså jag dör typ! :S Nej, men måste fixa massa saker och redovisa det idag, eller det är inte jätte mycket att göra, men massa att redovisa.



Gammal bild, väääldigt gammal bild! Gillar mina ögon på denna! :)

Men aa, nu ska vi åka i alla fall! .)


Shoppat!

Nu har vi varit och shoppat! :)

Det blev lite kläder, lite smycken, en parfym och aa, det tror jag!

Mitt dyraste köp:


Älskar doften av denna! :)

Billigaste köpet va nått smycke för 25 kr! Som TAGET!


Ridpass Shadow 4/10!



Igår red jag SHadow i ridhuset! JAg tog ett ganska lugnt ridpass. JAg tränade på galoppövergångar skritt-gallop-skritt gallop!

Shadow var jätte duktig och JAG är sååååå nöjd med honnm, han var verkligen kanon duktig. MIn älskade ponny. Han var verkligen duktig och super fin. :)



Världens finaste! <3


"Dumma" hästar finns inte

En sak som jag tycker är viktigt att man tänker på är att det inte finns några dumma hästar. Om en häst blir rädd för en bil så är den inte dum utan den följer sina instinkter jenom att dra eller reagera på något annat sätt, därför är det viktigt att du själv håller dig lugn och lugnar ned hästen istället för att bli sur eller irriterad.

Fire är ganska bakskygg och när det gäller honnom så är han alltid jätte snäll, men när han blir rädd så tänker han inte på den som sitter på ryggen utan reagerar med flykt. Detta kan vara ganska plötsligt men nu har både han och vi vant oss med att lita på varandra och dette händer nästintill aldrig numera, det var i början när vi inte visste hur han reagerade i olika situationer men nu litar han bra på oss och vi litar bra på honom därför tycker jag att det är bättre att bilda tillit till varandra för då kommer den hästen som var rädd börja lita på att du inte utsetter den för farliga situationer.

Sen är det viktigt att tänka på att hästar också ofta blivit skrämda av någon gång i livet och offta beror det tyvärr på oss människor. Sedan tycker jag att det är viktigt att man inte blir elak mot hästen för att den blir rädd, för den reagerar på dens instinkter eller för att någon någon gång varit elak mot hästen. Var då inte elak mot hästen för då blir obehagskännslan stötrre i den situationen och nästa gång kommer det nog bara att bli värre. Jag säger inte att någon av er våra bloggläsare är elak mot hästarna men jag säger att det finns människor i Sverige som är det och om ni ser någontng borde ni göra någonting för att förhindra det, för ingen häst är värld att bli straffad för att den är rädd.


Hästar är flockdjur och reagerar efter deras instinkt.


Skolan då..

Nu är det dags att åka till skolan, pappa är snäll och kör <3 så det blir nice... Ja jag ska fixa med skolgrejerna sen drar vi. Ja vi kommer försöka sätta tidsinställda så hoppas att ni tycker att detta är ok för vi ska nämligen shoppa lite efter skolan, vill ni se det vi köper kommentera :)

Ja i alla fall så ska jag nu fixa lite och sen åka till skolan.. kul nej för vi ska ha kursämnen idag alltså, No och So... ja tråkigt.


Ja nu drar jag då


Ni kanske inte viste det...

...men jag rider oxå dressyr ;)
Rider Elsa nästan alltid i form, nån dag brukar hon ba få gå ut på långa tyglar och ba va fri. Sen så när jag rider ut så brukar jag skita i den ibland, ibland inte ;)
Har till och med tävlat dressyr 5 gånger :D

Youtube funkar inte nu men ni får film på det imorrn ;)



Stalloutfits! :D

Här kommer lite olika stalloutfits jag hade i somras/våras ;)


Börjar med min favorit <3











Påminelse FRÅGESTUND!

Tänkte påminna er om frågestunden!

http://teamelvskogen.blogg.se/2011/october/fragestund.html#comment

Om vi ska kunna göra ett vidioinlägg så måste vi ju ha frågor att svara på! NI kan fråga VAD SOM HELST! Asså snälla fråga bara massor!


Stolt asså

Tja alla!
Gjort matte, kan typ allt, asså känner mig fett duktig! :D
Vart i Centrum med Lollsan och det va feta kul, hittade en klocka, halsduk, mössa
och köpte två nagelack. Fick oxå en hästfilm gratis när jag handlade min klocka och sen
vare oxå typ rabatt på klockan. Den brukade typ kosta 600 men fick den för 300 ;)

La undan en vinterjacka på Stadium oxå som mamma kanske ska hämta upp imorrn, I hope so :) Har typ letat efter en sån i 2 år men nu äntligen fanns den ;)


Min gamla som gick sönder :( Verkligen äälskade den </3

Nya och den e rooosa:D

Mamma och pappa är och tar hand om ponnysarna idag!
Imorrn äre hoppträningar med båda ponnysarna tror jag, i alla fall Elsa :)


sötis <3




Stallet nu

Nu ska vi åka till stallet, ja jag och Carro alltså <3 Vi ska jogga båda älsklingarna :) Ja men vi får se lite vad vi ska träna på. Ja ni får nog reda på det  när vi kommer hem eller imorgon, beroende på villken tid vi kommer hem. Ja kan säga att jag är trött, somnade på soffan när jag kom hem så skönt!

Aaa, nu ska vi åka i alla fall! Hoppas vi träffar lilla ida och Cornelia! <3



Detta e nått jag e mega stolt över! <3


Vad tycker ni?

Vad tycker ni om färjglad utrustning och då menar jag inte bara vanliga färer på utrustning utan kanske som dessa...


Ja vad tycks???


Skulle ni vilja?

På våran förra blogg (tvillingryttarna) så skrev vi ju OFTAST om ridpasset,m alltså lite om hur vi red och hur det gått och så, då är en fråga vad ni tycker om det? Skulle ni vilja att vi kör det här, på denna blogg också eller tycker ni att det inte är så intresant att läsa om. VI behöver ju inte heller skriva om varje ridpass utan vi kan kanse köra med sånna inlägg lite då och då.

Men det är ju kul om ni säger vad ni tycker och vill ha! :) Vi vill ju göra er nöjda, det är ju till er vi bloggar, dels för att vi tycker att det är riktigt roligt, och dels för att vi vill göra er glada! Och det är ju en STOR kombination, om ni e glada och kommenterar så vill vi ju blogga mer! :)

kan vi såklart skriva om om ni vill, men ni måste säga till! LIte rimm där! :P





10 saker ni...

  • Jag var rädd för att hoppa innan ja fick Elsa!
  • Har sökt in till Wild Kids, haha ;)
  • Har sett alla avsnitt av stallkompisar och kunde typ varje replik xD
  • Är sockerberoende :D
  • Hundar gillar inte mig, haha!
  • Bjuder mycke på mig själv och e inte rädd för att göra bort mig, oftast
  • Har gått i en Ur och Skur skola från jag va 2 år tills 5:an ;P
  • Jag har dåligt självförtroende. Ibland bra, ibland dåligt men det kan väldigt lätt sjunka.
  • ÄÄlskar potatis :D
  • Har sökt in till Äntligen hemma med 2 andra kompisar att dom skulle göra om vårat klassrum ;)

Nu åker vi till skolan!

Nu åker vi till skolan!

Idrott idag, Inte roligt alls! :( Men aa, vi har fixat lite tidsinställda inlägg som komme rupp medans vi e i skolan, hoppas ni diggar det!

Vet att inte så många läser mitt på dan, men ni kan ju läsa när ni kommer hem! :)




Är Tips något ni vill ha?

Är tips om olika saker någonting ni vill att vi ska ha på bloggen? Tex om ridning och hur man kan rida stela hästar eller liknande i så fall får ni säga till, för då fixar jag det :) Ja så det är bara att ni kommenterar om vad ni vill...



Ja jag fixr vad ni vill ha :)


Om ja börjar strejka, hänkar ni då elle?

Asså om alla barnen i hela Sverige strejkade mot läxor så skulle ju inte lärarna orka ge oss läxor, haha!
Har gjort lite matte men gör resten imorrn när vår lärare har gått igenom alla frågorna på tavlan så ja vet vad jag ska göra och så ;) Är ledig imorrn så då blire matte och spanska. Kommer inte hinna plugga nått på onsdag, träningar hela kvällen! Ska dra te centrum med lollo imorrn oxå, hon skulle köpa nått te sin mamma, måste själv köpa en halsduk och en klocka ;)
Ponnysarna va duktiga idag. Elsa va lite grinig när jag red henne för hon blir fett sur när man säger åt henne när hon e jobbig, haha! Så gullig hon e xD

Nippson red jag på galoppbanan, jogga lite och superduktig va han och nu gjorde jag som jag ska göra! :D



Masserade nippi lite och rakde klart elsa, äntligen ;)


haha skönt va? <3 Gulliga lilla nippe



Frågestund!

Eftersom vi har en ny blogg så tänkte jag att vi kan köra en frågestund! :)

Ni kan fråga Caroline, Jennifer eller Ida! Eller alla tre, och hur många frågor som ni bara vill och kan!

Vi KANSKE KAN! KANSKA, jag vet inte om vi kan men KANSKE svara på frågorna i en vidioblogg! :) Men då vill vi ju ha massa frågor ju!


Häst och ryttare!

Jag tror att mycket med ridningen har med hästens humör att göra eftersom att den är en så stor del av hur det går på träning/ tävling. För om hästen inte vill göra någonting går det inta att göra den saken. Därför tror jag att det är ganska viktigt att man ser till att ha en glad häst som gillar att vara med en som ryttare och även att hästen trivs med dig i all hantering. Det tror jag är viktigt eftersom man då får ett starkare relation till hästen och jag tror då att man får bättre resultat i ridningen.

Vad tror ni? om en häst inte trivs med sin ryttare kommer det ekipaget få lika bra resultat som ett ekipage där hästen tycker om att vara med ryttaren och trivs med ryttaren?



Jag tror att om man har ett starkt band till sin häst tror jag att det hjälper i ridningen vad tror ni egentligen kommentera...


Tävlingsplats utverdering Ågesta (dressyr)


Utvärderingen skedde under en dressyrtävling


Fram ridningsmöjligheter:
Vi tycker att fram ridningsmöjligheterna var bra men det fanns inte riktigt någon bra plats att skritta fram och av på. Man fick skritta fram på en bilväg, så det var ju inte så jätte bra. Fram ridningen var på en utebana, men dem borde ha öppnat det lilla ridhuset så man kunde rida fram där också.

Funktionärer och starttider:
Det var jätte bra att man fick fasta starttider och därför var det väldigt lugnt och inte så rörigt. Även var det bra att man inte behövde se till att veta vem som var inne på banan, man kunde liksom fokusera på sig själv och inte tänka på hur tävlingen låg till.

Parkeringsmöjligheter:
Det var bra parkeringsmöjligheter, men tyvärr var det lite trångt då det finns en liten parkering vid anläggningen och en större parkering en bit bort. De ville nu bara använda den lilla till släp och därför blev det trångt för vissa. Men det var torrt och plant. Så det var bra.

Tävlingsbanan:
Tävlingsbanan var väldigt bra tycker jag. Den hade bra underlag och så, dock tycker jag bättre om när staketet är inflyttat och bokstäverna står på marken, men samtidigt var det bättre då man kunde gå ut mer i hörnorna och så utan att gå i ett staket.

Priser:
Priserna var väldigt roliga och fina det var roligt att det var så häst relaterat, detta beror nog på att en hästbutik var sponsor för tävlingen. Jag tyckte att hederspriserna var roliga och rosetterna var stora och fina. Så priserna var väldigt bra.

Ja anläggningen var bra och en bra tävlingsplats med bra underlag och ordning med allting

Utvärderingen var av Jennifer och Caroline


Skolan nu...

Snart dra till skolan,suck! Asså det är ju så sjuukt trökigt!
Efter blire väl rida ponnysarna, ska oxå raka klart elsa, haha och kanske massera henne oxå.
Nippe ska oxå få lite massage! :D
Uppdateringen kanske inte kommer ligga på TOPP från min sida men nått inlägg kommer det upp i alla fall, måste plugga!


Duktiga lilla elsa!


Ska försöka hinna lägga upp filmerna från igår idag :)

Skoldags

Nu ska vi dra till skolan, ja vi ska jobba med stegämnena idag alltså engelska, svenska, spanska och matte ja för er som kanske inte vet hur våran skola fungerar, ja den är lite skum...

Nu ska vi i alla fall dra till skolan vi ska plugga lite till det prov vi missade i fredags så att vi kan göra det efter  skolan, då blir det lixom gjort:) Ja men i alla fall så kommer vi båda blogga mer när vi kommer hem, det kanske blir något tidsinstält under dagen :) Ja men det får vi se...

Jennifer Örtholm
Ja nu drar jag :)

Det är något fel på blogg.se eller internett så det går inte att ladda upp bilder eller välja mellan uppladdade ni fattar kanske...

glömde visst...

GLÖMDE SÄGA ATT JAG E JÄTTENÖJD MED LC:N FÖRUTOM STOPPET, JÄTTEFIN VA HAN! :D



Du vet att du e grym killen

Idag har det kännst lite upp och ner kan man säga men det gick ändå Super på tävlingen!


Han vägrade lite på framhoppningen te båda LC och LB. Red mesigt och kom fel och om jag kommer fel hoppar han inte men sen så skötte jag mig och då flög han över.
Fick 1 stopp i omhoppningen i LC, bara mitt fel för red en pissig väg och det va en häststaty typ på sidan av hinder som ja typ red mot så han fatta inte riktigt att han skulle hoppa. Jag satsade lite för mycke ;P
'
LB debuten är jag jättenöjd med! Tanken va att ba komma runt nolla så gjorde inga riktiga omhoppningssvängar men är superduper nöjd med runda, blev en 6:e placering! :D Haha, det trodde jag inte men det gick tydligen fort i alla fall ;)
FILM KOMMER! :D



Svar på tal!

Diggar den här bloggen, även om uppdateringen kanske inte är den bästa men det är antagligen mycket för er alla tre så det är ju klart okej :) Har någon av er Ihpone, i så fall kan ni ju ladda ner appen så att man kan blogga utan datorn. ska ni inte blogga på både tvillingryttarna och här eller är det bara TeamElvskogen som gäller nu?? keep going, ni vet att jag läser ALLT ni skriver <3

Tack, du vet att jag diggar dig! Vi kommer ha kvar tvillingryttarna, men fokuset på bloggande kommer vara på denna, då vi tycker att det är roligare att blogga här, med ida! :) Andledningen till den ganska låga uppdateringen är att jag och Jennifer har sjukt mycket i skolan plus att vi har varit sjuka och tappat några skoldagar. Ida har också haft mycket att göra och har även varit borta hos kompisar och så ganska mycket. tyvär har jag inte Ihpone och inte jennifer eller ida heller! :( Vilket gör att maan kna mobilblogga men inte med bilder, och då blir det sjuuukt tråkigt att läsa. Dock ska vi nog fixa så att vi kan ha dator i skolan, på skolans nätverk, (men vet inte om det är ok att gå in på blogg.se från den) Jag diggar verkligen att ha en läsare som dig och det är super roligt att di komenterar.

Andledningen att jag skrev detta såhär är så att det kanske är fler som är intresserade av att läsa om detta.

OM ni vill göra oss extra glada, vilket leder till att uppdateringen ökar så kan ni gjärna komentera MASSOR och även skicka idolbilder till oss, vi fick några på tvillingryttarna och man blev så sjukt glad! <3 Så om ni vill göra oss glada får ni gjärna göra något sådant! :)

Jag tycker ni e grymma! <3


Vet inte...:(

Jag vet inte hur det har gått för Ida...:( MEn jag hoppas att det har gått bra, jag får inte tag på henne så jag har inte heller någon info till er! :(

Jag hoppas att det gick bra! Det är Ida och Nippe värda, men jag har ingen aning! :)


Såhär bra har det ju gått tidigare så man vet inte! :)



Jobbat idag...

Ja idah jobbade ju jag, kan bara säga jag e trött... ja det gick riktigt bra det tar ju lite extra tid om man jämför med den ordenarie personalen, ja jag har ju ingen rutin direkt, haha men det gick ändå bra. Ja jag är väldigt trött nu, haha lite övertrött så jag har skrattat ganska mycket åt typ ingenting... haha


Fina bilder från i våras/ början av sommaren <3

Kram


Svar på tal!

Denna kommentar fick vi in och jag tänkte svara här på bloggen så att du kan få ett svar men också så att om det är någon annan som undrar får den också reda på detta...

Hej Carolie, Jennifer eller Ida :D
Jo jag undrar om när man ska använda paddar/skydd och inte?
Efter ett ridpass, vad ska man sätta på hästens ben då? Kylande, värmande? Stallbandage?
Inte ritkigt säker på hur jag ska göra, tacksam för svar!



Jag har lärt mig att det bästa är att först ha kylande och sedan värmande, detta beror på att man vill ha kylande efter hårda ridpass för att stoppa eventuella små blödningar, medan det värmande vill man sedan ha för att få blodcirkulationen att öka för att laga eventuella blödningar och  även för att genomströmningen ska bli bättre. Ja detta kan man säga är en smaksak och många använder endast kylande men många endast värmande, ex stallbandage även är det många som inte använder någonting.

Jag vet heller inte om jag missförstod din första fråga men jag förstod det som att du menade vad man skulle använda vid ridning paddar eller skydd?

Detta är i alla fall helt vad man själv tycker men vid hoppning tycker jag att det är ett måste att ha senskydd eftersom hästarna lättare slår i benen och liknande. Sedan i dressyren så spelar det inte jätte stor roll vad man använder, jag tycker dock att det bästa är att ha lindor med paddar för då ger det ett bra stöd och skydd. Ma måste ha paddar om man inte lindar med fleece. Ja hoppas att jag svarade på din fråga : )


Nu åker vi!

Nu åker vi till stallet!

Jennifer ska jobba, jag ska rida två ponnysar och ida ska tävla idag (fast jag vet inte riktigt när och så) men ni förstår att det kanske inte blir kanon uppdatering förns vi kommer hem! Men vi hörs sen!

Ja jag jobbade ju igår därför så får Jennifer jobba idag :) Ja men i alla fall kommer dagens och gårdagens ridpass sen när vi kommer hem om ni vill...




Tävling imorrn :D

Tagga tävling imorrn med BÄSTA KNIPPER!





Whis us luck! <3



Jenni och Carro

Måste ba berätta vad som gör Jenni och Carro så speciella.
Dom e så otroligt snälla tjejer. E aldrig stöddiga eller sura på en.
Vill alltid snacka om allt och det kan man verkligen göra med dom.
E så sjukt glada och omtänksamma.
Säger puss i telefonen.
AA, RIKTIGT bra tejer e dom.
Elsas födelsedag <3

Vad ska man ha på hästens ben efter ett ridpass?

L undrar:
Hej Carolie, Jennifer eller Ida :D
Jo jag undrar om när man ska använda paddar/skydd och inte?
Efter ett ridpass, vad ska man sätta på hästens ben då? Kylande, värmande? Stallbandage?
Inte ritkigt säker på hur jag ska göra, tacksam för svar!

Idas Svar:
Hej :)
Asså jag brukar ha Back on Track skydd på Elsa och kylande linement på Nippe!
Good luck! xD


Sen kan ju Carro och Jenni oxå svara för dom kanske har nån mer idé ;)


Gooodis!

Tjaa, vad händer?
Själv sitter man och chockar i sig godis och kollar på fångarna på fortet TYP.
Ponnysarna va duktiga idag, markarbete med Elsa och red ut på Nippishen! :D
Va typ älg jakt i skogen, skit creepy! ;)
Nu e oxå Nippe ny badad och fin :D
Min prins <3
Imorrn äre ju tävling på Stäket, tagga som f*n! :D




Min och Nippes FÖRSTA tävling! Asså denna skänslan ska ja aldrig glömma! ALDRIG.
Det satt typ folk på läktaren som ba: ÅÅ vilken fin häst, dom kommer vinna, skit vad duktiga dom e!
Sånt gör att man blir såå glad, va näst först och att folk redan trodde att vi skulle vinna! Betyder så enormt!

Hemma!

Nu har vi kommit hem från stallet! Jag jobbade idag och det var gansko roligt! jag tycker allt gick ganska bra.

Jennifer och mamma har ridit hästarna medans jag jobbade, så det var riktigt skönt att vi kom hem så tidigt eller asså, stall klara kl 3 händer inte så ofta! :)

Riktigt NICE, och nu ska jag plugga och vila!



Söööta Shadow jäspade förut! :)


Mälarhöjdens RS!



Kör på ett inlägg om tävlingsplattser och kör på MÄLARHÖJDENS RS! Mitt absoluta favvo ställe! Asså alla som inte åkt dit mååste verkligen tävla där.

Tävlingsplatsen:
HELA tävlingsplatsen tycker jag igentligen inte e så speciellt. Det e gott om parkering och ligger nära allt. Sen skulle nog inte parkeringen va så rolig om det regnade eftersom det är på gräs och kan tänka mig att det kan bli rätt lerigt då. Dom har bra och många funktionärer och jag tycker dom e jättetrevliga. Sen får hästarna en morot när man går ut ifrån banan.

Framridningen:
Nja, tycker igentligen inte den e så bra. Själva framridningen e väldigt liten och framhoppningen e oxå rätt liten. 

Tävlingsbanan:
Är så otroligt fin! Stor och man ba älskar den :D Roliga hinder och alltid lika bra underlag.

Priserna:
Tycker dom har väldigt bra priser och vinnartäcke i endel klasser. Fina rosetter och plaketter har dom oxå och rooligt ärovarv :D





AV IDA! XD

Första riktiga inlägget för mig :D

Första riktiga dagen för mig här på bloggen då. Ska bli grymt roligt att blogga med mina älskade twinsisar.
Har nyss kommit hem från min kusin, därför blev det inge blogg igår men idag så :)
Ska dra till stallet idag vid lunch, båda ponnsyarna ska ridas och Elsa ska rakas klart. Började raka henne igår men tror ni inte då att batteriet tog slut, haha! Så typiskt mig asså ;)
'
Båda ska badas och sånt oxå. Tagga tävling imorrn med Nippe. REG LC-LB :D
<3
Träning med Elsa ;)

presentation by Ida



Ida här och det är jag som är den så kallade hoppryttaren.
jag är en sprallig och lite smått galen tjej född 1997. Har två underbara ponnysar som jag då tävlar i hoppning med.
Excelsa är min lilla c ponny som jag haft i 2 år, tävlar upp te LB med henne men målet är MSVB.
Knipper är min superponny! Han e en maxad D-ponny som jag haft i 2 månader. Vi har startat 2 tävlingar en sålänge och satsar på SM! Självklart får ni mer info om mina två ponnysar i längden.

Annars ska det bli jättekul och blogga med twinsen och jag hoppas att ni kommer digga bloggen! :D



Elsa ♥


Nippe och jag på våran FÖRSTA tävling ♥

Stallet nu!

Nu drar vi till stallet... tidigt eller? Nej en vanlig lördag (eller inte, haha) ja men nåon av oss ska jobba i stallet idag och sen tar den andra hand om hästarna, och rider båda. Ja sen byter vi så att det blir tvärt om imorgon, ja vi har inte bestämt ännu vem som jobbar vilken dag men vi får se spelar lixom ingen roll...

Ja men i alla fall så slår jag vad om att ni läser detta betydligt senare än vad det är nu när jag skriver, ja kommentera vilken tid ni gick upp på ett ungefär så kan vi ju se om jag hade rätt, om någon gick upp tidigare en mig då blir det länk, haha


Gammal bild :)


RSS 2.0