Säkerhet

En sak som jag tycker och tror är väldigt viktigt vid all hantering av hästar är att tänka på säkerheten, ja tänkte nu ge lite tips som jag tror kan göra stor skillnad om någonting skulle hända.

Spö:
Jag tycker att det är jätte bra om man har med spö när man rider ut, eller leder ut. Det är bra för att man behöver flytta ut sin häst mot kanten av vägen för att undvika bilar eller någonting liknande så kan man då peta lite på hästens rumpa för att förstärka budskapet till hästen.

Handskar:
Jag tycker att man alltid ska ha handskar vid längre hanteringar med hästar, om man jobbar i stall och ska ta ut massa hästar eller om man ska lasta eller någonting liknande. Men speciellt där man vet att hästen kan bli rädd, studsa eller i alla när man leder längre tid, samt lastar, longerar eller liknande, detta är för att skydda dina händer, och jag tror att det kan förhindra alvarligare skador.

Longerlina:
En sak som man också kan tänka på är att använda longerlina när man antingen leder en häst som kan studsa, stegra eller liknande, men även om du ska göra någonting som din häst kanske inte trivs jätte bra med, tex vid lastning där vissa hästar kastar sig bakåt, då kan det vara bra att kunna släppa ut longerlinan men ändå kunna hålla kvar, detta skulle inte gå så bra med ett vanligt grimskaft.

Säkerhetssaker i stallet:
- Inte låta saker ligga framme i stallgången som hästar kan fastna i.
- Inte ha för lågt hängande uppbindnings rep, om hästen sparkar med frambenen kan dem fastna.
- Ha stallutrustning liggande i ett separat rum eller där inte hästarna går för att inte riskera att hästar fastnar eller skrapar sig på något sätt mot dem.
- Att se till att utrustningen fungerar så som låsen till boxdörrarna samt att stall dörrarna går att öppna samt stänga
- Att inte ha saker hängande i stallgången som täcken och grimmor.


I vårat stall har vi det väldigt tomt, sadelskåp och liknande brukar inte stå i stallgången som det gjorde då bilden togs.


Kommentera!<3

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0