Ponnyer som säljs fel...

En sak som jag tycker är riktigt tråkigt är när hästar säljs till fel hem om det så är till elaka personer eller om det är till en ryttare som inte klarar av hästen. För jag tycker att det är jätte tråkigt att se ungponnyer som är hoss aldeles för unga ryttare som inte klarar av att utbilda hästen. Visst att vissa unga ryttare är riktigt duktiga och klarar av det men så finns det vissa som inte borde köpa unga ponnyer, när det är okunniga ryttare som inte heller får förmycket hjälp. Jag tycker nu att ni som ska köpa ponnyer eller hästar ska tänka sig för innan ni tar ett beslut och framförallt om de är unga hästar för även om det känns bra när ni provrider,så kan det bli helt annorlunda när de står hoss er och ni är de ända som rider den.

Ja i vanliga fall så är det duktiga ungdommar eller vuxna som rider in och utbildar hästarna och då på provrindningen så är den kanske väl igenomriden men när den kommer hem till dig/nån så kanske allt inte rullar på lika bra längre och det är viktigt att tänka på, och främst om man köper unghästar så ska man tänka på att ha personer runt om kring sig som är duktiga och med mer erfarenhet av unga hästar, kanske tränare eller förälder. För i fall om något inte skulle bli som man tänkt sig så är det bar att ha någon som kan hjälpa till om det skulle behövas.


En unghäst med denna kapasitet som hamnar fel kommer inte hit. Ryttaren måste vara duktigare än hästen om man pratar om unghästar, för en person som precis börjat göra skänkelvikningar kommer inte kunna utbilda en topp häst.

Kommentera!<3

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0