Krävs det pegar för att lyckas i ridsportbranschen?

Krävs det pegar för att lyckas i ridsportbranschen?

Jag anser att svaret är ja. Eller på sätt och vis i alla fall.

Hästar är dyra och att ha hästar är också väldigt dyrt speciellt om man satsar mycket på ridningen och då krävs det ju att man tränar och ofta tränar man inte för jätte billiga tränare heller.

Men jag tror att det som krävs för att lyckas i ridsportbranschen är pengar, kontakter och viljan. Pengar eftersom det kostar väldigt mycket att ha hästar och för att ha råd att ha en eller flera hästar behöver man ha ganska mycket pengar. Kontakter eftersom man ofta får möjligheter igenom kontakter. Viljan, den saken man kan påverka mest själv.


Hur mycket tror ni inte att dem i gloen har kämpat för att komma dit?


Jag tycker egentligen att ridsporten är en av dem orättvisaste sporterna där alla inte får möjligheten att satsa. I tex fotboll kan du köpen en fotboll träna som f*n och sen bli uttaget till ett bra lag. I ridningen är det dyrt att lära sig. Det är alltså dyrt att lära sig rida från början. Du kan inte bara gå till vanlig sportaffär och köpa en häst för några hundra lappar. Utan det är flera tusenlappar som gäller om man vill ha en häst.

Därför krävs det nästan att man har föräldrar med bra inkomst för att kunna börja rida och sen att få en egen häst, ja det är inte så många som får det. Och sen att få en tävlings ponny/häst ja det kan kosta flera 100 000 kr. Visst det går självklart att arbeta ihop pengarna själv men det är tufft. Det är inte många nio åringar som har bestämt sig för att arbeta som f*n för att senare i livet ha råd med en fin tävlingshäst. Sen om man har kontakter kan det underlätta det hela. Även om man inte har pengar så kan man få möjligheten att låna en fin häst (om man känner rätt personer). 

Sen viljan, även fast du har en fin häst och allt det där krävs viljan. Viljan att bli bäst. Viljan att bli bättre. Om du har viljan kommer man sitta och rida tills det blir bra träna tills man är nöjd och det behövs för att bli något. Och om man inte har pengarna eller kontakterna så krävs viljan för att få det.  Då kommer man kämpa för att få pegar till en häst så att man kan bli någonting.

Jag anser tyvärr att det är samma personer som får möjlighet att bli något. Har man råd med en häst och tävlar den på hög nivå får man kanske möjligheten att låna en annan häst och rida och tävla. Det är ovanligt att man lånar ut fina hästar till en ryttare som tidigare inte gjort något, inte har tävlar eller liknande. Men det är så ridsporten är och det gör att vissa får kämpa hårdare än andra. Men en sak är säkert VILJAN tror jag är det som avgör mest. Jag är en v dem som tror att alla kan bli bäst, frågan är bara hur mycket tid man är villig att lägga ner på ridningen och hur mycket man orkar kämpa.


Kommentera!<3

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0