En sak ni kanske inte visste..

 ...är att när Fire kom till oss var han rädd för väldigt mycket, han var betydligt stissigare när vi red ut, han var rädd för vattenslangar, klippmaskiner och när man tömkörde om tömen kom lixom på rumpan om man gick bakom, ni kanske fattar.

I alla fall så va andledningen till detta att han blivigt skrämd av någon annan foder värd, det med rida ut var mest för att vi inte kände varandra så bra för sen när han litade mer på oss gick det bättre och bättre. Men i alla fall så har hans äare sagt att Fire kunde klippas lös på stallgången först och sen när han kom hem från en fodervärd fick han panik. Vi tror att han har fastnat i en töm eller någonting och sen att han är rädd för vattenslangar tror vi beroro på att han någon gång blivit tilldaskad, alltså inte hårt men bara så gör man inte, tyvärr så ledde kanske detta till att han blev rädd.

I alla fall har vi jobbat ganska mycket med honnom utöver ridningen, med just det att han ska lita på oss och inte vara rädd. Nu har vi kunnat bada honnom helt med vattenslang i vattenspiltan, vi har även klippt honnom. Han fick då lite lugnande, som knappt hjälpte men även när det slutat verka stod han bara där och tyckte att det var ganska skönt, nästa gång ska vi testa utan lugnande. Han har kommit så långt med sina rädslor, eller vad man ska kalla dem och vi kommer att fortsätta träna honnom så att han är lugn i de jobbiga situationerna, så att vi kan få bort de läskiga minnena.


efter en av de första gångerna vi hade honnom i vattenspilta och spolade av honnom.





Kommentera!<3

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0