Tips

Tänkte ge er lite tips som jag tycker är bra :)

1. Att anpassa sin ridning efter den hästen man rider på och även att prata med andra personer som tränare, kompisar, osv om vad man tror är bra övningar för just sin häst, sedan kan man kombinera ihop alla övningar på roliga sätt, tex om en tränare säger att det är bra att rida mycket övergångar samt volter på sin häst kan man lägga en volt i skritt sedan gå fram i trav göra en volt, fatta galopp göra en volt, skritt volt, Osv. Ja man kan kombinera flera saker på olika sätt och man får liksom pröva sig fram till övningar som passar just sin egna häst.

2. Rida program/ delar ur program, detta tror jag är väldigt bra för ryttaren då man anpassar sig efter vart någonting ska hända när det är bestämt, du gör någonting när det är tänkt och måste anpassa dig och hästen efter det, inte när det känns som bäst utan när någonting är tänkt att det ska göras. Det som är nyttigt med det är att du som ryttare måste vara vaken och på det sättet även lär dig att anpassa hästen på en kort framförhållning.

3. Ta in hoppning i dressyren och dressyren i hoppningen (Markarbete) Ja jag tror att det är väldigt bra att ta in markarbete i ridningen sen får man ju anpassa övningarna och så efter hästen, men det jag tror är bra med markarbete är att du måste rida mer dressyr än vid vanlig hoppning och du måste samtidigt se bommarna, hästen lär sig även att lyfta på benen mer och det blir varierad ridning.

4. Att planera vart allting ska ske, det är lite som att rida programdelar men du kan bestämma egna övningar själv. Att du som ryttare även planerar är väldigt viktigt för att om du ser var någonstans allting kommer hända kommer du ha bättre koll, det kommer även hjälpa till i hoppningen och dressyren (tävling/ program) För du ser vägen, du planerar och på det sättet kommer det att bli ett mer flyt. Även kommer din häst att bli bättre förberedd för när du planerar vet du själv bättre vad du har tänkt och på det sättet kan du förereda din häst bättre.


(Ja detta var första gången jag red Råttan) Även när man rider en häst första gången måste man anpassa sin ridning efter hästen, även behöver vissa hästar mer förberedelser än andra så om man tänker på dessa tips kanske det första ridpasset går lite bättre.


Kommentera!<3

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0