Seriös?

Det jag har tänkt på lite efter sanning och konsekvens, alltså avsnittet om häst försäljning och bedrageri. Hur vet man igentligen om en säljare eller köpare är seriös? Man har ju hört skräckhistorier om köpare som slaktar hästar och liknande. Men hur skall man veta hur seriös köparen eller säljaren igentligen är?


OBS! Bilden har inget med Oseriösa mäniskor att göra, det e bara gulliga föl!

Jag tänkte skriva lite tankar och tips angående detta!

Jag skulle aldrig vilja sälja en häst till en oseriös människa som ljuger och planerar att andvända hästen till något helt annat än vad man säljer den som. Ett tips kan ju vara att sätta rätt pris på hästen, om man frågar en tex tränare vad man borde sälja hästen för så blir priset nog mer rätt, och då riskerarman inte att nån oseriös som igentligen inte har råd köper hästen. MEn det finns ju sånna också. Som har råd med häste för att den har sparat men sen bl ir det kanske för dyrt i månadskostnanden. då blir det ju ganska svårt att veta hur det igentligen står till. MEn några tips kan vara att fråga frågor! Ja, fråga tex vad mamman eller personen jobbar med, då vet man ju ungefär hur mycket mäniska får in i månaden. Man kan fråga om tex, dem haft häst tidigare, kolla upp lite om den hästen i såfall, vad var det för häst igentligen. Fråga vart dem planerar att stå? följ med och kolla i stallet! Ja, det är ju lite tips på hur man kan göra, en annan sak man kan göra är att kolla upp med polis och liknande (jag vet inte hur sånt fungerar) om personen har några anmälningar. Googla personen, kanske har personen en blogg som man kan läsa och se om människan verkar vettig och även fortsätta följa och se så att hästen har det bra.

Men hur vet man om den man köper hästen av är seriös då? Är det en privat person så är det ganska svårt men man kan ju kolla om personen har tävlat? hur nyligen? vara med på bisikningen själv. fråga om man får röntka. Ja, fråga frågor om hästen, försöka få ut lite mer information än man kanske igentligen vill veta. har den varit skadad? ja, fråga frågor. Men om man vill köpa från ett försäljningsstall så kan man kolla upp vad dem solt för hästar tidigre, fråga andra mäniskor i hästsports värden om dem har hört något om det stället. Och fråga, fråga, fråga. En annan sak man kan göra i båda fallen är att vilja provrida flera gånger, då märker man om personen är stressad på att få iväg hästen, och då dölljer personen kanske något. Och framför allt lita på sin magkänsla!

Nej, jag kanske inte har köpt och sålt jätte mycket hästar direkt, men jag känne många inom ridsportvärden och vet vad som hänt dem, och liknande!




Kommentera!<3

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0